Muzika na svadbi
Moderator: anex
-
emir78
#51 Re: Muzika na svadbi
Ima li kakvih prijedloga i savjeta? dobra svirka za malo love...
- felipe kajetano
#52 Re: Muzika na svadbi
Koliko je to malo love?emir78 wrote:Ima li kakvih prijedloga i savjeta? dobra svirka za malo love...
-
geronja
#53 Re: Muzika na svadbi
ovde je neko uzeo moju sifru. ne reklamiram nikoga. šta me briga za Brkića i ostale muzikaše.
-
LaCici
#54 Re: Muzika na svadbi
Meni je svadba u Kulinom dvoru u Semizovcu i sto se tice muzike svirat ce mi njihovi tamburasi za 300 KM. To je super cijena s obzirom da su u pitanju tamburasi, i da vecinom ne sviraju ispod 600 KM.
-
Gospoda Ministarka
#55 Re: Muzika na svadbi
.
Last edited by Gospoda Ministarka on 15/02/2013 08:45, edited 1 time in total.
-
meelli
#56 Restorani za svadbe, gdje je najbolje, bendovi
Pozdrav svima!
Možda je ova tema već isfurana.... Ali s obzirom da ću početkom 10-tog mjeseca imati svoje vjenčanje, tako predstoje i problemi u vezi izbora restorana, možda nekog benda ili npr pjevač i gitara pošto neće biti veeelika svadba, možda do nekih 50-tak gostiju. Kako se kreću cijene i td. Moja želja je da ne idem u opštinu, već da nas matičar vjenča u restoranu u kojem će biti svadba.... Zato molim ukoliko imate neke prijedloge, svoja iskustva u vezi gore navedenog pišite dobro će doći kao pomoć.
Hvala!
Možda je ova tema već isfurana.... Ali s obzirom da ću početkom 10-tog mjeseca imati svoje vjenčanje, tako predstoje i problemi u vezi izbora restorana, možda nekog benda ili npr pjevač i gitara pošto neće biti veeelika svadba, možda do nekih 50-tak gostiju. Kako se kreću cijene i td. Moja želja je da ne idem u opštinu, već da nas matičar vjenča u restoranu u kojem će biti svadba.... Zato molim ukoliko imate neke prijedloge, svoja iskustva u vezi gore navedenog pišite dobro će doći kao pomoć.
Hvala!
-
meelli
#57 Bendovi, tamburaši, pjevači koji sviraju na svdbama,
Ukoliko ste prisustvovali nekoj proslavi kao što je svadba, a da je pri tome štimung bio za svaku pohvalu zahvaljujući bendu, tamburašima ili pjevaču, molim Vas da pišete ovdje i da date neki prijedlog za angažovanje istih... Imam svadbu krajenm 9-tog mjeseca
Hvala!
P.S. Repertoar muzike: svega pomalo -strana, domaća zabavna, stara dobra narodna....
P.S. Repertoar muzike: svega pomalo -strana, domaća zabavna, stara dobra narodna....
- Erzsebet
#58 Re: Bendovi, tamburaši, pjevači koji sviraju na svdbama,
meelli wrote:P.S. Repertoar muzike: svega pomalo -strana, domaća zabavna, stara dobra narodna....
Kako ne volim ovakav repertoar...
-
meelli
#59 Re: Bendovi, tamburaši, pjevači koji sviraju na svdbama,
Erzsebet wrote:meelli wrote:P.S. Repertoar muzike: svega pomalo -strana, domaća zabavna, stara dobra narodna....
Kako ne volim ovakav repertoar...![]()
Jest šarenilo, al i gosti su nam različitih ukusa....
- Erzsebet
#60 Re: Bendovi, tamburaši, pjevači koji sviraju na svdbama,
Pa zar to nije samo vaš i najvažniji dan? Ko šiša goste...meelli wrote:Jest šarenilo, al i gosti su nam različitih ukusa....
-
meelli
#61 Re: Bendovi, tamburaši, pjevači koji sviraju na svdbama,
Pa zar to nije samo vaš i najvažniji dan? Ko šiša goste...[/quote
Hehe, jest to "naš" dan, al' nećemo valjda na podiju plesati samo ja i dragi????
Ej stvarno, ako ima neko prijedlog za dobre tamburaše, bend, pjevač.... Nek piše ovdje....
Hehe, jest to "naš" dan, al' nećemo valjda na podiju plesati samo ja i dragi????
Ej stvarno, ako ima neko prijedlog za dobre tamburaše, bend, pjevač.... Nek piše ovdje....
