Izgleda neko u Hagu ima smisla za pervezluk... Ovo mi smrdi na jos jednu sramotnu odluku ali ovaj put su stvarno odabrali i datum...Na 18. godišnjicu obilježavanja genocida u Srebrenici, u četvrtak 11. jula 2013., biće saopštena presuda po žalbi tužilaštva na odluku Pretresnog vijeća da Radovana Karadžića na poluvremenu suđenja oslobodi odgovornosti za genocid u sedam bosansko-hercegovačkih opština...
Na 18. godišnjicu genocida u Srebrenici...
- BHCluster
#1 Na 18. godišnjicu genocida u Srebrenici...
- славянин
#2 Re: Na 18. godišnjicu genocida u Srebrenici...
Ocekivano Hag nikome nevalja.Da postoji neki drugi sud ili bolji nacin da se makar pokusa podijeliti neka pravda ,ali nema a bolje ista nego nista.BHCluster wrote:Izgleda neko u Hagu ima smisla za pervezluk... Ovo mi smrdi na jos jednu sramotnu odluku ali ovaj put su stvarno odabrali i datum...Na 18. godišnjicu obilježavanja genocida u Srebrenici, u četvrtak 11. jula 2013., biće saopštena presuda po žalbi tužilaštva na odluku Pretresnog vijeća da Radovana Karadžića na poluvremenu suđenja oslobodi odgovornosti za genocid u sedam bosansko-hercegovačkih opština...
- BHCluster
#3 Re: Na 18. godišnjicu genocida u Srebrenici...
Kao sud hebes ga ali zar nisu mogli drugi datum za ovo izabrati?
- славянин
#4 Re: Na 18. godišnjicu genocida u Srebrenici...
Sumnjam da oni obracaju paznje na razne datume.Jer kada bi isli tim putem nebi mogli doc na red da sude i uklope procese od raznih slava,godisnjica,praznika,misa itd. Jednostavno svoj posao rade.BHCluster wrote:Kao sud hebes ga ali zar nisu mogli drugi datum za ovo izabrati?
- Šveđanin
#5 Re: Na 18. godišnjicu genocida u Srebrenici...
Smatrajte me paranoikom.. ali ja na ovo gledam kao na provokaciju.BHCluster wrote:Kao sud hebes ga ali zar nisu mogli drugi datum za ovo izabrati?
A hag ne možemo uzimati po tom automatizmu ne valja čim nekoga drugačije od očekivanog osudi.. hag je sprdnja od suda, politički motivisane presude, ma iskreno neda mi se pisati.. znamo to svi.
Sjebano je to svjetsko, da kažem "internacionalno pravo".. jer ko je jači, on tlači.. nema tu puno pravde i pravičnosti.
- BHCluster
#6 Re: Na 18. godišnjicu genocida u Srebrenici...
Pa zar se u EU neobiljezava dan sjecanje na genocid u Srebrenici? Mozda iz tog razloga?славянин wrote:Sumnjam da oni obracaju paznje na razne datume.Jer kada bi isli tim putem nebi mogli doc na red da sude i uklope procese od raznih slava,godisnjica,praznika,misa itd. Jednostavno svoj posao rade.BHCluster wrote:Kao sud hebes ga ali zar nisu mogli drugi datum za ovo izabrati?
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#7 Re: Na 18. godišnjicu genocida u Srebrenici...
Fatima Memišević, udovica srebrenička, od tuge, žalosti, očaja,...kupila sebi lutku - barbiku da ima skime pričati,....Šveđanin wrote:Smatrajte me paranoikom.. ali ja na ovo gledam kao na provokaciju.BHCluster wrote:Kao sud hebes ga ali zar nisu mogli drugi datum za ovo izabrati?
A hag ne možemo uzimati po tom automatizmu ne valja čim nekoga drugačije od očekivanog osudi.. hag je sprdnja od suda, politički motivisane presude, ma iskreno neda mi se pisati.. znamo to svi.
Sjebano je to svjetsko, da kažem "internacionalno pravo".. jer ko je jači, on tlači.. nema tu puno pravde i pravičnosti.
