na brdu hum pored mostara

Kurt_Kombajn

Post by Kurt_Kombajn »

reaktor wrote:
Kurt_Kombajn wrote:...predlazem da se jos, pored svega toga (bolje iznad svega toga) Hinstalira simbol falusa, da se i homoseksualci imaju cemu radovati...ili mozda zasaditi dzinovski kaktus, koji bi podsjecao na gorepomenutu spravu...
najbolje ce biti da postavimo tvoju skulpturu...
...ako ces doci da se pricestis i poljubis, vrlo rado...
reaktor

Post by reaktor »

tataratira wrote:
reaktor wrote:
breka wrote:mislim da svaki nacin vjerskog izivljavanja, pa i ovaj, kao i nicanje dzamija u svakom bivsem parku, parkiralistu itd (u sarajevu recimo), kao i pokazivanje i eksponiranje svoje religije na primitivan nacin, dize tenzije i nije uprilicen za jedno moderno drustvo.
posebno dzamije nisu moderne, zar ne :-)
kul,
širimo bratstvo i jedinstvo sa Iranom
ti bas poletarac?
duso draga, odleprsaj sa teme za duhovite i odrasle, jel' si?
gavrilo

Post by gavrilo »

reaktor wrote:ma pustio bih ja njih da hoce oni mene pustiti :D
koji te dira :x

:D
reaktor

Post by reaktor »

Kurt_Kombajn wrote:
reaktor wrote:
Kurt_Kombajn wrote:...predlazem da se jos, pored svega toga (bolje iznad svega toga) Hinstalira simbol falusa, da se i homoseksualci imaju cemu radovati...ili mozda zasaditi dzinovski kaktus, koji bi podsjecao na gorepomenutu spravu...
najbolje ce biti da postavimo tvoju skulpturu...
mislis ako ti ne mozes nista naci, nek makar skulptura uziva... e necemo tako dino... muslimani se skulpturama niti klanjaju niti ih ljube...
zato bolje kicmu razgibavaj... pa k'o i do sad, sam svoj majstor...
reaktor

Post by reaktor »

gavrilo wrote:
reaktor wrote:ma pustio bih ja njih da hoce oni mene pustiti :D
koji te dira :x

ehhh
anais_nin

Post by anais_nin »

oj, neumorni ste, evo sto ja bjezim od politike :D
Kurt_Kombajn

Post by Kurt_Kombajn »

reaktor wrote:
Kurt_Kombajn wrote:
reaktor wrote: najbolje ce biti da postavimo tvoju skulpturu...
mislis ako ti ne mozes nista naci, nek makar skulptura uziva... e necemo tako dino... muslimani se skulpturama niti klanjaju niti ih ljube...
zato bolje kicmu razgibavaj... pa k'o i do sad, sam svoj majstor...

...boze sacuvaj, nisam ja ni mislio na muslimane...nego na one koji predlazu dizanje skulptura...
tataratira

Post by tataratira »

reaktor wrote: ti bas poletarac?
duso draga, odleprsaj sa teme za duhovite i odrasle, jel' si?

de ti sebi forum nacrtaj na papiru pa
išaraj bojicama ko ti se ne svidja :D
Vodenjak

Post by Vodenjak »

reaktor wrote:
breka wrote:mislim da svaki nacin vjerskog izivljavanja, pa i ovaj, kao i nicanje dzamija u svakom bivsem parku, parkiralistu itd (u sarajevu recimo), kao i pokazivanje i eksponiranje svoje religije na primitivan nacin, dize tenzije i nije uprilicen za jedno moderno drustvo.
Ove novosagradjene su do te mjere "moderne" :-) da jos niko pametan medju bosanskim muslimanima ne moze da ih svari i prihvati kao svoje!
digger

Post by digger »

Pitanje je kada cemo postati moderno drustvo?
photo

Post by photo »

Vodenjak wrote:
reaktor wrote:
Ove novosagradjene su do te mjere "moderne" :-) da jos niko pametan medju bosanskim muslimanima ne moze da ih svari i prihvati kao svoje!
s ovm se moram sloziti. ne mogu svariti izgled dzamije na otoci nikako. ne zovu je dzaba svemirska. mogu jos zamisliti kako ce izgledati onaj mastadont na cengic vili. ja sam musliman (ovo da me neko ne optuzi za mraznju), ali je broj dzamija i njihov izgled presao svaku mjestu. obiljezavanje teritorije na ovaj nacin je stvarno primitivno.
danas

Post by danas »

photo wrote: s ovm se moram sloziti. ne mogu svariti izgled dzamije na otoci nikako. ne zovu je dzaba svemirska. mogu jos zamisliti kako ce izgledati onaj mastadont na cengic vili. ja sam musliman (ovo da me neko ne optuzi za mraznju), ali je broj dzamija i njihov izgled presao svaku mjestu. obiljezavanje teritorije na ovaj nacin je stvarno primitivno.
slazem se u potpunosti...
mi u bosni kao ne znamo graditi dzamije, nego nam trebaju saudijci da grade ove rugobe, koje lice na sve osim na bosansku dzamiju. haj' sto grade, nego unistise ono malo sto je od cetnika ostalo -- ko kad su ono okrecili unutrasnjost begove dzmije u bijelo!?!? :-? :sad:
rajvosa

#38 Re: na brdu hum pored mostara

Post by rajvosa »

photo wrote:ideja mi je pala na pamet: da se pored katolickog kriza na brdu hum pored mostara, postavi istih dimenzija i polumjesec i zvijezda, zatim davidova zvijezda i pravoslavni krst (znaci sva 4 simbola). time bi prestala sva ona glupa provociranja jednog naroda, pokazalo bi se da je mostar multietnicki grad i ne bi vise bilo razloga za natezanje iznedju naroda u gradu.

