Shvatio sam ja da su to oni rekli,nisam mislio na tebejao_situacije wrote:nisam ja to napisaomali_milojica wrote:Informacija se mora prenijeti tacno,kakva god bila. Mora se prenijeti sta se desilo i kako se desilo. Vazda će biti onih kojima se svidza i ne svidza.
Npr evo neko gore spomenu Alija ratni vođa bosanskih muslimana.![]()
Alija,sta god ko mislio o njemu,je bio predsjednik medjunarodno priznate Republike BiH. Nikakav vodja plemena.
ja sam rekao šta je ova četnička televizija rekla
srebrenica je masakr a nije genocid, alija nije predsjednik nego je ratni vođa, zločini su navodni itd itd.
čista četnička propaganda koja se poklapa sa novim memorandumom, izjednačiti strane umanjiti zločine oprati srbiju itd itd.
ako ti nije mrsko tražiti ima na internetu novi memorandum pa čitaj, a onda prati šta pišu četnici sa n1 i sve će ti se samo kazati
ali dobar fol, lafo američka televizija
N1
Moderator: anex
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#1751 Re: N1
-
Dzontra_Volta
#1752 Re: N1
Dovoljno je malo proguglati, a ne lupati napamet:jao_situacije wrote:nisam ja to napisaomali_milojica wrote:Informacija se mora prenijeti tacno,kakva god bila. Mora se prenijeti sta se desilo i kako se desilo. Vazda će biti onih kojima se svidza i ne svidza.
Alija,sta god ko mislio o njemu,je bio predsjednik medjunarodno priznate Republike BiH. Nikakav vodja plemena.
srebrenica je masakr a nije genocid, alija nije predsjednik nego je ratni vođa, zločini su navodni itd itd.
čista četnička propaganda koja se poklapa sa novim memorandumom, izjednačiti strane umanjiti zločine oprati srbiju itd itd.
ako ti nije mrsko tražiti ima na internetu novi memorandum pa čitaj, a onda prati šta pišu četnici sa n1 i sve će ti se samo kazati
http://ba.n1info.com/a173877/Vijesti/Vi ... ocida.html
http://ba.n1info.com/a221529/Foto/Alija ... -RBiH.html
Ovo su samo 2 rezultata od hiljade u kojima se na ba.n1info.com portalu spominje riječ "genocid" i "Alija Izetbegović predsjednik".
E sad što bi neko volio da je svaki dnevnik kao Hayatov ili TVSA, to je drugi par rukava.
- jao_situacije
#1753 Re: N1
glaj ih što se pale ko kandiljiDzontra_Volta wrote:Dovoljno je malo proguglati, a ne lupati napamet:jao_situacije wrote:nisam ja to napisaomali_milojica wrote:Informacija se mora prenijeti tacno,kakva god bila. Mora se prenijeti sta se desilo i kako se desilo. Vazda će biti onih kojima se svidza i ne svidza.
http://ba.n1info.com/a173877/Vijesti/Vi ... ocida.html
http://ba.n1info.com/a221529/Foto/Alija ... -RBiH.html
Ovo su samo 2 rezultata od hiljade u kojima se na ba.n1info.com portalu spominje riječ "genocid" i "Alija Izetbegović predsjednik".
E sad što bi neko volio da je svaki dnevnik kao Hayatov ili TVSA, to je drugi par rukava.
svaki put mora biti genocid ne jednom ne svaki peti put, nego svaki jebeni put
alija svaki put mora biti predsjednik rbih, ne jednom, nego svaki jebeni put
zločini ne smiju biti navodni ili slične vratolomije jer su potvrđeni na međunarodnim i domaćim sudovima, a pričice tipa kako bošnjaci tvrde i slično nek ostave nekom drugom
za mene su četnička televizija i tako će biti dokle god postoje
- Banksy
#1755 Re: N1
Tačno...jao_situacije wrote:
zločini ne smiju biti navodni ili slične vratolomije jer su potvrđeni na međunarodnim i domaćim sudovima, a pričice tipa kako bošnjaci tvrde i slično nek ostave nekom drugom
-
Dzontra_Volta
#1756 Re: N1
Pa de navedi bar jedan link gdje sarajevska redakcija piše da alija nije predsjednik, da se ne spominje riječ genocid za ono što je bilo u srebrenici i sl.jao_situacije wrote:
glaj ih što se pale ko kandilji
Piši argumentovano, nemoj da te mržnja jede prema svakom ko ne misli kao ti.
-
Heller
#1757 Re: N1
N1 svima smeta jer je objektivna televizija.
