Muzurovic napustio press conferenCe

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

mavcs

#1 Muzurovic napustio press conferenCe

Post by mavcs »

Sta mu bi ba? :D
dijaliza

Post by dijaliza »

Muzurović napao novinare i napustio konferenciju

Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Fuad Muzurović, napustio je press konferenciju danas u prostorijama NSBiH, nakon što je objavio spisak igrača za mečeve sa Moldavijom i Mađarskom.

Muzurović je demonstrativno napustio press nakon pitanja novinara da li je Edina Husića iz Cibalie pozvao u reprezentaciju ''jer je dužnik njegovom menadžeru zbog koga mu je pozlilo pred meč sa Maltom''. Nakon još nekoliko pitanja zašto se u reprezentaciju ne zovu Mario Vrančić i Subotić iz Mainza, te Pjanić iz Metza, selektor je eksplodirao:

Šta hoćete od mene, nemate obzira za moje zdravlje! Pa ne mogu pozvati 200 igrača. Pjanića nisam gledao, neka ga pozove Ivo Knežević u juniorsku selekciju. Vi ste bezobrazni i ja neću više da budem ovdje kazao je Muzurović ustao sa svog mjesta i napustio press konferenciju.

Novinari su ostali šokirani i iznenađeni ovim potezom selektora koji očito ne shvata da je podložan pitanjima novinara, kao i pohvalama, te kritikama. U svakom slučaju nekorektan potez selektora reprezentacije.

Uskoro opširnije...
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

dijaliza wrote:Muzurović napao novinare i napustio konferenciju

Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Fuad Muzurović, napustio je press konferenciju danas u prostorijama NSBiH, nakon što je objavio spisak igrača za mečeve sa Moldavijom i Mađarskom.

Muzurović je demonstrativno napustio press nakon pitanja novinara da li je Edina Husića iz Cibalie pozvao u reprezentaciju ''jer je dužnik njegovom menadžeru zbog koga mu je pozlilo pred meč sa Maltom''. Nakon još nekoliko pitanja zašto se u reprezentaciju ne zovu Mario Vrančić i Subotić iz Mainza, te Pjanić iz Metza, selektor je eksplodirao:

Šta hoćete od mene, nemate obzira za moje zdravlje! Pa ne mogu pozvati 200 igrača. Pjanića nisam gledao, neka ga pozove Ivo Knežević u juniorsku selekciju. Vi ste bezobrazni i ja neću više da budem ovdje kazao je Muzurović ustao sa svog mjesta i napustio press konferenciju.

Novinari su ostali šokirani i iznenađeni ovim potezom selektora koji očito ne shvata da je podložan pitanjima novinara, kao i pohvalama, te kritikama. U svakom slučaju nekorektan potez selektora reprezentacije.

Uskoro opširnije...
:lol: joooooj picvajza
Frutek

Post by Frutek »

Nedo Bog da se naši "stručnjaci" kritikuju malo...
Jaaoooo jel ostalo trunka kulture u ovoj banana-državi :x
Phobius

Post by Phobius »

Ozbiljan selektor ima stav i karizmu. Ovaj nas, ocigledno nema.
gold'n'brown

Post by gold'n'brown »

Novinari znaju biti uzasno bezobrazni i iritantni al on se mora nositi sa tim.

S druge strane pored Bajramovica (medju glavnim u Schalkeu), Papca (prvotimac Rendgersa), Spahic (jedini covjek koji se dokazao zadnjoj liniji) nama igraju igrci iz Cibalije i Kamen Ingrada (ili odakle je vec igracina Radeljic) i ruskih drugoligasa. Odbrana nam je katastrofa i jedina nada je da ce biti pozvani Milosevic i Muharemovic iz Sarajeva koji mogu odigrati na kakvom takvom nivou.
rihakm

Post by rihakm »

Uskoro opširnije...
Ispravno je postupio 100%...jos bi trebao covjek glavu zijanit zbog idiota kao sto su novinari.(cast pojedincima).sta on ima kome racune polagati.zna se dobro kome on odgovara za svoje postupke.Zove covjek momke za koje misli da mu trebaju i kraj price. :x
noviprimitivac

