na ovom se forumu nacionalna netrpeljivost može nožem rezati

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

regina wrote:
A wrote:
Ne morate naglas reći, ali proanalizirajte šta Vam se u kućama priča, kako se komentarišu "oni drugi"...ko kaže da njegovi mama i tata kažu za muslimane, srbe ili hrvate ( ovisno o kom se radi ) da su dobri ljudi i da trebamo fino sa njima u životu....u najmanju ruku je nepristojan u svojoj neistini.
Regina, ispasce da ja imam nesto protiv tebe, nije zaista to, ali se jednostavno ne mogu sloziti sa tobom na ovoj temi.
Eh, pa takve kuce postoje. Takva je kuca mojih roditelja, mojih sestara, mojih tetaka, striceva. Ja zivim u dijaspori, ali oni su svi u Sarajevu, tako da ne mozes reci ni "lako je vama vani". Meni je zao da ti to nisi kod kuce imala, jer mislim da takav odnos prema svijetu obogacuje.
ja sam iz mješanog braka, pa skontaj šta sam mogla imati
i ja tata mi muško a mama žensko :D :lol:
DonDavudes

Post by DonDavudes »

horni, u tome i jest problem
da sam na tvom mjestu nasao bi nerkoga pa da malo ¨diras¨ :D . frustracije odu ko rukom odnesene :D

salu nastranu,
predlazem da napravite crnu listu najvecih nacionalista i izljeva nacionalizma na forumu
da raskrinkamo bagru :x
Glumica

Post by Glumica »

kako ti onda pada na pamet da je drugdje tako kao sto kazes?
stvarno... ja znam dosta najnormalnijih porodica, mada vidim i drugacije...
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

regina wrote:
horns&drums wrote:Mi jevreji smo najbolji, niti koga diramo niti psujemo :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ugledajte se na nas
uf a palestina?
Na forumu Reggie, ne u svijetu.

Mislim lokalno, a djelovao bih globalno yuhuuuuuuuuu :D :D
regina

Post by regina »

A wrote:
regina wrote:
horns&drums wrote:Mi jevreji smo najbolji, niti koga diramo niti psujemo :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ugledajte se na nas
uf a palestina?
Ma oni su ih isprovocirali ;)

Nego kao "mjesanchetu" (i sama sam ti taka...) kako ti onda pada na pamet da je drugdje tako kao sto kazes?
jer sam pažljivo slušala šta se priča i između redova kod prijateljica, tetaka na jednoj i drugoj starni i slično....

ali moja namjera nije da pravim zakone od stavova....samo kažem da se to dešava, a ti mi to ne možeš osporiti.

dakle, nije nužno da se hvataš za jednu moju rečenicu, smisao je bitna...a reci da nije tako...to oko rađanja nacionalizma
RPM

Post by RPM »

stavrogin wrote: ... 100% sam ubjedjen da su muslimani bili u poziciji da gadjaju srbe sa brda u gradu ili da su ovu okupirali pale kao srbi srebrenicu napravili bi 100 puta veci pokolj, ovi su bar pustili zene i djecu.
... srce slatko ... :lol: ... odbrana optuzenih u Hagu place za ovakvim ... :lol:
Last edited by RPM on 21/06/2004 15:06, edited 1 time in total.
najSrce

Post by najSrce »

Zivim u gradu gdje su Bosnjaci vecina, smijesno mi je i da pisem o vome, jer se svi druzimo i Bosnjaci, Hrvati i Srbi i nema nema ni "n" od netrpeljivosti, nadam se da je tako i u ostalim mjestima sa vecinskim srpskim odnosno hrvatskim stanovništvom. 8)
najSrce

Post by najSrce »

RPM wrote:
stavrogin wrote: ... 100% sam ubjedjen da su muslimani bili u poziciji da gadjaju srbe sa brda u gradu ili da su ovu okupirali pale kao srbi srebrenicu napravili bi 100 puta veci pokolj, ovi su bar pustili zene i djecu.
... srce slatko ... :lol:
glupih provokatora slicnih stavrogin ce biti, sta je ko uradio zna se i ako Bog da
odgovarat ce za svoja zlodjela .... :sad:
ibnHome

Post by ibnHome »

ali da nije toga, pitam ja tebe, da li bi ti isto mislio samo zato sto se radi o hrvatskoj...
E jbg! :x
Pitanje na pitanje pa opet potpitanje. Kako ne shvatas da ja ne mogu biti realan.
Ne znam, ali ako su mi referenca recimo Slovenci ili Makedonci onda ne bih.
Glumica

