NACIONALNI INTERES
-
Prenj
#1 NACIONALNI INTERES
Nakon rata, uz nesebicnu pomoc korumpiranih politicara iz tri najdraze stranke (uz pomoc dvije obavezne Stranke za Vlast (da ih ne nabrajam sada, po jedna postoji u svakom entitetu) razni kapitalisti (uglavnom Slovenci) sve nam pokupovase.
Sve dobre firme su vec prodate.
Na redu su nasi telekomi, vode, sume, hidrocentrale, ...
U BiH, mi jos nismo vidjeli pravo siromastvo. Ono ce tek da nastupi kada se SVE privatizuje i cijena telefona, struje, gasa ogrjevnog drveta i vode bude kao npr. u Italiji, 3-4 puta visa nego sada u BiH
KOJA JE VASA DEFINICIJA NACIONALNOG INTERESA?
U BiH, mi jos nismo vidjeli pravo siromastvo. Ono ce tek da nastupi kada se SVE privatizuje i cijena telefona, struje, gasa ogrjevnog drveta i vode bude kao npr. u Italiji, 3-4 puta visa nego sada u BiH
-
Stari
1) Mir u postojecim granicama slijedecih minimalno 50-60 godina....tj dovoljno dugo da se generacije koje sjecaju SFRJ i rata'92-'95 pokopaju.
Ostalo ce doci prije ili kasnije jer je prirodno da dodje....jedino ovo prvo se mora na vjestacki nacin odrzati ...dok se "ne primi"
1) Mir u postojecim granicama slijedecih minimalno 50-60 godina....tj dovoljno dugo da se generacije koje sjecaju SFRJ i rata'92-'95 pokopaju.
Ostalo ce doci prije ili kasnije jer je prirodno da dodje....jedino ovo prvo se mora na vjestacki nacin odrzati ...dok se "ne primi"
-
margareta
"Stari"Stari wrote:KOJA JE VASA DEFINICIJA NACIONALNOG INTERESA?
Imaš li ti "SVOJU" definiciju nacio. iter.?
Šta to znači "VAŠA" definicija ?
Koliko si ti NEŠTO i NEKO "samo" zato što si za VAŠE il' NAŠE il' NJIHOVE nacionalne DEFINICIJE , stvorene za raštrkan, destruktivan mentalni "sklop", i na kraju samo instrument u funkciji KONSTRUKTORA
IDIOTIZMA !?
Naravno da bi ZADOVOLJIO taj visikoumni kriterij , moraš imati i određene mentalno-moralne predispozicije. Pod 1. trebaš biti kompletan
idiot.
-
Stari
margareta:
margareta:
margareta:
Malo bih modifikovao tvoje pitanje i odgovorio potvrdno sa ...da ja imam moje misljunje o tome sta bi Nacionalni interes u BiH trebao biti"
Imaš li ti "SVOJU" definiciju nacio. iter.?
margareta:
Ovo.... margareta sine ...ne razumijem nikako...razumijem samo da te je nesto u mom komentaru vrlo iritiralo ...al' iz ovoga gore navedenog mi nije jasno sta.....Tvrdis na indirektan nacin da ja nisam bas previse inteligentan (sto je doduse pocesto vrlo tacno) al' ne kontam zasto to mislis na osnovu mog gornjeg komentara.....drugim rijecima ...ne kontam s'cime se konkretno ne zlazes.Koliko si ti NEŠTO i NEKO "samo" zato što si za VAŠE il' NAŠE il' NJIHOVE nacionalne DEFINICIJE , stvorene za raštrkan, destruktivan mentalni "sklop", i na kraju samo instrument u funkciji KONSTRUKTORA
IDIOTIZMA !?
margareta:
Ovdje otprilike.... ponavljas tvoje misljenje o mojim mentalnim kapacitetima i prije nego sto ti bilo sta odgovorim ....molio bih te da malo podrobnije objasnis o cemu , kakvom kriterijumu se tu radi?Naravno da bi ZADOVOLJIO taj visikoumni kriterij , moraš imati i određene mentalno-moralne predispozicije. Pod 1. trebaš biti kompletan
idiot.
-
margareta
"stari",
Bez ozira gdje , kada , od koga , zašto itd. da čujem ili pročitam :
"NACIONALNI INTERESI" - odmah , istoga momenta mi isprovocira
jedan duuuuuuuugo metražni film, iz dvije cjeline : od rođenja do '92.god.
i od '92.god. do danas..........
Jednostavno sam uvijek živjela u pogrešno vrijeme , za mene vječno
(na)stranim schemama, u BUKVALNO irealnom svijetu sa dominacijom
prošlošču isfrustriranih AUTORITATIVNIH - diktatorskih subjekata ,
u kojima sebe i slične sebi doživljavam kao amorfne OBJEKTE , ili amorfnu i masu nemočnu da se pokrene sa morbidne tačke "života" ........
