Nacionalna Biblioteka

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
Rambo-Amadeus

#1 Nacionalna Biblioteka

Post by Rambo-Amadeus »

Svepostovani forumashi,
zamolio bih ako neko zna da mi kaze radno vrijeme i metodologiju rada nac. biblioteke, jer sam čuo da dodjes jedan dan sa onim sto ti je potrebno (naslovima ili autorima ili barem podrucjima) a tek sutradan,kad ti oni nadju literatauru po istu...
treba mi za diplomskog, s kojim ionako dobrano kasnim :oops: , pa bih bio zahvalan na ovim informacijama :)
lol_sa

Post by lol_sa »

radno vrijeme ti je men se cini od 8 do 19, 19:30....
i da,prvi dan trazis sve sto ti treba a sutradan dobijes sve sto si trazio....
uglavnom dobro si upucen...sretno ti s diplomskim :)
Rambo-Amadeus

Post by Rambo-Amadeus »

lol_sa wrote:radno vrijeme ti je men se cini od 8 do 19, 19:30....
hvala na potvrdi informacije i na zelji, s tim sto me jos interesuje da li rade i subotom i koliko se placa (opet moram reci da sam cuo da se placa 15KM i to vrijedi mjesec), valjda ne gnjavim previse... :) :D
to_the_roots

Post by to_the_roots »

15 km za mjesec????????? wtf???? si siguran da to nije barem pola godine?? jebote.. kakvi su to shugavi uslovi. platis tolko para za mjesec dana, i onda 24h cekas knjigu koju ces (ako uopce budes smio) iznijet na dva dana. aferim
Rambo-Amadeus

Post by Rambo-Amadeus »

to_the_roots wrote:15 km za mjesec????????? wtf???? si siguran da to nije barem pola godine?? jebote.. kakvi su to shugavi uslovi. platis tolko para za mjesec dana, i onda 24h cekas knjigu koju ces (ako uopce budes smio) iznijet na dva dana. aferim
ne tvrdim da je tako, nego samo provjeravam...
a sreca je sto se radi o diplomskom pa bih dao i tih 15 KM za jos neku literaturu jer ne mislim na duze staze koristiti, odnosno kasnije (u zivotu) cu koristiti neke druge izvore (gradska lokalna biblioteka, net, casopisi...) :)
a sto se tice onih koji stalno dolaze u nacionalni, ne znam, mozda postoje i neki "dugoročniji" jeftiniji aranzmani... :-) :)
nx

Post by nx »

ja sam prosle godine u januaru, isao o literaturu za maturski u nacionalnu biblioteku, koliko se sjecam clanarina mjesec:10 KM, godina:20 KM, ne sjecam se radnog vremena, moras naci u katalogu naziv, ispuniti ja mislim revers, ostavis u kutiju i dodjes sutradan
lol_sa

Post by lol_sa »

Rambo-Amadeus wrote:
lol_sa wrote:radno vrijeme ti je men se cini od 8 do 19, 19:30....
hvala na potvrdi informacije i na zelji, s tim sto me jos interesuje da li rade i subotom i koliko se placa (opet moram reci da sam cuo da se placa 15KM i to vrijedi mjesec), valjda ne gnjavim previse... :) :D
mislim da subotom rade do 4, nisam sigurna...polugodisnja clanarina je 15, a godisnja 20... :)
Post Reply