Nacin za poboljsanje drzave BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
BuduciPredsjednikBiH

#1 Nacin za poboljsanje drzave BiH

Post by BuduciPredsjednikBiH »

Ovako, nacitao sam se u zadnje vrijeme raznih foruma i klix komentara da mi se povraca, dosao sam dotle da napravim i ja racun i da izjasnim svoj stav jer imam osjecaj da sam u jednoj manjini koja zapravo koristi mozak za razliku od velicine. (cast izuzetcima)

Da bi shvatili poentu, napravit cu mali uvod o sebi. Student sam, imam 22 god. i Studiram etf u Sarajevu. Oba roditelja su mi bila u ratu, kao i vecina familije, od kojih su neki RVI. Obisao sam dosta svijeta, Bio u Americi, imam neku rodbinu i sl. Nikada se nisam zanimao za politiku, imam svoje ciljeve i projekte i zelim da roditeljima vratim za zivot koji su mi pruzili, koliko su mogli, to jest. Rodjen sam u Sarajevu i odgojen sam mladic, postujem sve i svakog, ja licno ne praktikujem religiju ali neki clanovi moje porodice praktikuju, no, nigdje se ne namece i svako ima svoje. Volim tehnologiju, scifi i jako sam zainteresovan za buducnost, svijeta opcenito.

Eh sada, u zadnje vrijeme vidim haos u politici, RS, opozicija, Eu, Rusija, Nato, sve to. CItam pa pokusavam da razumijem i kako god okrenemo ne pise nam se dobro. Da nekako kazem svoje misljenje, najprije, zao mi je sto je se rat desio, i svih ljudi koji su poginuli braneci domovoinu. Sta je moglo bit da bi bilo necemo diskutovati ovdje i ova tema je vezana za napredak i buducnost nikako za proslost. Ali je nuzno spomenuti da, zasto toliki broj ljudi , odnosno patriota, kljuca kada mu se spomene da ce se rs mozda pripojiti Srbiji, ili postati samostalna drzava ili sta vec. Zasto? Izgubili smo taj dio teritorije, prodajom ili cega vec, jednostavno vise nije nase, zasto ne prestanemo gurati prste u nekom glupom osvajanju iste? To se nece desiti i jako me nervira sto se bavimo time. Druga stvar, Konstantno je korupcija prisutna, mene zanima iz pravnog aspekta, ukoliko gradjani pokrenu inicijativu, da prodamo odnosno pripojimo drzavu jacoj drzavi, sta bi trebali poduzeti da se to ostvari? Mene evo zanima, zasto ne bi smo htjeli bit Juzna Koreja, Japan, Amerika, Norveska... dobili bi njihovo drzavljanstvo, manje viza, vise poslova, dobili bi njihovu ekonomiju, edukaciju, dobili bi mnostvo poslova, nove kadrove, tehnologije, djeca bi nam bila sigurna, ja bi se osjecao zdravije, ne bi listao klix cekajuci objavu rata, i slicno. Moje pitanje, zasto se toliki broj ljudi protivi tome? Zasto se svi zalazu za neku BiH? Neku povelju koju niko ne priznaje, kao mi smo Bosnjaci, mi imamo ljiljane svoje etc, da li ste zaista toliko slijepi? Mislim evo realno, izgubit cemo naziv bosnjaka , nece vise bit bosne itd, kog boli dupe? Nece vise bit korupcije, nece bit trojke, nece bit 10.000 beskorisnih politicara, zasto jednostavno ne potpisemo kao narod da zelimo da budemo dio jedne drzave? Mene jako zanima kako da to pokrenemo i da realizujemo.
Qwertz84

#2 Re: Nacin za poboljsanje drzave BiH

Post by Qwertz84 »