- cyprus
#1758 Re: N1
Tako nekako...Heller wrote:N1 svima smeta jer je objektivna televizija.
- Henry Chinaski
#1759 Re: N1
N1 je u rangu još nekih lokalnih televizija ali produkcija i profesionalnost još miljama daleko iza Al Jazeera-e.
Očekivao sam više zbog stalnog spominjanja CNN-a ali se pokazalo da nije to to...
Očekivao sam više zbog stalnog spominjanja CNN-a ali se pokazalo da nije to to...
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#1760 Re: N1
N1 treba da govori istinu.Dzontra_Volta wrote:Pa de navedi bar jedan link gdje sarajevska redakcija piše da alija nije predsjednik, da se ne spominje riječ genocid za ono što je bilo u srebrenici i sl.jao_situacije wrote:
Piši argumentovano, nemoj da te mržnja jede prema svakom ko ne misli kao ti.![]()
Ako je dokazano i presudjeno da je u Srebrenici počinjen genocid onda ga nazovi pravim imenom,bez obzira jel redakcija u Sarajevu,Zagrebu,Beogradu ili Marsu.
GENOCID.
- jao_situacije
#1761 Re: N1
kakva bolan sarajevska redakcija ?Dzontra_Volta wrote:Pa de navedi bar jedan link gdje sarajevska redakcija piše da alija nije predsjednik, da se ne spominje riječ genocid za ono što je bilo u srebrenici i sl.jao_situacije wrote:
Piši argumentovano, nemoj da te mržnja jede prema svakom ko ne misli kao ti.![]()
to je srbijanska televizija koja ima ispostavu u sarajevu da realizira memorandum 2 sanu
1. Umanjiti odgovornost Srbije za počinjene zločine i razaranja, i optužnicama, potjernicama i montiranim sudskim procesima protiv državljana BiH, Hrvatske i Kosova staviti je u ravnopravan položaj sa državama u okruženju.
2. Odvratiti pažnju regionalnih i međunarodnih medija sa završnih procesa bivšim pripadnicima srbijanskog političkog, obavještajnog i vojnog vrha i političkog vrha Republike srpske kojem se sudi u Haškom tribunalu
4. Pokajničkim akcijama dovesti Srbiju u jednak položaj sa stradalim i oštećenim državama iz okruženja.
U emisiji „Dan uživo“, emitirane 20. augusta 2017. g. na N1, gledatelji su ostali zatečeni jer je u prilogu o opasnim islamofobičnim izjavama Miroslava Tuđmana, novinarka ovog medija Aliju Izetbegovića u više navrata nazvala „ratnim vođom Bošnjaka“. Istina, vjerovatno dijelu gledatelja N1 nije zasmetala ova sintagma jer za njih su Radovan Karadžić, odnosno Mate Boban predsjednici, a Izetbegović vođa neke grupice otpadnika.
itd itdPostupak za zločin u Srebrenici ipak će biti nastavljen po optužnici koju je tužilaštvo za ratne zločine podiglo u januaru ove godine, rečeno je Insajderu u Apelacionom sudu.
ukucaj riječi zločin srebrenica n1 u gugl i gledaj koliko puta nisu napisali genocid nego "strašan zločin" "masakr" i slično
jel treba još ?
-
Dzontra_Volta
#1762 Re: N1
Ukucao. Rezultat: nijednom, kad domena počinje sa "ba". Srbijanske medije ne pratim, a nijedan naš kablovski i iptv operater ni ne nudi opciju gledanja beogradske i zagrebačke verzije.jao_situacije wrote:kakva bolan sarajevska redakcija ?Dzontra_Volta wrote:Pa de navedi bar jedan link gdje sarajevska redakcija piše da alija nije predsjednik, da se ne spominje riječ genocid za ono što je bilo u srebrenici i sl.jao_situacije wrote:
to je srbijanska televizija koja ima ispostavu u sarajevu da realizira memorandum 2 sanu
1. Umanjiti odgovornost Srbije za počinjene zločine i razaranja, i optužnicama, potjernicama i montiranim sudskim procesima protiv državljana BiH, Hrvatske i Kosova staviti je u ravnopravan položaj sa državama u okruženju.
