na brdu hum pored mostara

dinash

#51 Re: na brdu hum pored mostara

Post by dinash »

photo wrote:ideja mi je pala na pamet: da se pored katolickog kriza na brdu hum pored mostara, postavi istih dimenzija i polumjesec i zvijezda, zatim davidova zvijezda i pravoslavni krst (znaci sva 4 simbola). time bi prestala sva ona glupa provociranja jednog naroda, pokazalo bi se da je mostar multietnicki grad i ne bi vise bilo razloga za natezanje iznedju naroda u gradu.

sta mislite, da li bi to mostar podrzao?

pitanje je da li bi Hum sve to izdrzao :D
King Kikapu

Post by King Kikapu »

neka konacno postave bruce leea, a pametni se ljudi ne zamajvaju humom previse.
Balinovac

Post by Balinovac »

Obzirom da na vrhu Veleza sad nema nista,tv toranj je srusen,a Velez dominira cijelom Hercegovinom (visok 1969 metara),ja sam za to da tu postavimo nesto sto ce biti kontra tom krizu ... :-D :-D
fukara_tz

Post by fukara_tz »

danas wrote:ja ovo nisam vidjela (ovaj kriz), samo sam cula...
imal' ko sliku da postira, da vidim sta je? :-?
Slikano prije par dana

Image

Image
Toozla

Post by Toozla »

....ima u nasem jeziku, jednog', drugog i treceg' naziva, jedna recenica prikladna za ovu situaciju.....

.....nemoj da se kurcis......
Fair Life

Post by Fair Life »

Da gaje brat bratu podigao, izgleda... kao prst u oko.
No_Comment

Post by No_Comment »

Balinovac wrote:Obzirom da na vrhu Veleza sad nema nista,tv toranj je srusen,a Velez dominira cijelom Hercegovinom (visok 1969 metara),ja sam za to da tu postavimo nesto sto ce biti kontra tom krizu ... :-D :-D
Shto predlazesh...zvjezdu samu ili u tandemu sa polumjesecom...ili neshto sasvim trece...
Najbolje ce biti da se sve planine tj. kako koji narod koju planinu drzi ukrase sa onim vjerskim simbolima koji pripada tom narodu...
Komunistima bih ostavio Sutjesku i Kozaru... nek i oni okite koju ;)
Uh

Post by Uh »

hehehe :) ja bi svakom dao po jedno brdo i nek svak gradi sta hoce i sta mu djep moze podnijeti :roll: bogu falla ima brda vise negoli financija za izgradnju siljaka
Uh

Post by Uh »

hehehe :) ja bi svakom dao po jedno brdo i nek svak gradi sta hoce i sta mu djep moze podnijeti :roll: bogu falla ima brda vise negoli financija za izgradnju siljaka
Uh

Post by Uh »

repeater

Post by repeater »

tataratira wrote:
Image
THINK GREEN

i na heinekenu se više ne crveni petokraka ..
mostarac

Post by mostarac »

fukara_tz wrote:
Slikano prije par dana

Image

Za ovoliki zvoniik morash imat crkvu velichine hipodroma. No medjutim.

Ja sam za to da na Humu postavimo ogromnu statuu DUSKA BAJEVICA, ENVERA MARICA i FRANJE VLADICA - BMV

Svi narodi zastupljeni i svi Mostarci zadovoljni. Oni koji ne vole Velez i nisu Mostarci.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

Post by hrasno38 »

Taj kriz je postavlje iskljucivo u provokativne svrhe i nista drugo. U stvari moglo bi se pripisati i zauzimanju teritorije u stilu "Ovdje gdje je kriz, tu smo mi sila i zakon". Zvonik je jedno cudo primitivizma i da se recimo uporediti sa minaretom u Ustipraci. I kao sto je negdje na ovom forumu neko rekao "Cuko da bi obiljezio svoju teritoriju, zapisa je" a kod nas se teritorije obiljezavaju sa vjerskim objektima i to je srz svega.
Novi_Nick

Post by Novi_Nick »

hrasno38 wrote:Taj kriz je postavlje iskljucivo u provokativne svrhe i nista drugo. U stvari moglo bi se pripisati i zauzimanju teritorije u stilu "Ovdje gdje je kriz, tu smo mi sila i zakon". Zvonik je jedno cudo primitivizma i da se recimo uporediti sa minaretom u Ustipraci. I kao sto je negdje na ovom forumu neko rekao "Cuko da bi obiljezio svoju teritoriju, zapisa je" a kod nas se teritorije obiljezavaju sa vjerskim objektima i to je srz svega.
Tacno, u pravi si 100% i to ti je resultat politicko-vjerske troglave oligarhije predstavnika Bosnjaka, Srba i Hrvata. Samo njima to ide na ruku zbog odrzavanja podijeljenih teritorija - torova :(