Post by noviprimitivac »

ma iskreno ko ga yebe!!!

znao je u šta ulazi,svjesno je tu gdje je i mora biti kao i svaki selektor podložen ovakvim i sličnim stvarima.

nakon godina i godina i za košarku i za fudbal skoro pa me zabole ona stvar,nadam se da rukomet bi mogao obradovati ovu napaćenu državu
Kralj Tvrtko XXVIII

Post by Kralj Tvrtko XXVIII »

Dajdza odgovara za svoj rezultat ne za one koje zove u repku. Upravo je zato selektor da preuzme odgovornost na sve. I isto tako nije on obecao da ce se plasirati na Evropsko vec da se se na sljedecim kvalifikacijama plasirati. A eto covjek je stvorio mogucnost da to uradi i na ovim. ( mada sumnjam al eto ).
Phobius

Post by Phobius »

Selektor fudbalske reprezentacije je veoma bitna licnost u sportskom zivotu jedne drzave. Posrednik izmedju njega i gradjana jesu mediji, a ako sve ne stima u tom lancu, situacija ne moze ici na bolje. Pravi profesionalac bi se samo nasmijao na novinarsku provokaciju. Uostalom, ako je bolestan, uz moje postovanje prema selektoru, mislim da treba prepustiti mjesto nekome ko je i zdravstveno sposoban voditi reprezentaciju. Al hoce vraga, onda nema pozamasnog mjesecnog primanja.
saviola

Post by saviola »

muzurovic kralj :lol:
Hakala

Post by Hakala »

jado jadni i prejadni

svi znaju kako je radeljic na spisku(rekoh negdje)..a evo sada i ova blamaza sa husicem

husic koji nije zadovoljio u slobodi,da igra za A tim..

ispade ispodprosjecna hrvatska liga,medju jacim u svijetu..

pjanica (koji je startao za metz,proslo kolo,17 god.)..u juniore..

pored nasih strucnjaka i messi i rooney i owen i ostali,nilkad ne bi zaigrali za repku dok ne napune bar 21 god.ili dok ti isti igraci ne zaigraju u gigantskoj hrvatskoj ligi

odoh povracat :-x

dBda izgubili u madjarskoj AMIN
Edin H.

Post by Edin H. »

Vrlo neprofesionalno od strane Muzurovica.

Bez obzira na ne njegov demonstrativni izlazak treba insistirati da odgovori na pitanja koja su mu postavljena.

Svaka cast novinaru koji je postavio pitanje u vezi Husica
Izgleda da su se konacno i u fudbalu pojavili novinari koji ne mogu i ne zele da budi kupljeni ruckom ili nekim bizarnim poklonom.

Ako Muzurovic ima i malo morala i postenja u sebi javno bi trebao i morao da kaze ko mu je nametnuo tog igraca :shock: .
Uostalom on se ocigledno nervira oko svega, ipak je nedavno zavrsio u bolnici prije utakmice sa Maltom. Ako nema snage da se izbori sa kriminalcima kojima je jedini interes da prodaju igrace, a ne dobrobit naconalnog tima vrijeme je da polozi ostavku.

Mozda je ovo ipak neki pocetak da se stvari istjeraju na cistac.
Koshpa

Post by Koshpa »

Aferim Muzuru, i ja bi isto postupio da sam na njegovom mjestu, sta se imaju neki novinari petljat u sastav koji je donjeo tri uzastopne pobjede zna se protiv koga a taj neki iz HNL ili ZNJ lige sto je pozvan nemora znaciti da ce uopste biti na klupi a bolje i taj neki nego bilo koji iz nase shugave lige. opravdavam potez selektora i mislim da je on jedini taj koji treba da snosi posljedice poraza ili pobjede nad madjarima
Edin H.

