Na noge braćo!!
- osa
#1 Na noge braćo!!
'Sanader oživljava politiku Hrvatske na Drini'
Foto: V.M. Tauber
--------------------------------------------------------------------------------
MOSTAR - Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Nikola Špirić u srijedu je kritizirao pojavu predizbornih plakata HDZ-a s likom hrvatskog premijera i predsjednika HDZ-a Ive Sanadera u Sarajevu, rekavši kako je to oživljavanje politike "Hrvatska na Drini".
"Da su u Sarajevu osvanuli plakati srbijanskog premijera Vojislava Koštunice, u javnosti i medijima u BiH bi izbila revolucija", rekao je Špirić u srijedu kasno navečer državnoj TV BiH.
Mnoštvo plakata sa Sanaderovim likom istaknuto je u Sarajevu uoči službenog početka predizborne promidžbe za parlamentarne izbore u Hrvatskoj održati 25. studenog ove godine.
Nikola Špirić je njihovo postavljanje nazvao "opasnom pričom".
"Mislite li vi da ovo nije politika 'Hrvatska na Drini?'", rekao je Špirić novinarki koja je u studiju vodila razgovor s njim. (Hina)
šta mislite jeli li i špirić nekad u pravu?
--------------------------------------------------------------------------------
MOSTAR - Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Nikola Špirić u srijedu je kritizirao pojavu predizbornih plakata HDZ-a s likom hrvatskog premijera i predsjednika HDZ-a Ive Sanadera u Sarajevu, rekavši kako je to oživljavanje politike "Hrvatska na Drini".
"Da su u Sarajevu osvanuli plakati srbijanskog premijera Vojislava Koštunice, u javnosti i medijima u BiH bi izbila revolucija", rekao je Špirić u srijedu kasno navečer državnoj TV BiH.
Mnoštvo plakata sa Sanaderovim likom istaknuto je u Sarajevu uoči službenog početka predizborne promidžbe za parlamentarne izbore u Hrvatskoj održati 25. studenog ove godine.
"Mislite li vi da ovo nije politika 'Hrvatska na Drini?'", rekao je Špirić novinarki koja je u studiju vodila razgovor s njim. (Hina)
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
EU do Drine...
.Ma nista...cekat kad budu kod nas izbori pa oblijepiti Zagreb slikama Zeljka Komsica...
.
- gospodar kuglastih munja
Postoji propis i zakon o plakatiranju, te je vrlo jednostavno rjesiti taj slucaj. Komunalci zadju , pokupe sve plakate, a autoru posalju racun za izvrsenje uz kaznu. 3. 000.000 Euro. ( ne kuna, vec euro)....
Ili jos bolje, kad budu izbori u Srbiji, ode ekipa iz BiH i izljepi plakatama Zagreb, sa posterima Corbe, Kostunice, Kraljevica Marka, Patrijarha, i pokoju amebu....

Ili jos bolje, kad budu izbori u Srbiji, ode ekipa iz BiH i izljepi plakatama Zagreb, sa posterima Corbe, Kostunice, Kraljevica Marka, Patrijarha, i pokoju amebu....
-
Downunda
Pa nije prvi put da je Sarajevo oblijepljeno plakatima hrvatskih stranaka ili političara, ali to se ne može porediti sa eventualnim plakatima Koštunice, jer BH Hrvati su po Hrvatskom zakonu dijaspora i "moraju" glasati na izborima u Hrvatskoj,a po našem zakonu imaju pravo na dvojno državljanstvo i prava državljana Hrvatske (što nije slučaj sa Srbima iz BiH, koji imaju dvojna državljanstva, ali bez prava glasa na izborima u Srbiji).
A to što je Špiriću krivo što BH Srbi ne mogu glasati na izborima u Srbiji, to je njegov problem.
Jer kad bi plakati Sanadera bili poruka da će Hrvatska granica biti na Drini, on bi prvi spakovao kofere i pobjegao ili u BG (kod sojih političkih gurua ili u Moskvu - kod svjoih religioznih uzora). Na drini se i i "lijevi i desni"(mislim na ove koje još sanjaju o Velikim Srbijama ili NDH) mogu samo okupati, osušiti i lagano se "zanogetati" svojoj kući i ništa više.
U svakom slučaju žalosno je da narod jedne države glasa na izborima u drugoj državi, a u isto vrijeme je konstitutivan u svojoj državi.
Ja još nisam čuo za ovakav primjer. ali ako neko zna isti ili bar sličan primjer, baš bi volio da čujem gdje je.
A to što je Špiriću krivo što BH Srbi ne mogu glasati na izborima u Srbiji, to je njegov problem.
