Towelie wrote:Mozda ga budi podnevski ezan.Dexx1 wrote:A oni uce: Namaz je bolji od spavanjaRNG_25 wrote: Naravno, ima hodža koji znaju relativno "ugodno" učiti, pa ako me i probude, to bude blago, a onda mogu brzo i zaspati opet...
Muzika dok je ezan
- Kroksica
#851 Re: Muzika dok je ezan
-
Dexx1
#852 Re: Muzika dok je ezan
LoLTowelie wrote: Mozda ga budi podnevski ezan.
- Ludzak
#853 Re: Muzika dok je ezan
eee čemu vi pridajete pažnju, majko mila. Ko drži do vjere valjda će znati šta treba uz ezan, a ko ne drži do vjere njegova stvar šta će raditi.
ČČuuujj muzika zabranjena u Islamu
eee vjere, vjere, šta uradiste od ljudi !! Napraviste od njih zatupljenje radikaliste.
ČČuuujj muzika zabranjena u Islamu
eee vjere, vjere, šta uradiste od ljudi !! Napraviste od njih zatupljenje radikaliste.
- Ludzak
#854 Re: Muzika dok je ezan
hahahahaha... šta kažeš ?? Pit ćemo ključalu vodu ??johnlock071 wrote:"I tada ćete vi, o zabludjeli, koji poričete oživljenje, sigurno s drveta zekkum jesti, i njime ćete trbuhe puniti, pa zatim na to vodu ključalu piti, poput kamila koje ne mogu žeđ ugasiti, to će na onom svijetu biti gošćenje njihovo." (El-Vaki'a, 51-56)
Kao prvo čovjek kada umre, za njim umire i svako čulo. Duša nema fizičku bol, tako da teoriju o pijenjem ključale vode i patnje u vatri možeš baciti mačku pod rep. Duša čovjeka je čista energija i ono ne može biti bolesno.
Znači, duša ne posjeduje fizičku bol. Duša je duša.
Gdje životinje idu poslije smrti ??
- Towelie
#855 Re: Muzika dok je ezan
Dusa je dusa, a ti o dusi ne znas puno.
-
johnlock071
#856 Re: Muzika dok je ezan
Popravi malo padeže i ne lupaj gluposti. Vozdra.Ludzak wrote:hahahahaha... šta kažeš ?? Pit ćemo ključalu vodu ??johnlock071 wrote:"I tada ćete vi, o zabludjeli, koji poričete oživljenje, sigurno s drveta zekkum jesti, i njime ćete trbuhe puniti, pa zatim na to vodu ključalu piti, poput kamila koje ne mogu žeđ ugasiti, to će na onom svijetu biti gošćenje njihovo." (El-Vaki'a, 51-56)![]()
Kao prvo čovjek kada umre, za njim umire i svako čulo. Duša nema fizičku bol, tako da teoriju o pijenjem ključale vode i patnje u vatri možeš baciti mačku pod rep. Duša čovjeka je čista energija i ono ne može biti bolesno.
Znači, duša ne posjeduje fizičku bol. Duša je duša.
Gdje životinje idu poslije smrti ??
- Ludzak
#857 Re: Muzika dok je ezan
Ajde kao bolji poznavalac duse, reci mi sta je to dusa!Towelie wrote:Dusa je dusa, a ti o dusi ne znas puno.
Cujjj picemo kljucalu vodu
Vi se brukate sa vasim vjerskim istrazivanjem.
Gdje ce zivotinje otici poslije smrti?
- Towelie
#858 Re: Muzika dok je ezan
Kad su rabini dosli do Poslanika saws da provere je li on zaista poslanik, postavili su mu 3 pitanja. Jedno od njih je bilo, sta je to dusa. Njemu je objavljeno: - „Pitaju te o duši. Reci: „Šta je duša – samo Gospodar moj zna, a vama je dato samo malo znanja.“ (El-Isra, 85.)Ludzak wrote:Ajde kao bolji poznavalac duse, reci mi sta je to dusa!Towelie wrote:Dusa je dusa, a ti o dusi ne znas puno.
Cujjj picemo kljucalu vodu![]()
Vi se brukate sa vasim vjerskim istrazivanjem.
Gdje ce zivotinje otici poslije smrti?
Ovo se odnosi na samu bit duse, njenu esenciju. Sto opet znaci da mi ne znamo ama bas nista o dusi. Jedna od stvari koje znamo a koje tebi deluju nemogucim jeste da duza moze osecati bol kada je odvojena od tela. Ovo stanje ce biti u Berzahu kada ce duse ljudi koji to zasluze biti kaznjavane iako nisu vise sjedinjene sa svojim fizickom telom. Priroda duse je takva da nisu potrebni receptori za bol da bi osetila kaznu. U ovom hadisu se nalazi i dokaz za tu tvrdnju. Napominjem da se krecemo u okviru u kome hadisi jesu dokaz.
Prenosi Aiša, radijallahu anha: „Došle su mi dvije stare Jevrejke iz Medine, pa su mi rekle: „Stanovnici kabura se kažnjavaju u svojim kaburima!“ Ja sam to porekla i nisam željela da im povjerujem, pa su one otišle. Potom je kod mene došao Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, pa sam mu rekla: „Allahov Poslaniče, dvije stare Jevrejke iz Medine su rekle: „Stanovnici kabura se kažnjavaju u svojim kaburima!“ Reče: „Istinu su kazale! Uistinu se oni kažnjavaju kaznom koju čuju sve životinje!“ Pa nisam vidjela da je klanjao namaz, a da nije tražio zaštitu od kaburskog azaba!“ (Nesai)
Sto se zivotinja tice, one imaju animalnu dusu i doci ce na Sudnji dan. Medju njima ce se izravnati racuni tako da ce i sutom ovnu biti dozvoljeno da udari onog rogatog. Kada se to zavrsi Allah swt ce narediti zivotinjama da postanju prasina ponovo i one ce se povratiti u nepostojanje.
