Nacionalisticki grafiti ispisani na Atik dzamiji u Bijeljini
- Prozor
#1 Nacionalisticki grafiti ispisani na Atik dzamiji u Bijeljini
Nepoznata osoba ili više njih ispisale su grafite na ogradi Atik džamije u strogom centru Bijeljine. Kako je za "Dnevni avaz" potvrdio imam Atik džamije Mirsad ef. Okanović, na grafitima, ispisanim tamnim sprejom, pisalo je Srbija i četiri S, koje je on pokušao izbrisati.
On nije želio komentirati ovaj vandalski čin, navodeći da ovo nije prvi put da se na ogradi pojavljuju slični natpisi. Grafiti su, najvjerovatnije, ispisani u noći sa 19. na 20. decembar. O događaju je obaviješten Centar javne bezbjednosti Bijeljina, čiji bi pripadnici trebali utvrditi ko stoji iza ovog neprimjerenog čina, jednog u nizu kada su u pitanju bijeljinske džamije.
Prije nekoliko mjeseci, nepoznate osobe oštetile su ogradu na Krpića džamiji u izgradnji, koja se nalazi u blizini bijeljinske bolnice "Sveti Vračevi".
Z. K
On nije želio komentirati ovaj vandalski čin, navodeći da ovo nije prvi put da se na ogradi pojavljuju slični natpisi. Grafiti su, najvjerovatnije, ispisani u noći sa 19. na 20. decembar. O događaju je obaviješten Centar javne bezbjednosti Bijeljina, čiji bi pripadnici trebali utvrditi ko stoji iza ovog neprimjerenog čina, jednog u nizu kada su u pitanju bijeljinske džamije.
Prije nekoliko mjeseci, nepoznate osobe oštetile su ogradu na Krpića džamiji u izgradnji, koja se nalazi u blizini bijeljinske bolnice "Sveti Vračevi".
Z. K
- turban
#2 Re: Nacionalisticki grafiti ispisani na Atik dzamiji u Bijeljini
Oni izgleda NIKADA nece stati.
- Bosanac sa dna kace
#3 Re: Nacionalisticki grafiti ispisani na Atik dzamiji u Bijeljini
ma to su samo huligani, a plus informacija iz avaza...
-
pjega
#4 Re: Nacionalisticki grafiti ispisani na Atik dzamiji u Bijeljini
upravo tako. prosetajte berlinom kao primjer, pa cete vidjeti sta su grafiti, i kao umjetnost i kao vandalizam. prefarbati, ocistiti i hajdemo dalje.
- turban
#5 Re: Nacionalisticki grafiti ispisani na Atik dzamiji u Bijeljini
Bas dobra ideja...pjega wrote:upravo tako. prosetajte berlinom kao primjer, pa cete vidjeti sta su grafiti, i kao umjetnost i kao vandalizam. prefarbati, ocistiti i hajdemo dalje.
Sutra kupujem sleper farebe....zelene boje...
- Bosanac sa dna kace
-
Alija Alijagić
#7 Re: Nacionalisticki grafiti ispisani na Atik dzamiji u Bijeljini
x
Last edited by Alija Alijagić on 25/01/2009 10:54, edited 1 time in total.
- turban
#8 Re: Nacionalisticki grafiti ispisani na Atik dzamiji u Bijeljini
Napisi ovdje na forumu...Alija Alijagić wrote:Ih što ja nisam neko, ispisavali bi oni meni...
evo ja cu da krenem;
Kupujte kofere...
- rado_vidjen
#9 Re: Nacionalisticki grafiti ispisani na Atik dzamiji u Bijeljini
otkud znate da su srbi? nista bez dokaza.
- Gorštak
#10 Re: Nacionalisticki grafiti ispisani na Atik dzamiji u Bijeljini
Ma to je ispad usamljenih neorganiziranih pojedinaca. Malo spreja, šta fali?!
Ne radi se o dobro organiziranoj i potencijalno opasnoj grupi, kao što su vehabije.
Ne radi se o dobro organiziranoj i potencijalno opasnoj grupi, kao što su vehabije.