Ovaj lik u potpunosti nema pojma o čemu piše, kao prvo prestavlja se sa "manjini koja zapravo koristi mozak za razliku od velicine" kao inteligentna osoba a sam nema pojma o bosanskohercegovačkoj državi. Kao drugo tvrdi sa "Nikada se nisam zanimao za politiku" a otvara temu koja je vezana za politiku. Kao treće tvrdi sa tekstom "postujem sve i svakog" a kasnije pravi ljude glupim koje su čisti patrioti jer hoće cjelovitu BiH koju su već kraljevi srednjovijekovne kraljevine Bosne htjeli imati i koji su bili heroji za Bošnjake za razliku od njega. Kao četrvom pametuje kao "Izgubili smo taj dio teritorije, prodajom ili cega vec, jednostavno vise nije nase" da RS nije BiH šta svjetski atlas i cijeli svijet kaže da jeste jer neće na prihvate nove granice sa agresijom i "sa zasto ne prestanemo gurati prste u nekom glupom osvajanju iste? To se nece desiti i jako me nervira sto se bavimo time" kao da je on neki Ajnštaj i moćna osoba koja misli da se takvim tekstom može naći način za poboljšanje države BiH. Kao petom piše "ukoliko gradjani pokrenu inicijativu, da prodamo odnosno pripojimo drzavu jacoj drzavi, sta bi trebali poduzeti da se to ostvari?" pitam se zna li on uopše o čemu on piše i kakva je to absurdnost? Zna li on uopše da je Jugoslavija postojala i propala zato što tako nije funkcionisala? Kao sedom piše "Mene evo zanima, zasto ne bi smo htjeli bit Juzna Koreja, Japan, Amerika, Norveska... dobili bi njihovo drzavljanstvo, manje viza, vise poslova, dobili bi njihovu ekonomiju, edukaciju, dobili bi mnostvo poslova, nove kadrove, tehnologije, djeca bi nam bila sigurna, ja bi se osjecao zdravije," predlaže ideje koje su za ovaj dio svijeta apsolutno ne realne jer te države ko Južna Koreja se već odavno pripremaju za obranu domovine od Sjeverne Koreje šta on odbija za BiH, Amerika je vodila skupe ratove u Afghanisanu i Iraku šta on kaže da ne valja raditi, Norveška je resusno bogata država(imala je velike količine nafte, plina i drugih resursa koje BiH nema) i ne može se usporediti sa BiH kao ni Japan jer u Japanu živi 98% Japanaca a u BiH ima tri različite vrste naroda i daje do znanja na kraju da nije trenutno zdrava osoba. Pita isto pitanja "Moje pitanje, zasto se toliki broj ljudi protivi tome?" i daje sa tim opet do znanja da nema pojma o ljudima i njihovim interesima i "Zasto se svi zalazu za neku BiH?" i opet lupa glavu u zid jer je sam svojom temom "Nacin za poboljsanje drzave BiH" zalagao za neku drukčiju BiH i sam daje informaciju "Neku povelju koju niko ne priznaje" i vjerovatno ne zna da je BiH u svijetu samo tri države nisu priznale i opet pita glupa pitanja i još glupiji tekst "da li ste zaista toliko slijepi?" "kog boli dupe?" i daje opet sa tim do znanja da mu nije cilj bio naći način za poboljšanje države nego mu je cilj troljanje i opet na kraju ovo pitanje "zasto jednostavno ne potpisemo kao narod da zelimo da budemo dio jedne drzave?" i opet nema pojma da su bosanski srbi i hrvati protiv toga. Ja bih ovome korisniku prvo preporučio da izađe iz puberteta prije nego što se bavi stvarima o kojem nema pojma i pametuje drugima ljudima o čemu čak i sam nema pojma. P.s. Ti nećeš nikada postati budući predsjednik BiH jer sa ovim govorom te niko neće uzeti ozbiljno i izađi sa njim u javnost van interneta i to će za tebe značiti političko samoubijstvo i kasnije nećeš imati nikakvu podržku niti će neko za tebe glasati.
Qwertz84

#3 Re: Nacin za poboljsanje drzave BiH

Post by Qwertz84 »

I ja sam sebi siguran da ti nisi patriotski Bošnjak niti dobar Bosanac jer si u ovoj temi već objasnio da navijaš za druge države kao zalagao si se za izdaju BiH i Bošnjaka. Koji pametni i obrazovni Bošnjak ili Bosanac bi to uradio? Misliš li valjda da je svako idiot osim tebe.
moonca

#4 Re: Nacin za poboljsanje drzave BiH

Post by moonca »

:lol: A, nick mu ..@ BuduciPredsjednikBiH ...aaaa
Qwertz84

#5 Re: Nacin za poboljsanje drzave BiH

Post by Qwertz84 »

