Mužjaci

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

opet ja

#1 Mužjaci

Post by opet ja »

Primjetila sam da je masi ljudi bitno da je pas vs.macka muzjak...bilo da se radi o predivnom stenetu ili macicu uvijek je najvaznije da je muzjak. Recenica gotovo uvijek glasi "jao prekrasan je, ako je muzjak uzimam odmah!"...Zaista mi nije jasno zasto?! Mozda vecina ne zna ali, zenke imaju dva puta godisnje tjeranje dok muzjaci imaju non-stop tjeranje :evil:
RosaSpinosa

#2 Re: Mužjaci

Post by RosaSpinosa »

.
Last edited by RosaSpinosa on 28/10/2012 18:14, edited 1 time in total.
opet ja

#3 Re: Mužjaci

Post by opet ja »

ma ok...nego mi je seksisticki pravo :D ...a vecina stvarno ne zna da je lakse deverati sa zenkama nego s muzjacima (barem sto se pasa ice) :D
chengaba

#4 Re: Mužjaci

Post by chengaba »

Pa belaj bude, pogotovo ako mace imas, kada ti skotna dodje kuci. Isto sa psima zna biti oko menstruacije belaja malo...
Ali opet, zenke su vecim dijelom i privrzenije i poslusnije.

A ovo "tjeranje" kod muzjaka se moze regulisati jednostavnim caparenjem jajca :D
Hook

#5 Re: Mužjaci

Post by Hook »

odgovor je veoma jednostavan. Vecina ljudi ne zna sta da radi s potomstvom, koje broji i po 5-6 jedinki :D a tu je i tradicija i mentalitet i svega pomalo... al ovo prvo je glavno.
RosaSpinosa

#6 Re: Mužjaci

Post by RosaSpinosa »

.
Last edited by RosaSpinosa on 28/10/2012 18:14, edited 1 time in total.
Phia

#7 Re: Mužjaci

Post by Phia »

RosaSpinosa wrote:
opet ja wrote:ma ok...nego mi je seksisticki pravo :D ...a vecina stvarno ne zna da je lakse deverati sa zenkama nego s muzjacima (barem sto se pasa ice) :D

Ma da... ali mislim da se pojedinci uzasavaju cinjenice da zenka moze ostati skotna, pa "ko ce deverati" s mladuncima :-) :-) :-)
Sva sreća pa danas postoji kastracija umjesto "bacanja mačića u rijeku" kao što se i ljudi liječe kod doktora a ne kod seoskih vračara.
opet ja

#8 Re: Mužjaci

Post by opet ja »

chengaba wrote:Pa belaj bude, pogotovo ako mace imas, kada ti skotna dodje kuci. Isto sa psima zna biti oko menstruacije belaja malo...
Ali opet, zenke su vecim dijelom i privrzenije i poslusnije.

A ovo "tjeranje" kod muzjaka se moze regulisati jednostavnim caparenjem jajca :D
Kontam nesto...macu ako imas, podrazumjevam da je kucna, svakako je moras kastrirati jer ti zapisava cijelu kucu... Sto se tice pasa i menstruacije...nema nikakvog belaja (imam zenke vec 20 god.) dva puta godisnje...postoje gacice koje nosi po kuci, vani kada ide samo na lanac i to je to :D
opet ja

#9 Re: Mužjaci

Post by opet ja »

Hook wrote:odgovor je veoma jednostavan. Vecina ljudi ne zna sta da radi s potomstvom, koje broji i po 5-6 jedinki :D a tu je i tradicija i mentalitet i svega pomalo... al ovo prvo je glavno.
Takvo razmisljanje te vec u startu cini neodgovornim...to znaci da ces ti svog psa/macka pustiti da se istrese na nekoj kujici/maci i za tebe je to rjesen problem...E zato i imamo ovakve probleme

ps...nadam se zaista da ne bi ti tako postupio
staticx

#10 Re: Mužjaci

Post by staticx »

opet ja wrote:Primjetila sam da je masi ljudi bitno da je pas vs.macka muzjak...bilo da se radi o predivnom stenetu ili macicu uvijek je najvaznije da je muzjak. Recenica gotovo uvijek glasi "jao prekrasan je, ako je muzjak uzimam odmah!"...Zaista mi nije jasno zasto?! Mozda vecina ne zna ali, zenke imaju dva puta godisnje tjeranje dok muzjaci imaju non-stop tjeranje :evil:
Znas zasto nezele zenke, kada dodje vrijeme parenja niko nezeli kucnicu okokuce plus poslije da se mora brinuti o kucicima/macicima.
To ti je nekako slicno ko i u vezi djece :lol:
Baby

#11 Re: Mužjaci

Post by Baby »