-
155_mm
#8 Re: Na 18. godišnjicu genocida u Srebrenici...
a sta su to radili na vidovdan?славянин wrote:Sumnjam da oni obracaju paznje na razne datume.Jer kada bi isli tim putem nebi mogli doc na red da sude i uklope procese od raznih slava,godisnjica,praznika,misa itd. Jednostavno svoj posao rade.BHCluster wrote:Kao sud hebes ga ali zar nisu mogli drugi datum za ovo izabrati?
- WildRedRose
#9 Re: Na 18. godišnjicu genocida u Srebrenici...
PipiDugaDevetka wrote: Fatima Memišević, udovica srebrenička, od tuge, žalosti, očaja,...kupila sebi lutku - barbiku da ima skime pričati,....
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
Tex Willer
#10 Re: Na 18. godišnjicu genocida u Srebrenici...
Na koje datume ? Kada je umrla baba Jaka ili ... Koji se datum moze porediti sa 11 julom ? Niti jedan ! Narocito kada je Karadzic u pitanju !славянин wrote:BHCluster wrote:Kao sud hebes ga ali zar nisu mogli drugi datum za ovo izabrati?.Jer kada bi isli tim putem nebi mogli doc na red da sude i uklope procese od raznih slava,godisnjica,praznika,misa itd. Jednostavno svoj posao rade.Sumnjam da oni obracaju paznje na razne datume
- It_is_a_Leclerc
#11 Re: Na 18. godišnjicu genocida u Srebrenici...
Loše vijesti.
Bar zasad.
- It_is_a_Leclerc
#12 Re: Na 18. godišnjicu genocida u Srebrenici...
Ovo je već puno bolje.
"Pretresno vijeće je napravilo materijalnu ili činjeničnu grešku..."
Izgleda da će se genocid u 7 općina ipak vratiti u optužnicu protiv Karadžića !
"Pretresno vijeće je napravilo materijalnu ili činjeničnu grešku..."
Izgleda da će se genocid u 7 općina ipak vratiti u optužnicu protiv Karadžića !
- kako to
#13 Re: Na 18. godišnjicu genocida u Srebrenici...
Da bogdo sude nasim generalima u Hagu 
-
Innovation
#14 Re: Na 18. godišnjicu genocida u Srebrenici...
Odbijen Karadzic.

- славянин
#15 Re: Na 18. godišnjicu genocida u Srebrenici...
Sad je dobar HagInnovation wrote:Odbijen Karadzic.![]()
- It_is_a_Leclerc
#16 Re: Na 18. godišnjicu genocida u Srebrenici...
Daleko je bolje i važnije od toga.Innovation wrote:Odbijen Karadzic.![]()
Meron uzastopno ponavlja da je postojala genocidna namjera među rukovodstvom bosanskih Srba u cjelini, a ne samo u Srebrenici. Ako ostane konzistentan, ovo je veliki dan za utvrđivanje istine u BiH, jer ovaj dokument ulazi u spis, i bit će korišten u budućnosti.
Haški sud nije dobar. Daleko od toga. Međutim, prihvativši se zadatka utvrđivanja istine o agresiji na BiH, dobili su obavezu prema nama, žrtvama kojima su njihove odluke jedino kredibilno sredstvo za pisanje neke nove historije. Prema tome, te presude moramo prihvatati, mada nam se ne sviđaju.
-
Innovation
#17 Re: Na 18. godišnjicu genocida u Srebrenici...
It_is_a_Leclerc wrote:Daleko je bolje i važnije od toga.
Meron uzastopno ponavlja da je postojala genocidna namjera među rukovodstvom bosanskih Srba u cjelini, a ne samo u Srebrenici. Ako ostane konzistentan, ovo je veliki dan za utvrđivanje istine u BiH, jer ovaj dokument ulazi u spis, i bit će korišten u budućnosti.
-
muniza
#18 Re: Na 18. godišnjicu genocida u Srebrenici...
Ja se cijeli dan nerviram, čitam portale uključujući i ovaj "kix" koji napisa "srebrenica je prvi genocid u europi poslije ww2".
Ako mi sami ne priznajemo kako onda očekivati od drugih.
Obavezno ali pod OBAVEZNO treba urgirati da obilježavanje srebreničkog genocida bude centralno obilježavanje genocida u BiH, bez obzira na presude suda. Znamo šta se desilo na proljeće '92 i znamo da je bilo 2, čak i 3 puta više civilnih žrtava nego u Srebrenici...