-
kristina_1
#62 Re: Restorani za svadbe, gdje je najbolje, bendovi
pozdrav svim forumasima!
ja sam trenutno u procesu trazenja prostora za svadbu, pa rekoh da ne otvaram novu temu, da se prikljucim ovdje.....
vec sam razmatrala neke prostore, ali nisam uspjela naci nista odgovarajuce. Moj plan je sljedeci: svadba za 200 ljudi u ljetnjem periodu na otovrenom prostoru, na terasi nekog restorana ili hotela..... U slucaju kise bi trebalo da postoji mogucnost ulaska unutra. Dva prostora koji su moji favoriti Restoran lovac i Golf klub ne mogu primiti tako veliki broj ljudi. Ako neko ima nekih ideja neka mi kaze! Pretpostavljam da ima jos mjesta u Sarajevu ( ili u okolini) koja bi mogla bit iinteresantna...
hvala unaprijed!
ja sam trenutno u procesu trazenja prostora za svadbu, pa rekoh da ne otvaram novu temu, da se prikljucim ovdje.....
vec sam razmatrala neke prostore, ali nisam uspjela naci nista odgovarajuce. Moj plan je sljedeci: svadba za 200 ljudi u ljetnjem periodu na otovrenom prostoru, na terasi nekog restorana ili hotela..... U slucaju kise bi trebalo da postoji mogucnost ulaska unutra. Dva prostora koji su moji favoriti Restoran lovac i Golf klub ne mogu primiti tako veliki broj ljudi. Ako neko ima nekih ideja neka mi kaze! Pretpostavljam da ima jos mjesta u Sarajevu ( ili u okolini) koja bi mogla bit iinteresantna...
hvala unaprijed!
-
bumboo
#63 Re: Restorani za svadbe, gdje je najbolje, bendovi
Gledala sam nedavno slike s lijepe svadbe u restoranu KIŠOBRAN, hotel Bosnia, rodica mi bila, kaže da je ukupna organizacija bila super, hrana isto tako. Meni je za svadbe takvog tipa bio najbolji hotel UNA ali se zatvorio, pa mi se ono što sam vidjela na ovim slikama iz Hotela Bosnia najviše činilo sličnim "Uni".
-
tvile
#64 Re: Restorani za svadbe, gdje je najbolje, bendovi
Restoran Fellini ali maksimalno za 60-70 gostiju 
- Koshpa
#65 Re: Restorani za svadbe, gdje je najbolje, bendovi
Restorani hotela, Hollywood, Sarajevo, Saray a jedini koji moze da primi oko 200 gostiju je restoran hotela Radon plaza, onda kisobran hotela Bosnia pa restoran Bosna 2 na Ilidzi i on ima velik prostor
a sto se tice gostiju do broja 70 predlazem restoran Zelena dolina kod pionirske doline. a do 100 osoba predlazem restoran Djulbasta "na zmajevcu"
Nadam se da sam pomogao
a sto se tice gostiju do broja 70 predlazem restoran Zelena dolina kod pionirske doline. a do 100 osoba predlazem restoran Djulbasta "na zmajevcu"
Nadam se da sam pomogao
-
LaCici
#66 Re: Restorani za svadbe, gdje je najbolje, bendovi
Moja svadba je bila u basti restorana Kulin dvor u Semizovcu, prelijep ambijent, pored rijeke u zelenilu sve. Ne znam koliko moze stati ljudi u bastu ali je prilicno velika.
-
baby24
#67 Re: Restorani za svadbe, gdje je najbolje, bendovi
znate li koji od ovih (ili drugih) restorana imaju svoje tamburase??? mada mene interesuje manji restoran?? hvala
-
LaCici
#68 Re: Restorani za svadbe, gdje je najbolje, bendovi
Kulin dvor ti ima svoje tamburase, i pravo su jeftini. Za moju svadbu su uzeli 300 KM
- Koshpa
#69 Re: Restorani za svadbe, gdje je najbolje, bendovi
Zelena dolina u pionirskoj ima svoje tamburase, otidji neces se pokajati, prostor prelijep sa veeeeeeelikommmm zelenom bastom a unutra moze stati cca 80 ljudibaby24 wrote:znate li koji od ovih (ili drugih) restorana imaju svoje tamburase??? mada mene interesuje manji restoran?? hvala
Sretno u braku
-
Suzie Q
#70 Re: Muzika na svadbi
joj gledam ove vaše cijene i ne mogu vjerovati.....moja je svadba sljedeće godine u Hercegovini i za dobar bend ću morati iskeširati oko 2000KM

-
girl
#71 Re: Muzika na svadbi
imaju dvojica iz travnika su ja mislim, bugojna tako nesto. gordan (onaj sto je nekad bio na talentima nekim, onim prvim cini mi se) i jos neko s njim, sviraju sve navedeno, sevdalinke, ex yu rock, fine narodnjake beslica i to. ja bila na dvije svadbe gdje su svirali i meni se "dopalo"
koliko kostaju zaista ne znam, ali nisu bas jeftini, to mi rece muz, rekao mu rodjak. cini mi se da se pricalo o cifri oko 1000 KM ali i to ti nisam sigurna. jedna svadba bila u uni onoj bivsoj, a druga u nekom restoranu na stupu, zaboravih kako se zove, tamo kod benzinske pumpe , preko puta te bivse une. ako budes zainteresiran mogu pitati lika ovog, tog rodjaka od muza, sto sam bila na njegovoj svadbi da mi da broj pa trazi na pp, poslat cu ti. usput, repertoar im je bio razlicit na te dvije svadbe, u zavisnosti od toga kako su mladenci dogovorili - na jednoj je bilo vise "urbane" muzike, jer je i raja bila takva, a na drugoj vise narodnjaka. i nije bilo tog lijepljenja novcanica po celu i sl, bar ja to nisam primjetila.