Kujice su puno bolje,privrzenije i razmazenije.Ljudi se boje tjeranja i problema sa nezeljenim trudnocama ali po meni je idealna kombinacija zenski pas+sterilizacija prije 1.tjeranja(naravno ako se ne zelite baviti uzgojem pasa).
Ma muške navale ,nemam pojma zašto,ali većinom zato što nemaju pojma o psima!
Hook

#12 Re: Mužjaci

Post by Hook »

opet ja wrote:
Hook wrote:odgovor je veoma jednostavan. Vecina ljudi ne zna sta da radi s potomstvom, koje broji i po 5-6 jedinki :D a tu je i tradicija i mentalitet i svega pomalo... al ovo prvo je glavno.
Takvo razmisljanje te vec u startu cini neodgovornim...to znaci da ces ti svog psa/macka pustiti da se istrese na nekoj kujici/maci i za tebe je to rjesen problem...E zato i imamo ovakve probleme

ps...nadam se zaista da ne bi ti tako postupio
pa nije da nisam odgovoran, al ako se dvoje vole, nek rade sta hoce :D :D :D moj rahmetli macor ode na mjesec od kuce pojebe sve zivo, dodje sav nikakav, mrsav, bolestan, onda se oporavi, udeblja i miran do sljedece godine :D :D :D a nijedna macka se ne buni. Zamislite da vas neko kastrira, wtf? :D

I nemojte sa mnom raspravljat, jako sam neozbiljan :D hahahahahahaaaaaaaaaaaaaaa
cnut

#13 Re: Mužjaci

Post by cnut »

evo ja sad poklanjam tri mačića, dvije ženke i jedan mužjak. troje ljudi se javilo, i sve troje tražili mužjaka :-)
Friesian

#14 Re: Mužjaci

Post by Friesian »

takodjer se tjeranje zenke moze vrlo lako rijesiti jednostavnim caparenjem jajnika...

ja sam imao nekoliko pasa i uvijek je bila zenka i nikad, ali nikad, ne bih uzeo muzijaka... jedna stvar koja me nervira oko uzimanja muzijaka, ali ipak je to u neku ruku i dobro jer bi teoretski (ali samo tako) trebalo biti manje pasa lutalica, je to sto svi koji uzmu muzijaka uzmu ga zbog toga da se ne bi kotila zenka a zato kad sretnu mene ili nekog drugog sa zenkom onda bi on rado pustio da njegov ljubimac "umoci" koji put (sorry na izrazavanju)... tad ga nije briga kako cu ja brinuti o stencima!!!
downtoearth

#15 Re: Mužjaci

Post by downtoearth »

što se tiče menstruacije kod kuja ne zaboravite da i polno aktivni mužjaci imaju iscjedak cijelu godinu!!!!!!!!!!
alijadzigibau

#16 Re: Mužjaci

Post by alijadzigibau »

downtoearth wrote:što se tiče menstruacije kod kuja ne zaboravite da i polno aktivni mužjaci imaju iscjedak cijelu godinu!!!!!!!!!!
spermu jel :D :lol: :lol: :lol:
downtoearth

#17 Re: Mužjaci

Post by downtoearth »

alijadzigibau wrote:
downtoearth wrote:što se tiče menstruacije kod kuja ne zaboravite da i polno aktivni mužjaci imaju iscjedak cijelu godinu!!!!!!!!!!
ne. govorim baš o iscjedku. ko ima mužjaka zna o čemu govorimo
alijadzigibau

#18 Re: Mužjaci

Post by alijadzigibau »

downtoearth wrote:
alijadzigibau wrote:
ne. govorim baš o iscjedku. ko ima mužjaka zna o čemu govorimo
imam ja muzjaka bosanskog tornjaka i 2 muzjaka bosanske prirodne macke fakat neznam vot ar ju toking abaut :D :lol:
sheilak

#19 Re: Mužjaci

Post by sheilak »

Kod mene je upravo suprotno - ja sam imala isključivo ženke. Nekako su nježnije, privrženije i bolje se s njima slažem. :-D
Prošli put kada sam imala mace, bile su to dvije sestrice ( i njihova mama je bila kod mene ). Dva mala mužjaka su vrlo brzo otišla u kuće mojih prijateljica, ženke nisam dala. :D
*miara*

#20 Re: Mužjaci

Post by *miara* »

poklanjam macice i kad me nazovu ljudi i pitaju ima li muzjaka dodje mi da im opsujem i zivo i mrtvo kako me nerviraju :x :x :x :x :x :x :x :x

ako mi kaze da nece da ga kastrira ja ne znam bi li ga poklanjala takvim ljudima. kad im pocne da pisa po stanu, napada (mene moj KASTRIRANI hugo napada svaki dan po dva puta iako je inace strasna maza) izbacice ga na ulicu i em sto ce jadnicak morat zivjet iz kontejnera, parice se sa nekom drugom mackom i opet se problem ponavlja....

