ufpitt wrote:jebo arkadashe......redneck najbolje biti:D
Nacionalnost i Pripadanost SA-X
- Ahmmed
Ha ba, Jugosloven, ohani malocyprus wrote:Karabaji sam odgovorijo. Sad ostalim:
Shvatite svi već jednom šta želim reći. Naravno da smo svi mi koji živimo u ovoj državi Bosanci i Hercegovci. Ali, to nije naša etnička pripadnost. Sa vremenom ona to možda i postane, ali u ovakvim uslovima to je nerealno očekivati.
Dakle, pojasnite mi. U našu zemlju se doselilo solidan broj Kineza. Po vašem razmišljanju oni mogu sebe proglasit Bosancima po etničkom principu. Sad vi meni recite: da li onda vi koji sebe proglašavate Bosancima, mislite da pripadate istom narodu kao i oni.
Dakle, ja sam ne mogu biti ono što želim da budem, jer bi to nekome moglo smetati, iako to što ja želim da budem, može biti ko god hoće, a i ne mora
- Ahmmed
danas wrote:eh, da sam jucer umrla ne bih znala da su su srbi i hrvati ( u 'nasoj' domovini) okrenuli separatizmu, osnivali RS i HB -- a sve zbog BOSANACAAhmmed wrote:danas wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Abla, lijepi Turci![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
pa sto nam ne rece ranije
![]()
![]()
![]()
pih....Baš si neinformirana
- cyprus
A, gdje sam ja tako što rekao?danas wrote:eh, da sam jucer umrla ne bih znala da su su srbi i hrvati ( u 'nasoj' domovini) okrenuli separatizmu, osnivali RS i HB -- a sve zbog BOSANACA![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
P.S. Vidim neke znake navoda na "našoj domovini". Šta želiš reći?
Last edited by cyprus on 07/06/2007 17:16, edited 1 time in total.
- cyprus
Gdje sam ja to tebi zabranio da budeš to što hoćeš da budeš?Ahmmed wrote:Dakle, ja sam ne mogu biti ono što želim da budem, jer bi to nekome moglo smetati, iako to što ja želim da budem, može biti ko god hoće, a i ne mora
P.S. I ja bih bio Grk, al jebiga ne ide...
- danas
pa tvrdis da bi jedna od posljedica 'bosanstva' bila osjecanje nepripadnosti srba i hrvata 'nasoj' domovini... sto je suluda (da ne kazem sta gore) tvrdnja... solidan broj srba i hrvata vec odavno ne osjeca pripadnost 'nasoj' domovini, te su se dali separatistickim i slicnim aktivnostima davnih dana... ti si sasvim obrnuo cause and effect...cyprus wrote:A, gdje sam ja tako što rekao?danas wrote:eh, da sam jucer umrla ne bih znala da su su srbi i hrvati ( u 'nasoj' domovini) okrenuli separatizmu, osnivali RS i HB -- a sve zbog BOSANACA![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- Ahmmed
Ide, ide, što ne bi išlo? Kad odseliš, fino, u Grčkucyprus wrote:Gdje sam ja to tebi zabranio da budeš to što hoćeš da budeš?Ahmmed wrote:Dakle, ja sam ne mogu biti ono što želim da budem, jer bi to nekome moglo smetati, iako to što ja želim da budem, može biti ko god hoće, a i ne mora
P.S. I ja bih bio Grk, al jebiga ne ide...
- Ahmmed
Đe me nađe.....danas wrote:pa tvrdis da bi jedna od posljedica 'bosanstva' bila osjecanje nepripadnosti srba i hrvata 'nasoj' domovini... sto je suluda (da ne kazem sta gore) tvrdnja... solidan broj srba i hrvata vec odavno ne osjeca pripadnost 'nasoj' domovini, te su se dali separatistickim i slicnim aktivnostima davnih dana... ti si sasvim obrnuo cause and effect...cyprus wrote:A, gdje sam ja tako što rekao?danas wrote:eh, da sam jucer umrla ne bih znala da su su srbi i hrvati ( u 'nasoj' domovini) okrenuli separatizmu, osnivali RS i HB -- a sve zbog BOSANACA![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- cyprus
A što bih ja selio u Grčku? Ja živim u svojoj državi.Ahmmed wrote:Ide, ide, što ne bi išlo? Kad odseliš, fino, u Grčkucyprus wrote:Gdje sam ja to tebi zabranio da budeš to što hoćeš da budeš?Ahmmed wrote:Dakle, ja sam ne mogu biti ono što želim da budem, jer bi to nekome moglo smetati, iako to što ja želim da budem, može biti ko god hoće, a i ne mora
P.S. I ja bih bio Grk, al jebiga ne ide...![]()
P.S. I da se odselim ne bih mogao postati po nacionalnosti Grk.
