Nacionalizam u komentarima
-
Utokkha
#1 Nacionalizam u komentarima
Mrznja. Lazi. Provokacije. Verbalni delikti. Uvreda. Kleveta.
Ovo i jos neke druge osobine ukratko opisuju komentare na Klixu od strane anonimusa. Rijec je o likovima koji ekoloskom posudjenicom, bukvalno zagade svaku objavu ili vijest.
Pozabavio bih se samo sovinizmom.
Moje premise pojave sovinizma:
1. Rijec je o organizovanoj omanjoj skupini pojedinaca koji su placeni za svoj posao.
2. Placeni su jer sistemski pristupaju komentarima. Prosirimo to i na YouTube. Nema sevdalinke, ilahije, ratnog snimka da nije zagadjen. Klipovi koji su namijenjeni lokalnom drustvu sadrze obilje najgorih namjera, dok oni za strance sadrze lazi i iznosenje laznih argumenata u pravdanju i isticanju sebe.
3. Klix bi uskoro morao promijeniti nacin na koji se komentarise uvodjenjem iskljucivo FB sistema prijava. FB ima vece kapacitete da u slucaju kaznenih prijava saradjuje s tuzilastvom u ovakvim prijavama.
4. Sta bi sa prijavom naseg dijasporca protiv lika koji se zvao AKADEMIK?
5. Moja premisa je da je rijec o ljudima koji su tu izmedju nas.
Navest cu primjer momka koji je na Poskoku pisao sve najgore o nama, kacio slike sa balkona nebodera u sarajevskom naselju Trg heroja. Komentar je pratio sliku u smislu idealne pozicije za rokanje vehabija. Neki sarajevski momci su skontali gdje decko zivi. Ispostavit ce se da je bilo rijec o devetnaestogodisnjem studentu koji je zivio sa samohranom majkom i da je porodica u komsiluku slovila kao divna i ugladjena - najdivnije komsije.
6. Sta Klix radi po pitanju ljudi koji postavljaju komentare te vrste? Ne vidim efikasnost banovanja.
Ovo i jos neke druge osobine ukratko opisuju komentare na Klixu od strane anonimusa. Rijec je o likovima koji ekoloskom posudjenicom, bukvalno zagade svaku objavu ili vijest.
Pozabavio bih se samo sovinizmom.
Moje premise pojave sovinizma:
1. Rijec je o organizovanoj omanjoj skupini pojedinaca koji su placeni za svoj posao.
2. Placeni su jer sistemski pristupaju komentarima. Prosirimo to i na YouTube. Nema sevdalinke, ilahije, ratnog snimka da nije zagadjen. Klipovi koji su namijenjeni lokalnom drustvu sadrze obilje najgorih namjera, dok oni za strance sadrze lazi i iznosenje laznih argumenata u pravdanju i isticanju sebe.
3. Klix bi uskoro morao promijeniti nacin na koji se komentarise uvodjenjem iskljucivo FB sistema prijava. FB ima vece kapacitete da u slucaju kaznenih prijava saradjuje s tuzilastvom u ovakvim prijavama.
4. Sta bi sa prijavom naseg dijasporca protiv lika koji se zvao AKADEMIK?
5. Moja premisa je da je rijec o ljudima koji su tu izmedju nas.
Navest cu primjer momka koji je na Poskoku pisao sve najgore o nama, kacio slike sa balkona nebodera u sarajevskom naselju Trg heroja. Komentar je pratio sliku u smislu idealne pozicije za rokanje vehabija. Neki sarajevski momci su skontali gdje decko zivi. Ispostavit ce se da je bilo rijec o devetnaestogodisnjem studentu koji je zivio sa samohranom majkom i da je porodica u komsiluku slovila kao divna i ugladjena - najdivnije komsije.
6. Sta Klix radi po pitanju ljudi koji postavljaju komentare te vrste? Ne vidim efikasnost banovanja.
-
RatRodRob
#2 Re: Nacionalizam u komentarima
Ne interesuje ovo stoku sitna zuba, bolje je lajat nego mozgat šta je istina a šta laž, zglajzo je narod do jaja, sve je pokvareno do srži.
-
L u c i f e r
#3 Re: Nacionalizam u komentarima
Te idiotluke mi ne pada na pamet da citam.
Klix je kriv jer to dozvoljava.
Da ima drzave, ko sto nema, popusio bi on do sada takvu sankciju da mu vise ne bi palo na pamet da daje medijski prostor psihickim bolesnicima za raspirivanje nacionalne i vjerske mrznje.