Ako mi sami ne priznajemo kako onda očekivati od drugih.
Obavezno ali pod OBAVEZNO treba urgirati da obilježavanje srebreničkog genocida bude centralno obilježavanje genocida u BiH, bez obzira na presude suda. Znamo šta se desilo na proljeće '92 i znamo da je bilo 2, čak i 3 puta više civilnih žrtava nego u Srebrenici...
-
detroit-mercy
#19 Re: Na 18. godišnjicu genocida u Srebrenici...
Jel sad perverzluk?BHCluster wrote:Izgleda neko u Hagu ima smisla za pervezluk... Ovo mi smrdi na jos jednu sramotnu odluku ali ovaj put su stvarno odabrali i datum...Na 18. godišnjicu obilježavanja genocida u Srebrenici, u četvrtak 11. jula 2013., biće saopštena presuda po žalbi tužilaštva na odluku Pretresnog vijeća da Radovana Karadžića na poluvremenu suđenja oslobodi odgovornosti za genocid u sedam bosansko-hercegovačkih opština...
-
VjecitiStudent
#20 Re: Na 18. godišnjicu genocida u Srebrenici...
Sad kad krene kuknjava iz Laktaša - "zašto baš 11. jula?"
-
detroit-mercy
#21 Re: Na 18. godišnjicu genocida u Srebrenici...
Na zive nam rane so sipajuVjecitiStudent wrote:Sad kad krene kuknjava iz Laktaša - "zašto baš 11. jula?"
Ma izgleda da je to neki konsenzus, kola ce se slomiti na BH Srbima i Hrvatima, Hrvatska i Srbija ce biti malo okrznute i to je to. I vuk sit i ovce na broju.
-
stojcevac
#22 Re: Na 18. godišnjicu genocida u Srebrenici...
Šta znači djelimično prihvaćena žalba tužilaštva? Koliko sam ja shvatio vraćena je ona najvažnija tačka 1 optužnice za genocid. Šta je odbijeno?
- It_is_a_Leclerc
#23 Re: Na 18. godišnjicu genocida u Srebrenici...
Veoma bitna vijest.
Meron i još pet sudija pretresnog vijeća smatra da je rukovodstvo bosanskih Srba pokazalo određeni stepen genocidne namjere prema Bošnjacima i Hrvatima u šest općina u BiH, pored Srebrenice.
Ovo će O-Gon-Kwon nastojati poništiti na finalnoj presudi, na kraju postupka, ali će, na drugom stepenu, po mom mišljenju, ovako jaka pravna kvalifikacija opet "oživjeti" i Karadžić će, od danas sam gotovo uvjeren, biti osuđen za genocid u sedam bh. općina.
Meron i još pet sudija pretresnog vijeća smatra da je rukovodstvo bosanskih Srba pokazalo određeni stepen genocidne namjere prema Bošnjacima i Hrvatima u šest općina u BiH, pored Srebrenice.
Ovo će O-Gon-Kwon nastojati poništiti na finalnoj presudi, na kraju postupka, ali će, na drugom stepenu, po mom mišljenju, ovako jaka pravna kvalifikacija opet "oživjeti" i Karadžić će, od danas sam gotovo uvjeren, biti osuđen za genocid u sedam bh. općina.
- It_is_a_Leclerc
#24 Re: Na 18. godišnjicu genocida u Srebrenici...
Tačka 1. optužnice tereti Karadžića za genocid u šest bh. općina što ne uključuje genocid u Srebrenici koji je pod tačkom 2. optužnice i nije bio predmet ove žalbe.stojcevac wrote:Šta znači djelimično prihvaćena žalba tužilaštva? Koliko sam ja shvatio vraćena je ona najvažnija tačka 1 optužnice za genocid. Šta je odbijeno?
Vijeće je djelimično prihvatilo osnove tužilaštva, ali je prihvatilo najvažnije stvari. Odbili su samo neke pravne finese oko djela koja pokazuju postojanje ili nepostojanje namjere genocidnosti.
- Paranoid
#25 Re: Na 18. godišnjicu genocida u Srebrenici...
Sorry na offtopicu....ali ko odabra ovu tuku na FTV koja profesoru poželi "dobro veče" u 15:40...