Muzika, Rodjendani i Hidžab-Zvanični stav islama

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
miskin

#151 Re: Muzika, Rodjendani i Hidžab-Zvanični stav islama

Post by miskin »

Cuj zasto?Ako zagovaras i branis zabranu muzike onda primjeni :D
Nemoj da sad kopam po tvojim postovima da vidim jesi li nakacio kakvu pjesmicu ;-)
ja nista ne zagovaram, ja samo prenosim hadise, izreke ucenjaka nista vise, a sto se tice kopanja nemoj zao mi te umorit ces mi se, sad bi ti stavio jednu moju pjesmicu,ali premisljam se bil ili ne bi
miskin

#152 Re: Muzika, Rodjendani i Hidžab-Zvanični stav islama

Post by miskin »

Eto nek' si nam ti naivan k'o francuska sobarica, :lol:
vidis ovakvi samo vrebaju, ni ne znas da su ovdje

ja sam ti dusa od covjeka vjeruj mi na riječ ;-)
Kroksica

#153 Re: Muzika, Rodjendani i Hidžab-Zvanični stav islama

Post by Kroksica »

miskin wrote:
Da vi skontate da ih nema? I da sam ja u pravu? :D
cuj, nema ih :lol: nemoj me ljutit da ponovo trazim tu knjigu, a morat cu haman, ne treba cilj rasprave da ti bude da ti dokazes da si ti upravu nego da zajednickim snagama dođemo da istine
Haj se naljuti! :P
Salila sam se za ovo "ja u pravu".
fatamorgana

#154 Re: Muzika, Rodjendani i Hidžab-Zvanični stav islama

Post by fatamorgana »

miskin wrote:
Eto nek' si nam ti naivan k'o francuska sobarica, :lol:
vidis ovakvi samo vrebaju, ni ne znas da su ovdje

ja sam ti dusa od covjeka vjeruj mi na riječ ;-)
k'o da gledam, 8-)
miskin

#155 Re: Muzika, Rodjendani i Hidžab-Zvanični stav islama

Post by miskin »

znaci sad sam ja u pravu hahaha, nemoj me ljutit :x
nasa

#156 Re: Muzika, Rodjendani i Hidžab-Zvanični stav islama

Post by nasa »

miskin wrote:
Cuj zasto?Ako zagovaras i branis zabranu muzike onda primjeni :D
Nemoj da sad kopam po tvojim postovima da vidim jesi li nakacio kakvu pjesmicu ;-)
ja nista ne zagovaram, ja samo prenosim hadise, izreke ucenjaka nista vise, a sto se tice kopanja nemoj zao mi te umorit ces mi se, sad bi ti stavio jednu moju pjesmicu,ali premisljam se bil ili ne bi
Znaci licemjerje na djelu :lol: jedno pises drugo pjevas,hahaha
Ovo oko muzike je jedna od besmislenijih rasprava.....ko nije slusao muziku ;-)
miskin

#157 Re: Muzika, Rodjendani i Hidžab-Zvanični stav islama

Post by miskin »

k'o da gledam, 8-)
kazem ti ja, ja te necu slagati, a tvoje oci hoce
miskin

#158 Re: Muzika, Rodjendani i Hidžab-Zvanični stav islama

Post by miskin »

eto sta mi reče da sam licemjer, ovo je sve gore i gore, bio je jedan "brat" abdulhak nije covjek imao 20 postova dobio ban, ali svaki post ovaj kafir, onaj kafir, mislim da ga fata pamti
Kroksica

#159 Re: Muzika, Rodjendani i Hidžab-Zvanični stav islama

Post by Kroksica »

miskin wrote:
znaci sad sam ja u pravu hahaha, nemoj me ljutit :x
Ja to da se naljutis pa da postavis te hadise. Ne znam u cemu je problem, ti volis postavljati hadise jos sad mozes biti siguran da ce ih neko procitat i u detalj protabirit. :D
miskin

#160 Re: Muzika, Rodjendani i Hidžab-Zvanični stav islama

Post by miskin »

Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, je rekao: "Klanjajte onako kako ste vidjeli mene da klanjam! (Buhari)
evo za pocetak, kroksice kud da idemo dalje pored ovog hadisa
fatamorgana

#161 Re: Muzika, Rodjendani i Hidžab-Zvanični stav islama

Post by fatamorgana »

miskin wrote:, bio je jedan "brat" abdulhak nije covjek imao 20 postova dobio ban, ali svaki post ovaj kafir, onaj kafir, mislim da ga fata pamti
Ček, ček, jel' to onaj što je im'o turban na avataru, :lol:
miskin

