Nacisticki natpisi u Banja Luci
-
Panasonic
#1 Nacisticki natpisi u Banja Luci
Znate li kada se za onaj natpis u Sarajevu digla tolika zbrka, objavljen je u svim nasim novinama, dnevnicima i tako dalje? Sjecate se toga sigurno - oni tekstovi na plakatima u Istocnom Sarajevu. E, u Banja Luci natpisa tipa "Srbija u srcu, Bosna na ku*cu", "Volim Srbiju, mrzim bosnu", "Noz zica Srebrenica"... ima na hiljade, na svim coskovima, u centru, na stubovima, na kipovima, u tunelima... Ali niko o tome ne prica niti se spominje na dnevnicima ili novinama.
Samo za srpsku novu godinu osvanulo je jos nekoliko natpisa na kipovima i tako dalje. Ali niko ni rijeci u novinama ili TV-u!!!
Samo za srpsku novu godinu osvanulo je jos nekoliko natpisa na kipovima i tako dalje. Ali niko ni rijeci u novinama ili TV-u!!!
- Soul_Sista
#2 Re: Nacisticki natpisi u Banja Luci
Panasonic wrote:Znate li kada se za onaj natpis u Sarajevu digla tolika zbrka, objavljen je u svim nasim novinama, dnevnicima i tako dalje? Sjecate se toga sigurno - oni tekstovi na plakatima u Istocnom Sarajevu. E, u Banja Luci natpisa tipa "Srbija u srcu, Bosna na ku*cu", "Volim Srbiju, mrzim bosnu", "Noz zica Srebrenica"... ima na hiljade, na svim coskovima, u centru, na stubovima, na kipovima, u tunelima... Ali niko o tome ne prica niti se spominje na dnevnicima ili novinama.
-
Panasonic
Soul_Sista, sta se kreveljis?
Ozbiljno govorim! "Noz zica Srebrenica" imas (koliko sam ja opazio) na tri mjesta! I vecinom su takvi natpisi smjesteni u centru ili na nekom drugom urbanom mjestu! Mi smo odmah slijedece jutro uklonili ono par natpisa! Odmah ujutro! Trazimo da se i oni u Banja Luci uklone!
Hocu da kazem, sta bi bilo da ovdje u Sarajevu u Titovoj stoji samo jedan takav natpis?
Uklanjajte te natpise u Banja Luci !!!

Ozbiljno govorim! "Noz zica Srebrenica" imas (koliko sam ja opazio) na tri mjesta! I vecinom su takvi natpisi smjesteni u centru ili na nekom drugom urbanom mjestu! Mi smo odmah slijedece jutro uklonili ono par natpisa! Odmah ujutro! Trazimo da se i oni u Banja Luci uklone!
Hocu da kazem, sta bi bilo da ovdje u Sarajevu u Titovoj stoji samo jedan takav natpis?
Uklanjajte te natpise u Banja Luci !!!
- ja_sarajevo
Budale ostaju budale
Pise : Ovo je Srbija... a neko dodao Konju jedan ovo je Bosna.
Pise : Ovo je Srbija... a neko dodao Konju jedan ovo je Bosna.
- Soul_Sista
Ma ne znam sta da kazem na ovo sve...bog ih Hebo lude i primitivne!Soul_Sista, sta se kreveljis?
-
Panasonic
Soul_Sista wrote:Ma ne znam sta da kazem na ovo sve...bog ih Hebo lude i primitivne!Soul_Sista, sta se kreveljis?
Ne samo to, nego UKLONITE TE NATPISE!
Ovo nije demokratija! Policajci gdje ste? Ali, njihovi policajci su na njihovoj strani, ipak nece biti tako (NE SMIJE) kada se ukinu entitetska ministarstva odbrane i drugi!
Pozdrav srbima (to jest BOSANCIMA, kada se uvede bosanska nacija, do kraja ove godine
- Soul_Sista
U tome je naj veci problem, sve je inficirano, od vrha pa do dole(ne samo u RS-u)...prica mi rodica za jedan osnovni razred, ne znam tacno koja je skola bila u pitanju ali je u BL. Dosla curica na cas, vidi da ucitelj dijeli koverte svima osim njoj i jos dvoma, malo joj cudno jer ne zna o cemu je rijec pa upita neko dijete u razredu sta je to u kovertama. On joj odgovori, da zapravo ne bih trebao reci ali je svaki dzak dobio po nekoliko maraka da se nadze sa kamenjem kad budu postavljali temelj za Ferhadiju...Panasonic wrote:Soul_Sista wrote:Ma ne znam sta da kazem na ovo sve...bog ih Hebo lude i primitivne!Soul_Sista, sta se kreveljis?
