e jest vala i uvijek se ponavlja prica oko imena Denisa , Damira i sta ti ja znam eto nisu muslimanska, bla bla blaFair Life wrote:I
Smatram pricu o imenima... gluposcu.
Vi nastavite...
Nacionalna imena?
- danas
- flora.sa
bla, bla...i ja kazem...rei wrote:e jest vala i uvijek se ponavlja prica oko imena Denisa , Damira i sta ti ja znam eto nisu muslimanska, bla bla blaFair Life wrote:I
Vi nastavite...
ali ako mi neko hoce plasirati nesto sto nema veze sa bilo cim, onda moram replicirati....
hej...nije lose ovo ime gore Denis kad mu se doda slovo "a" pa dobijemo zensko ime, koje zvuci onako fino, po meni...
- danas
bosanski muslimani su otvoren narod i prihvatali su lijepa imena svih korijena. tako imamo sabine, alene, denise, mirele, alise -- ovo su mahom francuska ili njemacka imena. indira je indijsko, dario perzijsko... pa nemojte mi reci da dajemo samo turska i arpska imena -- ako smo vec zaboravili autohtona bosanska, neka smo makar globalno orjentisani 
- Vodenjak
Šandor wrote: Često dolaze do izražaja dvostruki standardi kada se vodi diskusija o stvarima koje te (očito je) mnogo frustriraju.
![]()
Kao, kako možeš očekivati da oni prihvate to.....ne očekujem....znam da neće prihvatiti....ali ni ja neću prihvatiti neke stvari koje konstantno potenciraš. A nisi jedini koji je govorio o potrebi ulizivanja Srbima.To se neće desiti. Po hiljaditi ti put kažem.
Šandore, slatki mali idiote!
-
rei
ma znam , ali mi je recimo smijesno , jer uglavnom se raspravlja kako suflora.sa wrote:eto jesu...rei wrote:e jest vala i uvijek se ponavlja prica oko imena Denisa , Damira i sta ti ja znam eto nisu muslimanska, bla bla blaFair Life wrote:I
Vi nastavite...![]()
bla...bla
eto Bosnjaci prihvatili i druga imena isto kao sto bi meni bilo smijesno
da sad istrazujem odakle je poteklo ime Jovana, Jelena, Sasa, Spasenja, Zivodarka, Milosava its. sta ja znam ...... ali ne samo se raspravlja odakle su potekla i kako to bas (ova ili ona) nisu muslimanska imena o tome ja...
- flora.sa
pa Esmeralda, Kasandra...danas wrote:bosanski muslimani su otvoren narod i prihvatali su lijepa imena svih korijena. tako imamo sabine, alene, denise, mirele, alise -- ovo su mahom francuska ili njemacka imena. indira je indijsko, dario perzijsko... pa nemojte mi reci da dajemo samo turska i arpska imena -- ako smo vec zaboravili autohtona bosanska, neka smo makar globalno orjentisani
vrlo popularna imena krajem 90-tih godina proslog sotljeca
-
Ana_Ana
takva imena zivadinka, zivodarka...itd...vise niko ne daje. ja sam imala drugaricu cija se mama zvala ikonijadanas wrote:horns&drums wrote:srpska su jako slikovita hehe od Spasenije do Poleksije![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
mene se vise dojme zivoradi i zivadinke![]()
ali ima i jako lijepih, recimo -- strahinjaili jelena
od zenskih
-
mr__bosnjak
Il je ona puno toleranta il je on puno dominatna. J da kazemo da sam imo zenu nebi htio da da ime po svojoj prvoj ljubavi kako god da je ime. Pa nije njegovo vec moje dijete. Al ako njoj nemseta.Ana_Ana wrote:nije se bunila on je hteo tako i gotovo. dogovorili su se da ona da drugom detetu.mr__bosnjak wrote:"Prvoj ljubavi". I tadasnja mu zena nije se bunila?Ana_Ana wrote: e znam. znam devojku koja se zove Lela a otac je srbin i majka srpkinja. dao joj je ime po svojoj prvoj ljubavi
A evo i jos jedan doprinos. Ovdje gdje ja zivim ima puno Somaliaca, muslimani su i pravi orijentalci a do 99% posto pa i vise imaju iskljucivo arapska imena. Muhameda znam na masu, Ali i da vise negovorim... A vecina Turaka ovdje imaju imena ko Sedat, Asir, Dzevdet samo rjedze sretnes nekoga sa arapskim imenom. A i vecina mladih Bosnjaka ovdje imaju imena Ernes, Elvir, Amela itd. Vecinom su dede i nane oni sa arapskim imenima a ima jedan Mustafa fudbalski trener cija je majka Bosnjakinja a otac Albanac.
A nedobih odgovora za Aliju i Iliju...
-
mr__bosnjak
Pod tim uslovima sud te oslobadza, a o pravopisu cemo na drugoj temi...rei wrote:mr__bosnjak wrote:gavrilo wrote:
Ma salim se ja ako nisi shvatila...
-
mr__bosnjak
Pa nemam ta slova.rei wrote:mr__bosnjak wrote:rei wrote:
-
mr__bosnjak
Ma onda mi valja mislit kad je ovo a kad je ono. Najlakse mi je sve po dz.rei wrote:mr__bosnjak wrote:rei wrote:
-
mr__bosnjak
Udri brigu na veseljerei wrote:.mr__bosnjak wrote: Ma onda mi valja mislit kad je ovo a kad je ono. Najlakse mi je sve po dz.
YIHAAAAA
-
Kick off
bosnjak care.. sto se tice nacionalnih imena mislim da jednostvano tako nesto ne postoji... imena mogu biti krscanska(katolicka,pravoslvna, protestantska itd ), muslimanska, jevrejska itd .. tako ja barem mislim. ako nisam u pravu volio bih da me neko ispravi !
inace ako si vjernik, recimo musliman, haram je djetetu nadijevati nemuslimanska imena... mislim da isto vazi i za katolike i pravoslavce..
inace ako si vjernik, recimo musliman, haram je djetetu nadijevati nemuslimanska imena... mislim da isto vazi i za katolike i pravoslavce..
-
Ana_Ana
Ja mislim da je najbolje da ima neko univerzalno imeKick off wrote:bosnjak care.. sto se tice nacionalnih imena mislim da jednostvano tako nesto ne postoji... imena mogu biti krscanska(katolicka,pravoslvna, protestantska itd ), muslimanska, jevrejska itd .. tako ja barem mislim. ako nisam u pravu volio bih da me neko ispravi !
-
Kick off
narocito ako si sa balkana! Univerzalno je najbolje jer onda si dobro dosao u kojoj god raji se nalazisAna_Ana wrote:
Ja mislim da je najbolje da ima neko univerzalno ime
-
mr__bosnjak
Al jesuli onda turska imena muslimanska? Mislim ona ko Sedat, Asir, Dzevdet i tako jer nemaju veze sa Arapima i postojali su i prije islama, a onda da kazemo Sara ili Sarah je jevrejsko ime ali postoji i kod hriscana a i kos muslimana Zahra sto se na zapadu izgovara Sara. A da kazemo jeli Hans hriscansko? Jer je cisto njemacko i ja mislim da je bilo i prije hriscanstva ko i da kazemo Milivoje? Puno pitanja jel´da?Kick off wrote:bosnjak care.. sto se tice nacionalnih imena mislim da jednostvano tako nesto ne postoji... imena mogu biti krscanska(katolicka,pravoslvna, protestantska itd ), muslimanska, jevrejska itd .. tako ja barem mislim. ako nisam u pravu volio bih da me neko ispravi !