Na računu budžeta Federacije 434 KM!! :)

Post Reply
dushmanka_sa

#101 Re: Na računu budžeta Federacije 434 KM!! :)

Post by dushmanka_sa »

luciferino wrote:434 KM???
Ovo kao da je poteklo iz scenarija Nadrealista.
Da ne zivim ovdje, bilo bi mi prekomicno...
Nadrealisti su na žalost bili naš Nostradamus. :roll:
damirm

#102 Re: Na računu budžeta Federacije 434 KM!! :)

Post by damirm »

madner wrote:
damirm wrote:
madner wrote:
Pa sto neces?
Sta cu ja kad ima pametnijih??? Btw. radim, nemam kad. :D

Eno odose nasi u Irak... :run:
Znaci opcija pljuvanja sa strane.
Jest najbolje, ako se sta popravi popravi, ako ne barem nema ofiranja. :D
Samo posred cela :mrgreen: . :bih:
dushmanka_sa

#103 Re: Na računu budžeta Federacije 434 KM!! :)

Post by dushmanka_sa »

Meni sada naumpade... A da mi zatrpamo premijera malo mailovima? Mislim, znam da to niko ne čita...ali možda dođe promaja do njih...

PREMIJERČIĆ

Da ga pitamo, onako... đuture... šta će sa preostalih 434 KM na računu? :D

P.S. A što se mali voli slikati. Vidi mu poze...vidi mu poze... A tek osmijeh. :-D Trebao je biti maneken. Majke mi.

Image
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#104 Re: Na računu budžeta Federacije 434 KM!! :)

Post by Truba »

pravim roštilj na vikendici i u šupi pronađem AVIZ iz 2002 ili 2003

što njemu ovo treba... pa bio je na naslovnici AVAZA kao jedan od najbolje plaćenih u BiH državnim firmama
3100 km

što u ovo treba... zašto ovo radi... može fino živjeti od profesorske plate i od stranačkog angažmana...

pa pogledajte Bakira Izmetbegovića... čovjek je bog i batina iz sjene i neokaljan ... ovom barem psuju mater svaki dan... pa nisam ni znao za njega dok se ne pojavi ono sranje s poskupljenjima ulja
TheOne

#105 Re: Na računu budžeta Federacije 434 KM!! :)

Post by TheOne »