-
girl
#72 Re: Muzika na svadbi
Gospoda Ministarka wrote:Svadba je jednom...nece biti ni krkanska ali htjela bi da se zna da je svadba tako da je ne bih ni pravila ako bi sama sebi morala pustat muziku... nece biti pevaljke da se kiti ali Boga mi bi htjela neke tamburase ili trubace nije losa varijanta ni neki decki sa instrumentima...Neelix wrote:ja ne znam koji klinac uopste mora biti muzicara? Iznajmis malo vece zvucnike i pustas sam sebi normalnu muziku, doce te 10 puta jeftinije, osim ako nije neka krkanska svadba gdje se mora "kitit" pevaljka i slicno
slazem se s navedenim, iako sam na prosloj svadbi gdje su bili trubaci izasla iz objekta. oni su mi bas bili krkanski, prebucni, pretjerani, i visak na lijepoj svadbi s dobrom muzikom , dosta sevdalinki, dosta finih narodnjaka, dosta ex yu. bas su mi nekako pokvarili ugodjaj u tom svemu. (u hotelu bosna je bila svadba, cini mi se da se tako zove, na ilidzi kod okretaljke). i bilo je tog kicenja i lijepljenja novcanica po celu. bas onako mi se hm, nije svidjelo. ali sto se tice tamburasa, tu sam definitivno ZA
-
thEnd
#73 Re: Muzika na svadbi
Raja, ima li neko za preporuciti dobar bend za svadbu...vidim ove postove ali sve starije...
-
sabina858
#74 Re: Muzika na svadbi
Dok sam trazila muziku i ostale stvari(vjencanica,cvjetici,cipele...
citala sam samo po forumima..nisam dobila neku pomoc,pa sam preko nekih prijatelja nasla muziku.Dva momka,skroz super,sviraju sta zelis,mada oni preferiraju sevdalinke,starogradske,kulturne narodnjake.Pjevac napravi bas pravi dernek,jer i pravo dobro plese,meni je bilo super a i svi gosti su prezadovoljni.I sto je najbitnije nisu skupi.Mislim da je moj dragi platio njih dvojica plus razglas 400km.Imali smo jos drugih prijedloga,pogledali kao neke snimke i uzas zivi.Kao laik cujem da nit znaju svirati niti pjevati.Ipak mislim da je muzika najbitnija na svadbi,za ugodjaj,jer ako muzika ne valja onda svadba-propala.Znam kako je meni bilo tesko sve organizovati pa ako nekome treba pomoc tu sam:) za bilo sta,vjencanicu,cvijece,cvjetice za kicenje,restoran,tortu (op.a. tortu nam je pravila teta koja je pravila tortu za otvaranje americke ambasade)i sl.puna sam svjezih informacija:)Moze i na mail [email protected] pozz svima..i sretno sa pripremama:)
-
sabina858
#75 Re: Muzika na svadbi
Da,na jos nesto bih skrenula paznju(moj dojam).Prosle godine sam bila na vjencanju svoje rodice bas u Kulinom dvoru,jer se ona odlucila za tamburase,kao kulturna varijanta.Uopste mi se nije svidjelo.Ipak oni pjevaju na suho,bez mikrofona,ako su u tvom radijusu od oko 2 metra cujes muziku,kad se odmaknu malo dalje,cujes samo raju kako prica i kao da je muzika preko puta ulice :)meni se nije svidjelo,monotono skroz. Ja sam za ovu verziju s muzicarima,fino se dogovoris sta ti sviraju i no problem..