Post by Edin H. »

Hakala wrote:jado jadni i prejadni

svi znaju kako je radeljic na spisku(rekoh negdje)..a evo sada i ova blamaza sa husicem

husic koji nije zadovoljio u slobodi,da igra za A tim..

ispade ispodprosjecna hrvatska liga,medju jacim u svijetu..

pjanica (koji je startao za metz,proslo kolo,17 god.)..u juniore..

pored nasih strucnjaka i messi i rooney i owen i ostali,nilkad ne bi zaigrali za repku dok ne napune bar 21 god.ili dok ti isti igraci ne zaigraju u gigantskoj hrvatskoj ligi

odoh povracat :-x

dBda izgubili u madjarskoj AMIN

Gdje je Salihovic koji je zavalio bolji Cesima gol nego Ronney Arsenalu (od tada se i probio).

Ne govori to za Madjarsku - imali smo mi dovoljno poraza pa se nista nije promijenilo.
lahor

Post by lahor »

gold'n'brown wrote:Novinari znaju biti uzasno bezobrazni i iritantni al on se mora nositi sa tim.

S druge strane pored Bajramovica (medju glavnim u Schalkeu), Papca (prvotimac Rendgersa), Spahic (jedini covjek koji se dokazao zadnjoj liniji) nama igraju igrci iz Cibalije i Kamen Ingrada (ili odakle je vec igracina Radeljic) i ruskih drugoligasa. Odbrana nam je katastrofa i jedina nada je da ce biti pozvani Milosevic i Muharemovic iz Sarajeva koji mogu odigrati na kakvom takvom nivou.
:thumbup:
kinone_manijak

Post by kinone_manijak »

on pozove neke igrace iz nase lige a ima 10 puta boljih igraca iz stranih liga koje treba pozvati
Comrad

Post by Comrad »

rihakm wrote:

Uskoro opširnije...
Ispravno je postupio 100%...jos bi trebao covjek glavu zijanit zbog idiota kao sto su novinari.(cast pojedincima).sta on ima kome racune polagati.zna se dobro kome on odgovara za svoje postupke.Zove covjek momke za koje misli da mu trebaju i kraj price. :x
Ima da polaze racune, ako moze uzimati 10 prosjecnih plata mjesecno e onda moze i odgovarati na pitanja, hebote evo deset godina trose pare a nismo jos ni blizu ni EP ni SP, kao on sastavlja ekipu za sljedece kvalifikacije, pa to je svaki selektor rekao. Ovu repku treba ukinut'...koji ce nam qrac... :x
karanana

Post by karanana »

Jadni smo ti mi kad igrace za reprezentaciju vucemo iz timova koji se bore za opstanak u 1. HNL: Zagreba, Medjimurja, Cibalije...Haj sto moramo zvati neke jer zaista nemamo nista bolje, ali kad neke zove zbog raznoraznih stela i dugova...pih...
lora

Post by lora »

On mora biti spreman da odgovori na sva pitanja, to je cijena koju mora platiti ako zeli raditi taj posao...Ono je bilo grozno, neprofesionalno i smijesno i tek sada izgleda kao da nesto krije. Osim toga, kako sebi osoba na takvoj funkciji moze dozvoliti da mu svaka druga riječ bude jebote...ma jadno
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

TGSTK wrote:Aferim Muzuru, i ja bi isto postupio da sam na njegovom mjestu, sta se imaju neki novinari petljat u sastav koji je donjeo tri uzastopne pobjede zna se protiv koga a taj neki iz HNL ili ZNJ lige sto je pozvan nemora znaciti da ce uopste biti na klupi a bolje i taj neki nego bilo koji iz nase shugave lige. opravdavam potez selektora i mislim da je on jedini taj koji treba da snosi posljedice poraza ili pobjede nad madjarima
Posao novinara je da pita svaku javnu licnost, (a Muzur to jeste) o svemu sto ta javna licnost u domenu svoga posla radi. Posao novinara je i da bude provokativan.
Javna licnost (u ovom slucaju Muzur) mora odgovarati novinarima na sva pitanja iz domena svoga posla.
U normalnim zemljama ovaki incidenti se skupo placaju. Novinari javnoj licnosti vrlo brzo "dodju glave".
PasoDzigera007

