na brdu hum pored mostara
-
photo
#1 na brdu hum pored mostara
ideja mi je pala na pamet: da se pored katolickog kriza na brdu hum pored mostara, postavi istih dimenzija i polumjesec i zvijezda, zatim davidova zvijezda i pravoslavni krst (znaci sva 4 simbola). time bi prestala sva ona glupa provociranja jednog naroda, pokazalo bi se da je mostar multietnicki grad i ne bi vise bilo razloga za natezanje iznedju naroda u gradu.
sta mislite, da li bi to mostar podrzao?
-
Kwaheri
#2 Re: na brdu hum pored mostara
photo wrote:ideja mi je pala na pamet: da se pored katolickog kriza na brdu hum pored mostara, postavi istih dimenzija i polumjesec i zvijezda, zatim davidova zvijezda i pravoslavni krst (znaci sva 4 simbola). time bi prestala sva ona glupa provociranja jednog naroda, pokazalo bi se da je mostar multietnicki grad i ne bi vise bilo razloga za natezanje iznedju naroda u gradu.
...ne znam da li bi Mostar...ali ja ne bih...
-
mostarac
eh samo bi nam i to sprdanje falilo. stavit sve to, a preko puta onda trazim da se vrati natpis TITO VOLIMO TE i da se stavi ogromna crvena zvijezda radi simetrije i kompletan kretenluk bi bio napravljen.photo wrote:zasto?umro je mostar wrote:ni mostar ne bi podrzao
je li to jednostavnije imati ista (bilo sta, ne mora biti ovaj kriz) sto i dalje dize tenzije?
-
breka
mislim da svaki nacin vjerskog izivljavanja, pa i ovaj, kao i nicanje dzamija u svakom bivsem parku, parkiralistu itd (u sarajevu recimo), kao i pokazivanje i eksponiranje svoje religije na primitivan nacin, dize tenzije i nije uprilicen za jedno moderno drustvo.
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
#9 Re: na brdu hum pored mostara
Mala digresija, ne da se pokaze da je Mostar multietnicki grad jer bi to bilo mazanje ociju javnosti. Nego da se pokaze da Mostar tezi ka tome da bude multietnicki gradphoto wrote:pokazalo bi se da je mostar multietnicki grad i ne bi vise bilo razloga za natezanje iznedju naroda u gradu.
-
breka
dobro hajde sada ...umro je mostar wrote:eh samo bi nam i to sprdanje falilo. stavit sve to, a preko puta onda trazim da se vrati natpis TITO VOLIMO TE i da se stavi ogromna crvena zvijezda radi simetrije i kompletan kretenluk bi bio napravljen.photo wrote:zasto?umro je mostar wrote:ni mostar ne bi podrzao
je li to jednostavnije imati ista (bilo sta, ne mora biti ovaj kriz) sto i dalje dize tenzije?
ne moramo se opet vracati u proslost ni sa tom ikonografijom
mislim da je nepotrebno i jedno i drugo
-
mostarac
to sam i ja htio recibreka wrote:dobro hajde sada ...umro je mostar wrote:eh samo bi nam i to sprdanje falilo. stavit sve to, a preko puta onda trazim da se vrati natpis TITO VOLIMO TE i da se stavi ogromna crvena zvijezda radi simetrije i kompletan kretenluk bi bio napravljen.photo wrote: zasto?
ne moramo se opet vracati u proslost ni sa tom ikonografijom
mislim da je nepotrebno i jedno i drugo
- anais_nin
#13 Re: na brdu hum pored mostara
photo wrote:ideja mi je pala na pamet: da se pored katolickog kriza na brdu hum pored mostara, postavi istih dimenzija i polumjesec i zvijezda, zatim davidova zvijezda i pravoslavni krst (znaci sva 4 simbola). time bi prestala sva ona glupa provociranja jednog naroda, pokazalo bi se da je mostar multietnicki grad i ne bi vise bilo razloga za natezanje iznedju naroda u gradu.
ma mene taj kriz nimalo ne sekira...gledam ga skoro svaku vece (i to iz WCa
a prije svega iz kojeg budzeta i od cijeg novca bi se sve to pravilo i stavljalo gore?
meni je najbolji komentar na taj kriz dala jedna 5godisnja curica (hercegovacko sunce nase zlatno, mamica i tatica su joj mostarci, ali eto dijete igrom slucaja odraslo u Begeshu) kad ga je prvi put ugledala na brdu kako svijetli...kaze mala:
"a koga ste bre gore sahranili?"
