Na podrucju kanjona Rakitnice nestala trojica mladica
-
delightful
#1 Na podrucju kanjona Rakitnice nestala trojica mladica
Gorska služba spašavanja Sarajevo javila je da je u toku akcija potrage i spašavanja trojice momaka koji su nestali na području kanjona Rakitnice, tačnije na potezu od Ljute ka Rakitnici.
Momci, starosne dobi 30-ak godina, otišli su prije 3 dana na izlet i od tada im se gubi svaki trag. Njihovo vozilo je danas pronađeno na lokalitetu Ljute.
Akciju predvode timovi od ukupno 10 spasilaca Gorske službe spašavanja - stanica Sarajevo.
Ukaže li se potreba, angažirat će se i alpinistički tim Specijalne policijske jedinice FMUP, te dva helikoptera Oružanih snaga BiH i FMUP (kada se za to steknu meteo uvjeti). Pošto se radi o zoni koja graniči sa HNK, u stanju pripravnosti su i stanice GSS Konjic i Mostar.
O nestanku trojice momaka porodice su obavijestile MUP KS, koji je danas oko 14 sati informirao i GSSSS.
Spasioci Gorske službe spašavanja – stanica Sarajevo su na terenu bile već u 15 sati. GSSSS upozorava i apelira na sve građane da na izletišta idu markiranim putevima i na mjesta koja su im već poznata, te da o svojim kretanjima obavještavaju porodice, pripadnike GSSSS, saopšteno je iz Gorske službe spašavanja -Stanica Sarajevo.
(FENA)
Momci, starosne dobi 30-ak godina, otišli su prije 3 dana na izlet i od tada im se gubi svaki trag. Njihovo vozilo je danas pronađeno na lokalitetu Ljute.
Akciju predvode timovi od ukupno 10 spasilaca Gorske službe spašavanja - stanica Sarajevo.
Ukaže li se potreba, angažirat će se i alpinistički tim Specijalne policijske jedinice FMUP, te dva helikoptera Oružanih snaga BiH i FMUP (kada se za to steknu meteo uvjeti). Pošto se radi o zoni koja graniči sa HNK, u stanju pripravnosti su i stanice GSS Konjic i Mostar.
O nestanku trojice momaka porodice su obavijestile MUP KS, koji je danas oko 14 sati informirao i GSSSS.
Spasioci Gorske službe spašavanja – stanica Sarajevo su na terenu bile već u 15 sati. GSSSS upozorava i apelira na sve građane da na izletišta idu markiranim putevima i na mjesta koja su im već poznata, te da o svojim kretanjima obavještavaju porodice, pripadnike GSSSS, saopšteno je iz Gorske službe spašavanja -Stanica Sarajevo.
(FENA)
-
delightful
#2 Re: Na podrucju kanjona Rakitnice nestala trojica mladica
je li iko isao gore u zadnja tri dana, mozda vidio nesto?
-
neshto
#3 Re: Na podrucju kanjona Rakitnice nestala trojica mladica
ja sam baš sutra planirao a sad ne znam da li ću, biće sigurno puno tragača i svega...
nadam se da će ih brzo naći i da je sve ok iako, 3 dana je puno
nadam se da će ih brzo naći i da je sve ok iako, 3 dana je puno
-
VjecitiStudent
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#5 Re: Na podrucju kanjona Rakitnice nestala trojica mladica
Kako sam ja informisan na tom podrucju nema mina, al ajd znaj sigurno za to zloVjecitiStudent wrote:Mine?
-
neshto
#6 Re: Na podrucju kanjona Rakitnice nestala trojica mladica
od ljute prema rakitnici nema mina al zato ima na drugu stranu prema treskavici, manje od 10km po mojoj slobodnoj procjeni....
nekako i ja mislim na najgore jer su 3 dana previše, trojica bi se lako snašla, ipak to nije toliko veliko područje...
a nadam se da su negdje u kanjonu zaglavljeni i da ne mogu maći, dole nema ni prijema...
nekako i ja mislim na najgore jer su 3 dana previše, trojica bi se lako snašla, ipak to nije toliko veliko područje...
a nadam se da su negdje u kanjonu zaglavljeni i da ne mogu maći, dole nema ni prijema...
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#7 Re: Na podrucju kanjona Rakitnice nestala trojica mladica
Nadam se da će ipak na dobro izaći, mada mi nije jasno da nema ni traga ni glasa od njih trojice?! Mislim, da je jedna osoba u pitanju ne bi me ništa čudilo ali budući da se radi o trojici momaka bojim se da neće ići na dobro.
Boga pitaj šta je u pitanju pa da su sva trojica nestala!
PS: Možda ću se sad provaliti, ali nisam nikada gore bio pa me zanima ima li gore medvjeda?! Valjda pretpostavljate zbog čega pitam...
PS: Možda ću se sad provaliti, ali nisam nikada gore bio pa me zanima ima li gore medvjeda?! Valjda pretpostavljate zbog čega pitam...
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#8 Re: Na podrucju kanjona Rakitnice nestala trojica mladica
Piše da je iznimno bogata fauna i da između ostalog ima i medvjedaRomeo 80 wrote:PS: Možda ću se sad provaliti, ali nisam nikada gore bio pa me zanima ima li gore medvjeda?! Valjda pretpostavljate zbog čega pitam...
http://www.bhtourism.ba/loc/rakitnicacanyon.wbsp
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#9 Re: Na podrucju kanjona Rakitnice nestala trojica mladica
Ova Ljuta pretpostavljam da se nalazi lijevo od Sabica ?
