Na Ilidzi pored ceste lezi povrijedjen pas

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

VeljaPas

#1 Na Ilidzi pored ceste lezi povrijedjen pas

Post by VeljaPas »

Negdje na Ilidzi pored ceste lezi povrijedjen pas. Javila je cura koja je prolazila u autobusu i kazala da niko nece da mu pomogne. Ne znam tacnu lokaciju.
Cober

#2 Re: Na Ilidzi pored ceste lezi povrijedjen pas

Post by Cober »

Evo otići ću ja sada kolima prema Blažuju i pokušati ga naći i odvesti u veterinarsku stanicu kod Dr.Krasnog. Mada bih volio da je djevojka koja je to javila u SOS i dala tu informaciju rekla i približnu lokaciju. Mada sudeći po smijehu kako mi je Velja prenio to je neka neumjesna za***ancija. Ako je neka, sve se u životu vraća.
alen_zenica

#3 Re: Na Ilidzi pored ceste lezi povrijedjen pas

Post by alen_zenica »

ima jedan ozlijedjeni magarac ovdje blizu zenice hoce li neko doći da mu vještačko disanje da.
molim vas.hajde ti velja ako ti nije daleko
to sam ja

#4 Re: Na Ilidzi pored ceste lezi povrijedjen pas

Post by to sam ja »

alen_zenica wrote:ima jedan ozlijedjeni magarac ovdje blizu zenice hoce li neko doći da mu vještačko disanje da.

Ako ti je ovo trebao biti kao fazon ili sala...no comment
Sram te bilo!
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#5 Re: Na Ilidzi pored ceste lezi povrijedjen pas

Post by Romeo 80 »

alen_zenica wrote:ima jedan ozlijedjeni magarac ovdje blizu zenice hoce li neko doći da mu vještačko disanje da.
Reci tačnu lokaciju gdje se nalaziš? Nije problem stvarno, iako si magare zaslužuješ pomoć... :roll:
Vozdra raja :-)

#6 Re: Na Ilidzi pored ceste lezi povrijedjen pas

Post by Vozdra raja :-) »

Evo saljem strucnu psihijatrisku pomoc, samo reci svoju tacnu adresu!
Vozdra raja :-)

#7 Re: Na Ilidzi pored ceste lezi povrijedjen pas

Post by Vozdra raja :-) »

Cober wrote:Evo otići ću ja sada kolima prema Blažuju i pokušati ga naći i odvesti u veterinarsku stanicu kod Dr.Krasnog. Mada bih volio da je djevojka koja je to javila u SOS i dala tu informaciju rekla i približnu lokaciju. Mada sudeći po smijehu kako mi je Velja prenio to je neka neumjesna za***ancija. Ako je neka, sve se u životu vraća.
Bravo Care!!
VeljaPas

#8 Re: Na Ilidzi pored ceste lezi povrijedjen pas

Post by VeljaPas »

Nadjen je jedan nepokretan pas u blizini Ilidze. Javila je Zehra, koja ga je pokrila. Veterinar ce otici da pogleda u kakvom je stanju.
VeljaPas

#9 Re: Na Ilidzi pored ceste lezi povrijedjen pas

Post by VeljaPas »

Velja wrote:Nadjen je jedan nepokretan pas u blizini Ilidze. Javila je Zehra, koja ga je pokrila. Veterinar ce otici da pogleda u kakvom je stanju.
Pas je trenutno na veterinarskoj obradi. Nema povreda ali je iznemogao. Pruzit ce mu se sva pomoc ali nemamo gdje sa njim.Ako se niko ne javi bit ce vracen na cestu. Nismo svemoguci.
VeljaPas

#10 Re: Na Ilidzi pored ceste lezi povrijedjen pas

Post by VeljaPas »

Velja wrote:
Velja wrote:Nadjen je jedan nepokretan pas u blizini Ilidze. Javila je Zehra, koja ga je pokrila. Veterinar ce otici da pogleda u kakvom je stanju.
Pas je trenutno na veterinarskoj obradi. Nema povreda ali je iznemogao. Pruzit ce mu se sva pomoc ali nemamo gdje sa njim.Ako se niko ne javi bit ce vracen na cestu. Nismo svemoguci.
Pas je podhladjen i prenocit ce na klinici Andreja Krasnog uz intenzivnu njegu do sutra poslije podne.
to sam ja

#11 Re: Na Ilidzi pored ceste lezi povrijedjen pas

Post by to sam ja »

Velja wrote:
Velja wrote:
Pas je podhladjen i prenocit ce na klinici Andreja Krasnog uz intenzivnu njegu do sutra poslije podne.
Imate li mozda slike tog psa? Pitam zato sto je jednom covjeku odlutao pas prije dva dana ( muzijak,zute boje, veci, duze dlake...oko godinu dana star)
Sarayman

#12 Re: Na Ilidzi pored ceste lezi povrijedjen pas

Post by Sarayman »

Sad bi prije pomogao bas magarcu nego tebi.
ajsela

#13 Re: Na Ilidzi pored ceste lezi povrijedjen pas

Post by ajsela »

