Na koga BiH da se ugleda?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

_BosanaC

#1 Na koga BiH da se ugleda?

Post by _BosanaC »

Zivimo u svijetu negativnosti. OK. Ponovimo ovo jos stotinjak puta i odosmo u depresiju. Jos kojih stotinjak puta, i eto cira, gangrene, pa i koje sulude ideje u samoubistvu. Iz zasjede, po mogucnosti.
Ja ne smatram da je u BiH sve negativno. Niti smatram da je "anamo tamo" sve pozitivno. Boli me ***** sta je i kako je u Americi. I u Evropi. Ne zivim tamo, zivim u Bosni. I smatram da BiH ima puno vise pozitivnosti nego sto to mnogi primjete ili hoce da primjete.

Ako cemo se vec ugledati na koga, zasto onda uzimamo samo negativno? Zasto jedan vjerski poglavar mora vozati turbo dobro auto, kao i politicar, samo zato sto i "oni njihovi" vozaju turbo dobra auta, a narod gladan? Zasto onda na ovo pitanje neko odgovori "pa i u Americi ima toliko i toliko gladnih". Cool. Blago nama. Zasto onda da ne bude gladan i nas narod kad moze Americki, sto smo mi to bolji?

Zasto ne razviti privredu, zaposliti narod, bez obzira kojoj "naciji" on pripadao, dijeliti ljude po sposobnosti na sposobne i nesposobne, a ne nacionalno na podobne i nepodobne?

Zasto da imamo tri puta vise vjerskih objekata nego prije rata, a tri puta slabiju privredu, ekonomiju, standard? Ici "na Zapad" i pricati kako je tamo divno, krasno, cisto, a istom tom zapadu prodavati Neretvu, Rakitnicu, Prenj?

Hajd uzdravlje!
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: Švicarsku i Norvešku , u nekim stvarima i na Sloveniju.
No_Comment

Post by No_Comment »

Shvicarsku gdje takodje zive tri naroda...
love

Post by love »

Na Malaysiju
List

Post by List »

"Na koga BiH da se ugleda?"

Mozda ne bi bilo lose da se ugledamo na Izrael?
praznina

Post by praznina »

love wrote:Na Malaysiju
Što na nju? Što ne na Belgiju?
FFK as Lucy01

Post by FFK as Lucy01 »

Sto ne na USA :-)
Pomognemo Srbiji i Hrvatskoj kad im treba (pa i Sloveniji :D), a Sarajevo opet opkolimo (sada sa nasom vojskom :roll:) i ne damo im ni hranu ni vode ni struje, ali zato, recimo, napadnemo Njemacku jer nece da zive onako kako im mi kazemo :roll: :roll: :roll: :D :D
love

Post by love »

praznina wrote:
love wrote:Na Malaysiju
Što na nju? Što ne na Belgiju?
Malaysia je poznata po tim sto je na jako kratko vrijeme od sirmosne zemlje postala jedna od najbogatijih.Malaysia ima muslimana u procentima isto kao i BIH(od prilike) ima isto tako veliki minoritet kineza i hindusa(srbi,hrvati u Bosni).Slicna Bosni :)
buhtelj

Post by buhtelj »

manijak1 wrote::oops: Švicarsku i Norvešku , u nekim stvarima i na Sloveniju.
Slovenija..... :-) :-) :-) ...dobar uzor
buhtelj

#10 Re: Na koga BiH da se ugleda?

Post by buhtelj »

_BosanaC wrote:Zivimo u svijetu negativnosti. OK. Ponovimo ovo jos stotinjak puta i odosmo u depresiju. Jos kojih stotinjak puta, i eto cira, gangrene, pa i koje sulude ideje u samoubistvu. Iz zasjede, po mogucnosti.
Ja ne smatram da je u BiH sve negativno. Niti smatram da je "anamo tamo" sve pozitivno. Boli me ***** sta je i kako je u Americi. I u Evropi. Ne zivim tamo, zivim u Bosni. I smatram da BiH ima puno vise pozitivnosti nego sto to mnogi primjete ili hoce da primjete.