Ovo nije demokratija! Policajci gdje ste? Ali, njihovi policajci su na njihovoj strani, ipak nece biti tako (NE SMIJE) kada se ukinu entitetska ministarstva odbrane i drugi!![]()
Pozdrav srbima (to jest BOSANCIMA, kada se uvede bosanska nacija, do kraja ove godine)
-
Avangardan10
Hmmm ne vjerujem da je ovo istina!Soul_Sista wrote:U tome je naj veci problem, sve je inficirano, od vrha pa do dole(ne samo u RS-u)...prica mi rodica za jedan osnovni razred, ne znam tacno koja je skola bila u pitanju ali je u BL. Dosla curica na cas, vidi da ucitelj dijeli koverte svima osim njoj i jos dvoma, malo joj cudno jer ne zna o cemu je rijec pa upita neko dijete u razredu sta je to u kovertama. On joj odgovori, da zapravo ne bih trebao reci ali je svaki dzak dobio po nekoliko maraka da se nadze sa kamenjem kad budu postavljali temelj za Ferhadiju...Panasonic wrote:Soul_Sista wrote: Ma ne znam sta da kazem na ovo sve...bog ih Hebo lude i primitivne!
Ovo nije demokratija! Policajci gdje ste? Ali, njihovi policajci su na njihovoj strani, ipak nece biti tako (NE SMIJE) kada se ukinu entitetska ministarstva odbrane i drugi!![]()
Pozdrav srbima (to jest BOSANCIMA, kada se uvede bosanska nacija, do kraja ove godine)
Nisam vjernica, dzamije i crkve me ni ne intresuju toliko ali ovo itekako smrdi na APARTHEJD Politicari, nastavnici, policija, komsije....sve protiv onog sto nije srpsko! FUJ!
ako jeste onda , zaista nemam rijeci da to opravdam
ostaje da se nadam da ce ferhadiju uskoro da obnove .
- JBT
Covjek koji mrzi je hendikepiran. Slijep je, gluh je.
Mrznja nema boje, nacije, vjere.
Mrznju ne mozes pobjediti mrznjom. Ako odgovoris na mrznju mrznjom jedino sto ces postici je da duplo povecas samu mrznju.
Mrznja se moze pobijediti. Zdravim razumom i dobrim namjerama. I naravno, pocni sa licnim primjerom.
I najduzi putevi pocinju jednim korakom.
Mrznja nema boje, nacije, vjere.
Mrznju ne mozes pobjediti mrznjom. Ako odgovoris na mrznju mrznjom jedino sto ces postici je da duplo povecas samu mrznju.
Mrznja se moze pobijediti. Zdravim razumom i dobrim namjerama. I naravno, pocni sa licnim primjerom.
I najduzi putevi pocinju jednim korakom.
-
fukara_tz
Samim tim soul sista sto su pustili djecu sa casova sve govori kakvi su ljudi...toga kod nas u federaciji nema...gdje bi mene moja majka poslala da gadjam nene i djedove kamenjem....vecina ljudi u rs-u je nazalost radikalna....kako kod nas u tuzli, sarajevu crkva moze da stoji to nikom ne smeta prodjem pored nje ko pored svakog objekta...a njima sve nase smeta...skoro sam gledo milorada dodika kojeg jedino mogu izdvojiti od tih srpskih politicara koji je iole normalan kad kaze da je on licno reko da se ferhadija ne treba praviti da jos nije vrijeme za to...nije vrijeme iz razloga sto u tim sredinama zive vecinom primitivni ljudi kojima razlicitost smeta....
Pogledajte i ove likove na forumu pa 90% forumasa ovdje koji se javljaju iz federacije ja glavu dajem da za prijatelja ima srbina hrvata i sl i da mu to ne predstavlja bilo kakav problem u zivotu....dok je za rs vec malo upitno...
Sto stalno ake livadic i jos par likova osporavaju multietnicnost zato sto njih ustvari boli sto su sredine poput sarajeva tuzle bihaca itd takve kakve jesu multietnicne i sto svako ko tu zivi ima podjednaka prava...sto ovaj iznad mene napisa mrznja ni cemu ne vodi a njima ce trebati godina i godina da to shvate...
Pogledajte i ove likove na forumu pa 90% forumasa ovdje koji se javljaju iz federacije ja glavu dajem da za prijatelja ima srbina hrvata i sl i da mu to ne predstavlja bilo kakav problem u zivotu....dok je za rs vec malo upitno...
Sto stalno ake livadic i jos par likova osporavaju multietnicnost zato sto njih ustvari boli sto su sredine poput sarajeva tuzle bihaca itd takve kakve jesu multietnicne i sto svako ko tu zivi ima podjednaka prava...sto ovaj iznad mene napisa mrznja ni cemu ne vodi a njima ce trebati godina i godina da to shvate...
