na amerckim tablama vozati po bosni sta sve treba?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
deno_04

#1 na amerckim tablama vozati po bosni sta sve treba?

Post by deno_04 »

vozdra..kako mogu vozati auto na americkim tablama po bosni?????havala
530i

#2 Re: na amerckim tablama vozati po bosni sta sve treba?

Post by 530i »

Otključaš auto, sjedneš, upališ, kreneš...otprilike tako to ide!

S tim da auto bi trebalo imati važeće dokumente, a i ti barem američke papire, a najbolje da si ujedno i vlasnik vozila...
deno_04

#3 Re: na amerckim tablama vozati po bosni sta sve treba?

Post by deno_04 »

ok sve brat mi je vlasnik..jel ja mogu ovdje uzeti neko osiguranje da mogu vozati da me policija na pegla??hvala
Konstitutivni

#4 Re: na amerckim tablama vozati po bosni sta sve treba?

Post by Konstitutivni »

Po Bosni bi mogo jedino camac ili kakvu amfibiju vozat. Cuj auto po Bosni vozit :lol:
Wind

#5 Re: na amerckim tablama vozati po bosni sta sve treba?

Post by Wind »

deno_04 wrote:ok sve brat mi je vlasnik..jel ja mogu ovdje uzeti neko osiguranje da mogu vozati da me policija na pegla??hvala
da, moras jer americko osiguranje ne priznaju na teritoriji BiH, bar je tako bilo prije par godina kada sam ja vozio USA auto
deno_04

#6 Re: na amerckim tablama vozati po bosni sta sve treba?

Post by deno_04 »

aha...sad gdje moram da idem hocu da uzmem samo bosansko osigurnje samo po bosni da vozam na americkim tablama..znam da ne priznaju americko.. gdje mogu da ga registrujem na maerickim tablama barem 2-3 mjeseca hvala na pomoci
LeKo

#7 Re: na amerckim tablama vozati po bosni sta sve treba?

Post by LeKo »

Prema opisanom prvo ti trebaju muda i glava koja ne razmišlja o sankcijama zbog kršenja carinske procedure.
Bakir1

#8 Re: na amerckim tablama vozati po bosni sta sve treba?

Post by Bakir1 »

treba ti pogranicno osiguranje koje kosta 75 KM mjesecno, barem je nekada tako bilo i ne izdaje se na period duzi od 45 dana
deno_04

#9 Re: na amerckim tablama vozati po bosni sta sve treba?

Post by deno_04 »

aha jel to mogu u bilo kojem osiguranju uzet???
mrkalj

#10 Re: na amerckim tablama vozati po bosni sta sve treba?

Post by mrkalj »

Ako si državljanin BIH i nemaš Američko državljanstvo a voziš auto na Američkim tablama po BIH,možeš platiti kaznu dobru,mislim čak i isključenje iz saobračaja. Tako je bilo,99% je i sada
Bakir1

#11 Re: na amerckim tablama vozati po bosni sta sve treba?

Post by Bakir1 »

napisao je leko, bilo je polemike, ali ja koliko znam svaki drzavljanin BiH koji vozi automobil stranih reg oznaka koji nije u njegovom vlasnistvu, je u carinskom prekrsaju a vozilo se oduzima pored novcane kazne
mayab

#12 Re: na amerckim tablama vozati po bosni sta sve treba?

Post by mayab »

Bakir1 wrote:napisao je leko, bilo je polemike, ali ja koliko znam svaki drzavljanin BiH koji vozi automobil stranih reg oznaka koji nije u njegovom vlasnistvu, je u carinskom prekrsaju a vozilo se oduzima pored novcane kazne
Sto puta vec prozvakano na ovom forumu, i likovi opet pitaju; ja se samo nadam da policija radi svoj posao glede ovih-ovakvih slucajeva! :bih:
Napomena postavljacu teme, da voznjom auta sa stranim registracijama ima vece sanse da bude zaustavljen i kontrolisan od strane policije!
bpsang

#13 Re: na amerckim tablama vozati po bosni sta sve treba?

Post by bpsang »

Nabitnije ti je da imas punomoč od brata da vozis njegov auto , zatim odeš u BIHAMK I ONI CE TI IZDATI OSTALA VAZECA DOKUMENTA .
530i

#14 Re: na amerckim tablama vozati po bosni sta sve treba?

Post by 530i »

Bilo je bar pet puta na ovom forumu - državljanin BiH ne može upravljati vozilom stranih tablica, registrovano na tuđe ime...nikakve punomoći ne postoje da to dozvole, postoji samo dobra volja policajca da vas pusti i ne uvali u carinski prekršaj i oduzimanje vozila.
preludezalude

#15 Re: na amerckim tablama vozati po bosni sta sve treba?

Post by preludezalude »

bpsang wrote:Nabitnije ti je da imas punomoč od brata da vozis njegov auto , zatim odeš u BIHAMK I ONI CE TI IZDATI OSTALA VAZECA DOKUMENTA .
Takva procedura mozda moze u zemlji gdje je auto registrovano, a ovako kako postavljac teme pita nemoze nikako. Ne postoji opcija da ti vozis to auto ovdje legalno.
Post Reply