na prirodnoj bazi

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
mamica papucarka

#1 na prirodnoj bazi

Post by mamica papucarka »

ponukana scenom iz Apoteke, doslo mi da otvorim temu :D
Danas kad se nismo ukinuli od smijeha. Dosao covjek u apoteku i pita apotekarku "Zeni mi gori dok piski, imal kakav caj za to" :shock: :shock: :lol: :lol: :lol:
Apotekarka mu rece da zena ode i izvadi urin, jer garant ima bakterije i u tom slucaju morat ce piti antibiotik, a ne sad neke trave.
Ali jok, nece ona (on doso umjesto nje :lol: ), nego hoce nesto na prirodnoj bazi :oops: I dade ona njemu punu kesu kojecega i naravno jos jednom ga posavjetova da zena ode ljekaru :oops:

e sad me interesuje, kad vas nesto zaboli, da li prvo pijete kojekakve cajeve, pripravke..., ili odmah letite doktoru. Ja spadam u ovu drugu kategoriju. Tablete izbjegavam, izuzev ako mi bas udari u glavu. Caj pijem samo kada me boli stomak... Uzimamo med i mlijec, te to je to.
callmethebreeeze

Post by callmethebreeeze »

ja puno vise vjerujem ljekarima.
mada, cak i ljekari kazu da neko bilje moze imati ljekovit ucinak. ali, ne daj boze kakve opake bolesti, uvijek prije u ruke ljekaru nego travaru.
melb26sa

Post by melb26sa »

Ako znam sta je (jednom imala i znam sta su mi dali), onda trazim taj lijek. Ako ne znam sta je, prvo doktor.

Za tvoj slucaj - baktrim i uvin caj. I pocni piti pilule brusnice.
kelly lake

Post by kelly lake »

melb26sa wrote:Ako znam sta je (jednom imala i znam sta su mi dali), onda trazim taj lijek. Ako ne znam sta je, prvo doktor.

nema nista neodgovornije od uzimanja lijekova na svoju ruku,posebno antibiotika!
mamica papucarka

Minnela wrote:Slazem se ja da se prvo treba otici doktoru ,ako se bolesno,,ali mozda je ta zena imala i prije takvih problema i vec zna sta je :-) ..A u apoteci itekako znaju sta moze pomoci..

Ali mamice draga,mene cudi kako si ti uspjela cuti o cemu covjek prica sa apotekarkom? Zar je bio toliko glasan ,pa citava apoteka odzvanjala ili :? :-) ..Nikad ne obracam paznju sta ko prica okolo na takvim mjestima,zabavim se svojim poslom,a niti me zanima ..A i ljudima je vjerovatno neugodno da ih se prisluskuje dok vode takve razgovore :-)

Bez ljutnje,hvala :D
jos cu ja sad ispast kriva sto dezurna apoteka ima mali hodnik i sto se tip ne ustrucava :D
mamica papucarka

[quote="melb26sa"]Ako znam sta je (jednom imala i znam sta su mi dali), onda trazim taj lijek. Ako ne znam sta je, prvo doktor.

Za tvoj slucaj - baktrim i uvin caj. I pocni piti pilule brusnice.[/quote]

hajd jos jednom procitaj uvodni post :lol:
muha_sa

Post by muha_sa »

prvo odem kod hafiza u Visoko pa onda kod one što u kašike gleda. :D
doktoru :? ni pod razno :D tako i žena mi u mene :D
fantazija

Post by fantazija »

melb26sa wrote:Ako znam sta je (jednom imala i znam sta su mi dali), onda trazim taj lijek. Ako ne znam sta je, prvo doktor.