-
St.Germain
ne, ne razlikuje nas to puno od njih, na njih se kod nas uistinu vristi i galami, ali opet nazalost imaju svoju publiku i branitelje.Toozla wrote:i nek se digla frka oko Sarajevskih natpisa....zao mi je sto se nije digla jos veca frka...IDIOTA IMA NA SVIM STRANAMA, ALI KOD NAS SE NA IDIOTE VRISTI I GALAMI, A KOD NJIH NISTA.....TO NAS RAZLIKUJE
kao sto je slucaj sa otvorenim fasistom, dokazanim ksenofobom i ristom djogom bosnjackog medijskog neba s velikim uticajem medju nazalost nezanemarljivim dijelom bosnjackog naroda, Fatmirom Alispahicem. Reis kao vrhovni poglavar IVZ BIH se bavi lovom na nepodobne novinare i to ne naidje bas na neki val protesta kod obicnih gradjana. pa ni jedna demonstracijica da se ne napravi...kod nas jeste forma ispunjena, ali sadrzaja nema sto bi predstavljalo akcije u konkretnom smislu...
-
Pravda30
Dodik je nista manji cetnik od Cavica. Kao sto imam obicaj da kazem; "Cavic ima kokardu na celu a Dodik u unutrasnjelm dzepu sakoa". Isti ljudi , koji imaju iste ciljeve samo malo drugacije metode....skoro sam gledo milorada dodika kojeg jedino mogu izdvojiti od tih srpskih politicara koji je iole normalan
Cak je Dodik i gori za nas jer ove ublehe( a ne samo i one) iz MZ mu mogu povjerovati da je "demokrata" pa ga malo pustiti sa lanca, to jeste , dopustiti mu da sprovede svoje nakne u djielo. Tako sam se nadao da ce u Srbiji pobijediti NIkolic. U slucaju da pobijedi radikal , odmah imaju i vece sankcije , pod vecim su nadzorom, pritiskom itd.....
http://www.ferhadija.com/bl07052001.php ... c93b1195f9
http://www.rcp-brcko.com/osvestanje_spomenika.html
Greska ja misliti da su ovi u "tzv" republici sumskoj" mnogo bolji od nekih koji se nalaze na slobodnoj teritoriji. Stvar je u tome da su tamo znatno brojniji i da im to daje vise hrabrosti. Dokaz tome su i desavanja u Glamocu, Drvaru i drugim mjestima gdje su ponovo postali vecina.
[/b]
-
Toozla
o Fatmiru na nekoj drugoj temi....nemoj majketi ovdje...odma ce nam postaviti onaj isjecak iz avaza o Lagumdziji i Bakiru kako piju pivu skupa...St.Germain wrote:ne, ne razlikuje nas to puno od njih, na njih se kod nas uistinu vristi i galami, ali opet nazalost imaju svoju publiku i branitelje.Toozla wrote:i nek se digla frka oko Sarajevskih natpisa....zao mi je sto se nije digla jos veca frka...IDIOTA IMA NA SVIM STRANAMA, ALI KOD NAS SE NA IDIOTE VRISTI I GALAMI, A KOD NJIH NISTA.....TO NAS RAZLIKUJE
kao sto je slucaj sa otvorenim fasistom, dokazanim ksenofobom i ristom djogom bosnjackog medijskog neba s velikim uticajem medju nazalost nezanemarljivim dijelom bosnjackog naroda, Fatmirom Alispahicem. Reis kao vrhovni poglavar IVZ BIH se bavi lovom na nepodobne novinare i to ne naidje bas na neki val protesta kod obicnih gradjana. pa ni jedna demonstracijica da se ne napravi...kod nas jeste forma ispunjena, ali sadrzaja nema sto bi predstavljalo akcije u konkretnom smislu...
sto se tice natpisa....Sarajevski su uklonjeni i tako i treba (barem po meni)....Banjalucki nisu....ja mislim da ima razlike....
jel' kod nas sve idealno - NNEEEEEEEEEEE
-
Pravda30
Sve dok postoji tzv "republika sumska" postojat ce i nada o razbijanju BIH a samim time nece postojati ni realnih politicara na drugoj strani. Dakle reforma unutrasnjeg uredenja BIH je primarni cilj. Upravo se i ide u tom smjeru jer sve reforme jacaju drazavne institucije. taj blentitet ce imati ovlasti kao jedna mjesna zajednica, dakle beskorisaN;fukara_tz wrote:U pravi su pravda, al s nekim od njih se mora suradjivati...sds naravno odmah iskljucujem...valjda ce se i kod njih pojaviti neki prodemokratski orjentisan politicar....mislim da bi se jedino s dodikom puno lakse moglo dogovoriti....
Druga stvar je procesuiranje maksimalnog broja ratnih zlocinaca. Bez istine nema trajnog mira.