Ako cemo se vec ugledati na koga, zasto onda uzimamo samo negativno? Zasto jedan vjerski poglavar mora vozati turbo dobro auto, kao i politicar, samo zato sto i "oni njihovi" vozaju turbo dobra auta, a narod gladan? Zasto onda na ovo pitanje neko odgovori "pa i u Americi ima toliko i toliko gladnih". Cool. Blago nama. Zasto onda da ne bude gladan i nas narod kad moze Americki, sto smo mi to bolji?

Zasto ne razviti privredu, zaposliti narod, bez obzira kojoj "naciji" on pripadao, dijeliti ljude po sposobnosti na sposobne i nesposobne, a ne nacionalno na podobne i nepodobne?

Zasto da imamo tri puta vise vjerskih objekata nego prije rata, a tri puta slabiju privredu, ekonomiju, standard? Ici "na Zapad" i pricati kako je tamo divno, krasno, cisto, a istom tom zapadu prodavati Neretvu, Rakitnicu, Prenj?

Hajd uzdravlje!

Zakon.....cilj do uspjeha je podjeliti ljude na sposobne i nesposobne..... i potom nije ni potreban uzor.. :) :)
manijak1

Post by manijak1 »

Slovenija..... ...dobar uzor
U jednom segmentu :D jeste :D ali ovo što se sada dešava u Sloveniji već je viđeno u Poljskoj , Češkoj , Slovačkoj ....... :D :D
SUNCICA_SA

Post by SUNCICA_SA »

nek' se ugleda na mene i nek sija po cijeli dan :D
Fair Life

Post by Fair Life »

Odabrati pravac i...

Image
Prenj

Post by Prenj »

Singapur, tri nacije, tri religije, i svejedno, sve radi kao ko sat.
Settler

Post by Settler »

No_Comment wrote:Shvicarsku gdje takodje zive tri naroda...
Koja tri naroda ima Švicarska? :?
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: :D Žao mi je Seto :D ali tu ste fakat zanemarljivi :D :D
Parlare
Parle
Šprehen :D
Prenj

Post by Prenj »

buhtelj wrote:
manijak1 wrote::oops: Švicarsku i Norvešku , u nekim stvarima i na Sloveniju.
Slovenija..... :-) :-) :-) ...dobar uzor
Lako je njima kad imaju Bosnu da muzu i glupe Bosance da im rade.
manijak1

Post by manijak1 »

A tebi je teško svariti da su sveprisutni u cijelom regionu :oops:
metastasio

Post by metastasio »

U tome i jeste stvar što Švicarska možda ima tri etnije, ali su JEDNA, švicarska nacija i svi se osjećaju dijelom te zemlje, iako su kulturno dosta različiti. U Bosni smo jos jako daleko od toga!
Settler

Post by Settler »

metastasio wrote:U tome i jeste stvar što Švicarska možda ima tri etnije, ali su JEDNA, švicarska nacija i svi se osjećaju dijelom te zemlje, iako su kulturno dosta različiti. U Bosni smo jos jako daleko od toga!
Bosna nema haman pa nikakve sličnosti sa Švicom - čudi me često upoređivanje. :D
Prenj

Post by Prenj »

manijak1 wrote:
A tebi je teško svariti da su sveprisutni u cijelom regionu :oops:
Nekako su u BiH "najsveprisutniji". Naravno, nasom zaslugom.
manijak1

Post by manijak1 »

Naravno oni makar otvaraju radna mjesta :D ali ipak mislim da su prisutniji u SCG .
buhtelj

Post by buhtelj »

manijak1 wrote:
Naravno oni makar otvaraju radna mjesta :D ali ipak mislim da su prisutniji u SCG .
Zasto se rekao SLO...tu se dobro zivi...svi manje vise imaju kes...samo ako zelis da radis.... zar nije to ono sto drzava treba omoguciti ....ak radis imas kesa..ak ne radis tko te j*** :P
Prenj

Post by Prenj »

manijak1 wrote:
Da, na svako radno mjesto otvoreno u nekom Merkatoru u BiH, otvori se jos deset u Sloveniji i zatvori deset u granapima sirom BiH.
Settler

Post by Settler »

Točno, jebeš fukaru koja konta zarađivat ispijanjem kafe. :D
Post Reply