- Kikibombona
#861 Re: Muzika dok je ezan
Hej, ljudi, narocito vjernici, stvarno me zanima da li je grijeh poslusati jednu ovakvu pjesmu...?
https://www.youtube.com/watch?v=MbZ2UNZoY_M
...ili ovakvu?
https://www.youtube.com/watch?v=hIVAchme-bY
https://www.youtube.com/watch?v=MbZ2UNZoY_M
...ili ovakvu?
https://www.youtube.com/watch?v=hIVAchme-bY
- nasa
#862 Re: Muzika dok je ezan
bas onako logicno pitanje sam ne znam kako ce ti to kliknuti ako misle da je a priori muzika grijeh 
PS Zagor, Asur, dosta....mislim, bas vas tolerisem u trolonju, skretanju tema i sl. ali ne moze bas svaka tema, a i malo izgubim strpljenje, ponekad
PS Zagor, Asur, dosta....mislim, bas vas tolerisem u trolonju, skretanju tema i sl. ali ne moze bas svaka tema, a i malo izgubim strpljenje, ponekad
- zagortenej
#863 Re: Muzika dok je ezan
Pa kad kliknemo i pogledamo, ako ocijenimo da je haram onda ćemo se iskreno pokajatinasa wrote:bas onako logicno pitanje sam ne znam kako ce ti to kliknuti ako misle da je a priori muzika grijeh
- nasa
#864 Re: Muzika dok je ezan
Mozes i platiti da ti "nauce" sta, izbicevat se, ima opcija....samo proberizagortenej wrote:Pa kad kliknemo i pogledamo, ako ocijenimo da je haram onda ćemo se iskreno pokajatinasa wrote:bas onako logicno pitanje sam ne znam kako ce ti to kliknuti ako misle da je a priori muzika grijeh
- Kikibombona
#865 Re: Muzika dok je ezan
Ne slusas nikakvu muziku osim islamske?nasa wrote:bas onako logicno pitanje sam ne znam kako ce ti to kliknuti ako misle da je a priori muzika grijeh![]()
- zagortenej
#866 Re: Muzika dok je ezan
Samo ako ima uporište u Kur'anu i sunnetunasa wrote:Mozes i platiti da ti "nauce" sta, izbicevat se, ima opcija....samo proberizagortenej wrote:Pa kad kliknemo i pogledamo, ako ocijenimo da je haram onda ćemo se iskreno pokajatinasa wrote:bas onako logicno pitanje sam ne znam kako ce ti to kliknuti ako misle da je a priori muzika grijeh
- nasa
#867 Re: Muzika dok je ezan
Znala sam da ces se dublje zakopati, a mogao si samo smajli stavitKikibombona wrote:Ne slusas nikakvu muziku osim islamske?nasa wrote:bas onako logicno pitanje sam ne znam kako ce ti to kliknuti ako misle da je a priori muzika grijeh![]()
Ako neko ne slusa muziku onda ne postoji podkategorija "islamska muzika"
Ali posto znam da bi ovo s tobom moglo potrajati i otici na hiljadu pitanja, skraticu, ja slusam muziku, ono sto mi se svidja, a svidja mi se svasta
- Kikibombona
#868 Re: Muzika dok je ezan
Pa dobro, da li su dvije pjesme haram!nasa wrote: Znala sam da ces se dublje zakopati, a mogao si samo smajli stavit![]()
Ali posto znam da bi ovo s tobom moglo potrajati i otici na hiljadu pitanja, skraticu, ja slusam muziku, ono sto mi se svidja, a svidja mi se svasta
Pjesme imaju seksualne aluzije ali nisu vulgarne.
Da li je problem slusati ovakve pjesme i misliti na partnera?
Po tvom misljenju?
- nasa
#869 Re: Muzika dok je ezan
Ma jok, El kafi je "dovoljan"zagortenej wrote:Samo ako ima uporište u Kur'anu i sunnetunasa wrote:Mozes i platiti da ti "nauce" sta, izbicevat se, ima opcija....samo proberizagortenej wrote: Pa kad kliknemo i pogledamo, ako ocijenimo da je haram onda ćemo se iskreno pokajati
- nasa
#870 Re: Muzika dok je ezan
Nije da je moje misljenje niti za islam, a niti za one koji ne slusaju, relevantnoKikibombona wrote:Pa dobro, da li su dvije pjesme haram!nasa wrote: Znala sam da ces se dublje zakopati, a mogao si samo smajli stavit![]()
Pjesme imaju seksualne aluzije ali nisu vulgarne.
Da li je problem slusati ovakve pjesme i misliti na partnera?
Po tvom misljenju?
Valjda polazi od toga kako pojedinac uopce nesto dozivljava i dalje na sta ga to potice, a i od ukusa.Nekad su neke pjesme i tebi ok tekstom i muzikom ali nisu ti bas po ukusu...tako da, ne znam sta dati kazem, da mislim da mi je problem ne bi ni slusala jednako kao i oni sto misle da im jeste problem ne slusaju
- zagortenej
#871 Re: Muzika dok je ezan
ako njoj ne smeta, ne smeta ni meni