N.K. Čelik Zenica

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Ajatolah_

#2026 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Ajatolah_ »

Čelik izgubi 2:0 od Slavije koju ispraše Sarajevo i Kozara sveukupno 10:2. Kako danas protiv Sarajeva, hoće li se moći bez petarde?
Mustang1

#2027 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Mustang1 »

Ma hoce .. Proci cemo bez petarde .. Dobit cemo sedmicu :D
Gandalf

#2028 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Gandalf »

De ba šta vam je, biće 0 : 2, vjerujem ja u Beganovićevu strategijsku čaroliju :lol:
Mustang1

#2029 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Mustang1 »

A mi se salimo jebote ...Sto si ti pesimista tako ? Cuj 0:2 ... pa 0:4 minimalno :D :D :D :lol: :lol:
Kralj Tvrtko I.

#2030 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Kralj Tvrtko I. »

1:1 momci... ;)
Ajatolah_

#2031 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Ajatolah_ »

:D
strong69

#2032 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by strong69 »

Dobra igra Celika. Pogotovo 9-ka. Hadzic Emir? Da li inace igra ovako? Veceras je bio odlican.
Ajatolah_

#2033 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Ajatolah_ »

Na ove dvije utakmice kući koje sam gledao, Hadžić i ovaj novajlija, Kikić, su mi svijetle tačke ekipe.
mad mike

#2034 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by mad mike »

Hazdic je jedan od top 3 napadaca u BiH
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#2035 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by -LIBERO- »

A vi ko losi lafo je l' da... :D ,najlakse je kukati a zapravo imate sasvim solidnu ekipicu.
Uz malo rada,jer fizicki kao da ste pali pred kraj tekme ,i uz smirivanje situacije u klubu (tj. novi i zdraviji ambijent) uopste niste toliko losi. ;-)
strong69

#2036 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by strong69 »

-LIBERO- wrote:A vi ko losi lafo je l' da... :D ,najlakse je kukati a zapravo imate sasvim solidnu ekipicu.
Uz malo rada,jer fizicki kao da ste pali pred kraj tekme ,i uz smirivanje situacije u klubu (tj. novi i zdraviji ambijent) uopste niste toliko losi. ;-)
Hadzic se poigravao sa nasom odbranom. Igrao odlicno, izlazio po loptu, odigrao bezbroj dobrih pasova, imao mnostvo driblinga i pravio haos u sesnaestercu. Celik odigrao dobru tekmu. Kako se pise i prica o Celiku ja sam mislio da nece ni centar preci a kamoli da ce doci u poziciju da uzmu cak i 3 boda.
Gandalf

#2037 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Gandalf »

Nezdrava situacija u klubu one bolje igrače otjera brzo iz kluba - jel skupimo dva-tri igrača da valjaju, bagra to rastjera i nikada na zelenu granu se popet - godine neuspjeha leže u upravi - otjerati upravu je ključni zadatak za normalnu situaciju u i oko kluba - normalna uprava omogućuje i neki realan uspjeh.
Gandalf

#2038 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Gandalf »

Avdija Vršajević novi član Čelika

Kako saznaje SCsport.ba Vršajević će u dresu Čelika nastupati do zimske pauze, a da li će se u januaru odlučiti na produženje ugovora zavisiti će od ponuda iz inostranstva :roll:

Avdija Vršajević bivši igrač Željezničara, Čelika, te češke Sparte i slovačkog Tatran Prešova, dogovorio je sve detalje oko ponovonog oblačenja crno-crvenog dresa kluba sa Bilinog polja.

Ovaj fudbaler već bi se sutra, od 10:00 sati, trebao priključiti treninzima ekipe Čelika, a nakon lošeg starta i samo tri osvojena boda iz pet dosadašnjih kola Premijer lige BiH jasno je da će Vršajević biti veliko pojačanje za ekipu Elvedina Beganovića.

Kako saznaje SCsport.ba Vršajević će u dresu Čelika nastupati do zimske pauze, a da li će se u januaru odlučiti na produženje ugovora zavisiti će od ponuda iz inostranstva.
----------------------------------------------------------------------------------------------

Eh to je taj sindrom autobuske stanice koji su nam krkani iz uprave stvorili - čim dođe neko dobar, ekipa se malo uigra, taj ode nakon 2 mjeseca a klub ko jebe :-) to je samo u Čeliku OK razmišljanje :-)
Eborg

#2039 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Eborg »

Hadžić se borio kao i uvijek a Šišić i dalje pokazuje da igra premalo glavom, fakat je kao muha bez glave, samo pravolinijski trči. Nije on za veznog reda već za krila. Bekovi su nam slabi bili ali ni bekovi Sarajeva se nisu nešto pokazali tako da je koliko-toliko to išlo. Isaković seljačina i dalje tražio samo frku. Sve u svemu, pokazalo se po ko zna koji put da se može igrati u gostima protiv bilo koje ekipe, ali ovi naši znaju igrati samo kada nema apsolutno nikakvih očekivanja od njih.

