muzika u autu

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
1korisnik

#1 muzika u autu

Post by 1korisnik »

Pozdrav, interesuje me gdje u Sarajevu se moze naci dobar autoradio, tj. neki cd player mozda kakvo pojacalo i set zvucnika, i da to majstori ugrade fino sve povezu i srede. Ne bih bas sad neke hard core teske zvucnike da citava ulica osjeca vibacije, vec samo da je kvalitetan zvuk. I koliko bi otprilike kostalo, budzet je otprilike 700-1000KM. Auto koji kupujem ima neki kasetas, pa to treba povadit i stavit cd/mp3 player i da poveze to sa komandama na volanu.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#2 Re: muzika u autu

Post by mali_milojica »

Za taj budzet mozes uzeti kvalitetan uređaj i uz njega odlicne zvucnike. Sve je do tebe koju marku proizvođaca preferiras.
Meni su npr najdrazi uvijek bili Pioneer ili Alpine i uvijek kada sam uzimao sebi neki player u obzir su dolazile iskljucivo te dvije marke.
Posto su nova vremena trazio bih neki na koji se moze spojiti vanjski MP3 player,IPod ili USB stick.
Da li ce ti to neko moci spojiti da rade komande na volanu koje vec postoje na autu,s tim stvarno nisam upoznat. Mislim da ce to ici malo teze.
swatch

#3 Re: muzika u autu

Post by swatch »

Ako si mislio to stavljati u BMW-a, bolja opcija ti je da potrazis e46 sa fabrickim CD playerom. Fabricki cd je Alpine i vise nego dobro radi sa fabrickim zvucnicima, i nece ti narusiti izgled unutrasnjosti. Ako bas hoces da ubacujes after market onda idi kod Muhe u Caraudio i covjek ce ti sve fino napraviti.
GaRGa

#4 Re: muzika u autu

Post by GaRGa »

swatch wrote:Ako si mislio to stavljati u BMW-a, bolja opcija ti je da potrazis e46 sa fabrickim CD playerom. Fabricki cd je Alpine i vise nego dobro radi sa fabrickim zvucnicima, i nece ti narusiti izgled unutrasnjosti. Ako bas hoces da ubacujes after market onda idi kod Muhe u Caraudio i covjek ce ti sve fino napraviti.

muha, caraudio.ba nema fule 100%
Nabucco

#5 Re: muzika u autu

Post by Nabucco »

Za te pare možeš uzeti i DVD/Mp3 uređaj + pojačalo + zvučnike . i da bude neka bolja marka :D
Edisontije

#6 Re: muzika u autu

Post by Edisontije »

caraudio.ba nema fule 100%
provjereno!!! Ja ugradio prošle godine u svoju Astru ALPINE 2Din HU plus zvučnike Alpine naprijed i nazad.
Sve za desetku!!!! :-D :-D :-D :-D :-D :-D
Hvala Muhi.
Edisontije

#7 Re: muzika u autu

Post by Edisontije »

1korisnik wrote:Pozdrav, interesuje me gdje u Sarajevu se moze naci dobar autoradio, tj. neki cd player mozda kakvo pojacalo i set zvucnika, i da to majstori ugrade fino sve povezu i srede. Ne bih bas sad neke hard core teske zvucnike da citava ulica osjeca vibacije, vec samo da je kvalitetan zvuk. I koliko bi otprilike kostalo, budzet je otprilike 700-1000KM. Auto koji kupujem ima neki kasetas, pa to treba povadit i stavit cd/mp3 player i da poveze to sa komandama na volanu.
na Tranzitu imaš ovu varijantu za desetku!!! www.caraudio.ba
http://www.alpine.hr/p/Products/head-units5
plus zvučnici pa izaberi http://www.alpine.hr/p/Products/speakers15
cjenovnik imaš na www.caraudio.ba
Sretno i uživja u audiofilskom ugođaju i javi šta si ugradio :-D :-D
Post Reply