Pošto je ovaj seljak "BuduciPredsjednikBiH" u svome postu napisao ovo"Druga stvar, Konstantno je korupcija prisutna, mene zanima iz pravnog aspekta, ukoliko gradjani pokrenu inicijativu, da prodamo odnosno pripojimo drzavu jacoj drzavi, sta bi trebali poduzeti da se to ostvari?" 
To je već koruptno i BiH nije jedna Nekretnina i nije nigdje na prodaji niti su druge države zainteresirane na kupovini BiH i pripojiti jednu nezavisnu državu drugoj jačoj državi je separatistički cilj koji je već Radovan Karadžić od 1992 pokušao sa ratom i terorom da BiH pripoji jugoslaviji i to nije ostvareno, kasnije je zbog toga osuđen na zatvorsku kaznu. Ko misli da su građani na tome zainteresirani neka odgovara zbog čega su se 1992 godine odlučili na demokratskim izborima za nezavisnu BiH kao i na kasniju odbranu domovine od toga sa ARBiH i ko to misli danas u realnom životu misli ostvariti se automatski u BiH pravi osobom "opasna za sigurnost" i sa tim se može pripremati na posjetu od nadležnih organa ko policije kao i na pretres stana/kuće kao i dugo ispitivanje na koje je bitno imati dobre odgovore. Dođe li opet do opasne situacije ko novog rata koji je već jedanput od 1992 do 1995 godine u BiH bio prisutan te osobe koji su se u miru zalagali za separatitički cilj mogu se pripremiti da cijelo vrijeme provedu u zatvoru. Ja bih svakome odbio od takve gluposti pošto su već Bosanci koji su mislili da mogu u inostranstvu Siriju i Irak pripojiti jačoj Islamskoj državi osuđeni u BiH na zatvorske kazne (čak su te osobe zbog terorizma bili ganjali i pobijeni od tamošnjih vladinih armija). Dobili ste opomenu koju on nije ostavio jer on ne zna razliku između pravde i nepravde. 
ljubicasti limun

#6 Re: Nacin za poboljsanje drzave BiH

Post by ljubicasti limun »

Joj hrv. - srp. trolova, opet se poceli kao zabrinuti Bosnjaci izjasnjavati. :-D A pojavio se taj fenomen u skorije vrijeme kad Bosnjaci po fb komentarima sve pohvalno i podrzavajuce o Vucicu govore, kao ono, nemojmo se vise svadjati, Vucic pruza ruku pomirenja, svjetski covjek, Vucic gospodin i ti folovi :lol: I tako na svm portalima, kasnije se otkrije da oh Vucic placa. Ono bas sitnopijacarski.
E tako ti @BuduciPredsjednikBiH zvucis

A ako nisi bot anamo njih, onda ti, decko, pojma nemas. Ides linijom manjeg otpora kao i vojska tvojih generacija, studenata, koji su u drugim zemljama upravo pokretaci drustvenih i politickih promjena. Srami se barem clanova svoje porodice koji su se borili za Bosnu.

Osim toga, nazadnost BiH povezujes iskljucivo sa borbom oko njenog teritorijalnog integriteta, a zanemarujes cinjenicu da je osnovni uzrok njene nazadnosti upravi kriminalna banda koja podjelu Bosne upravo ritualno odrzava kako bi se odrzala na vlasti. Uz naravno, omladinu poput tebe.

Helem, kako ipak mislim da si bot, od soja MensuraM na temi o r. Dzenanu Memicu, bilo kakva kritika tebi ili konstruktivan prijedlog za spasavanje BiH, odbit ce se od tebe kao od teflon tavu, a ti ces, kao i MensurM, bilo kakvu diskusiju samo koristiti za generiranje svoje uloge "zabrinutog Bosnjaka koji je spreman zakopati ratnu sjekiru" i ideje koje uz to idu.
e__

#7 Re: Nacin za poboljsanje drzave BiH

Post by e__ »

Uvijek ce biti Bosne, burazeru.

Bosna je mozda malo lakovjerna, i mozda pati od Stockholmskog sindroma, ali… Bosna ce uvijek biti na pravoj strani historije.

