Muzika dok je ezan

Rasprave o vjerskim temama.
Kroksica

#801 Re: Muzika dok je ezan

Post by Kroksica »

mejrami wrote:muzika tarlaha u 16 bio ezam il ne.
prije se obazirem dal neko spava u kuci il je budan , imam li pudinga u frizideru , dal su mi stikle sjajne itd..
bas me zanima dal u krescanskim zemljama dok crkva lupa mora zivot da stane...pretpostavljam ne.
Naj si jaca na forumu. :thumbup:
fatamorgana

#802 Re: Muzika dok je ezan

Post by fatamorgana »

Towelie wrote: U pravu je Hadira. Najveca dzenetska blagodat je gledanje Allahovog Lica, pa ko dospe u Dzennet, on ce ovu blagodat i imati.
K'o da gledam! :wink:
prenosnik

#803 Re: Muzika dok je ezan

Post by prenosnik »

:D
Towelie

#804 Re: Muzika dok je ezan

Post by Towelie »

fatamorgana wrote:
Towelie wrote: U pravu je Hadira. Najveca dzenetska blagodat je gledanje Allahovog Lica, pa ko dospe u Dzennet, on ce ovu blagodat i imati.
Da je srece, pa bez ovog K'o. :-D
fatamorgana

#805 Re: Muzika dok je ezan

Post by fatamorgana »

Towelie wrote:
fatamorgana wrote:
Da je srece, pa bez ovog K'o. :-D
Ma neda bog što se u narodu kaže .... :kiss:
Towelie

#806 Re: Muzika dok je ezan

Post by Towelie »

Nece fata u Dzennet, pa i motikom da ga teras.
fatamorgana

#807 Re: Muzika dok je ezan

Post by fatamorgana »

Towelie wrote:Nece fata u Dzennet, pa i motikom da ga teras.
Biram društvo, :wink:
vazi

#808 Re: Muzika dok je ezan

Post by vazi »

fatamorgana wrote:
:thumbup: za zarez iliti zapetu :lol: :wink:

ko zna dje ce ko , krhko je znanje ... :izet:
animals

#809 Re: Muzika dok je ezan

Post by animals »

fatamorgana wrote:
Ko da vidim, da ces sa 7 djevica da uzivas..
kad vec ne mozes na ovom svijetu.. :D
samo malo strpljenja..
a ako ti se bas zuri, znas, kako ces :D
kerima1

#810 Re: Muzika dok je ezan

Post by kerima1 »

animals wrote:
fatamorgana wrote:
samo malo strpljenja..
:lol: :lol:
šatirana_ljubičica

#811 Re: Muzika dok je ezan

Post by šatirana_ljubičica »

kerima1 wrote:[

samo malo strpljenja..
:lol: :lol:[/quote]

eheto kerime opet meni na zicer :D

pa bona ne bila gdje će ti biti smiješno podsmijehivanje jednog nevjernika
johnlock071

#812 Re: Muzika dok je ezan

Post by johnlock071 »

"I tada ćete vi, o zabludjeli, koji poričete oživljenje, sigurno s drveta zekkum jesti, i njime ćete trbuhe puniti, pa zatim na to vodu ključalu piti, poput kamila koje ne mogu žeđ ugasiti, to će na onom svijetu biti gošćenje njihovo." (El-Vaki'a, 51-56)
RNG_25

#813 Re: Muzika dok je ezan

Post by RNG_25 »

johnlock071 wrote:"I tada ćete vi, o zabludjeli, koji poričete oživljenje, sigurno s drveta zekkum jesti, i njime ćete trbuhe puniti, pa zatim na to vodu ključalu piti, poput kamila koje ne mogu žeđ ugasiti, to će na onom svijetu biti gošćenje njihovo." (El-Vaki'a, 51-56)
Kako će "piti" ključalu vodu?
šatirana_ljubičica

#814 Re: Muzika dok je ezan

Post by šatirana_ljubičica »

RNG_25 wrote:
johnlock071 wrote:"I tada ćete vi, o zabludjeli, koji poričete oživljenje, sigurno s drveta zekkum jesti, i njime ćete trbuhe puniti, pa zatim na to vodu ključalu piti, poput kamila koje ne mogu žeđ ugasiti, to će na onom svijetu biti gošćenje njihovo." (El-Vaki'a, 51-56)
Kako će "piti" ključalu vodu?
Nadam se da nikad nećeš saznati, akobogda.
RNG_25

#815 Re: Muzika dok je ezan

Post by RNG_25 »

šatirana_ljubičica wrote:Nadam se da nikad nećeš saznati, akobogda.
To nije odgovor.
johnlock071

#816 Re: Muzika dok je ezan

Post by johnlock071 »

RNG_25 wrote:
šatirana_ljubičica wrote:Nadam se da nikad nećeš saznati, akobogda.
To nije odgovor.
Ma tvoje pitanje nije pitanje...

