http://www.klix.ba/vijesti/bih/iz-fetvo ... /121022169
Fetva je ovde UZALUD.ALI NIJE MI JASNO KAKO GA NIJE STID OTICI NA SEKU ALEKSIĆ ILI OLJU DROLJU ILI KAKO VEĆ
?amko76 wrote:Neeeeeeee
Dijelim misljenje, medjutim Bajram jeste dan kad se dobiju pareIt_is_a_Leclerc wrote:
Gle jednu stvar, mlade ne zanima fetva. Pola ih to tačno ne zna ni napisati. Problem je u odgoju. Ako te neko odgaja kako je Bajram dan kad se dobiju pare, bacaju petarde i ne ide u školu, onda ćeš za 10 godina dobiti mladu osobu kojoj je Bajram savršena prilika da se narolja k'o stoka. Ako te neko odgaja tako da svaki djelić tog dana ima neku svoju čar - od ustajanja, odlaska u džamiju, posmatranja različitih ljudi u džamiji koji u različitim raspoloženjima dočekuju Bajram, sami taj čin obavljanja namaza, pa onda bajramske kafe, obilaska komšiluka i rodbine, bajramski ručak do večernjeg odmora uz neki film, gledanje televizije u porodičnom okruženju, onda nikad nećeš otići na takve "fešte".
Pa kako ću se sad naroljat u kafani? Pa sad je Bajram, sad je dozvoljenoBHF80 wrote:?amko76 wrote:Neeeeeeee
Fino, isto k'o i bez fetve.amko76 wrote:Pa kako ću se sad naroljat u kafani? Pa sad je Bajram, sad je dozvoljenoBHF80 wrote:?amko76 wrote:Neeeeeeee
ja se izvinjavam doticnoj i ako nemam veze ko je ali etonasa wrote:Nije lijepo sto si ovu Olju nazvao tako ,ne znam ko je , a za Seku znam,
pa nju i njoj slicne bi trebalo zabraniti zauvijek cisto zaglupljivanje ali ukusi su razliciti,mada mislim da bi ljudi vrlo rado slusali i nesto drugo da vlasnici objekata se potrude i dovedu.
Sto se tice Bajrama nije lijepo svakako da se prosljavlja s bilo kakakvim pretjerivanjem.
Ma nije sve tako crno ....Kroksica wrote:Bajram je muslimanski vjerski praznik. Za Bajram se piju zelene pive i oblace zelene minice, zato sto je muslimanska boja zelena. Kao i svaki praznik i Bajram se slavi uz muziku i to domacu. Domaca muzika su narodnjaci, a u narodnjake spada i Olja Drolja (inace fiktivna licnost). Onaj ko se dobro narolja, znaci da je Bajram uspjesno proslavio. Ako na koncu veceri pogine, umire kako sehid (u ocima sugradjanja) jer je umro jako mlad i to dok je proslavljao Bajram. Njegova kleta sudbina je ustvari bozija surovost i kazna jer je uzeo jedan tako mlad i nevin zivot. :sarkazam:
Nije za Bajram, za Bajram je zeleno.fatamorgana wrote:Ma nije sve tako crno ....Kroksica wrote:Bajram je muslimanski vjerski praznik. Za Bajram se piju zelene pive i oblace zelene minice, zato sto je muslimanska boja zelena. Kao i svaki praznik i Bajram se slavi uz muziku i to domacu. Domaca muzika su narodnjaci, a u narodnjake spada i Olja Drolja (inace fiktivna licnost). Onaj ko se dobro narolja, znaci da je Bajram uspjesno proslavio. Ako na koncu veceri pogine, umire kako sehid (u ocima sugradjanja) jer je umro jako mlad i to dok je proslavljao Bajram. Njegova kleta sudbina je ustvari bozija surovost i kazna jer je uzeo jedan tako mlad i nevin zivot. :sarkazam:
A ne bih se cudila da cura postoji.nasa wrote:@Kroskice
![]()
![]()
![]()
PS Samo ja nisam skontala da je Olja tu radi rime
Al' nekima se zacrni pred oĆima,"Kroksica"
Nije za Bajram, za Bajram je zeleno.
A crno mi je cim iz kuce izadjem. Sta cu....fatamorgana wrote:Al' nekima se zacrni pred oĆima,"Kroksica"
Nije za Bajram, za Bajram je zeleno.
A boza?lajk wrote:Sta ima ljepse od prosetat Bascarsijom,otic na cevape i kafu popit i kuci ?
nije bitnofatamorgana wrote:A boza?lajk wrote:Sta ima ljepse od prosetat Bascarsijom,otic na cevape i kafu popit i kuci ?