Na koji nacin otici u Kanadu
-
Mudrov
#1 Na koji nacin otici u Kanadu
Ako ima ko iskustva sa ovim neka pise
- dakine
#3 Re: Na koji nacin otici u Kanadu
kanaaadu
Avionom 
- alternativna
#4 Re: Na koji nacin otici u Kanadu
Googlaj "immigration canada", vidi u koju kategoriju spadas i koje "skills" imas. Ako si visokoskolski obrazovan, imas radno iskustvo i mozda neku struku koja je tamo vrlo trazena, lahko ces na testu doci do potrebnih bodova s kojim ces dobiti vizu. Prosjecna procedura traje 1-2 godine za osobe s VSS. Eh, bez neke skole i struke, malo je teze jer sta ces im? Izbjeglickih programa za Bosnjake nema vise, kako ja znam.
Imam jaranicu koja je otisla preko normalnog kanadskog programa emigracije za osobe s trazenim obrazovanjem (muz inzinjer, ona logopedica), ali se vratila nakon 2 mjeseca jer joj se nije svidjelo.
Imam jaranicu koja je otisla preko normalnog kanadskog programa emigracije za osobe s trazenim obrazovanjem (muz inzinjer, ona logopedica), ali se vratila nakon 2 mjeseca jer joj se nije svidjelo.
- slobodann
#5 Re: Na koji nacin otici u Kanadu
Najbolja varijanta (naravno ako je takva moguca) jeste da ako dobro radis svoj posao - a vec imas nekoga u Kanadi, nadje gdje bi mogao da radis i da im opisu tvoj slucaj i tebe, a onda da te oni pozovu na taj rad - taj kome ides mora jamciti za tebe.
Moj drugar je tako nedavno otisao, bio je "sportas" igrao je za nekoliko klubova kosarku, nije nista specijalno, ali eto, tamo mu je prijatelj nasao posao u srednjoj skoli da predaje kosarku, otisao je bio 1 godinu i svidio im se, te mu ponudili produzenje ugovora.
Neka ti je sretno !
Moj drugar je tako nedavno otisao, bio je "sportas" igrao je za nekoliko klubova kosarku, nije nista specijalno, ali eto, tamo mu je prijatelj nasao posao u srednjoj skoli da predaje kosarku, otisao je bio 1 godinu i svidio im se, te mu ponudili produzenje ugovora.
Neka ti je sretno !
- uglavnomja
#6 Re: Na koji nacin otici u Kanadu
mrka kapa za kanadu, restrikcije, kontrole, ...
http://dnevnik.hr/vijesti/svijet/postro ... 84642.html
http://dnevnik.hr/vijesti/svijet/postro ... 84642.html
-
Mudrov
#7 Re: Na koji nacin otici u Kanadu
Trenutni je potrebno za srednju skolu
koji papiri trebaju i sta jos vec treba
koji papiri trebaju i sta jos vec treba