Trece je ekonomski oporavak. Ja sam optimista sto se ovoga tice.
-
St.Germain
Toozla slazem se, ipak je to kakva takva demokratija, tamo vlada fasizam i ne treba se libiti toga reci. ali mi i ne treba da se mjerimo s hard core fasistima nego s boljima od sebe. slazes se?
- Soul_Sista
Ma da, ja nemam pametnijeg posla nego sjediti i izmisljati price kako da ocrnim srbeAvangardan10 wrote:Hmmm ne vjerujem da je ovo istina!Soul_Sista wrote:U tome je naj veci problem, sve je inficirano, od vrha pa do dole(ne samo u RS-u)...prica mi rodica za jedan osnovni razred, ne znam tacno koja je skola bila u pitanju ali je u BL. Dosla curica na cas, vidi da ucitelj dijeli koverte svima osim njoj i jos dvoma, malo joj cudno jer ne zna o cemu je rijec pa upita neko dijete u razredu sta je to u kovertama. On joj odgovori, da zapravo ne bih trebao reci ali je svaki dzak dobio po nekoliko maraka da se nadze sa kamenjem kad budu postavljali temelj za Ferhadiju...Panasonic wrote:
Nisam vjernica, dzamije i crkve me ni ne intresuju toliko ali ovo itekako smrdi na APARTHEJD Politicari, nastavnici, policija, komsije....sve protiv onog sto nije srpsko! FUJ!
ako jeste onda , zaista nemam rijeci da to opravdam
ostaje da se nadam da ce ferhadiju uskoro da obnove .
Velika greska, lopovluk, primitivizam, korupcije ima i u "slobodnoj teritoriji" samo u malo drugacijim formama. Ovi u RS su samo malo vise otvoreniji sa svojom mrznjom i prezirom, od vrha pa do dole...Greska ja misliti da su ovi u "tzv" republici sumskoj" mnogo bolji od nekih koji se nalaze na slobodnoj teritoriji. Stvar je u tome da su tamo znatno brojniji i da im to daje vise hrabrosti. Dokaz tome su i desavanja u Glamocu, Drvaru i drugim mjestima gdje su ponovo postali vecina.
-
Toozla
apsolutno....St.Germain wrote:Toozla slazem se, ipak je to kakva takva demokratija, tamo vlada fasizam i ne treba se libiti toga reci. ali mi i ne treba da se mjerimo s hard core fasistima nego s boljima od sebe. slazes se?
ako mi je komsija idiot, moj cilj nece biti da se takmicim sa njim, da mu pokazem da ja mogu biti veci....
...cilj ce mi biti da skontam kako se zastititi od idiota i da nastavim zivjeti svoj zivot...NECU DA BUDEM IDIOT...
-
St.Germain
o tome i pricam. na individualnom nivou to izgleda tako a to svakako mozes prenijeti i na kolektiv. treba ici dalje, boriti se za duhovni prosperitet i traziti snagu u necemu pametnijem. zato me zbunjuju pojave poput gore narecenog, imena da mu ne spominjem i ovakva razmisljanja poput nekih na forumu, sto na neki nacin odslikava i odnos dijela bosnjackog zivlja spram tog cunamija na obale mentalnog zdravlja naroda i to se ne moze poreci. U prethodnom postu je u obliku suptilne provokacije sadrzan i svojevrstan podsvjesan apel na samokriticnost, pavrlo vjerovatno da si krivo shvatio signal, uglavnom, slazem se s tobom
Last edited by St.Germain on 15/01/2005 23:35, edited 1 time in total.
-
Pravda30
Postoji razlika izmedu "lopovluka, primitivizma, korupcije" i "fasizma i nacizma". To je jedna stvar.Velika greska, lopovluk, primitivizam, korupcije ima i u "slobodnoj teritoriji" samo u malo drugacijim formama. Ovi u RS su samo malo vise otvoreniji sa svojom mrznjom i prezirom, od vrha pa do dole...
A druga je ta da se tamo i najvisi vrh slaze sa tim fasistickim divljanjem. Cak sta vise on je i organizator istih.Podstice ga. najbolji dokaz za to je taj da niko nije kaznenj za javna lincovanja u Banja Luci i Trebinju. Niko nije kaznje za masovne likvidacije povratnika(a da ne pricamo o ratnom periodu).
Ne kazem da se ne moze desiti nesto i na nasoj strani ali to nije organizovano i rezultat je samonicijativnih poduhvata , koji u 99% slucajeva bivaju sankcionisani.
Uostalom "na muci se poznaju junaci" a pokazalo se ko je ko u periodu 92-96. Biti izneden ovakvim "ispadima" o od tih "ljudi" , moze biti samo neko ko je prespavao zadnjih 15 godina .