sta mislite, da li bi to mostar podrzao?

pustite te srednjevjekovne zajdbancije.
Treba na hum postaviti nato bazu pa da nas mogu pljunut kad im se Qrcu cefne...koji jebeni simboli...
reaktor

Post by reaktor »

Vodenjak wrote:
reaktor wrote:
ahha... a u njima klanjaju marsovci... :-)
reaktor

Post by reaktor »

danas wrote:
photo wrote: s ovm se moram sloziti. ne mogu svariti izgled dzamije na otoci nikako. ne zovu je dzaba svemirska. mogu jos zamisliti kako ce izgledati onaj mastadont na cengic vili. ja sam musliman (ovo da me neko ne optuzi za mraznju), ali je broj dzamija i njihov izgled presao svaku mjestu. obiljezavanje teritorije na ovaj nacin je stvarno primitivno.
slazem se u potpunosti...
mi u bosni kao ne znamo graditi dzamije, nego nam trebaju saudijci da grade ove rugobe, koje lice na sve osim na bosansku dzamiju. haj' sto grade, nego unistise ono malo sto je od cetnika ostalo -- ko kad su ono okrecili unutrasnjost begove dzmije u bijelo!?!? :-? :sad:
saudijci okrecili dzamiju u bijelo????

a necemo valjda opet zvakati temu o gradjenju dzamija... po ko zna koji put...
danas, ako imas novaca ti pravi sta god zelis... pa valjda smo demokratsko drustvo :D
danas

Post by danas »

reaktor wrote: saudijci okrecili dzamiju u bijelo????

danas, ako imas novaca ti pravi sta god zelis... pa valjda smo demokratsko drustvo :D
oprosti, ali saudijci su 'renovirali' begovu dzamiju i okrecili unutrasnjost u bijelo (unutrasnjost -- kao sto sam originalno napisala), uveliko unistivsi time njen kulturno-istorijski znacaj. o ovome se uveliko pisalo, ali je tebi eto promaklo.

a to sto neko "ima para" ga ne cini demokratom niti mu daje pravo da gradi dzamije, ili gigantske krstove i krizeve gdje mu se cefne.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

reaktor wrote:
Vodenjak wrote:
reaktor wrote: posebno dzamije nisu moderne, zar ne :-)
Uhhh, al´ si me sad vagn´o...
Pojma namam kako da ti odgovorim! :roll: :zzzz:
Toozla

Post by Toozla »

....najbolje je da grad iznajmi prostor brda Hum coca-coli za ogromnu neonsku reklamu.....imal' ovdje iko smisla za business..... :D
danas

Post by danas »

Toozla wrote:....najbolje je da grad iznajmi prostor brda Hum coca-coli za ogromnu neonsku reklamu.....imal' ovdje iko smisla za business..... :D
sto je neko 'slucajno' iz atlante... i sklon biznisu... :D :D :D
danas

Post by danas »

Toozla wrote:....najbolje je da grad iznajmi prostor brda Hum coca-coli za ogromnu neonsku reklamu.....imal' ovdje iko smisla za business..... :D
Vodenjak

Post by Vodenjak »

A ne..
Ja sam za Pepsi! :D

Da zaguzvamo? :P

:-) :-)
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

reaktor wrote:
Vodenjak wrote:
reaktor wrote: posebno dzamije nisu moderne, zar ne :-)
ako imas vremena posjeti Kakanj...pored O.S. Ivo Lola Ribar (predratni naziv) je nikla dzamija koja lici na sve osim na dzamiju...ok ima moderan dizajn, da vidis tek minaret, isto raketa....prozorcici na dzamiji cudnog oblika, napravljena je diskoteka a ne vjerski objekat....ne znam cijim parama ali je strashno smijesno....svaki put kad prodjem cekam da se raketa lansira (minaret kratak, a debeo, plus prepun cudnih ornamenata)..

sto se tice teme, i kriza na Humu, iskrena da budem, ono je ruglo cijele zemlje....plus zvonik na crkvi....takmicenje sta ce biti visocije (na starom jeziku VISE)...minaret ili zvonik....ko da mostarce boli djon za time....ko se moli Bogu nisu mu potrebni ni zvono ni ezan da zna da je vrijeme....
i nije tu sukob islam protiv katolicanstva, vec IZ protiv biskupije....
neka neka, hljeba i igara (i vjerskih objekata)....i svi sretni...a izbori stizu...

PS i znam da ce ovakva moja izjava potegnuti salvu nacio uvreda, ali da vas upozorim: navikla je mIRCi na to. Dolazim iz relativno normalne porodice kojoj je religijski fanatizam nesto nepoznato, a bitno je obezbijediti hljeb/kruh na stolu....
bye
Last edited by mIRCerka on 25/08/2005 14:37, edited 1 time in total.
danas

Post by danas »

ja ovo nisam vidjela (ovaj kriz), samo sam cula...
imal' ko sliku da postira, da vidim sta je? :-?
Toozla

Post by Toozla »

danas wrote:
....nisam ja kriv sto se niko ne javlja iz Denvera, pa ih Vodenjak mora zastupati..... :D

ps- vec sam nasao stelu u opstini da mi sredi neke papire.... :D
Zadig

Post by Zadig »

Ja sam da se taj predivni i korisni objekat ostavi na miru
:oops:
I onda kad se prasina slegne, laganini instalirati hepek na njemu, a daljinski dati nekom (ako se iko nadje) normalnom u mostaru (kh...kh...) i da po potrebi (obavezno pred izbore dupla doza) sica po potrebi...

Post Reply