-
Alija Alijagić
#11 Re: Nacionalisticki grafiti ispisani na Atik dzamiji u Bijeljini
x
Last edited by Alija Alijagić on 25/01/2009 10:55, edited 1 time in total.
-
Umjetnik a
#12 Re: Nacionalisticki grafiti ispisani na Atik dzamiji u Bijeljini
a ovh vehabija selefija kako li ih već zovu, kako ih nije stid da to rade
- Gorštak
#13 Re: Nacionalisticki grafiti ispisani na Atik dzamiji u Bijeljini
Mnoga upozorenja koja smo čuli ovdje na forumu konačno se ostvaruju.Umjetnik a wrote:a ovh vehabija selefija kako li ih već zovu, kako ih nije stid da to rade
Tradicionalni islam i muslimani su evo i zvanično ugroženi.
Hajmo sad naheklati jedno 20 stranica topica utrkujući se ko će prije reći "Jesam vam rek'o", "Ja sam na vrijeme govorio", "Strani plaćenici" itd.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#14 Re: Nacionalisticki grafiti ispisani na Atik dzamiji u Bijeljini
-E, sada ću ja da govorim, a vi zapisujte. Diktiraću polako, a vi bilježite - ćirilicom.
Tako je moj bivši prijatelj, neka fora u rogatičkoj policiji (1998.g.) primio sebi sekretaricu koju je on htio, a ne neku od onih koje su imale podobnosti, veze i poznanstva - velikosrpska.
Tako je moj bivši prijatelj, neka fora u rogatičkoj policiji (1998.g.) primio sebi sekretaricu koju je on htio, a ne neku od onih koje su imale podobnosti, veze i poznanstva - velikosrpska.
- Bosanac sa dna kace
#15 Re: Nacionalisticki grafiti ispisani na Atik dzamiji u Bijeljini
ha? sta?PipiDugaDevetka wrote:-E, sada ću ja da govorim, a vi zapisujte. Diktiraću polako, a vi bilježite - ćirilicom.
-
Sargan
#16 Re: Nacionalisticki grafiti ispisani na Atik dzamiji u Bijeljini
Oni ce stati kada ih mi zaustavimo i preuzmemo svoju sudbinu i sudbinu svoje djece u svoje ruke a ne da sjedimo u cekamo koliko Bosne ce Tihic sljedeci put prodati kada ode kod krmeta u Laktase na rucak!!!turban wrote:Oni izgleda NIKADA nece stati.
- Prozor
#17 Re: Nacionalisticki grafiti ispisani na Atik dzamiji u Bijeljini
Sargan wrote:Oni ce stati kada ih mi zaustavimo i preuzmemo svoju sudbinu i sudbinu svoje djece u svoje ruke a ne da sjedimo u cekamo koliko Bosne ce Tihic sljedeci put prodati kada ode kod krmeta u Laktase na rucak!!!turban wrote:Oni izgleda NIKADA nece stati.
sta si ti radio dok je tihic bio u cetnickom logoru?
i ne pretvarajte temu u politicko prepucavanje. ja se vise pitam zasto ova vijest nije dobila vece reakcije? samo sto dzamija nije izgorila do temelja valjda ne znaci da nije toliko strasno za vjernike muslimane da gledaju natpise kao "Srbija" i "4C" na svojoj dzamiji, u svom gradu...?
-
zrikavac48
#18 Re: Nacionalisticki grafiti ispisani na Atik dzamiji u Bijeljini
Ovo > bolnica Sveti Vracevi"< govori puno o mentalitetu vecinskog stanovnistva u Bijeljini. Na ulasku 21. stoljece oni bolnici daju ime vraceva, s tom razlikom sto ljudi vremena vraceva nisu bili toliko zli i krvolocni kao ovi danasnji poklonici vraceva.
Ovo > bolnica Sveti Vracevi"< govori puno o mentalitetu vecinskog stanovnistva u Bijeljini. Na ulasku 21. stoljece oni bolnici daju ime vraceva, s tom razlikom sto ljudi vremena vraceva nisu bili toliko zli i krvolocni kao ovi danasnji poklonici vraceva.