Naj si jaca na forumu.mejrami wrote:muzika tarlaha u 16 bio ezam il ne.
prije se obazirem dal neko spava u kuci il je budan , imam li pudinga u frizideru , dal su mi stikle sjajne itd..
bas me zanima dal u krescanskim zemljama dok crkva lupa mora zivot da stane...pretpostavljam ne.
Muzika dok je ezan
- Kroksica
#801 Re: Muzika dok je ezan
- fatamorgana
#802 Re: Muzika dok je ezan
K'o da gledam!Towelie wrote: U pravu je Hadira. Najveca dzenetska blagodat je gledanje Allahovog Lica, pa ko dospe u Dzennet, on ce ovu blagodat i imati.
- Towelie
#804 Re: Muzika dok je ezan
Da je srece, pa bez ovog K'o.fatamorgana wrote:K'o da gledam!Towelie wrote: U pravu je Hadira. Najveca dzenetska blagodat je gledanje Allahovog Lica, pa ko dospe u Dzennet, on ce ovu blagodat i imati.
- fatamorgana
#805 Re: Muzika dok je ezan
Ma neda bog što se u narodu kaže ....Towelie wrote:Da je srece, pa bez ovog K'o.fatamorgana wrote:K'o da gledam!Towelie wrote: U pravu je Hadira. Najveca dzenetska blagodat je gledanje Allahovog Lica, pa ko dospe u Dzennet, on ce ovu blagodat i imati.
- Towelie
#806 Re: Muzika dok je ezan
Nece fata u Dzennet, pa i motikom da ga teras.
- fatamorgana
#807 Re: Muzika dok je ezan
Biram društvo,Towelie wrote:Nece fata u Dzennet, pa i motikom da ga teras.
- vazi
#808 Re: Muzika dok je ezan
fatamorgana wrote:Biram društvo,Towelie wrote:Nece fata u Dzennet, pa i motikom da ga teras.
ko zna dje ce ko , krhko je znanje ...
- animals
#809 Re: Muzika dok je ezan
Ko da vidim, da ces sa 7 djevica da uzivas..fatamorgana wrote:Biram društvo,Towelie wrote:Nece fata u Dzennet, pa i motikom da ga teras.
kad vec ne mozes na ovom svijetu..
samo malo strpljenja..
a ako ti se bas zuri, znas, kako ces
-
kerima1
#810 Re: Muzika dok je ezan
animals wrote:Ko da vidim, da ces sa 7 djevica da uzivas..fatamorgana wrote:Biram društvo,Towelie wrote:Nece fata u Dzennet, pa i motikom da ga teras.
kad vec ne mozes na ovom svijetu..![]()
samo malo strpljenja..
- šatirana_ljubičica
#811 Re: Muzika dok je ezan
kerima1 wrote:[
Ko da vidim, da ces sa 7 djevica da uzivas..
kad vec ne mozes na ovom svijetu..![]()
samo malo strpljenja..
eheto kerime opet meni na zicer
pa bona ne bila gdje će ti biti smiješno podsmijehivanje jednog nevjernika
-
johnlock071
#812 Re: Muzika dok je ezan
"I tada ćete vi, o zabludjeli, koji poričete oživljenje, sigurno s drveta zekkum jesti, i njime ćete trbuhe puniti, pa zatim na to vodu ključalu piti, poput kamila koje ne mogu žeđ ugasiti, to će na onom svijetu biti gošćenje njihovo." (El-Vaki'a, 51-56)
-
RNG_25
#813 Re: Muzika dok je ezan
Kako će "piti" ključalu vodu?johnlock071 wrote:"I tada ćete vi, o zabludjeli, koji poričete oživljenje, sigurno s drveta zekkum jesti, i njime ćete trbuhe puniti, pa zatim na to vodu ključalu piti, poput kamila koje ne mogu žeđ ugasiti, to će na onom svijetu biti gošćenje njihovo." (El-Vaki'a, 51-56)
- šatirana_ljubičica
#814 Re: Muzika dok je ezan
Nadam se da nikad nećeš saznati, akobogda.RNG_25 wrote:Kako će "piti" ključalu vodu?johnlock071 wrote:"I tada ćete vi, o zabludjeli, koji poričete oživljenje, sigurno s drveta zekkum jesti, i njime ćete trbuhe puniti, pa zatim na to vodu ključalu piti, poput kamila koje ne mogu žeđ ugasiti, to će na onom svijetu biti gošćenje njihovo." (El-Vaki'a, 51-56)
-
RNG_25
#815 Re: Muzika dok je ezan
To nije odgovor.šatirana_ljubičica wrote:Nadam se da nikad nećeš saznati, akobogda.