Novokomponovani turbo bh. nacionalizmi , sa ogavnom podvalom BANDITA
o tzv. "zaštiti vitalnih nacionalnih interesa", tjeraju me iz vjere u čovjeka
do nevjere u njihovu vjeru.
Dovoljno je pročitati samo mali "fragment" iz texta pod nikom "nineac"
koji u par redaka sroči svu gorčinu nametnutog nam ni malo slučajno
haosa i rasula pameti "različitih" NARODA - NACIJA.
Kažu da Bog daje , al đavo uzima , e pa mi smo onda đavolja zemlja.
glupa Margareta
Bez ozira gdje , kada , od koga , zašto itd. da čujem ili pročitam :
"NACIONALNI INTERESI" - odmah , istoga momenta mi isprovocira
jedan duuuuuuuugo metražni film, iz dvije cjeline : od rođenja do '92.god.
i od '92.god. do danas..........
Jednostavno sam uvijek živjela u pogrešno vrijeme , za mene vječno
(na)stranim schemama, u BUKVALNO irealnom svijetu sa dominacijom
prošlošču isfrustriranih AUTORITATIVNIH - diktatorskih subjekata ,
u kojima sebe i slične sebi doživljavam kao amorfne OBJEKTE , ili amorfnu i masu nemočnu da se pokrene sa morbidne tačke "života" ........
Novokomponovani turbo bh. nacionalizmi , sa ogavnom podvalom BANDITA
o tzv. "zaštiti vitalnih nacionalnih interesa", tjeraju me iz vjere u čovjeka
do nevjere u njihovu vjeru.
Dovoljno je pročitati samo mali "fragment" iz texta pod nikom "nineac"
koji u par redaka sroči svu gorčinu nametnutog nam ni malo slučajno
haosa i rasula pameti "različitih" NARODA - NACIJA.
Kažu da Bog daje , al đavo uzima , e pa mi smo onda đavolja zemlja.
glupa Margareta
-
vratnik
#9 Re: NACIONALNI INTERES
sve ovo gore zaustaviti. jos samo fali mir koji bih naveo. a ostalo ce sve doci kad moja mama dobije penziju (znatno) vecu od 180 maraka.Prenj wrote:Nakon rata, uz nesebicnu pomoc korumpiranih politicara iz tri najdraze stranke (uz pomoc dvije obavezne Stranke za Vlast (da ih ne nabrajam sada, po jedna postoji u svakom entitetu) razni kapitalisti (uglavnom Slovenci) sve nam pokupovase.
-
margareta
SAMO pitanje "NAŠEGA NACIONALNOGA INTERESA" i sve drugo pada u vodu ........odlazi niz vodu ko g.... u kome i sebe vidim kako odlazim
tokovima koji nisu moj izbor NAPROTIV, i ne samo ja nego cijele rijeke ljudskih života gube se u vrtlozima od izvora života koji se popularno zove "NACIONALNI INTERES"
Gosti su mi došli u frci pišem, i ne razmišljam baš nešto..........
blentava Margareta
tokovima koji nisu moj izbor NAPROTIV, i ne samo ja nego cijele rijeke ljudskih života gube se u vrtlozima od izvora života koji se popularno zove "NACIONALNI INTERES"
Gosti su mi došli u frci pišem, i ne razmišljam baš nešto..........
blentava Margareta
-
margareta
Moj vitalni nacionalni interes je da RIBA istruli od glave , da crkne ludi komšija sa ludom kravom u ludom zagrljaju, da svi preglasani pocrkaju sa nadglasanim, da više nema glasačke marve i da sve bude čisto odFair Life wrote:Nacionalni interes je "da komsiji crkne krava". A najbolji put ka ostvarenju i zastiti nacionalnog interesa je mogucnost preglasavanja "onih drugih".
Nacionalni interes je i da nam najbolje tvornice propadaju, a najgori ucenici prolaze.
ljudskoga življa, da niko više nikada nikoga ne ugrozi , ne nadglasa , da ostanu svi glasači prvo bez glasa , da ih đavo u đavoljoj zmlji nosi .......
nek se tlo odmori od ove nezajažljive glasačke marve ...gdje svak svakoga toliko voli da bi jedni druge za doručak proždrli
-
violentjack
Prenj..i Slovenci ce doci na red
Prve dvoje djece rodene u Sloveniji Alma i Alen
Vidim ja bit ce Bosne do Alpa
-
margareta
violentjack wrote:Prenj..i Slovenci ce doci na red
prava , čista muslimanska imena : Alma i Alen, da su bosanđerčići zvali bi se Alema i Alem, ali su dijasporčići i to je spontani tok asimilacije