Postovani,
Laptop ThinkPad T43, sa win xp, u zadnje vrijeme nesto mi poceo da brljavi.
Danas o udjem u safe mode i kliknem na Last Know Good Configuration (your most recent settings that worked).
U novootvorenom prozoru kliknem na oznaceno Microsoft Windows XP Profesionalisistem se pocne normalno podizati.
Kada je otvorena opcija (polje) da unesem passwod Administrator-ne moze- Kursor blinka, ali se na pritisak bilo koje tipke ne pretvara u tacku.
Sta sam to mogao uraditi, jer u safe modu nista nisam podesavao.
Hvala znalcima i dobrotvorima na pomoci.
Na lap ThinkPad t43 ne mogu da upisem password
Moderator: Benq
- Ajatolah_
#2 Re: Na lap ThinkPad t43 ne mogu da upisem password
Probaj dvaput pritisnuti Ctrl-Alt-Delete, trebalo bi da dobiješ drugi prozor za login, ali mislim da ovo radi samo nakon restarta računara.
Usput, vakat je i da se kutarišeš XP-a...
Usput, vakat je i da se kutarišeš XP-a...
Last edited by Ajatolah_ on 05/03/2018 12:24, edited 1 time in total.
- siman
#3 Re: Na lap ThinkPad t43 ne mogu da upisem password
Zahvaljujem na brzom odgovoru.
Ma ni da mrdne. Ulazio sam u bios da vidim da USB tastatura nije iskljucena. Nije-enable je.
Sva vasa iskustva cu pokusati primijeniti.
LP
Ma ni da mrdne. Ulazio sam u bios da vidim da USB tastatura nije iskljucena. Nije-enable je.
Sva vasa iskustva cu pokusati primijeniti.
LP
- siman
#4 Re: Na lap ThinkPad t43 ne mogu da upisem password
Da li je laptop, mozda, ostao u safe modu? Kako to znati i kako iskljuciti Safe mod. Isao san na Normalan rad i ista prica.
Da jos dodam da mi funkcijske tipke rade (one koje funkcionisu uz Fn).
Ocekujem da mi neko odgovori.
LP
LP
- diablobih
#5 Re: Na lap ThinkPad t43 ne mogu da upisem password
Pokušaj ubaciti drugu tastaturu, samo ustekaj u USB port. Sto se tice fn tipki, to je do drivera, ali pošto si na XP i dalje, možda više I nema drivera za njih.siman wrote:Da li je laptop, mozda, ostao u safe modu? Kako to znati i kako iskljuciti Safe mod. Isao san na Normalan rad i ista prica.
LP
- siman
#6 Re: Na lap ThinkPad t43 ne mogu da upisem password
Pokusacu i to vjerovatno za vikend dok nadjem tastauru, pa javim.
LP
LP
- siman
#7 Re: Na lap ThinkPad t43 ne mogu da upisem password
Evo danas ubacim Hiren boot CD, otvorim mini windows xp, pa pokusam u Command Prompt ubaciti msconfig kako bih provjerio da li mi je (u bbot.in) ostala ukljucena neka opcija. Ali nece da mi to otvori- ne moze??? Tada sam primijetio da mi sve tipke na tasturi rade.
E sada, kako nesmijem puno cackati po Hiren ( nemam uputstvo) molio bih nekoga da mi objasni (detaljno) postupke koji bih trebao uciniti u Hiren-u da bih rijesio problem. U CONTROL PANEL NE VIDIM OPCIJU ZA BRISANJE POSTOJECEG PASSWORDA.
HVALA VAM NA POMOCI.
LP
P.S: zenama forumasima SRECAN PRAZNIK
E sada, kako nesmijem puno cackati po Hiren ( nemam uputstvo) molio bih nekoga da mi objasni (detaljno) postupke koji bih trebao uciniti u Hiren-u da bih rijesio problem. U CONTROL PANEL NE VIDIM OPCIJU ZA BRISANJE POSTOJECEG PASSWORDA.
HVALA VAM NA POMOCI.
LP
P.S: zenama forumasima SRECAN PRAZNIK
- siman
#8 Re: Na lap ThinkPad t43 ne mogu da upisem password
Dragi moji,
sve prethodne probleme sam rijesio ponovnim instaliranjem win xp, ali sada ne mogu da rijesim ovo:
.
Kada mi DriverIdentifier skenira Laptop, prikaze mi:
PC Modem i
Unknow device da moram Downloadovati. Odem na Download i prikaze mi karakteristike navedena dva programa, ali ih ne mogu snimiti.
Pokusao sam u Device Manager (prikazano na slici) da to instaliram preko Wizarta i dovedem do kraja i nista.
Vjerovatno negdje grijesim. Covjek koji mi radio ponovnu instalaciju Windovsa kaze da je vratio sve stare driver-e.
Ali, vidite, pokazuje upitnike...
Sta ciniti
Zahvaljujem.
sve prethodne probleme sam rijesio ponovnim instaliranjem win xp, ali sada ne mogu da rijesim ovo:
.Kada mi DriverIdentifier skenira Laptop, prikaze mi:
PC Modem i
Unknow device da moram Downloadovati. Odem na Download i prikaze mi karakteristike navedena dva programa, ali ih ne mogu snimiti.
Pokusao sam u Device Manager (prikazano na slici) da to instaliram preko Wizarta i dovedem do kraja i nista.
Vjerovatno negdje grijesim. Covjek koji mi radio ponovnu instalaciju Windovsa kaze da je vratio sve stare driver-e.
Ali, vidite, pokazuje upitnike...
Sta ciniti
Zahvaljujem.
- Filter
- siman
#10 Re: Na lap ThinkPad t43 ne mogu da upisem password
Zahvaljujem.
Ali kada pokusam ovo instalirati izbaci mi ovo:

LP
Ali kada pokusam ovo instalirati izbaci mi ovo:

LP