Svi ju svojataju i mrze u isto vrijeme… ali uprkos svemu tome, nikada ne bi izbrisana.

Preuredjena, unitarno, ali, i dalje tu… prkosna.

Sta si ti, po imenu ili prezimenu je nebitno. Iz Bosne si… nista drugo nije bitno. Bitno je imati dovoljno razuma i postovanja da volis svoje ognjiste, i da ne dajes previse vaznosti bilo kojem ljudskom bicu u vidu koji bi ti mogao promijeniti misljenje o ljudskom zivotu, i empatiji prema drugima.

Ako si dopustis da tamo neki mali covjek tebi govori da je neko sa drugim imenom manje vrijedan, i da dehumanizujes tu osobu zbog toga… to samo pokazuje slab karakter.

Prava mrznja je rijetka, ali ako dehumanizirate odredjenu grupu ljudi, i pustite kojekakve budale, vecinski sa “small dick” kompleksom, da haraju i da ruse… da iskaljuju bijes samo zato sto su puni sebe… onda ce te upravo dobiti ono sto se desilo nama u Bosni, kao i mnogim drugim ljudima…

Opasno je slusati budale (ako pregovaras sa budalom — budala si) a ako smo iskreni — svi prijeratni i poslijeratni politicari su tu da paze jedni na druge, a ne na one sto su morali gladovati u periodu agresije, i kojima su razne uzasne stvari bile radjene… samo zbog njihovog imena. To je nesto nebitno… “casualties of war”.

Zivot u Bosni je takav kakav je. Nekada boli, ali onda samo mozete pogledati vijesti, i npr. Florida ima tzv. “two strikes” zakon gdje zavrsite na dozivotnoj robiji ako pocinite neko krivicno djelo nakon sto izadjete iz zatvora. Nebitno kakvo… ne mora biti nasilno. Ali, idete na dozivotnu robiju… takvih primjera je na pretek. I ako u jednoj Americi ne moze biti pravde za djecu. Da odrastu sa svojom majkom ili ocem, tesko je ocekivati nesto ovdje. S obzirom da vecini odgovara ovakava situacija, i da ce uciti svoju djecu da je samo njihov nacin pravi nacin.

Naravno, vidjeti cemo kako ce to sve izaci. Pogotovo radi kukavica poput mene, koji, iako svjesni — ne urade nista.

Paze na sebe i na svoje, i zive svoj zivot. Pa se onda cude sto neki, cak i mladji od njih, ne vide da je svaki ljudski zivot svet.

“My name is hate
My name is hate
And I just can't wait
To unleash myself on you
I will destroy you ,
There'll be fuck all you can do” — Kill Baby Kill

Kao sto Kill Baby Kill rekose: “there’ll be fuck all you can do”. Dzaba sudske presude, dzaba razum. Once you’re gone, you’re gone. Zato… coup d’etat? political activism? no gracias :lol:
DonieBrasco

#8 Re: Nacin za poboljsanje drzave BiH

Post by DonieBrasco »

Botovi na zadatku otvaraju nove teme.
lajkujMe

#9 Re: Nacin za poboljsanje drzave BiH

Post by lajkujMe »

Ja glupog teksta majko mila.
Ti momak upravo zato sto ne pratis politiku pojma nemas o cemu pricas.
Prvo nismo mi nikakvu teritoriju izgubili drugo s politickog aspekta nemamo luksuz da prepustimo bilo sta.
Zavrsili bi kao Palestina, mi moramo iskoristiti svaku mogucnost ove drzave da sprijecimo da budemo donji.

Hrvatsa i Srbija bi najradije to sto ti predlazes ali MI im nedamo.
Koliko god nas tuku, vrijedjaju, omlazavaju i sprijecavaju nas napretku je upravo zato sto nas se boje i za svaki napad mi ih prstom u oko.
Ne mogu nas osvojiti pa preko domacih izdajnika kao sto si ti pokusavaju unistiti volju za borbom za BIH.
Sve dok mi ne damo drzavu oni je nece dobiti.
Istina to je sve patnja ali neko na kraju mora odustati.
A mi to biti necemo.
Mi sad moramo da cekamp promjene u politici i politicara kako s nase tako i s njihove strane.
Post Reply