Nevjerovatno!!! Ministar financija proteklih pola godine razdrera grlo pricajuci da cemo bankrotirat, a mi kao prava balkanska bagra, mentalnog sklopa hljeba i igara, te nek komsiji crkne krava, ko ovce blejimo i pustamo da nam se urusi osobni/licni integritet...
O cemu se radi? Bosnjacki politicari su, na opce protivljenje stranaka sa hrvatskim i srpskim predznakom, izglasali zakon o socijalnoj pomoci svim kategorijama ljudi pogodjenih ratom, na ovaj ili onaj nacin! Takav nacin izglasavanja zakona, znaci mimo budjetom predvidjenih okvira, je ravan potpisivanju kapitulacije, u nasem slucaju bankrota! Ako ja to kao 20godisnjak mogu skontati, cisto sumnjam da nisu i oni, stoga ne pada mi na pamet nista osim nastojanja da se u BiH stvori vjestacka kriza... Kad su Hrvati i Srbi bili protiv zakona, onda su bili govna separatisticka, sad kad se bankrotiralo, opet ce biti govna separatisticko-fasisticka, jele? Jos da napomenem da, iako jucer objavljeno, da "Federacija" na racunu ima jos samo 434 konvertibilne marke, nitko od "transparentnih" medija, bilo, radijskih, televizijskih, pa cak i vecine internetskih portala, nije prenio doticnu vijest? Znaci govorimo o narusavanju ljudskih sloboda, pravo na informiranost!?
Eh sad utakmica... Idealan nacin za balansiranje novonastale situacije mozda, te imlozivno-explozivna reakcija sprcenog pojedinca koji odjednom postaje dio grupe koja po prvi put ima mogucnost da svojim djelovanjem nekaznjeno izbaci frustraciju koja se gomila, godinama!? Dalje, nema veze sto smo bankrotirali, veceras igra Turska, i svi cemo navijat za nju jer je to tako i kraj, odgovor zasto je to tako, po meni lezi u generalnoj sprcenosti i jadu koji nam je ugraviran u genetski kod po rodjenju, jad koji nas tjera da imamo razlicite verzije jednog te istog dogadjaja koji, cega smo i sami svjedoci, konstanto cekanje povoda da isti izadje na povrsinu, jucer danas i sutra, malo moderniji u svakom slucaju... Recimo, najbanalnija stvar je ta da nebosnjaci vrijeme Turske vladavine nazivaju, "vremenom Turske okupacije", Bosnjaci s druge strane koriste termin "za vrijeme Turskog vakta", sto ukazuje na to da smo duboko razjedinjeni u esencijalnom bitku i da nam po meni nema spasa! A "Federacija" nam bankrotirala, no, kao sto sam vec rekao, HLJEBA I IGARA, pa sve bude ok!?!?!?!?!?!?!? Tako da je smatram da se mi u principu nismo mentalno odmakli od srednjeg vijeka... Pitam se sto to ja jos uvijek radim ovjde? Da ne bi bilo zabuna odmah da se pozicioniram glede vecerasnjeg spektakla - osobno smatram da je navijanje za bilo koga, bila to i reprezentacija guantanamo bay-a legitimno jer se radi o esencijalnom/j ljudskom pravu/slobodi, pravu na samoopredjeljenje i bilo bi mi drago da zgaze Svabe, jer to bi bio jos jedan dan gdje veliki broj ljudi u BIH ne bi bio zamisljen nad vlastitom sudbinom jer koga na kraju boli Kurac sto je "Federacija" bankrotirala?!
DON'T STOP, LOOK AROUND FOR THE BETTER DAY, A BETTER DAY, WON'T STOP UNTILL I FIND A BETTER DAY!!! :(:(:(:(
_veleposlanik

#106 Re: Na računu budžeta Federacije 434 KM!! :)

Post by _veleposlanik »

komi wrote:pravim roštilj na vikendici i u šupi pronađem AVIZ iz 2002 ili 2003

što njemu ovo treba... pa bio je na naslovnici AVAZA kao jedan od najbolje plaćenih u BiH državnim firmama
3100 km

što u ovo treba... zašto ovo radi... može fino živjeti od profesorske plate i od stranačkog angažmana...

pa pogledajte Bakira Izmetbegovića... čovjek je bog i batina iz sjene i neokaljan ... ovom barem psuju mater svaki dan... pa nisam ni znao za njega dok se ne pojavi ono sranje s poskupljenjima ulja

u pitanju su ambicije, ali sto je najgore, s druge strane, stoje mediokriteti koji ce i dalje glasati za istog jer je zgodan, te ima fin govor...
_veleposlanik

#107 Re: Na računu budžeta Federacije 434 KM!! :)

Post by _veleposlanik »

abdulazizsarajevo wrote:Ups..cika Brankovic sve potrosio...
:)
desava se...ko je dobat inzenjer i manager i strucnjak..omakne mu se..ko radi taj i grijesi..:)
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#108 Re: Na računu budžeta Federacije 434 KM!! :)

Post by pici »

*** SPAM ***/index.php?opti ... Itemid=207

Branković: Zahtjevi radnika biće realizirani ili dajem ostavku
25.06.2008. 15:20

Federalni premijer Nedžad Branković kazao je danas radnicima okupljenim na mirnim protestima ispred zgrade Vlade Federacije BiH u Sarajevu da se neće morati okupljati u septembru radi ispunjenja njihovih zahtjeva, jer će on podnijeti ostavku ukoliko dotad njihovi zahtjevi ne budu ispunjeni.

