Na sta paziti pri kupovini polovnog Peugeota 306?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
ofo-ono

#1 Na sta paziti pri kupovini polovnog Peugeota 306?

Post by ofo-ono »

Pozdrav,

Odlucio sam da sebi kupim polovnog Peugeota 306 karavan. Godina proizvodnje je 2001., 2.0 motor.

Posto se nisam previse susretao sa Peugeot vozilima, zanima me na sta posebno da pripazim kad odem da ga vidim i probam? Sta tacno0 pregledati?
staradis

#2 Re: Na sta paziti pri kupovini polovnog Peugeota 306?

Post by staradis »

Ima tema u kojoj smo to prošli
condy

#3 Re: Na sta paziti pri kupovini polovnog Peugeota 306?

Post by condy »

ofo-ono wrote:Pozdrav,

Odlucio sam da sebi kupim polovnog Peugeota 306 karavan. Godina proizvodnje je 2001., 2.0 motor.

Posto se nisam previse susretao sa Peugeot vozilima, zanima me na sta posebno da pripazim kad odem da ga vidim i probam? Sta tacno0 pregledati?
To su vozila koja već sada imaju dosta godina i puno pređenih kilometara. Trebaš obratiti pažnju na dosta stvari. Prije svega na ovjes i motor. To su stvari kao što je špura letva volana, , amortizeri, zglobovi, mjenjač, i sl. Na probnoj vožnji se te stvari mogu dobro opaziti i provjeriti od strane majstora. Kod vozila tog godišta obično dolaze skuplja ulaganja, kao što su popravke ovjesa, ili zamjena amortizera, ili problemi sa mjenjačem i sl. i zbog toga treba dobro provjeriti vozilo. S tim da niti jedno vozilo tog godišta ne može se naći a da ne traži ulaganja. Samo treba auto provjeriti da se ne bi zaletio i kupio pregaženo vozilo koje se ne može ni dovesti u normalno vozno stanje, a takvih sigurno ima.
citroen xm

#4 Re: Na sta paziti pri kupovini polovnog Peugeota 306?

Post by citroen xm »

Obrati pažnju na zadnju torziju. Ostalo sve kao i kod drugih auta. Ako je opšte stanje dobro i ako ti se auto sviđa, kupuj.
Uraaa

#5 Re: Na sta paziti pri kupovini polovnog Peugeota 306?

Post by Uraaa »

Obrati pažnju da te ne ubijede da je golf bolji izbor! :-D
Post Reply