-
johnlock071
#816 Re: Muzika dok je ezan
Ma tvoje pitanje nije pitanje...RNG_25 wrote:To nije odgovor.šatirana_ljubičica wrote:Nadam se da nikad nećeš saznati, akobogda.
Zanima te kako je moguće piti ključalu vodu? Ili šta precizno?
-
RNG_25
#817 Re: Muzika dok je ezan
Oh, moje pitanje je ispravno. Da, zanima me kako će piti ključalu vodu? Je li moguće piti ključalu vodu?johnlock071 wrote:Zanima te kako je moguće piti ključalu vodu? Ili šta precizno?
-
johnlock071
#818 Re: Muzika dok je ezan
RNG_25 wrote:Oh, moje pitanje je ispravno. Da, zanima me kako će piti ključalu vodu? Je li moguće piti ključalu vodu?johnlock071 wrote:Zanima te kako je moguće piti ključalu vodu? Ili šta precizno?
Ohoho; Pa za ovaj svijet nisam siguran, možeš probati mada ti ne bi savjetovao, vjerovatno bi imalo katastrofalne posljedice..
U idućem, pravom, vječnom svijetu, koji nam svima neminovno slijedi vjerovali u njega ili ne vjerovali, za nevjernike slijedi teška patnja, u kojem će u svakom momentu priželjkivati smrt, no ona im nikad neće doći. Između ostalog biće pojeni ključalom vodom iz čega možeš zaključiti razmjere patnje.
Fedžr 23-26
i kad se tog Dana primakne Džehennem; tada će se čovjek sjetiti - a na što mu je sjećanje?! -
i reći: "Kamo sreće da sam se za ovaj život pripremio!"
Tog Dana niko neće kao On mučiti,
i niko neće kao On u okove okivati!
-
kerima1
#819 Re: Muzika dok je ezan
Pravom..kao ovaj svijet nje pravi,opsjena je,prividjenje,umisljanje da je ovo svijet i zivot?U idućem, pravom, vječnom svijetu
-
RNG_25
#820 Re: Muzika dok je ezan
Dakle, opet nema odgovora na moje pitanje. To mi je jasno, obzirom da odgovor ni ne možeš imati.johnlock071 wrote:![]()
Ohoho; Pa za ovaj svijet nisam siguran, možeš probati mada ti ne bi savjetovao, vjerovatno bi imalo katastrofalne posljedice..
U idućem, pravom, vječnom svijetu, koji nam svima neminovno slijedi vjerovali u njega ili ne vjerovali, za nevjernike slijedi teška patnja, u kojem će u svakom momentu priželjkivati smrt, no ona im nikad neće doći. Između ostalog biće pojeni ključalom vodom iz čega možeš zaključiti razmjere patnje.
Fedžr 23-26
i kad se tog Dana primakne Džehennem; tada će se čovjek sjetiti - a na što mu je sjećanje?! -
i reći: "Kamo sreće da sam se za ovaj život pripremio!"
Tog Dana niko neće kao On mučiti,
i niko neće kao On u okove okivati!