On je nezadovoljnim radnicima iz cijele Federacije BiH ( bilo ih je od 6.000 do 8.000) naglasio da danas nije otišao na sjednicu Vlade Federacije BiH u Mostar zbog toga što je htio čuti njihove zahtjeve.

Branković je naglasio da je Vlada FBiH realizirala dio obaveza iz tih zahtjeva. Kazao je da zahtjev za povezivanje staža nije izvršen jer prema evidenciji Vlade Federacije ima oko 8.000 ljudi koji su zbog stečaja, likvidacije, rekonstruriranja i privatizacije preduzeća ostali bez posla, a prema evidenciji Sindikata takvih je oko 20.000.

Za zahtjev koji se odnosi na Zakon o reviziji privatizacije premijer Branković je kazao da je Vlada Federacije BiH izradila prijedlog zakona o reviziji privatizacije, ali da taj zakon nije prihvatio Parlament.

Prema Poslovniku o radu Parlamenta, Vlada FBiH nije bila u mogućnosti da šest mjeseci nakon što je pao zakon, zakon o istoj materiji uputi u parlamentarnu proceduru.

Istaknuo je da u julu ističe tih šest mjeseci te da će Vlada FBiH uputiti novi Prijedlog zakona u parlamentarnu proceduru.

Federalni premijer je naglasio da je Vlada FBiH u protekom periodu izdvojila 117 miliona KM za poticaj privredi.

(--- NO LINKS ---/Fena)

:D :D :lol: jaooooooo hostaplera a ima mjesec dana je najavljivao ostavku ovaj mjesec ili ce se mirno i dostojansveno punih đžepova povuci i prepustiti premijersku fotelju......pa kome Brankane .BA soliš šuplju,djeci,tetkicama,trudnicama,vanzemaljcima :evil: :x :D ....ovo ...ne znam.....odoh pojest kantu sladoleda od muke.....evo sav se uzrujah.
simi5

#110 Re: Na računu budžeta Federacije 434 KM!! :)

Post by simi5 »

A da vi lepo prodate premijera u delove? Bubreg 40 000, jetra 120 000, koštana srž 30 000, još rožnjače (baš lepe oči ima) i možete mirno na odmor. Popuniće se budžet ko nikad pre.
zgembo_sa

#111 Re: Na računu budžeta Federacije 434 KM!! :)

Post by zgembo_sa »

Nego, da damo prijedloge kako najbolje utrositi ovih 434 KM :D
valterbranisarajevo

#112 Re: Na računu budžeta Federacije 434 KM!! :)

Post by valterbranisarajevo »

Maloprije je na dnevniku BHT bio prilog o praznom budžetu FBiH. Najinteresantnije izjave:

-Para ima i više nego što nam treba – Amila Alikadić Husović
-Gdje liježu pare od naplate autoputa – Amila Alikadić Husović (valja i to „sprčkati“)
-Neka država uzme povoljan kreditni aranžman – Stanko Primorac.

U okviru priloga smo izvješteni da 12 apartmana sa poslugom u vili u Trpnju spremno čekaju goste. Novinarima državne televizije nije dopušten ulazak u vilu – koja je i njihovo vlasništvo. Građani koje su novinari zatekli na plaži predlažu da se novokupljeni brod koji je prikazan u prilogu zove „bankrot“.
don vito

#113 Re: Na računu budžeta Federacije 434 KM!! :)

Post by don vito »

Vec neko vrijeme izbjegavam gledati sve informativne emisije, i uopste programe nasih televizija, jer covjek moze dobiti samo cir na zeludcu. Igrom slucaja, veceras pogledam pocetak Dnevnika na BHT-u i prilog o bankrotu Federacije. Svi se manje vise slazu da je situacija alarmantna, i opozicija i ovi iz SDA, ali tu se nadje i cuvena halapaca iz Strankle za BiH - Amila Alikadic Husovic. Kad procitate sta je spodoba rekla, dobro razmislite hocete li i kako glasati na narednim izborima, odnosno hocete li dati ovakvim "ekspertima" da u Skupstini raspravljaju o parama, budzetu, onim stvarima koje nas sve zajedno interesuju:
Helem, ekspertica za sve i svasta je rekla u kameru: "Nije tacno da je Federacija pred bankrotom...a gdje su pare od Telekoma, gdje od putarine autoputa Sarajevo-Zenica, gdje od PDV-a..." :shock:
Srecom, nije spomenula privatne racune gradjana u bankama, nagradna otimanja sto bi rekli nadrealisti... Jadna ova drzava i svi koji u njoj zive.
NKVD