2. Odvratiti pažnju regionalnih i međunarodnih medija sa završnih procesa bivšim pripadnicima srbijanskog političkog, obavještajnog i vojnog vrha i političkog vrha Republike srpske kojem se sudi u Haškom tribunalu
4. Pokajničkim akcijama dovesti Srbiju u jednak položaj sa stradalim i oštećenim državama iz okruženja.U emisiji „Dan uživo“, emitirane 20. augusta 2017. g. na N1, gledatelji su ostali zatečeni jer je u prilogu o opasnim islamofobičnim izjavama Miroslava Tuđmana, novinarka ovog medija Aliju Izetbegovića u više navrata nazvala „ratnim vođom Bošnjaka“. Istina, vjerovatno dijelu gledatelja N1 nije zasmetala ova sintagma jer za njih su Radovan Karadžić, odnosno Mate Boban predsjednici, a Izetbegović vođa neke grupice otpadnika.itd itdPostupak za zločin u Srebrenici ipak će biti nastavljen po optužnici koju je tužilaštvo za ratne zločine podiglo u januaru ove godine, rečeno je Insajderu u Apelacionom sudu.
ukucaj riječi zločin srebrenica n1 u gugl i gledaj koliko puta nisu napisali genocid nego "strašan zločin" "masakr" i slično
jel treba još ?
A to SANU i sl., mogu samo komentarisati sa: haha.
- jao_situacije
#1763 Re: N1
3 sekunde mi je trebalo.Dzontra_Volta wrote:
Ukucao. Rezultat: nijednom, kad domena počinje sa "ba". Srbijanske medije ne pratim, a nijedan naš kablovski i iptv operater ni ne nudi opciju gledanja beogradske i zagrebačke verzije.
A to SANU i sl., mogu samo komentarisati sa: haha.
ba.n1info.com/a35735/Vijesti/Vijesti/Sve-Haske-presude-za-zlocine-u-Srebrenici.html
samo ti guslajSukcesivnim ukopima nekoliko stotina žrtava, svake godine, ovo mezarje je uspostavljeno kao mjesto očuvanja sjećanja na masakr u Srebrenici.
dobro te poslodavac naučio
uostalom, jesi li ti svjestan koje gluposti pišeš ?
zamisli da medij poput guardiana koji ima stotine domena na jednoj domeni napiše jedno a na drugoj nešto drugo o istom događaju
vi ste četnička televizija i sto voda vas ne može oprati kad bi se vi svi na glavu nasadili radite za četnike i đikane najgore vrste
- cyprus
#1764 Re: N1
Kakva sumanuta logika
Rijetko viđeno silovanje mozga...
Kakvi su onda tek ovi đikanski portali (sve ispostave SANU-a
):

Kakvi su onda tek ovi đikanski portali (sve ispostave SANU-a

-
Dzontra_Volta
#1765 Re: N1
jao_situacije wrote: samo ti guslaj
dobro te poslodavac naučio![]()
uostalom, jesi li ti svjestan koje gluposti pišeš ?
zamisli da medij poput guardiana koji ima stotine domena na jednoj domeni napiše jedno a na drugoj nešto drugo o istom događaju
vi ste četnička televizija i sto voda vas ne može oprati kad bi se vi svi na glavu nasadili radite za četnike i đikane najgore vrste
Autor ove vijesti je N1 Srbija.

U ovoj vijesti se riječ genocid spominje 9 puta. U naslovu stoji riječ zločini, jer nisu svi osuđeni za genocid, neko je osuđen za manje zločine.ba.n1info.com/a35735/Vijesti/Vijesti/Sve-Haske-presude-za-zlocine-u-Srebrenici.html

Mene nije niko naučio, niti radim za tu tv, a što se može zaključiti ako se pogledaju moji raniji postovi na ovom forumu.
Bacivši samo kratak osvrt na tvoje "misli" ovdje na forumu, može se lako zaključiti da je stranka dobro obavila posao i da te usmjerila u pravcu koji njoj odgovara. Na žalost, dosta je onih koji bi se upalili na tvoje postove o đikanima i slično, pa će nakon izbora opet biti isto. Ali to nije tema.
Meni to što bi koncenzusom ugasili i zatvorili i Bakir i Čović i Dodik i Vučić i Fahro ovu tv, nju čini vrlo relevantnim izvorom informacija. I zatvorili bi je da iza nje ne stoji Amerikanac za vrlo jakim leđima.
-
Srebrni
#1766 Re: N1
:drops microphone. Puts sunglasses on. Walks away with a big explosion behind him:cyprus wrote:Kakva sumanuta logika![]()
Rijetko viđeno silovanje mozga...
Kakvi su onda tek ovi đikanski portali (sve ispostave SANU-a):
![]()
- Banksy
#1768 Re: N1
Genocid ili negenocid, svako ko ih prati zna kojom su bojom obojeni...