Post by PasoDzigera007 »

lora wrote:On mora biti spreman da odgovori na sva pitanja, to je cijena koju mora platiti ako zeli raditi taj posao...Ono je bilo grozno, neprofesionalno i smijesno i tek sada izgleda kao da nesto krije. Osim toga, kako sebi osoba na takvoj funkciji moze dozvoliti da mu svaka druga riječ bude jebote...ma jadno
Ma nemoj,koliko puta te iste gnjide od novinara pominju nake "talenta",ko fol Vrancic,Pjanic,Subotic,pa ni jedan nije za A selkcije ,ni prismrdio nije. Sve neki vanserijski talenti,a njidje ih nema,ko fol otima se pola Evrope,pa daj djesu ti potpisi,smjesno i ja bi puko i od novinara i od svega. Da nebi mozda u A repku pustili neku djecurliju koja nemaju pojma kako je igrati protiv jedne Turske,Norveske i baciti ih u vatru ,MA BJAZI! I sto se sa tim igracima obracaju Muzurovicu,nek idu igrati u U21,hoce momcine odma u A repku,hebote koje igracine,sve ufurano.
PasoDzigera007

Post by PasoDzigera007 »

pape wrote:
TGSTK wrote:Aferim Muzuru, i ja bi isto postupio da sam na njegovom mjestu, sta se imaju neki novinari petljat u sastav koji je donjeo tri uzastopne pobjede zna se protiv koga a taj neki iz HNL ili ZNJ lige sto je pozvan nemora znaciti da ce uopste biti na klupi a bolje i taj neki nego bilo koji iz nase shugave lige. opravdavam potez selektora i mislim da je on jedini taj koji treba da snosi posljedice poraza ili pobjede nad madjarima
Posao novinara je da pita svaku javnu licnost, (a Muzur to jeste) o svemu sto ta javna licnost u domenu svoga posla radi. Posao novinara je i da bude provokativan.
Javna licnost (u ovom slucaju Muzur) mora odgovarati novinarima na sva pitanja iz domena svoga posla.
U normalnim zemljama ovaki incidenti se skupo placaju. Novinari javnoj licnosti vrlo brzo "dodju glave".
Na provokacije nije obavezan da odgovori,ako je novinarima kriv savez nek se njima obrate ,a ne da zbog saveza udaraju po selektoru.
Hantraga

Post by Hantraga »

MA cim se iznerviro i napustio konferenciju, znaci da nesto mulja sa Savezom...

HAjd ba Muzure znaju to i ptice sa grana da ti sam ne sastavljas reprezentaciju...

mogo si nesto slagat :D , a ne napsustiti konferenciju....
valterbranisarajevo

Post by valterbranisarajevo »

Svaka čast Muzuroviću !

Brani svoje igrače koji su u tri utakmice osvojili 9 bodova. To je pravi trener, pedagog i čovjek..

Njih sada treba otjerati da bi se reprezentativnog dresa opet domogli oni koji su osramotili reprezentaciju i koji plaćaju svoje lobiste, uključujući i pojedine novinare...

evo malo statistike

BiH - Grčka 0:4

Crveni karton: Saša Papac

BiH: Hasagić 5.5 (od 46. minuta Tolja 5), Bajić 5, Šilić 5.5 (od 69. minuta Ibričić 5.5), Spahić 6.5, Bajramović 6, Papac 6, Grlić 6 (od 61. minuta Grujić 5.5), Misimović 5.5, Hrgović 5.5, Bartolović 5.5, Škoro 5.5. Selektor: Blaž Slišković.
BiH – Mađarska 1:3

Crveni karton Emir Spahić

BiH: Hasagić, Musić, Spahić, Bajramović, Papac, Bolić, Barbarez, Misimović, Kerkez, Hrgović (od 73. Bešlija), Bartolović (od 65. Trivunović).

Moldavija - BiH 2:2

Hasagić, Trivunović, Papac, Vidić, Šilić, Bajramović (Grujić), Hrgović (Smajić), Barbarez, Misimović, Damjanović (Grlić), Bartolović

U ove tri utakmice gol razlika 3:9

Hasagić i odbrana u kojoj su bili Spahić i Papac primili 9 golova

Igrači BiH dobili dva crvena kartona Spahić i Papac.

u tri utakmice osvojen samo 1 bod.

Iako izgube u Mađarskoj ja ću i dalje biti uz njih... :)
Post Reply