Post by Glumica »

ostaje samo nada...
rumenko

Post by rumenko »

Evo nama stavrogina naseg ponovo da nam objasni kako i sta...
Prosli sam te put poslao u kino da gledas "Povratak u buducnost" ne bi li na neki nacin probio vremensku barijeru i shvatio u kojoj godini zivis,ali vidim da je bilo uzalud.
Vjerovatno si se izgubio do kina!
Kada procitam tvoj komentar ne mogu ni da se naljutim
Jednostavno mi te zao.
U raskoraku si jadan izmedju svojih ubjedjenja i stvarnoga zivota.
Vidis da nisi u pravu i da nije tacno to cime je tvoj mali mozak napunjen ali ti i dalje lupas i vjerovatno si i ponosan na sebe samog......svasta u bozijoj basti.
havetinja

Post by havetinja »

dosta je vise bilo zajebancije :(

skljocoooo, ...skljocooooo...dolazi brzo... :D

poduci ih malo, da im vise ne padne na pamet.

:shock:
BECHO

Post by BECHO »

Ja se malo zajebavam ali u biti sam protiv svakog nacionalizma bez obzira na razlike! Tacka, kapak, finito!
novalic

Post by novalic »

eto da i ja napravim razliku "mi" i "oni"

pod "mi" svi oni koji su odgojeni da cijene ljude bez obzira na religiju, narod (sad ce me skljoce, a ako ne on onda djula)...

pod "oni" sva nacisticka nastrojenje svakoga tipa...
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

Mi Bosanci i oni ostali

(hehehe Io sonno fashista, dittatorre) :D :D
novalic

Post by novalic »

horns duche...
mrmot

Post by mrmot »

... na viljušku nabost i u saft umočiti, pa integritetom zalit... Bo!
stavrogin

Post by stavrogin »

rumenko wrote:Evo nama stavrogina naseg ponovo da nam objasni kako i sta...
Prosli sam te put poslao u kino da gledas "Povratak u buducnost" ne bi li na neki nacin probio vremensku barijeru i shvatio u kojoj godini zivis,ali vidim da je bilo uzalud.
Jednostavno mi te zao.
Vidis da nisi u pravu i da nije tacno to cime je tvoj mali mozak napunjen ali ti i dalje lupas i vjerovatno si i ponosan na sebe samog......svasta u bozijoj basti.
tvoj komentar opet dokazuje da sam u pravu. jedini razlog zasto ti smeta je sto ga nije napravio musliman. ja se ni jedne sekunde ne zanimam za nacionalizam, ali mi smeta licemjerstvo onih koji su i sami zadrti nacionalisti, ali je mnogo prakticnije etiketirati srbe kao zle ljude, jer su vas tako naucili i dali vam par fraza da to obrazlozite.

vi ste bolesno opsjednuti vjerom i nacijom. mislite da ste zrtve, ko da se drugi toga nisu prije sjetili... da budu zrtve. ja cak uopste nisam religiozan i stovise ne gaijim nimalo veci respekt prema crkvi nego prema dzamiji, u sto sam ubjedjen da kod vecine vas nije slucaj. pa ni u turskoj se vise ne loze na islam ko u sarajevu. mene bi zaista bilo sramota da postim u 21 vijeku i da se pojavim medju ljudima koji sebe nazivaju urbanim ili normalnim i da mislim da tamo treba da pripadam. to je 10 puta gore od gusala i mitologije, ovo je ipak fanatizam.

upravo to sto se primate na glupe ideje o bosnjackoj naciji cini vas kvazi fasistima. mislis li da je ovaj winetou koji je citao kojekave gluposti o bogumilima i bosanskoj drzavi iz srednjeg vijeka manji mitoman od paljanskih srba? kakvi. zasto se 1990 niko nije izjasnjavao kao bosnjak, onda, dobro se sjecam, kada si mogao da se izjasnis kako si htjeo! u mojoj raji smo se izjasnjavali kao indijanci i eskimi iz zajebancije.
regina

Post by regina »

[quote="stavrogin"]

mene bi zaista bilo sramota da postim u 21 vijeku

ovo je definitivno najveća glupost koju sam čula....nevjerovatno da neko ovako može razmišljati
novalic

Post by novalic »

jer sam pažljivo slušala šta se priča i između redova kod prijateljica

ovo je vec sitni vez... slusati izmedju redova...