- cyprus
#1769 Re: N1
Ako naginju i na jednu (a vidim da se trude da ne naginju), ova redakcija iz Sarajeva je probosanska (za druge dvije ne znam, ne mogu garantovati, nemam ih gdje pratiti)... Posebno sam obratio pažnju na 11. juli, te za vrijeme izricanja onih presuda u novembru - po ničemu, ama baš po ničemu se nisu razlikovali od drugih medija iz Federacije... Da su i jednu sitnicu zglajzali, ova tema bi bila preplavljena... Međutim, eto provjeri - tih dana su se svi ovdje ušutili....Banksy wrote:Genocid ili negenocid, svako ko ih prati zna kojom su bojom obojeni...
Tako da mi ova priča nikako, ali baš nikako nije jasna... I fakat mi djeluje ko da neki ne gledaju isti kanal kao ja... Rekao bih da neki pišu iz stranačkih centrala, pa mi je jasno... Jasno mi je i da je nekima TVSA mjerilo za objektivnost
- jao_situacije
#1770 Re: N1
đe nisam te svoje pričice ko nas bre zavadi pričajte nekom drugomsmartXL wrote:Situacija na aparatima...
početnici i salonci
- jao_situacije
#1771 Re: N1
de salonci objasnite nam kako to nije ista televizija iako je isti vlasnik, ista uprava
koja televizija piše 2 različite stvari o istom događaju
ubiše se da nam objasne da mi tu televiziju trebamo gledati jer eto pljuju po bakiru i ekipi, i da trebamo trpiti njihovo četništvo jer kritiziraju vlast
de još malo ko nas bre zavadi, mir mir, svat, islamska deklaracija, ratni vođa alija, odakle je doletila granata da nisu ševe, možda je i bomba, postavili su lutke
e moji đikani i salonci
ubiše se da nam objasne da mi tu televiziju trebamo gledati jer eto pljuju po bakiru i ekipi, i da trebamo trpiti njihovo četništvo jer kritiziraju vlast
de još malo ko nas bre zavadi, mir mir, svat, islamska deklaracija, ratni vođa alija, odakle je doletila granata da nisu ševe, možda je i bomba, postavili su lutke
e moji đikani i salonci
- muha_sa
#1772 Re: N1
pogledam to smece od kanala kad u mene mi hanuma prešalta--a voli daljinski više nego mene
samo što me posluša kad kažem da nosi to smece ispred mojih ociju---a ako je šta zanima šta oni vaze nek se prešalta u drugu sobu
samo što me posluša kad kažem da nosi to smece ispred mojih ociju---a ako je šta zanima šta oni vaze nek se prešalta u drugu sobu
-
Heller
#1773 Re: N1
Te tri tv očigledno vode svaka svoju politiku.jao_situacije wrote:de salonci objasnite nam kako to nije ista televizija iako je isti vlasnik, ista uprava
e moji đikani i salonci
- Banksy
#1774 Re: N1
Gledam ih, jesu prosrpski, u formulacijama, odabiru gostiju, izboru i postavljanju tema, itd. Suptilno je to, ali opet osjetno. Pisali smo već o tome davno, pa da ne širim.cyprus wrote:Ako naginju i na jednu (a vidim da se trude da ne naginju), ova redakcija iz Sarajeva je probosanska (za druge dvije ne znam, ne mogu garantovati, nemam ih gdje pratiti)... Posebno sam obratio pažnju na 11. juli, te za vrijeme izricanja onih presuda u novembru - po ničemu, ama baš po ničemu se nisu razlikovali od drugih medija iz Federacije... Da su i jednu sitnicu zglajzali, ova tema bi bila preplavljena... Međutim, eto provjeri - tih dana su se svi ovdje ušutili....Banksy wrote:Genocid ili negenocid, svako ko ih prati zna kojom su bojom obojeni...
Tako da mi ova priča nikako, ali baš nikako nije jasna... I fakat mi djeluje ko da neki ne gledaju isti kanal kao ja... Rekao bih da neki pišu iz stranačkih centrala, pa mi je jasno... Jasno mi je i da je nekima TVSA mjerilo za objektivnostAli mi za tebe ama baš nikako nije jasno...
Istina je da imaju najbrže i najaktuelnije vijesti, kao i da popodne imaju dobar živi program s aktuelnim temama i gostima, u čemu druge tv-e zaista zaostaju. Gledam ih zato, kad stignem.
- vješalica
#1775 Re: N1
koji problem ima merima semic pa iskazuje toliku potrebu da se kleberinja na svaki komentar sa gostom?
bio u emisiji ministar sarovic prica covjek ozbiljno i profesionalno ona zvalje razvalila i smije se ko da je razim izgubila
nije normalna
bio u emisiji ministar sarovic prica covjek ozbiljno i profesionalno ona zvalje razvalila i smije se ko da je razim izgubila
nije normalna