to ti je u biti stav nas mostaraca u vezi svega
-
tataratira
#14 Re: na brdu hum pored mostara
nek poruše krst i napišu TITOphoto wrote:ideja mi je pala na pamet: da se pored katolickog kriza na brdu hum pored mostara, postavi istih dimenzija i polumjesec i zvijezda, zatim davidova zvijezda i pravoslavni krst (znaci sva 4 simbola). time bi prestala sva ona glupa provociranja jednog naroda, pokazalo bi se da je mostar multietnicki grad i ne bi vise bilo razloga za natezanje iznedju naroda u gradu.
to je smetalo samo kretenima koji danas nama smetaju
ili sve te simbole ali da se i petokraka usvoji kao validan ateisticki simbol
i da bude konstitutivna kao da je religija, tj lično ubjeđenje
iliti filozofija života jer yebe se meni i za ravnopravnost religija kad me u njima nema, naprotiv, učenje im je protiv mojih ubjeđenja i mene samog
znaci sve poravnati i velikim boldiranim slovima napisati
TITO
-
reaktor
posebno dzamije nisu moderne, zar nebreka wrote:mislim da svaki nacin vjerskog izivljavanja, pa i ovaj, kao i nicanje dzamija u svakom bivsem parku, parkiralistu itd (u sarajevu recimo), kao i pokazivanje i eksponiranje svoje religije na primitivan nacin, dize tenzije i nije uprilicen za jedno moderno drustvo.
-
gavrilo
mostarska golgotareaktor wrote:moj gavro... da je krst davno bi ga skinuli... kriz je to, moj gavro... vidis li ti koliko kriz mostar na svojim plecima nosigavrilo wrote:to je sve za mene obican kretenluk... nema to ni znj od vjere ...
neka se skine krst i nikom nista...
u sustini je to sve zalosno...
- Kurt_Kombajn
...predlazem da se jos, pored svega toga (bolje iznad svega toga) Hinstalira simbol falusa, da se i homoseksualci imaju cemu radovati...ili mozda zasaditi dzinovski kaktus, koji bi podsjecao na gorepomenutu spravu...
-
breka
pa zavisi kako se uzme, neke a narocito ove novokomponovane su, po meni, cista perverzija arhitekturereaktor wrote:posebno dzamije nisu moderne, zar nebreka wrote:mislim da svaki nacin vjerskog izivljavanja, pa i ovaj, kao i nicanje dzamija u svakom bivsem parku, parkiralistu itd (u sarajevu recimo), kao i pokazivanje i eksponiranje svoje religije na primitivan nacin, dize tenzije i nije uprilicen za jedno moderno drustvo.
-
gavrilo
... u tom slucaju da se izbusi vagina kao simbol za nas heteroseksualceKurt_Kombajn wrote:...predlazem da se jos, pored svega toga (bolje iznad svega toga) Hinstalira simbol falusa, da se i homoseksualci imaju cemu radovati...ili mozda zasaditi dzinovski kaktus, koji bi podsjecao na gorepomenutu spravu...
-
reaktor
najbolje ce biti da postavimo tvoju skulpturu...Kurt_Kombajn wrote:...predlazem da se jos, pored svega toga (bolje iznad svega toga) Hinstalira simbol falusa, da se i homoseksualci imaju cemu radovati...ili mozda zasaditi dzinovski kaktus, koji bi podsjecao na gorepomenutu spravu...
-
reaktor
huh, dobro je... vec sam pomislio kako cetnike smatras modernistima zbog rusenja dzamijabreka wrote:pa zavisi kako se uzme, neke a narocito ove novokomponovane su, po meni, cista perverzija arhitekturereaktor wrote:posebno dzamije nisu moderne, zar nebreka wrote:mislim da svaki nacin vjerskog izivljavanja, pa i ovaj, kao i nicanje dzamija u svakom bivsem parku, parkiralistu itd (u sarajevu recimo), kao i pokazivanje i eksponiranje svoje religije na primitivan nacin, dize tenzije i nije uprilicen za jedno moderno drustvo.
-
tataratira
reaktor wrote:posebno dzamije nisu moderne, zar nebreka wrote:mislim da svaki nacin vjerskog izivljavanja, pa i ovaj, kao i nicanje dzamija u svakom bivsem parku, parkiralistu itd (u sarajevu recimo), kao i pokazivanje i eksponiranje svoje religije na primitivan nacin, dize tenzije i nije uprilicen za jedno moderno drustvo.

kul,
širimo bratstvo i jedinstvo sa Iranom
-
breka
premalo me poznajes, zadnji koje bih branio zbog necega a narocito rusenja ili bilo koje druge destrukcije, su upravo cetnici ...reaktor wrote:huh, dobro je... vec sam pomislio kako cetnike smatras modernistima zbog rusenja dzamijabreka wrote:pa zavisi kako se uzme, neke a narocito ove novokomponovane su, po meni, cista perverzija arhitekturereaktor wrote: posebno dzamije nisu moderne, zar ne