Jer kad bi plakati Sanadera bili poruka da će Hrvatska granica biti na Drini, on bi prvi spakovao kofere i pobjegao ili u BG (kod sojih političkih gurua ili u Moskvu - kod svjoih religioznih uzora). Na drini se i i "lijevi i desni"(mislim na ove koje još sanjaju o Velikim Srbijama ili NDH) mogu samo okupati, osušiti i lagano se "zanogetati" svojoj kući i ništa više.
U svakom slučaju žalosno je da narod jedne države glasa na izborima u drugoj državi, a u isto vrijeme je konstitutivan u svojoj državi.
Ja još nisam čuo za ovakav primjer. ali ako neko zna isti ili bar sličan primjer, baš bi volio da čujem gdje je.
-
serpico
Ne znam bas da li je slican primjer ali......zivim u Belgiji i imam pravo da glasam,imam holandski pasos odnosno drzavljanstvo pa onda mogu i u Holandiji a pored svega toga sam Bosanac i imam pravo glasa u Bosni koje ne koristim (uostalom kao i u 2 druge drzave). Ne znam da li sam pomogao ili odmogao sa ovim primjerom ali..........
- spreca
osa wrote:ako za sisak bude trebalo volontera javi, to bi bila krasna šega.Bobi wrote:EU do Drine....Ma nista...cekat kad budu kod nas izbori pa oblijepiti Zagreb slikama Zeljka Komsica...
![]()
![]()
![]()
![]()
.
Za sisak bi bilo mnogo volontera a sta mislis za jajce
-
visby
Ima li Jaranovih plakata?
http://dnevnik.hr/naslovnica/scena/zani ... _29438.php
Covjek je barem Bosanac.
http://dnevnik.hr/naslovnica/scena/zani ... _29438.php
Covjek je barem Bosanac.
- osa
vjerovatno većina ljudi u svijetu s dvostrukim državljanstvom ima pravo glasa u obe države u kojima ima državljanstvo, ali to nigdje nije tako osjetljivo pitanje kao kod nas ili možda je ali mi ne znamo za to. logički bi bilo da glasaš tamo gdje imaš prijavljeno prebivalište tj. gdje plaćaš porez i ostvaruješ građanska prava i ispunjavaš obaveze, logički ALI.serpico wrote:Ne znam bas da li je slican primjer ali......zivim u Belgiji i imam pravo da glasam,imam holandski pasos odnosno drzavljanstvo pa onda mogu i u Holandiji a pored svega toga sam Bosanac i imam pravo glasa u Bosni koje ne koristim (uostalom kao i u 2 druge drzave). Ne znam da li sam pomogao ili odmogao sa ovim primjerom ali..........
-
Downunda
Hvala u svakom slučaju. To što većina naših državljana koja živi u dijaspori ima dvojna državljanstva i logično osvarjue pravo glasa,nije baš dobar primjer sa ovim pitanjem BH Hrvata, obzirom da BiH građani nisu konstitutivni u zemljama u kojima žive (Holandija, Njemačka, Austrija itd), a BH Hrvati u BiH su konstitutivni,a glasaju kao dijaspora, što je ipak razlika.serpico wrote:Ne znam bas da li je slican primjer ali......zivim u Belgiji i imam pravo da glasam,imam holandski pasos odnosno drzavljanstvo pa onda mogu i u Holandiji a pored svega toga sam Bosanac i imam pravo glasa u Bosni koje ne koristim (uostalom kao i u 2 druge drzave). Ne znam da li sam pomogao ili odmogao sa ovim primjerom ali..........
Jedinome intersuje, pošto već živiš u Belgiji da nam kažeš o statusu Valonaca i Flamanaca (ukratko naravno), i da li se može povući parelela između Belgijanaca sa holandskog govornog podrčja i BH Hrvata.
Hvala
Ali šta ćemo, živimo u zemlji svega i svačega.
- jeza u ledja
Da li je bilo Kostunicinih ili Tadicevih postera u BL na posljednjim izborima u Srbiji? Zna li neko?
-
Downunda
Možda ih je i moglo biti (ja fakat ne znam), ali je razlika u tome što su Sanaderovi posteri kod nas legalno postavljeni (zbog statusa BH Hrvata), a BH Srbi (koliko ja znam) ne mogu glasati na izborima u Srbiji.jeza u ledja wrote:Da li je bilo Kostunicinih ili Tadicevih postera u BL na posljednjim izborima u Srbiji? Zna li neko?
-
Umjetnik a
#16 Re: Na noge braćo!!
mrzakimi je i on i Sander, ali Sanader barem nije hodao sa puškom 1992osa wrote:'Sanader oživljava politiku Hrvatske na Drini'
i što je uzeo Voju, što nije reako Vuk Jeremić
-
Nancy Drew
-
rihakm
Nisi nam pomoga!!!Samim tim sto ne koristis pravo glasa i jesmo u ovoj situaciji u kojoj jesmo....serpico wrote:Ne znam bas da li je slican primjer ali......zivim u Belgiji i imam pravo da glasam,imam holandski pasos odnosno drzavljanstvo pa onda mogu i u Holandiji a pored svega toga sam Bosanac i imam pravo glasa u Bosni koje ne koristim (uostalom kao i u 2 druge drzave). Ne znam da li sam pomogao ili odmogao sa ovim primjerom ali..........