Ne preporucujem uzimanje baktrima bez ljekarskog odobrenja jer je prilicno cesta alergijska reakcija na baktrim cak i kod ljudi koji su prije koristili ovaj lijek i nisu imali nus-pojava-----a prvenstveno se mora uraditi urinokultura da se vidi koja bakterija je uzrok tegoba....antibiotike ne bez konsultacije sa ljekarom...........
callmethebreeeze

Post by callmethebreeeze »

muha_sa wrote:prvo odem kod hafiza u Visoko pa onda kod one što u kašike gleda. :D
doktoru :? ni pod razno :D tako i žena mi u mene :D
bolji je bolan hodza u tuzli. taj lijeci i bolesti koje jos ne postoje.
:D
mamica papucarka

Minnela wrote:
mamica papucarka wrote:
Minnela wrote:Slazem se ja da se prvo treba otici doktoru ,ako se bolesno,,ali mozda je ta zena imala i prije takvih problema i vec zna sta je :-) ..A u apoteci itekako znaju sta moze pomoci..

Ali mamice draga,mene cudi kako si ti uspjela cuti o cemu covjek prica sa apotekarkom? Zar je bio toliko glasan ,pa citava apoteka odzvanjala ili :? :-) ..Nikad ne obracam paznju sta ko prica okolo na takvim mjestima,zabavim se svojim poslom,a niti me zanima ..A i ljudima je vjerovatno neugodno da ih se prisluskuje dok vode takve razgovore :-)

Bez ljutnje,hvala :D
jos cu ja sad ispast kriva sto dezurna apoteka ima mali hodnik i sto se tip ne ustrucava :D
Bez obzira , ne smatram da se zbog toga covjek treba ismijavati :-)
mino, sto si pegla :oops: Meni je fakat da ne kazem sta svak, ko se tako igra sa svojim zdravljem. :roll:
Totalno neozbiljno i neodgovorno :roll: A da je smijesno je, barem meni bilo, iako sam se suzdrzala da ne prasnem, i to ne samo ja, vec i ostali prisutni. :oops: :D Sta cu kad imam uvrnut humor :oops: :D

btw. ovo za baktrim je tacno. Desilo se mojoj mami
mamica papucarka

zaboravih

cula sam za jednog dedu kojem je neko rekaop da na bolni zglob previje vrucu puru i covjek je to uradio :( Osto dedo bez koze na zglobu i sa visokim opekotinama. E to je tuzno :(
muha_sa

Post by muha_sa »

cuo sam da je vrela pura dobra za depilaciju :D al samo bikini :D
Dioda

Post by Dioda »

muha_sa wrote:cuo sam da je vrela pura dobra za depilaciju :D al samo bikini :D
Zvuci sadisticki he he he :lol:
Dioda

Post by Dioda »

mamica papucarka wrote:
Minnela wrote:
mamica papucarka wrote: jos cu ja sad ispast kriva sto dezurna apoteka ima mali hodnik i sto se tip ne ustrucava :D
Bez obzira , ne smatram da se zbog toga covjek treba ismijavati :-)
mino, sto si pegla :oops: Meni je fakat da ne kazem sta svak, ko se tako igra sa svojim zdravljem. :roll:
Totalno neozbiljno i neodgovorno :roll: A da je smijesno je, barem meni bilo, iako sam se suzdrzala da ne prasnem, i to ne samo ja, vec i ostali prisutni. :oops: :D Sta cu kad imam uvrnut humor :oops: :D

btw. ovo za baktrim je tacno. Desilo se mojoj mami
Ja se ne bih susdrzala,ja bi prasnula u smijeh.A upucala bih se da moj muz ode u apoteku,i kaze apotekarki da MENI gori he he he :D :D :D
Fakat jest za ismijavanje,ne zivimo u osamnaestom vijeku,za to postoji doktor,a ne uzimati samoinicijativno kojekakve maze ( :D ),tablete i slicno.
Ne sluzi mi uostalom samo zato da piskim :D :D :D
mamica papucarka

Minnela wrote:a sto sam pegla mamice draga :? jer ne ismijavam ljude i jer ne obracam paznju sta neko prica sa apotekarkom? sto se s tobom ne slazem da je ovo smijesno?? mozda jeste zalosno,ali smijesno nikako..

ali eto,nema veze..neka ti nisi pegla :) ..nastavi sa ismijavanjem drugog u svojim postovima :) ..

puno pozdrava od pegle :-D
Minna :? :? :?
koga to ja ismijavam u svojim postovima (ovo je mnozina :? ) :? De mi objasni, ako hoce ovdje, ali moze i na pp :?
Post Reply