#162 Re: Muzika, Rodjendani i Hidžab-Zvanični stav islama

Post by miskin »

ma ne znam sta je imao, znam da mu je neko u komentar napisao " ja mislim da se ispod nicka Abdulhakk registrovao sami Bog" naravno ovo je ruzno reci ali raja bila vise izrevoltirana
nasa

#163 Re: Muzika, Rodjendani i Hidžab-Zvanični stav islama

Post by nasa »

miskin wrote:
eto sta mi reče da sam licemjer, ovo je sve gore i gore, bio je jedan "brat" abdulhak nije covjek imao 20 postova dobio ban, ali svaki post ovaj kafir, onaj kafir, mislim da ga fata pamti
haha je li mi to prijetis banom :D zato sto sam te nazvala licemjerom,yo nije uvrjedljivo u Bosni to je kod nas opis vecine zitelja ;-)
Nije nego brate nemoj biti kao ovi nasi politicari ,a i dio uleme jedno se prica drugo radi....
Ako slusas muziku reci,niko nije bezgrjesan i ne brini necemo te mi tuziti ulemi :lol:
fatamorgana

#164 Re: Muzika, Rodjendani i Hidžab-Zvanični stav islama

Post by fatamorgana »

miskin wrote:
ma ne znam sta je imao, znam da mu je neko u komentar napisao " ja mislim da se ispod nicka Abdulhakk registrovao sami Bog" naravno ovo je ruzno reci ali raja bila vise izrevoltirana
Znači bio smor?
Kroksica

#165 Re: Muzika, Rodjendani i Hidžab-Zvanični stav islama

Post by Kroksica »

miskin wrote:Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, je rekao: "Klanjajte onako kako ste vidjeli mene da klanjam! (Buhari)
evo za pocetak, kroksice kud da idemo dalje pored ovog hadisa
Ja ga ne vidjoh kako klanja. :sad:
miskin

#166 Re: Muzika, Rodjendani i Hidžab-Zvanični stav islama

Post by miskin »

haha je li mi to prijetis banom :D zato sto sam te nazvala licemjerom,yo nije uvrjedljivo u Bosni to je kod nas opis vecine zitelja ;-)
Nije nego brate nemoj biti kao ovi nasi politicari ,a i dio uleme jedno se prica drugo radi....
Ako slusas muziku reci,niko nije bezgrjesan i ne brini necemo te mi tuziti ulemi :lol:
ma kaki ja mogu samo prijetit ovom svom macku nikom vise, salim se malo

trudim se da moje riječi prate djela mislim obrnuto, a čovjek je slabo biće i vrata tevbe su otovrena sve dok dusa ne dođe u grlo
Kroksica

#167 Re: Muzika, Rodjendani i Hidžab-Zvanični stav islama

Post by Kroksica »

fatamorgana wrote:
miskin wrote:, bio je jedan "brat" abdulhak nije covjek imao 20 postova dobio ban, ali svaki post ovaj kafir, onaj kafir, mislim da ga fata pamti
To je onaj sto je bio banovan na Homeiniju.
miskin

#168 Re: Muzika, Rodjendani i Hidžab-Zvanični stav islama

Post by miskin »

eh tu se sad javlja problem, vidjeli su ga ashabi i prenijeli to, sad se postavlja pitanje da li vi kuranije pljujete na ashabe kao sto to rade sije, a te je insane Allah odabrao za drugove Njegovog Poslanika, ti isti ashabi su nam prenijeli ovaj Kur'an, znas kad je tek Kur'an bio sastavljen u jednu knjigu poslije smrti Poslanika, idemo dalje
miskin

#169 Re: Muzika, Rodjendani i Hidžab-Zvanični stav islama

Post by miskin »

to je taj
fatamorgana

#170 Re: Muzika, Rodjendani i Hidžab-Zvanični stav islama

Post by fatamorgana »

miskin wrote:
to je taj
Uh, teška tema bila, i sad se naježim ....
nasa

#171 Re: Muzika, Rodjendani i Hidžab-Zvanični stav islama

Post by nasa »

http://youtu.be/IgUp8k9xsbo
EZAN FLOWER-nije muzika,slobodno pogledajte ;-)
Kroksica