Ne može se "piti" ključala voda. Organizam čovjeka, tj. njegov grkljan i općenito sluznica usne šupljine, bi momentalno refleksno odbacili "gutljaj" ključale vode, u suprotnom bi došlo do gušenja i brze smrti čovjeka. I, naravno, usput bi sluznica usta toliko bila oštećena, da bi došlo do krvarenja i... skore smrti.
-
johnlock071
#821 Re: Muzika dok je ezan
Ovaj svijet je kao kap u okeanu u odnosu na Ahiret. Ovaj svijet je samo test, doslovno skeniranje, a nalaze ćeš naći na pravom svijetu. Uporedi recimo 70 godina sa vječnošću... Ovaj život je prolazan, idući je vječan.kerima1 wrote:Pravom..kao ovaj svijet nje pravi,opsjena je,prividjenje,umisljanje da je ovo svijet i zivot?U idućem, pravom, vječnom svijetu
Pa upravo će Džehennemska kazna biti takva, jedan hadis kaže da kad bi čovjek bio izvađen iz Džehennemske vatre i stavljen u zemaljsku vatru, da bih odmah zaspao u njoj i odmorio... A kako, kako, isto tako kao što te Allah stvorio, tako će te ponovo proživjeti..RNG_25 wrote: Dakle, opet nema odgovora na moje pitanje. To mi je jasno, obzirom da odgovor ni ne možeš imati.
Ne može se "piti" ključala voda. Organizam čovjeka, tj. njegov grkljan i općenito sluznica usne šupljine, bi momentalno refleksno odbacili "gutljaj" ključale vode, u suprotnom bi došlo do gušenja i brze smrti čovjeka. I, naravno, usput bi sluznica usta toliko bila oštećena, da bi došlo do krvarenja i... skore smrti.
-
RNG_25
#822 Re: Muzika dok je ezan
Možda bi i zaspao, ali bi u međuvremenu svejedno mu tijelo sagorilo...johnlock071 wrote:Pa upravo će Džehennemska kazna biti takva, jedan hadis kaže da kad bi čovjek bio izvađen iz Džehennemske vatre i stavljen u zemaljsku vatru, da bih odmah zaspao u njoj i odmorio... A kako, kako, isto tako kao što te Allah stvorio, tako će te ponovo proživjeti..
-
RNG_25
#823 Re: Muzika dok je ezan
Zašto slijedi teška patnja i zašto neće nikad prestati, po tvom mišljenju?johnlock071 wrote:U idućem, pravom, vječnom svijetu, koji nam svima neminovno slijedi vjerovali u njega ili ne vjerovali, za nevjernike slijedi teška patnja, u kojem će u svakom momentu priželjkivati smrt, no ona im nikad neće doći. Između ostalog biće pojeni ključalom vodom iz čega možeš zaključiti razmjere patnje.
- Reisova
#824 Re: Muzika dok je ezan
Ma ja mislim da se muzika mora ugasiti za vrijeme ezana, mislim da je to cak premalo mislim da bi trebali da se iste sekunde zasutavimo i ne mičemo cak iako vozimo auto trebali bi ga odmah zaustaviti, ljudi bi trebali prestati se kretati tj moraju se odmah "zamrznuti". Dalje mislim pošto su i životinje Bozija bica trebali bi iste sekunde stati a ako koja ptica bude prolijetala predlažem da je mlatnemo kakvom toljagom. 
- Blue1
#825 Re: Muzika dok je ezan
Kakve gluposti se ovdje mogu procitati pa to nije normalno.
Ako si musliman i klanjas 5 puta namaz, ezan ti je poziv za molitvu. Ako nisi religiozan zasto da gasis muziko dok je ezan ? Dobijas poziv da obavis namaz a ti gasis muziku -.- nema logike !
Ako si musliman i klanjas 5 puta namaz, ezan ti je poziv za molitvu. Ako nisi religiozan zasto da gasis muziko dok je ezan ? Dobijas poziv da obavis namaz a ti gasis muziku -.- nema logike !