-
jOFLA
U vrijeme onog zadnjeg popisa stanovništva u Jugoslaviji, iako je bio redovan popis koji je padao svakih deset godina, pa tako bio i onaj... ali Bože dragi kad se sjetim koliko se ljudi valjda iz nekog revolta zbog tog prebrojavanja dok se nacionalno zakuhavalo, valjda iz protesta, odbijanja da se učestvuje u onom ludilu, koliko se samo ljudi izjašnjavalo kao Pingvini, Delfini, Marsovci, Egipćani, Tatari...Karadoz wrote:Ne kontam sta znaci u anketi to DRUGO a ima ih 46% koji su to?
- cyprus
Nisam reko da bi to izazvalo, nego bi to u našem slučaju pojačalo separatizam. Preimenovat Bošnjake u Bosance je isto što i preimenovat Bosnu u Bošnjakiju. To jest, da pojasnim, time se stavlja znak jednakosti između Bosanaca i Bošnjaka, a to nije isto. Znam da će me sad svi napast, ali preuzimam taj rizik.danas wrote:pa tvrdis da bi jedna od posljedica 'bosanstva' bila osjecanje nepripadnosti srba i hrvata 'nasoj' domovini... sto je suluda (da ne kazem sta gore) tvrdnja... solidan broj srba i hrvata vec odavno ne osjeca pripadnost 'nasoj' domovini, te su se dali separatistickim i slicnim aktivnostima davnih dana... ti si sasvim obrnuo cause and effect...![]()
![]()
- cyprus
E, da su se tada ovi naši "Bosanci" umjesto Pingvina izjašnjavali kao Bosanci, ja im sada ne bih mogo "a" reći.jOFLA wrote:U vrijeme onog zadnjeg popisa stanovništva u Jugoslaviji, iako je bio redovan popis koji je padao svakih deset godina, pa tako bio i onaj... ali Bože dragi kad se sjetim koliko se ljudi valjda iz nekog revolta zbog tog prebrojavanja dok se nacionalno zakuhavalo, valjda iz protesta, odbijanja da se učestvuje u onom ludilu, koliko se samo ljudi izjašnjavalo kao Pingvini, Delfini, Marsovci, Egipćani, Tatari...Karadoz wrote:Ne kontam sta znaci u anketi to DRUGO a ima ih 46% koji su to?
- danas
nes' mi simpatican a i danas sam u dobrom raspolozenju... pa da ti odgovorim stalozeno... jarane -- da se ja sutra pocnem izjasnjavat kao srpkinja a ahmo kao hrvat, to ne bi puno promijenilo glede srpsko-hrvatskih osjecanja pripadnosti 'nasoj' domovini... koju oni odavno ne smatraju svojom, i rade svim silama na njenom unistenju...cyprus wrote:Nisam reko da bi to izazvalo, nego bi to u našem slučaju pojačalo separatizam. Preimenovat Bošnjake u Bosance je isto što i preimenovat Bosnu u Bošnjakiju. To jest, da pojasnim, time se stavlja znak jednakosti između Bosanaca i Bošanjaka, a to nije isto. Znam da će me sad svi napast, ali preuzimam taj rizik.danas wrote:pa tvrdis da bi jedna od posljedica 'bosanstva' bila osjecanje nepripadnosti srba i hrvata 'nasoj' domovini... sto je suluda (da ne kazem sta gore) tvrdnja... solidan broj srba i hrvata vec odavno ne osjeca pripadnost 'nasoj' domovini, te su se dali separatistickim i slicnim aktivnostima davnih dana... ti si sasvim obrnuo cause and effect...![]()
![]()
a sta ce mate i mile (a i danko bananko bogami
- Ahmmed
Ma, nema potrebe za napadanjem....Nego, deder, pojasni ovo oko Bošnjakijecyprus wrote:Nisam reko da bi to izazvalo, nego bi to u našem slučaju pojačalo separatizam. Preimenovat Bošnjake u Bosance je isto što i preimenovat Bosnu u Bošnjakiju. To jest, da pojasnim, time se stavlja znak jednakosti između Bosanaca i Bošnjaka, a to nije isto. Znam da će me sad svi napast, ali preuzimam taj rizik.danas wrote:pa tvrdis da bi jedna od posljedica 'bosanstva' bila osjecanje nepripadnosti srba i hrvata 'nasoj' domovini... sto je suluda (da ne kazem sta gore) tvrdnja... solidan broj srba i hrvata vec odavno ne osjeca pripadnost 'nasoj' domovini, te su se dali separatistickim i slicnim aktivnostima davnih dana... ti si sasvim obrnuo cause and effect...![]()
![]()
- cyprus
Pa ništa, pojašnjeno ti je sve.Ahmmed wrote:Ma, nema potrebe za napadanjem....Nego, deder, pojasni ovo oko Bošnjakijecyprus wrote:Nisam reko da bi to izazvalo, nego bi to u našem slučaju pojačalo separatizam. Preimenovat Bošnjake u Bosance je isto što i preimenovat Bosnu u Bošnjakiju. To jest, da pojasnim, time se stavlja znak jednakosti između Bosanaca i Bošnjaka, a to nije isto. Znam da će me sad svi napast, ali preuzimam taj rizik.danas wrote:pa tvrdis da bi jedna od posljedica 'bosanstva' bila osjecanje nepripadnosti srba i hrvata 'nasoj' domovini... sto je suluda (da ne kazem sta gore) tvrdnja... solidan broj srba i hrvata vec odavno ne osjeca pripadnost 'nasoj' domovini, te su se dali separatistickim i slicnim aktivnostima davnih dana... ti si sasvim obrnuo cause and effect...![]()
![]()
Preimenovat Bošnjake u Bosance je isto što i preimenovat Bosnu u Bošnjakiju. To jest, da pojasnim, time se stavlja znak jednakosti između Bosanaca i Bošnjaka, a to nije isto.