Zato pamet u glavu i trazi da se BOSANCI vrate i upisu u BH Ustav.
hamza1

Post by hamza1 »

Anti dot je lijek za njih!!!! Samo to!!
Bosanac_HR

Post by Bosanac_HR »

Samo jereticima i šizmaticima smetaju križevi.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

Post by hrasno38 »

Bosanac_HR wrote:Samo jereticima i šizmaticima smetaju križevi.
Nikome ne smetaju ako se nalaze na adekvatnim mjestima. Ne znam da li bi tako govorio da su na Humu postavljeni polumjesec i zvijezda ili mozda krst. A u gradu kakav je Mostar to je najcistija provokacija i za jeretika i za pravog i cestitog vjernika.
gavrilo

Post by gavrilo »

Bosanac_HR wrote:Samo jereticima i šizmaticima smetaju križevi.
... e nek' si nam rek'o da smo jeretici ... sta cemo sada? inkvizicija? :shock:
breka

Post by breka »

:)

bogu-mili a ni vragu nisu mrski
El_Comunista

#70 Re: na brdu hum pored mostara

Post by El_Comunista »

[quote="photo"]ideja mi je pala na pamet: da se pored katolickog kriza na brdu hum pored mostara, postavi istih dimenzija i polumjesec i zvijezda, zatim davidova zvijezda i pravoslavni krst (znaci sva 4 simbola). time bi prestala sva ona glupa provociranja jednog naroda, pokazalo bi se da je mostar multietnicki grad i ne bi vise bilo razloga za natezanje iznedju naroda u gradu.

sta mislite, da li bi to mostar podrzao?[/quote]

Bas kontra,ja bi to sve poskidao ! Sta ima neko meni iznad moje kuce da postavlja neke simbole ako ja to ne zelim ! Najpametniji su politicari koji u kancelarijama nemaju nikakvih simbola ! Znaci poskidati sve simbole.....i eventualno staviti petokraku (sala mala ovo zadnje :D )
štzngrm

Post by štzngrm »

Glupo je praviti se da to gore ne postoji i da ne smeta-
Bio sam par puta u Mostaru i taj križ stvarno bode oči-
Ne znam kako mostarci podnose taj debilizam, ali ko god kaže da mu ne smeta, laže--
ukloniti to! i zasaditi drveće j.. ga- (ako može uopšte išta rasti gore)
nebi

Post by nebi »

No_Comment wrote: Najbolje ce biti da se sve planine tj. kako koji narod koju planinu drzi ukrase sa onim vjerskim simbolima koji pripada tom narodu...
Narod koji planinu drzi??????
De,Tita ti,ne provaljuj se.Drze kurac,a ne planinu(a i to im je malecko).
mostarac

Post by mostarac »

štzngrm wrote:Glupo je praviti se da to gore ne postoji i da ne smeta-
Bio sam par puta u Mostaru i taj križ stvarno bode oči-
Ne znam kako mostarci podnose taj debilizam, ali ko god kaže da mu ne smeta, laže--
ukloniti to! i zasaditi drveće j.. ga- (ako može uopšte išta rasti gore)
kako god iznad njega su vazda mjesec i zvijezde :D :D :D :D :lol: :lol: :lol: :lol:
mostarac

#74 Re: na brdu hum pored mostara

Post by mostarac »

El_Comunista wrote:
photo wrote:ideja mi je pala na pamet: da se pored katolickog kriza na brdu hum pored mostara, postavi istih dimenzija i polumjesec i zvijezda, zatim davidova zvijezda i pravoslavni krst (znaci sva 4 simbola). time bi prestala sva ona glupa provociranja jednog naroda, pokazalo bi se da je mostar multietnicki grad i ne bi vise bilo razloga za natezanje iznedju naroda u gradu.

sta mislite, da li bi to mostar podrzao?
Bas kontra,ja bi to sve poskidao ! Sta ima neko meni iznad moje kuce da postavlja neke simbole ako ja to ne zelim ! Najpametniji su politicari koji u kancelarijama nemaju nikakvih simbola ! Znaci poskidati sve simbole.....i eventualno staviti petokraku (sala mala ovo zadnje :D )
reko sam ja, topče u ruku pa opleti :D

Kako su ova moja dva komentara u kotradikciji :D
danas

Post by danas »

fukara_tz wrote:
Slikano prije par dana
@fukara_tz
hvala sto si postirao fotke i za ovaj "vizuelni" ugodjaj... sta reci... osim :shock: :shock: :shock:
i onda mi neko kaze da je ovo izraz vjere... jest, al' malo sutra... :-?
Post Reply