-
mostarac
Po meni bi dobar potez HNS-u i SDP-u hrvatske bio da plati nepotpisane plakate 3 dana prije izbora sa natpisom "PUSTITE HRVATSKU DA SAMA ODLUCI"
Pokolebali bi dosta njih
Inace moja omiljena stranka u hrvatskoj je HNS
Mesic, Pusic, Cacic - Dream team
Jos samo da im dodati Zeljku Antunovic
Pokolebali bi dosta njih
Inace moja omiljena stranka u hrvatskoj je HNS
Mesic, Pusic, Cacic - Dream team
Jos samo da im dodati Zeljku Antunovic
- trinaesti
meni se gade lakate sanadera u zenici!
isto kad bi neko polijepio sarkozyja po zenici!
danas pricam s prijateljicom koja me pita o sistemu glasanja kod nas, jer ona nije do sad nikada glasala ali ovaj put ce, i to na ovim hrvatskim izborima (ima putovnicu).
Aja joj nako uz sirnicu i zeljanicu govorim kako mi je bezveze vidjeti plakate premijera neke druge drzave u mojoj, kad se prema meni okrenu lik ko osinut i pun sebe: a sta mislis kako su onda na sandzaku glasali za aliju.
(o majko dje ja zivim
kakvi moroni zive sa mnom u mom gradu) bjehu prve moje misli.
vjerovatno bi tenkre manje reagirao da nije vidio palestinku oko mog vrata. koju sam by the way kupio u beogradu, i koju i u "njegovom" lijepom zagrebu nosaju mladi bez ikakve price o mudzahedinima kojima su filovane glave ovakvih idiota.
nisam mu nista reko. jer tako je to kod nas. u bosni.
ovdje je demokratija. ovdje svako ima pravo. pa i da bude hrvat (protiv kojih nemam ama bas nista). da glasa za sanadera i ne voli komsica.
da bude sve prije nego bosanac.
samo kod nas. uzas!
isto kad bi neko polijepio sarkozyja po zenici!
danas pricam s prijateljicom koja me pita o sistemu glasanja kod nas, jer ona nije do sad nikada glasala ali ovaj put ce, i to na ovim hrvatskim izborima (ima putovnicu).
Aja joj nako uz sirnicu i zeljanicu govorim kako mi je bezveze vidjeti plakate premijera neke druge drzave u mojoj, kad se prema meni okrenu lik ko osinut i pun sebe: a sta mislis kako su onda na sandzaku glasali za aliju.
(o majko dje ja zivim
kakvi moroni zive sa mnom u mom gradu) bjehu prve moje misli.
vjerovatno bi tenkre manje reagirao da nije vidio palestinku oko mog vrata. koju sam by the way kupio u beogradu, i koju i u "njegovom" lijepom zagrebu nosaju mladi bez ikakve price o mudzahedinima kojima su filovane glave ovakvih idiota.
nisam mu nista reko. jer tako je to kod nas. u bosni.
ovdje je demokratija. ovdje svako ima pravo. pa i da bude hrvat (protiv kojih nemam ama bas nista). da glasa za sanadera i ne voli komsica.
da bude sve prije nego bosanac.
samo kod nas. uzas!
-
Lu2DJ3ak
#24 Re: Na noge braćo!!
upravo tako shpirichu!! zaboravljas gdje je '94 bio vojislav kalasnjikov?!osa wrote:'Sanader oživljava politiku Hrvatske na Drini'
npr. ja imam dvojno drzavljanstvo (HR-BiH) i rodjen sam u zagrebu ali smatram se bosancem iako mi je majka srpkinja a otac hrvat! iz tog razloga osjecam moralnu duznost da sve te plakate ignoriram i da ne izadjem na izbore!
- osa
#25 Re: Na noge braćo!!
najlogičnije bi bilo da se ti odrekneš hrvatskog državljanstva i to daš u medije kao jedan pozitivan primjer, možda bi te i ostali slijedili, bar dio njih.Lu2DJ3ak wrote:upravo tako shpirichu!! zaboravljas gdje je '94 bio vojislav kalasnjikov?!osa wrote:'Sanader oživljava politiku Hrvatske na Drini'
npr. ja imam dvojno drzavljanstvo (HR-BiH) i rodjen sam u zagrebu ali smatram se bosancem iako mi je majka srpkinja a otac hrvat! iz tog razloga osjecam moralnu duznost da sve te plakate ignoriram i da ne izadjem na izbore!