(nisam nikad tu bio)
-
VjecitiStudent
#10 Re: Na podrucju kanjona Rakitnice nestala trojica mladica
Previse gledas holivudske filmove, mrki medvjedi su pametne i plahe zivotinje i izbjegavaju susret sa covjekom po svaku cijenu.Romeo 80 wrote:Nadam se da će ipak na dobro izaći, mada mi nije jasno da nema ni traga ni glasa od njih trojice?! Mislim, da je jedna osoba u pitanju ne bi me ništa čudilo ali budući da se radi o trojici momaka bojim se da neće ići na dobro.Boga pitaj šta je u pitanju pa da su sva trojica nestala!
-
VjecitiStudent
#11 Re: Na podrucju kanjona Rakitnice nestala trojica mladica
Linija je cijelim tim krajem prosla barem dva puta ...neshto wrote:od ljute prema rakitnici nema mina al zato ima na drugu stranu prema treskavici, manje od 10km po mojoj slobodnoj procjeni....
- Amazonka27
#12 Re: Na podrucju kanjona Rakitnice nestala trojica mladica
de ba ljudi ne nagadzajte
Nadam se da ce ih naci zive i zdrave 
-
ulpinian
#13 Re: Na podrucju kanjona Rakitnice nestala trojica mladica
Kanjon rakitnice je PUN virova, naizgled mirna kupališta u Kanjonu su vrlo opasna. Na tom lokalitetu gdje se pretpostavlja da su se kretali sigurno nema mina. Medvjeda ima, berači ljekovitog bilja i borovnica ih viđaju redovno..., ali čisto sumnjam da je to razlog. nadajmo se da će ih naći žive i zdrave.
- 8. sekretar SKOJ-a
#14 Re: Na podrucju kanjona Rakitnice nestala trojica mladica
Sigurno su forumaši sa ovog foruma. Zna li neko imena.
Bh.serpe često idu kanjon Rakitnice. Da nisu oni?
Evo ovdje opisa kuda su se kretali ranijih godina:
http://www.bhserpe.com/tekst_40.html
Dakle, bili su na mjestu gdje se Studeni potok uljeva u Rakitnicu.
Joj, nisu valjda bh.serpe, a nije mi drago bilo ko da se izgubio, zalutao i ...nedaj bože,...
Bh.serpe često idu kanjon Rakitnice. Da nisu oni?
Evo ovdje opisa kuda su se kretali ranijih godina:
http://www.bhserpe.com/tekst_40.html
Dakle, bili su na mjestu gdje se Studeni potok uljeva u Rakitnicu.
Joj, nisu valjda bh.serpe, a nije mi drago bilo ko da se izgubio, zalutao i ...nedaj bože,...
Last edited by 8. sekretar SKOJ-a on 25/07/2009 21:32, edited 1 time in total.
-
VjecitiStudent
#15 Re: Na podrucju kanjona Rakitnice nestala trojica mladica
Jel kanjon Ljute ili kanjon Rakitnice u pitanju, mescini da je ovo prvo.ulpinian wrote:Kanjon rakitnice je PUN virova, naizgled mirna kupališta u Kanjonu su vrlo opasna. Na tom lokalitetu gdje se pretpostavlja da su se kretali sigurno nema mina. Medvjeda ima, berači ljekovitog bilja i borovnica ih viđaju redovno..., ali čisto sumnjam da je to razlog. nadajmo se da će ih naći žive i zdrave.
- Alfons Kauders
#16 Re: Na podrucju kanjona Rakitnice nestala trojica mladica
nek im je sa srecom...
nadajmo se da su se samo malo zagubili u vukojebinama i da ce ih uskoro pronaci zive i zdrave...
ipak je rijec o troje ljudi, u tridesetim, valjda su koliko-toliko ok
nadajmo se da su se samo malo zagubili u vukojebinama i da ce ih uskoro pronaci zive i zdrave...
ipak je rijec o troje ljudi, u tridesetim, valjda su koliko-toliko ok
- Alfons Kauders
#17 Re: Na podrucju kanjona Rakitnice nestala trojica mladica
medvjedi su najmanji problem, plemenite i cestite zivotinje, koje po svako cijenu izbjegavaju kontakt sa manje plemenitim i cestitim ljudima...Romeo 80 wrote: PS: Možda ću se sad provaliti, ali nisam nikada gore bio pa me zanima ima li gore medvjeda?! Valjda pretpostavljate zbog čega pitam...
veci problem su zmije, skorpije i teren...
-
neshto
#18 Re: Na podrucju kanjona Rakitnice nestala trojica mladica
momci se zadržali duže no planirano u ribolovu
sad bilo na TVSA...
bezobzirna omladina
bezobzirna omladina
- Alfons Kauders
#19 Re: Na podrucju kanjona Rakitnice nestala trojica mladica
super, znaci dobro im bilo...neshto wrote:momci se zadržali duže no planirano u ribolovusad bilo na TVSA...
bezobzirna omladina
jest da i nisu neka omladina ako imaju 30+, al nejse...
garant su se nedavno ozenili, pa vec poceli bjezat od hanuma...
Last edited by Alfons Kauders on 25/07/2009 21:35, edited 1 time in total.
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
- Amazonka27
-
suspect_zero
#22 Re: Na podrucju kanjona Rakitnice nestala trojica mladica
Uh........dobro je hvala Bogu

- dalmatinka
#23 Re: Na podrucju kanjona Rakitnice nestala trojica mladica
U zadnje vrijeme samo gledam crnjake. Hvala Bogu da se nešto i sretno završi. 
- 8. sekretar SKOJ-a
#24 Re: Na podrucju kanjona Rakitnice nestala trojica mladica
uh, dobro je,...
- Alfons Kauders
#25 Re: Na podrucju kanjona Rakitnice nestala trojica mladica
budi siguran...8. sekretar SKOJ-a wrote:uh, dobro je,...