svijum, treba na casovima prirode i drustva i biologije ucit djecu da vole zivotinje i nekim osnovnim stvarima kao kastracijom i sterilizacijom!
SenSen

#21 Re: Mužjaci

Post by SenSen »

Osim uobicajene ljenosti i sebicnosti ljudi kojima je mrsko sterilizirati svoje zivotinje, naisla sam i na podgrupu muzjaka u familiji Primitivus Balkanus cije rezonovanje ide nesto ovako: macke su bezveze, njih ne volim. Ali imati macka, to je nesto "skroz drugo" :? I onda sjede i raspredaju kako su mackovi super i sta sve izvode (sve isto kao i zenke, ali to Primitivus Balkanus ne zna sastaviti).

Sjedeci tako u drustvu sa prijateljicinim momkom i njegovim debilnim jaranima, postalo je jasno da oni koriste svoje preferense za mackove kao nacin da izraze koliko u stvari vise cjene sve sto je musko nad zenskim. Da mi je neko pricao, ne bih mu vjerovala :-) Kakvu samo bizarnu formu uzima Bosanski patrijarhat :D

Ja da sebi nabavljam ljubimca, uzela bih zenke, posto vidim da su vise ugrozene. I ako bas necu da ih sterilisem, postoje injekcije koje veterinar daje svakih sest mjeseci. Mislim da je jedna 15 maraka.
*miara*

#22 Re: Mužjaci

Post by *miara* »

SenSen wrote:Osim uobicajene ljenosti i sebicnosti ljudi kojima je mrsko sterilizirati svoje zivotinje, naisla sam i na podgrupu muzjaka u familiji Primitivus Balkanus cije rezonovanje ide nesto ovako: macke su bezveze, njih ne volim. Ali imati macka, to je nesto "skroz drugo" :? I onda sjede i raspredaju kako su mackovi super i sta sve izvode (sve isto kao i zenke, ali to Primitivus Balkanus ne zna sastaviti).

Sjedeci tako u drustvu sa prijateljicinim momkom i njegovim debilnim jaranima, postalo je jasno da oni koriste svoje preferense za mackove kao nacin da izraze koliko u stvari vise cjene sve sto je musko nad zenskim. Da mi je neko pricao, ne bih mu vjerovala :-) Kakvu samo bizarnu formu uzima Bosanski patrijarhat :D

Ja da sebi nabavljam ljubimca, uzela bih zenke, posto vidim da su vise ugrozene. I ako bas necu da ih sterilisem, postoje injekcije koje veterinar daje svakih sest mjeseci. Mislim da je jedna 15 maraka.

to sve treba kastrirati da se ne namnozi! fuj!
opet ja

#23 Re: Mužjaci

Post by opet ja »

Iz ovih postova sam zakljucila, sto me u principu nije ni iznenadilo, da su u 90 % slucajeva za ovaj haos sto se zbiva na nasim ulicama prije svega krivi "ljubitelji" zivotinja. Jer ascare nisu svi svjesni da upravo takvim nacinom razmisljanja "ja cu uzet musko i sta me briga" se desavaju uzasi poput Butmira :x
Skyfox

#24 Re: Mužjaci

Post by Skyfox »

Sto se macaka tice zenke su tersovi mrtvi i ako ti je u krilu par minuta mozes se smatrati sretnim dok su muzjaci maze :D
SenSen

#25 Re: Mužjaci

Post by SenSen »

*miara* wrote:
SenSen wrote:Osim uobicajene ljenosti i sebicnosti ljudi kojima je mrsko sterilizirati svoje zivotinje, naisla sam i na podgrupu muzjaka u familiji Primitivus Balkanus cije rezonovanje ide nesto ovako: macke su bezveze, njih ne volim. Ali imati macka, to je nesto "skroz drugo" :? I onda sjede i raspredaju kako su mackovi super i sta sve izvode (sve isto kao i zenke, ali to Primitivus Balkanus ne zna sastaviti).

to sve treba kastrirati da se ne namnozi! fuj!

Slazem se! Da je do mene, svi koji hoce da imaju djecu ili ljubimca bi morali da urade razne psiholoske testove i da pohadjaju kurseve prije nego sto im neduzno stvorenje dospije u sake. Isto tako se slazem da bi djeca trebala u skoli da se uce dobrim odnosom prema zivotinjama. Tako se stvaraju civilizirani i suosjecajni buduci drzavljani.. A sto se tice prijateljicinog momka i njegovih jarana, mogu samo reci da je to grupa poglupih, iskompleksiranih idiota :roll: kojima valjda jedino preostaje da se takmice ciji macak veca muda ima :-)

Btw, ta macka u tvom avataru je sega, izgleda k'o da ima five o'clock shadow :D :D
Post Reply