Zdravo.
Zanima me na koja pitanja mogu uskratiti odgovor na razgovoru na posao (ili pismenoj aplikaciji)? Recimo, znam da se u nekim zemljama ne smiju postavljati pitanja o zdravstvenom stanju i sl.
Na koja pitanja ne moram dati odgovor na razgovoru za posao?
Moderator: anex
- theEraser
- babaroga1x
#2 Re: Na koja pitanja ne moram dati odgovor na razgovoru za po
političko uvjerenje, vjera, seksualna orijentacija itd..
Makar je bolje umjesto bezobraznog odgovora da nećeš odgovorit na pitanje reći nešto tipa:
Garantiram vam da moje političko uvjerenje /vjera etc. neće utjecati na kvalitetu posla kojeg ću obavljati jer strogo odvajam svoj poslovni život od privatnog.
Nešto tako nadrobiti jer ovi naši poslodavci znaju biti stragovito znatiželjni (nepristojni, bahati).
Baba
Makar je bolje umjesto bezobraznog odgovora da nećeš odgovorit na pitanje reći nešto tipa:
Garantiram vam da moje političko uvjerenje /vjera etc. neće utjecati na kvalitetu posla kojeg ću obavljati jer strogo odvajam svoj poslovni život od privatnog.
Nešto tako nadrobiti jer ovi naši poslodavci znaju biti stragovito znatiželjni (nepristojni, bahati).
Baba
- vjesticanametli
#3 Re: Na koja pitanja ne moram dati odgovor na razgovoru za po
pitanja o potomcima hahaha kad ces ih imati, planiras li i slicno
-
it is I, lekler
#4 Re: Na koja pitanja ne moram dati odgovor na razgovoru za posao?
danas se u našem robovlasničkom sistemu na žalost prvo traži poslušnost od zaposlenika. jedno je na šta ne bi trebao dati odgovor (iz kojih već razloga) a drugo je kako će te posmatrati kao kandidata ako krene nadmudrivanje sa potencijalnim poslodavcem. vjeruj mi, mislim da ne postoji pitanje na koje kod ove ili kod one firme kada apliciraš za posao, možeš reći "to je moja privatna stvar", jer si time sebi zapečatio karijeru u toj firmi, prije nego je i počela.
-
Avetinho
#5 Re: Na koja pitanja ne moram dati odgovor na razgovoru za posao?
Ako zelis posao, bojim se da moras odgovoriti na svako pitanje.