#172 Re: Muzika, Rodjendani i Hidžab-Zvanični stav islama

Post by Kroksica »

miskin wrote:
eh tu se sad javlja problem, vidjeli su ga ashabi i prenijeli to, sad se postavlja pitanje da li vi kuranije pljujete na ashabe kao sto to rade sije, a te je insane Allah odabrao za drugove Njegovog Poslanika, ti isti ashabi su nam prenijeli ovaj Kur'an, znas kad je tek Kur'an bio sastavljen u jednu knjigu poslije smrti Poslanika, idemo dalje
Bahaha! Pa o cemu ti ja pricam, nema hadisa u pitanju je tradicija. :lol: :lol: :lol:
Sto se tice toga da je Kur'an sastavljen nakon Poslanikove smrti, nesto mi to vala nije vjerovatno. Zar mislis da bi Poslanik sakupljanje Kur'ana prepustio nekom drugom mimo njega?
miskin

#173 Re: Muzika, Rodjendani i Hidžab-Zvanični stav islama

Post by miskin »

Abdullah b. Mubarek je kazao: "Lanac prenosilaca je od vjere. Da nema lanca prenosilaca govorilo bi se po željama i nahođenjima."

Kur'an tretira namaz općenito Ne definira njegov oblik, način, niti broj, već ga izričito naređuje i terminom "ekimu es-salah" definira naredbu kao "uspostavljanje" namaza tj. obavljanje namaza onako kako ga je uspostavio Allahov Poslanik,sallallahu alejhi ve sellem,koji nam naređuje":Klanjajte kako vidite da ja klanjam!"

Ovdje valja ukazati na jednu komponentu islama koja se ne može nači u drugim religijama i ideologijama, zbog koje je ustaljena tačno iskazana sintagma da je islam vjera seneda tj. vjera koja svoju doktrinu ne gradi na legendama niti predajama bez izvora, već samo na onome sto je vjerodostojno i ima svoj lanac prenosilaca Pri tome se vodi računa o
svakom prenosiocu, kolika je njegova učenost i koje su mu karakteristike, iz generacije u generaciju' od izvora koji je izrekao određenu sintagmu do nas Ove te činjenica najviše da uočiti u nauci o hadisu, te iz nje izasloj nauci "el-dterhu vet-t'adil"'
miskin

#174 Re: Muzika, Rodjendani i Hidžab-Zvanični stav islama

Post by miskin »

Bahaha! Pa o cemu ti ja pricam, nema hadisa u pitanju je tradicija. :lol: :lol: :lol:
Sto se tice toga da je Kur'an sastavljen nakon Poslanikove smrti, nesto mi to vala nije vjerovatno. Zar mislis da bi Poslanik sakupljanje Kur'ana prepustio nekom drugom mimo njega?
nemoj mi se smijati u lice, ozbiljno pricamo, kako to ne znas kad je Kur'an sakupljen tek nakon one prevare kad su 70 hafiza ubijeno pa se pobojali da ce nestati Kur'ana pa su to zapisali, To je otpočeo Ebu - Bekr na prijedlog Omera.

Der procitaj ovo http://www.nur-islam.com/index.php?opti ... Itemid=216
Kroksica

#175 Re: Muzika, Rodjendani i Hidžab-Zvanični stav islama

Post by Kroksica »

miskin wrote:Abdullah b. Mubarek je kazao: "Lanac prenosilaca je od vjere. Da nema lanca prenosilaca govorilo bi se po željama i nahođenjima."

Kur'an tretira namaz općenito Ne definira njegov oblik, način, niti broj, već ga izričito naređuje i terminom "ekimu es-salah" definira naredbu kao "uspostavljanje" namaza tj. obavljanje namaza onako kako ga je uspostavio Allahov Poslanik,sallallahu alejhi ve sellem,koji nam naređuje":Klanjajte kako vidite da ja klanjam!"

Ovdje valja ukazati na jednu komponentu islama koja se ne može nači u drugim religijama i ideologijama, zbog koje je ustaljena tačno iskazana sintagma da je islam vjera seneda tj. vjera koja svoju doktrinu ne gradi na legendama niti predajama bez izvora, već samo na onome sto je vjerodostojno i ima svoj lanac prenosilaca Pri tome se vodi računa o
svakom prenosiocu, kolika je njegova učenost i koje su mu karakteristike, iz generacije u generaciju' od izvora koji je izrekao određenu sintagmu do nas Ove te činjenica najviše da uočiti u nauci o hadisu, te iz nje izasloj nauci "el-dterhu vet-t'adil"'
Nosi sad te neke lijeve. Samo Kur'an i hadis.

BTW zasto mislis da bih pljuvala po prvoj generaciji Mulimana tj. ashabima? Pa ti ljudi su bili prve "Kur'anije"! Pa nema smisla da ista lose mislim o njima. SubhanAllah! :D
Post Reply