Ove dvije rečenice sve objašnjavaju. Vezano za Bosnu i Bošnjakiji, i u jednom i u drugom sluačaju država bi se zvala prema najbrojnijem narodu, a to bi ih činilo "temeljnim" narodom, što se ova druga dva konstitutivna naroda ne bi svidjelo nikako.
P.S. Imal ko kakve argumente protiv ove dvije boldovane rečenice?
- danas
oprosti, ali ko uopste ovdje govori o 'preimenovanju' bosnjaka? samo ti izgleda, u promociji nekih svojih nebuloza...cyprus wrote:Pa ništa, pojašnjeno ti je sve.Ahmmed wrote:Ma, nema potrebe za napadanjem....Nego, deder, pojasni ovo oko Bošnjakijecyprus wrote: Nisam reko da bi to izazvalo, nego bi to u našem slučaju pojačalo separatizam. Preimenovat Bošnjake u Bosance je isto što i preimenovat Bosnu u Bošnjakiju. To jest, da pojasnim, time se stavlja znak jednakosti između Bosanaca i Bošnjaka, a to nije isto. Znam da će me sad svi napast, ali preuzimam taj rizik.
Preimenovat Bošnjake u Bosance je isto što i preimenovat Bosnu u Bošnjakiju. To jest, da pojasnim, time se stavlja znak jednakosti između Bosanaca i Bošnjaka, a to nije isto.
Ove dvije rečenice sve objašnjavaju. Vezano za Bosnu i Bošnjakiji, i u jednom i u drugom sluačaju država bi se zvala prema najbrojnijem narodu, a to bi ih činilo "temeljnim" narodom, što se ova druga dva konstitutivna naroda ne bi svidjelo nikako.
P.S. Imal ko kakve argumente protiv ove dvije boldovane rečenice?
bosancem bi se trebao moci izjasniti svako ko to zeli...
- karabaja-x
- Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)
meni je sve to jednostavno, kontas, rodjen sam u bosni, volim svoju domovinu, i znam da sam bosanac...i nista drugo...mogu danas biti musliman, sutra katolik, preseliti se u grcku, ali ja ostajem bosanac...ne smetaju mi srbi i hrvati, a ni jugosloveni...
- cyprus
Naravno, slažem se. I ja isto. I ja svugdje govorim da sam bosanac, jer nema potrebe da govorim svoju etničku pripadnost. Ali to ne znači da mi je Bosanac etnička pripadnost.karabaja-x wrote:meni je sve to jednostavno, kontas, rodjen sam u bosni, volim svoju domovinu, i znam da sam bosanac...i nista drugo...mogu danas biti musliman, sutra katolik, preseliti se u grcku, ali ja ostajem bosanac...ne smetaju mi srbi i hrvati, a ni jugosloveni...
- karabaja-x
- Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)
etnicka pripadnost mi je nepotrebnacyprus wrote:Naravno, slažem se. I ja isto. I ja svugdje govorim da sam bosanac, jer nema potrebe da govorim svoju etničku pripadnost. Ali to ne znači da mi je Bosanac etnička pripadnost.karabaja-x wrote:meni je sve to jednostavno, kontas, rodjen sam u bosni, volim svoju domovinu, i znam da sam bosanac...i nista drugo...mogu danas biti musliman, sutra katolik, preseliti se u grcku, ali ja ostajem bosanac...ne smetaju mi srbi i hrvati, a ni jugosloveni...
- cyprus
Joj, ljudi vi mene ne razumjete. Rekao da nisu problem pojedinci koji se izjašnjavaju kao Bosanci. Problem bi bio ako bi se svi ili većina Bošnjaka (bez Srba i Hrvata) preimenovali u Bosance. Čitajte malo to što pišem i pratite raspravu.danas wrote:oprosti, ali ko uopste ovdje govori o 'preimenovanju' bosnjaka? samo ti izgleda, u promociji nekih svojih nebuloza...
bosancem bi se trebao moci izjasniti svako ko to zeli...