#114 Re: Na računu budžeta Federacije 434 KM!! :)

Post by NKVD »

I biće brankovići još bezobrazniji i beskrupulozniji te nas na kraju guženja ostaviti da trunemo u jarku sve dok im stoka bude vjerovala da je to nacionalni interes u cilju zaštite dobrog ali glupavog Bošnjaka od vampira iz susjedstva i komšiluka. Naravno, kako se protesti budu redali i izbori približavali, naše lijepe vođe u Bošnjaka (zajedno sa svojoj braćom sa druge strane) će podgrijavati međunacionalne tenzije kada god za to budu imali prilike. A onda će Bošnjak da se prepadne "mileta" ovih i onih i da pohrli u tor...
NKVD

#115 Re: Na računu budžeta Federacije 434 KM!! :)

Post by NKVD »

don vito wrote: Srecom, nije spomenula privatne racune gradjana u bankama, nagradna otimanja sto bi rekli nadrealisti... Jadna ova drzava i svi koji u njoj zive.
Pa i ne trebaju spominjati račune u bankama kad nas ogule i prije nego iste uspijemo napuniti (ili barem puniti). Dobri Bošnjak (čak je i u RS-u mnogo bolja situacija, da ne govorimo o Hrvatskoj) od svoje bruto zarade ovim nacional kriomosima prepusti dvije trećine svojih ukupnih prihoda. A ovi kod nas guze ni po glavi da pomilke. Kakvi smo samo mi glupani i šta sve trpimo...
gradska toplana

#116 Re: Na računu budžeta Federacije 434 KM!! :)

Post by gradska toplana »

Ziku to sad,narod se ko biva buni.Sta se bunite kad godinama sutite i iste lopove birate.Od izbora do izbora svako svome stadu,a bosanci lutaju jadni bez svog stada.
:bih:
chuchumbamayumbe

#117 Re: Na računu budžeta Federacije 434 KM!! :)

Post by chuchumbamayumbe »

Neka, neka, tako treba!
valterbranisarajevo

#118 Re: Na računu budžeta Federacije 434 KM!! :)

Na današnjoj sjednici vlade ministar Bevanda je izjavio da nas prava katastrofa tek očekuje. Čovjek je izračunao da će budžet za sljedeću godinu biti oko milijardu i šesto, a da će za isplatu svih obaveza koje su strahovito porasle zbog novouvedenih korisnika socijalnih prava trebati dvije i po milijarde, te da sada već nedostaje gotovo milijarda..

Inače za poslanike i poslanice SBiH glavni krivci za loše stanje su novinari emisija 60 minuta i pogleda FTV jer građanima zamagljuju oči. Vjerovatno je ovo stanje u budžetu federacije posljedica njihovog zamazivanje očiju građanima..
gradska toplana

#119 Re: Na računu budžeta Federacije 434 KM!! :)

Post by gradska toplana »

Nema sikiracije namirit ce mozda Bakir sa jednom "sevap donacijom".
:x
:run:
glavutan

#120 Re: Na računu budžeta Federacije 434 KM!! :)

