Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Wels, svaka cast na ovome.. jako me zanima, pa cu bas poslusati ove stvarke... dosta vise klasike i ispranih tonova... koliko imas ovakvih cd-ova? Gdje ih se moze nabaviti?
Zivim u Austriji i ovdje dolaze juznoamericke grupe koje izvode njihovu tradicionalnu muziku.Sviraju na ulici gdje i prodaju svoje cd- ove.Gledao sam ih ijednog ljeta i u Porecu, u Geteborgu proslog ljeta, gdje sam napravio i neke fotografije.
wels wrote:Ja volim ovo slushat,a dosta sam ih i uzivo slusao.
Ne zezaj? Gdje?
pa budu oni iz Bolivije svake godine u Ferhadiji po nekoliko dana sviraju super im je muzika, a nikad se nisam nakanio da kupim cd (jedan od njih je zaduzen za prodavanje)
Imala sam ih i ja priliku slusati u Becu, na jednom trgu, na zalost, samo na kratko, jer sam vec bila stigla pred kraj... nevjerovatno je koliko je ljudi bilo, a dosta ih je i ubacilo nesto novca u one njihove velike kofere...
Voljela bih kad bi nekad posjetili i nas... samo vjerovatno im se ne isplati, jer slute da ovi nasi nemaju sluha za takvu vrstu muzike...
wels wrote:Ja volim ovo slushat,a dosta sam ih i uzivo slusao.
Ne zezaj? Gdje?
pa budu oni iz Bolivije svake godine u Ferhadiji po nekoliko dana sviraju super im je muzika, a nikad se nisam nakanio da kupim cd (jedan od njih je zaduzen za prodavanje)
Ma Sarajka hanuma sam , ali nekako ih nisam vidjala ljetos... mozda zato sto uvijek negdje pobjegnem kada se pocne asfalt pusiti (proslo ljeto nisam skoro nikako bila u Sa, pa sam ih mozda fulila)
Ove sam slushao u Geteborgu zadnjeg ljeta i usput sam se do suza ismijao jednom pijanom Svedjaninu koji je onako pijan posrcuci igrao ratni ples.
Na kraju je i on zaradio aplauz gledalaca i sviraca,naravno uz smjeh
Stitch__ wrote:pa budu oni iz Bolivije svake godine u Ferhadiji po nekoliko dana sviraju super im je muzika, a nikad se nisam nakanio da kupim cd (jedan od njih je zaduzen za prodavanje)
a vidio sam iste likove i u zagrebu
I ja ih isto sretao u Ferhadiji, a jedne godine i na moru, u Omisu...
hej wels, imas na ovom podforumu temu koju je postavio Fluid, File sharing ili tako nesto, ima spisak pravo puno ovih hostova poput rapidsharea i karakteristike, pa postavi na neki koji ne ogranicava promet