Nema pomoci za magarce kao sto si ti
Cober

#14 Re: Na Ilidzi pored ceste lezi povrijedjen pas

Post by Cober »

to sam ja wrote:Imate li mozda slike tog psa? Pitam zato sto je jednom covjeku odlutao pas prije dva dana ( muzijak,zute boje, veci, duze dlake...oko godinu dana star)
Imaju slike. Sinoć ga nisam našao ali jesam večeras zahvaljujući Zehri koja ga je našla i danas pokrila. Noć je proveo u kanalu pored ceste na minusu, smrznut je i samo leži. Trenutno je u veterinarskoj ambulanti u rukama Dr.Andreja koji će ga pokušati ugrijati, dobiva zagrijanu infuziju i onda napraviti snimke i pretrage. Povrede još uvijek nepoznate, vanjskih nema. Ni u slučaju povrede kičme eutanazia ne dolazi u obzir. Sutra popodne ga moramo negdje smjestiti tu dolazi stalni problem. Dakle ima li iko ko bi pomogao???

Image
Image

Image
Image
Last edited by Cober on 04/01/2009 22:07, edited 1 time in total.
strong69

#15 Re: Na Ilidzi pored ceste lezi povrijedjen pas

Post by strong69 »

Nek´ ti je Bog na pomoci.
to sam ja

#16 Re: Na Ilidzi pored ceste lezi povrijedjen pas

Post by to sam ja »

Cober wrote:
to sam ja wrote:Imate li mozda slike tog psa? Pitam zato sto je jednom covjeku odlutao pas prije dva dana ( muzijak,zute boje, veci, duze dlake...oko godinu dana star)
Imaju slike. Sinoć ga nisam našao ali jesam večeras zahvaljujući Zehri koja ga je našla i danas pokrila. Noć je proveo u kanalu pored ceste na minusu, smrznut je i samo leži. Trenutno je u veterinarskoj ambulanti u rukama Dr.Andreja koji će ga pokušati ugrijati, dobiva zagrijanu infuziju i onda napraviti snimke i pretrage. Povrede još uvijek nepoznate, vanjskih nema. Ni u slučaju povrede kičme eutanazia ne dolazi u obzir. Sutra popodne ga moramo negdje smjestiti tu dolazi stalni problem. Dakle ima li iko ko bi pomogao???

Image
Image

Image
Image
Razglasit cu kao i za predhodne
Cober

#17 Re: Na Ilidzi pored ceste lezi povrijedjen pas

Post by Cober »

Nažalost cukica nije izdržao. Izdahnuo je prije 20 minuta. Da je sinoć nađen vjerovatno ne bi.

Image
Image

Image
Image

Image
Image
colt

#18 Re: Na Ilidzi pored ceste lezi povrijedjen pas

Post by colt »

:( :(
stachu

#19 Re: Na Ilidzi pored ceste lezi povrijedjen pas

Post by stachu »

:shock: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
dalmatinka

#20 Re: Na Ilidzi pored ceste lezi povrijedjen pas

Post by dalmatinka »

:sad: :sad: :sad:
ajsela

#21 Re: Na Ilidzi pored ceste lezi povrijedjen pas

Post by ajsela »

UZAS!!!!
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#22 Re: Na Ilidzi pored ceste lezi povrijedjen pas

Post by mIRCerka »

:( Neka je na obraz onome koji ga je izbacio iz kuce...vidi se da je bio njegovan pas...

a ti alene odmori dvije sedmice...to sto nisam online ne znaci da retroaktivno ne mozes dobiti ban...

kad se vratis skontaj gdje mozes svoj smisao za humor plasirati a gdje ne...
PS Ako imas problema sa ovom odlukom, obrati se adminu foruma.
Asana

#23 Re: Na Ilidzi pored ceste lezi povrijedjen pas

Post by Asana »

zasto bi ga iko "izbacio iz kuce" ako ga je prethodno njegovao...?
prije ce biti da ga je nesto udarilo i osamutilo, u medjuvremenu promrzao, podlivi napredovali ...

zao mi je cuke, svaka cast onima koji su pokusali pomoci
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#24 Re: Na Ilidzi pored ceste lezi povrijedjen pas

Post by mIRCerka »

Asana wrote:zasto bi ga iko "izbacio iz kuce" ako ga je prethodno njegovao...?
prije ce biti da ga je nesto udarilo i osamutilo, u medjuvremenu promrzao, podlivi napredovali ...

zao mi je cuke, svaka cast onima koji su pokusali pomoci
Zasto....Zasto je jedna gospodja dosla sa svoje dvije kcerke, uzela jednu moju macku, da bi je nakon 2mjeseca hinjski navece samo ubacila u bastu?
Zasto su zene za vrijeme pticije gripe na Istoku izbacivale po cici zimi svoje papagaje uz obrazlozenje "necu da dobijemo gripu"?
Zasto su ljudi izbacivali rasne pse na ulicu da ih Velja i ostali kupe?
Zato sto su ljudi idioti ...
mycy

#25 Re: Na Ilidzi pored ceste lezi povrijedjen pas

Post by mycy »

Pa jesu ljudi idioti ali ne moze bez dokaza optuzivati nikog... Lutalica je puno Sarajevo pa zasto i ovaj pas nije mogao biti lutalica?!
Locked