ja bih rekla da je slusati izmedju redova u najboljem slucaju slobodna interpretacija...

pa kako grah padne....
ibnHome

Post by ibnHome »

eto da i ja napravim razliku "mi" i "oni"

pod "mi" svi oni koji su odgojeni da cijene ljude bez obzira na religiju, narod (sad ce me skljoce, a ako ne on onda djula)...

pod "oni" sva nacisticka nastrojenje svakoga tipa...
Zarad promjene perspektive, pitam se, koliko nas bi se doista prepoznalo pod "oni" :?:
Vjerovatno nula ili :arrow: +0.
U cemu je onda problem? Je li laz samog sebe? Strah? Zasto jedni drugima ugrozavamo zivotni prostor? :?: :?: :?: :?: :?: :?:
winetou

Post by winetou »

stavrogin wrote:
rumenko wrote:Evo nama stavrogina naseg ponovo da nam objasni kako i sta...
Jednostavno mi te zao.
tvoj komentar opet dokazuje da sam u pravu. jedini razlog zasto ti smeta je sto ga nije napravio musliman. ja se ni jedne sekunde ne zanimam za nacionalizam, ali mi smeta licemjerstvo onih koji su i sami zadrti nacionalisti, ali je mnogo prakticnije etiketirati srbe kao zle ljude, jer su vas tako naucili i dali vam par fraza da to obrazlozite.

vi ste bolesno opsjednuti vjerom i nacijom. mislite da ste zrtve, ko da se drugi toga nisu prije sjetili... da budu zrtve. ja cak uopste nisam religiozan i stovise ne gaijim nimalo veci respekt prema crkvi nego prema dzamiji, u sto sam ubjedjen da kod vecine vas nije slucaj. pa ni u turskoj se vise ne loze na islam ko u sarajevu. mene bi zaista bilo sramota da postim u 21 vijeku i da se pojavim medju ljudima koji sebe nazivaju urbanim ili normalnim i da mislim da tamo treba da pripadam. to je 10 puta gore od gusala i mitologije, ovo je ipak fanatizam.

upravo to sto se primate na glupe ideje o bosnjackoj naciji cini vas kvazi fasistima. mislis li da je ovaj winetou koji je citao kojekave gluposti o bogumilima i bosanskoj drzavi iz srednjeg vijeka manji mitoman od paljanskih srba? kakvi. zasto se 1990 niko nije izjasnjavao kao bosnjak, onda, dobro se sjecam, kada si mogao da se izjasnis kako si htjeo! u mojoj raji smo se izjasnjavali kao indijanci i eskimi iz zajebancije.
Imas obraza doci ovdje i pravdati se :(
I koji mitoman izrode ? Ti ces mene sa Paljanima porediti? Pazi ti njega stidljivo priznaje da da je istina sve ono sto su radil od 92-95, ali pravda se time da bi mi njima jos gore ucinili :shock:
I molim te nemoj me poistovjecavati sa danasnjim vjerskim navikama Bosnjaka. O dzamijsko-komunistickim papucarima imam isto misljenje. Ja sam malo na svoju ruku :D
I da dodam. Istorija jednostavno ide Bosnjacima na ruku, ja tome nisam kriv :D
rumenko

Post by rumenko »

stavrogin koristim ovu priliku da ti za ovu gomilu gluposti kojom si me do suza nasmijao dodijelim "Orden Carice Milice za glupost"
Svecano te od danas proglasavam "Glupanom prvog reda"
Ponosan sam sto sam upoznao tvoj svijetli lik i jos svjetliji um.
mrmot

Post by mrmot »

Maznuo Mahatma malo pivce... Yo! Yo!
najSrce

Post by najSrce »

hah, pa sta ti mislis. da su srbi losiji od drugih a ovi su bili fini cijelo vrijeme i sad odjednom se cudis tim prizvicima mrznje, tim insinuacijama netrpeljivosti?!

bosna je crna rupa gdje svak svakog mrzi i gdje svi imaju razloge i obrazlozenja te mrznje; i svi zasluzuju sto im se desava jer su bas svi takvi. 100% sam ubjedjen da su muslimani bili u poziciji da gadjaju srbe sa brda u gradu ili da su ovu okupirali pale kao srbi srebrenicu napravili bi 100 puta veci pokolj, ovi su bar pustili zene i djecu.

Upravo si ti licemjer i obicni provokatorcic!!!
Post Reply