Klix je kriv jer to dozvoljava.
Da ima drzave, ko sto nema, popusio bi on do sada takvu sankciju da mu vise ne bi palo na pamet da daje medijski prostor psihickim bolesnicima za raspirivanje nacionalne i vjerske mrznje.
- orinoco
#4 Re: Nacionalizam u komentarima
Je li misliš na forum ili one komentare na portalu?Utokkha wrote:Mrznja. Lazi. Provokacije. Verbalni delikti. Uvreda. Kleveta.
Ovo i jos neke druge osobine ukratko opisuju komentare na Klixu od strane anonimusa..
- ho oponopono
#5 Re: Nacionalizam u komentarima
...ko mari jebote još i za to...achtung, achtung čamac je jare od godinu dana, ja voll...

-
julisiz es grant
#6 Re: Nacionalizam u komentarima
Pogledajte samo komentare na vijest o ubistvu dvoje djece u ratu (dvoje od 1.600, da se razumijemo):
https://www.klix.ba/vijesti/bih/odata-p ... /170912060
Meni su u roku minute neki dan izbrisali komentar u kome sam na vijest o bjekstvu Sejfovića rekao da uhljebe stražare treba otpustiti...bukvalno tako.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/odata-p ... /170912060
Meni su u roku minute neki dan izbrisali komentar u kome sam na vijest o bjekstvu Sejfovića rekao da uhljebe stražare treba otpustiti...bukvalno tako.
- MyTao
#7 Re: Nacionalizam u komentarima
Takvih idiota ima i na nasoj strani.
-
broj dva
#8 Re: Nacionalizam u komentarima
Boli Klix neka stvar - stvaki pregled, svaki komentar = prihodi, bez obzira na sadrzaj.
Kako inace objasniti da dopuste toliku kolicinu mrznje i prezira prema svemu sto sa BiH veze ima.
Kako inace objasniti da dopuste toliku kolicinu mrznje i prezira prema svemu sto sa BiH veze ima.
- karanana
#9 Re: Nacionalizam u komentarima
Jebi ga jarane. Sto puta sam vec na slicnim temama o kix komentarima napisao: Ja komentarisem kako bih volio da vodim ljubav sa osobom cija je slika dio teksta, komentar se brise i ja se banujem. Napisem kako je erol mujanovic ublehas kada je u pitanju ekonomija i finansije i kako se sa tim svojim ublehama dobro proda, brisu mi komentar.
A vamo jebu jedni drugima majke chetnichke balijske ustashke, pozivaju na rat klanja genocide....ma to moze.
A vamo jebu jedni drugima majke chetnichke balijske ustashke, pozivaju na rat klanja genocide....ma to moze.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#10 Re: Nacionalizam u komentarima
meni ne brišu ali dosta dislajkova bude npr
vijest o okupljanju maturanata
ja obrazložim zašto to ne volim
gomila dislajkova
drugi primjer...
bio onaj neki lik što je pisao zašto nema curu... pa ga ismijavale cure... a ja ismijavao jednu od tih cura... javljaju se neš jebat dušebrižnici kao da ne vrijeđam curu ona ima roditelje braću i seste mogu pročitati
wtf... a kad je prcala mladića što je napisao poduži tekst taj mladić nema rodbinu i braću te osjećaje
vijest o okupljanju maturanata
ja obrazložim zašto to ne volim
gomila dislajkova
drugi primjer...
bio onaj neki lik što je pisao zašto nema curu... pa ga ismijavale cure... a ja ismijavao jednu od tih cura... javljaju se neš jebat dušebrižnici kao da ne vrijeđam curu ona ima roditelje braću i seste mogu pročitati
-
alenthekiller
#11 Re: Nacionalizam u komentarima
"Nacionalizam je tema za one do 300 evra prihoda mesečno. Njima se servira ta priča. Kada plata pređe 500 evra, onda počinje razgovor o garderobi i kafićima. Kada pređe 1.000, onda je top-tema zdrava hrana, letovanja i zimovanja, a kada se popne na više od 3.000 onda prestaje svako palamuđenje. Ljudi onda pričaju o vremenskoj prognozi i ljubavi", kaže Rambo Amadeus 
- Edin H.
#12 Re: Nacionalizam u komentarima
Ja uzivam u citanju komentara, a moze se i svasta nauciti.