Post by glavutan »

simi5 wrote:A da vi lepo prodate premijera u delove? Bubreg 40 000, jetra 120 000, koštana srž 30 000, još rožnjače (baš lepe oči ima) i možete mirno na odmor. Popuniće se budžet ko nikad pre.
:mrgreen: :mrgreen:
Ma kakvi, ne dolazi u obzir. To bi bilo samo za jednokratnu upotrebu. Slaba zarada.
Nego ja imam bolju ideju.
Ono, tip nije bas ruzan, da mi njega lijepo nasminkamo, odjenemo pa na straftu. Jbg. ja kad sam procit'o u novinama koliko prostitutke zaradjuju njega bi bilo sevap u biznis investirati. On nek da guze a mi cemo salter napraviti gdje ce se za svaki snosaj regularno racun izdati.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#121 Re: Na računu budžeta Federacije 434 KM!! :)

Post by pici »

zgembo_sa wrote:Nego, da damo prijedloge kako najbolje utrositi ovih 434 KM :D
pa posaljite na moj ziro racun

ABS banka KM 1256-1298-9987-7898 i devizni 3247-8768-5587-3855
Hypo Alpe Adria Bank KM 7748-8667-9364-6755 i devizni 8609-6744-7545-1655
Volksbank KM 4383-9776-2289-6639-0032 i devizni 1109-1066-3288-3767
Vakufska banka......ovdje samo recite za picija i to ce preko bilo kojeg iz IZ biti prebaceno na moj konto.

Hvala pici
Frane-x

#122 Re: Na računu budžeta Federacije 434 KM!! :)

Post by Frane-x »

valterbranisarajevo wrote:Na današnjoj sjednici vlade ministar Bevanda je izjavio da nas prava katastrofa tek očekuje. Čovjek je izračunao da će budžet za sljedeću godinu biti oko milijardu i šesto, a da će za isplatu svih obaveza koje su strahovito porasle zbog novouvedenih korisnika socijalnih prava trebati dvije i po milijarde, te da sada već nedostaje gotovo milijarda..

Inače za poslanike i poslanice SBiH glavni krivci za loše stanje su novinari emisija 60 minuta i pogleda FTV jer građanima zamagljuju oči. Vjerovatno je ovo stanje u budžetu federacije posljedica njihovog zamazivanje očiju građanima..

A BH Telekom cijeli vrijedi 3 milijarde maraka.
Hm... za koliko će se potrošit pare od privatizacije?
KemooSA

#123 Re: Na računu budžeta Federacije 434 KM!! :)

Post by KemooSA »

zgembo_sa wrote:Nego, da damo prijedloge kako najbolje utrositi ovih 434 KM :D
Da stavimo da ce turci osvojiti prvenstvo :mrgreen:
SRAMOTA!
valterbranisarajevo

#124 Re: Na računu budžeta Federacije 434 KM!! :)

Frane-x wrote:
valterbranisarajevo wrote:Na današnjoj sjednici vlade ministar Bevanda je izjavio da nas prava katastrofa tek očekuje. Čovjek je izračunao da će budžet za sljedeću godinu biti oko milijardu i šesto, a da će za isplatu svih obaveza koje su strahovito porasle zbog novouvedenih korisnika socijalnih prava trebati dvije i po milijarde, te da sada već nedostaje gotovo milijarda..

A BH Telekom cijeli vrijedi 3 milijarde maraka.
Hm... za koliko će se potrošit pare od privatizacije?
Ja sam apsolutno siguran da će se pare od prodaje javnih preduzeća potrošiti za „krpljenje“ budžetskih rupa.Priče o ulaganju u razvoj su „šarena laža“. Zato tolika žurba. Treba se što prije domoći novca od prodaje radi kupovanja glasova.

Da imaju imalo obraza vilu u Trpnju bi pretvorili u odmaralište i oporavilište za djecu.
nikad_izvini

#125 Re: Na računu budžeta Federacije 434 KM!! :)

Post by nikad_izvini »

Mi smo stoka narod i tačno zaslužujemo vlast kakvu imamo :roll: :roll: :roll: :roll:
Samo čekam da prodaju Telecom, da sjebu pare u roku od godinu dana i da vidim kakvo će onda biti objašnjenje."Dodik se udružio sa pohlepnim vanzemaljcima i ukrao nam pare"?! Juriiiiiiiššššššš :run: :run:
Post Reply