BTW, nadam se samo da ovo ne znači da će Beganović (p)ostati trener. :D
Obuca9

#2040 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Obuca9 »

Iskreno Čelik me iznenadio sinoć. Niste vi ni tako loša ekipa, Purić, Hadžić, ona desetka (Šišić?), dosta dobri igrači. Fakat mi nije jasno kako ovako loše stojite na tabeli.
Eborg

#2041 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Eborg »

Ako izuzmemo sve probleme u i oko kluba, možda si primijetio da ekipa Čelika nema veznjaka koji organizuje igru. Kao što rekoh, Šišić nije za sredine već za krila i glupo je da je on glavni veznjak. Svi ostali (Kikić, Martinović pa evo i Vršajević) su defanzivni vezni.

BTW, Nurković ispucava loptu k'o top. :D
samo_ti

#2042 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by samo_ti »

Cuj Vrsajevic defanzivni vezni , jasta je :D ...a ni za ovog Martinovica nisam siguran ( ako je on uopste dosao ) :-)

Sema bolan , ko nam zavrnu vodu u WC-u , bas ste dusmani :D
Eborg

#2043 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Eborg »

Vala ja se sjećam Vršajevića na desnom beku i kao defanzivnog veznog, nema on neku crtu kreativca. :D

Martinović je igrao sinoć, klasični zadnji vezni. Vrhunac karijere transfer iz Posušja u 4. ili 5. njemačku ligu. :D
samo_ti

#2044 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by samo_ti »

Ma ti onda Vrsajevica pratis od mlade repke, tu je beka igrao :) ..a inace je pozicija kao i Puric, po strani, ofanzivno ...i stoji ta da nije klasicna 10-tka , koji je tehnicar sa pregledem igre i bla bla...Šaba je tu zvijer bio :D

a sta, ovaj sinoc igrao...Bgmi ja ga vidio nisam :|
Eborg

#2045 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Eborg »

Ma ušao je kao zamjena, nije nešto pokazao, mislim da je imao jedan šut na gol doduše.

Ne znam šta će nam Vršajević ako će igrati desno krilo ili šta već, Hadžić i Purić su zabetonirani u prvoj postavi, ostali su i više nego zamjenjivi.

BTW, uz idiota Šabića, jedini playmaker koji je baš znao znanje u Čeliku u zadnje vrijeme je Marciano. A u Sarajevu i Širokom Brijegu koliko sam upratio je igrao defanzivnog veznog. :D
sadmire

#2046 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by sadmire »

konacno s ponosom mozemo reci da smo u nedavnoj proslosti iznjedrili igraca reprezentativnog i sa jos malo rada i iskustva, evropskog i svjetskog kalibra, Zahirovica!
Nekako mi je to lijepa satisfakcija u ovom sivilu kad u vezi Celika ne mozes cuti puno lijepih vijesti.
U utorak sam na stadionu i iskreno se nadam da cemo momka pozdraviti i nagraditi kako zasluzuje i kako to i prilici Zenicanima!?
Ajatolah_

#2047 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Ajatolah_ »

Kamberović B nema tribinu, je l' tako? Nešto sam mislio gledati OFK Zenica, i njima treba publike. :-D
motorola01

#2048 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by motorola01 »

sadmire wrote:konacno s ponosom mozemo reci da smo u nedavnoj proslosti iznjedrili igraca reprezentativnog i sa jos malo rada i iskustva, evropskog i svjetskog kalibra, Zahirovica!
Nekako mi je to lijepa satisfakcija u ovom sivilu kad u vezi Celika ne mozes cuti puno lijepih vijesti.
U utorak sam na stadionu i iskreno se nadam da cemo momka pozdraviti i nagraditi kako zasluzuje i kako to i prilici Zenicanima!?
Iznjedrili,ali ne i naplatili...Da je kako obrnuti to,pa da naplatimo,a da ne iznjedrimo :)
Mustang1

#2049 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Mustang1 »

Pa naplatili smo ..Odnosno Saba je naplatio :D Malo je i Music dobio kolacica :D
motorola01

#2050 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by motorola01 »

Bubalo1 wrote:Pa naplatili smo ..Odnosno Saba je naplatio :D Malo je i Music dobio kolacica :D
Tanko je sve to,koliko se trebalo dobiti...Da je Zeljo ili Sarajevo u pitanju,dobili bi milion eura za njega,a nasi seljacici dobili mozda 70-80 000 eura i nista vise...NJima kad spomenes deset hiljada eura upadaju na g.zicu...Zato cemo uvijek biti mali klub,klub koji se bori za opstanak u cetvrtom najvecem gradu u ovoj drzavi :-)
Post Reply