Zanima te kako je moguće piti ključalu vodu? Ili šta precizno?
RNG_25

#817 Re: Muzika dok je ezan

Post by RNG_25 »

johnlock071 wrote:Zanima te kako je moguće piti ključalu vodu? Ili šta precizno?
Oh, moje pitanje je ispravno. Da, zanima me kako će piti ključalu vodu? Je li moguće piti ključalu vodu?
johnlock071

#818 Re: Muzika dok je ezan

Post by johnlock071 »

RNG_25 wrote:
johnlock071 wrote:Zanima te kako je moguće piti ključalu vodu? Ili šta precizno?
Oh, moje pitanje je ispravno. Da, zanima me kako će piti ključalu vodu? Je li moguće piti ključalu vodu?
:shock:

Ohoho; Pa za ovaj svijet nisam siguran, možeš probati mada ti ne bi savjetovao, vjerovatno bi imalo katastrofalne posljedice..

U idućem, pravom, vječnom svijetu, koji nam svima neminovno slijedi vjerovali u njega ili ne vjerovali, za nevjernike slijedi teška patnja, u kojem će u svakom momentu priželjkivati smrt, no ona im nikad neće doći. Između ostalog biće pojeni ključalom vodom iz čega možeš zaključiti razmjere patnje.

Fedžr 23-26
i kad se tog Dana primakne Džehennem; tada će se čovjek sjetiti - a na što mu je sjećanje?! -
i reći: "Kamo sreće da sam se za ovaj život pripremio!"
Tog Dana niko neće kao On mučiti,
i niko neće kao On u okove okivati!
kerima1

#819 Re: Muzika dok je ezan

Post by kerima1 »

U idućem, pravom, vječnom svijetu
Pravom..kao ovaj svijet nje pravi,opsjena je,prividjenje,umisljanje da je ovo svijet i zivot?
RNG_25

#820 Re: Muzika dok je ezan

Post by RNG_25 »

johnlock071 wrote: :shock:

Ohoho; Pa za ovaj svijet nisam siguran, možeš probati mada ti ne bi savjetovao, vjerovatno bi imalo katastrofalne posljedice..

U idućem, pravom, vječnom svijetu, koji nam svima neminovno slijedi vjerovali u njega ili ne vjerovali, za nevjernike slijedi teška patnja, u kojem će u svakom momentu priželjkivati smrt, no ona im nikad neće doći. Između ostalog biće pojeni ključalom vodom iz čega možeš zaključiti razmjere patnje.

Fedžr 23-26
i kad se tog Dana primakne Džehennem; tada će se čovjek sjetiti - a na što mu je sjećanje?! -
i reći: "Kamo sreće da sam se za ovaj život pripremio!"
Tog Dana niko neće kao On mučiti,
i niko neće kao On u okove okivati!
Dakle, opet nema odgovora na moje pitanje. To mi je jasno, obzirom da odgovor ni ne možeš imati.

Ne može se "piti" ključala voda. Organizam čovjeka, tj. njegov grkljan i općenito sluznica usne šupljine, bi momentalno refleksno odbacili "gutljaj" ključale vode, u suprotnom bi došlo do gušenja i brze smrti čovjeka. I, naravno, usput bi sluznica usta toliko bila oštećena, da bi došlo do krvarenja i... skore smrti.
johnlock071

#821 Re: Muzika dok je ezan

Post by johnlock071 »

kerima1 wrote:
U idućem, pravom, vječnom svijetu
Pravom..kao ovaj svijet nje pravi,opsjena je,prividjenje,umisljanje da je ovo svijet i zivot?
Ovaj svijet je kao kap u okeanu u odnosu na Ahiret. Ovaj svijet je samo test, doslovno skeniranje, a nalaze ćeš naći na pravom svijetu. Uporedi recimo 70 godina sa vječnošću... Ovaj život je prolazan, idući je vječan.
RNG_25 wrote: Dakle, opet nema odgovora na moje pitanje. To mi je jasno, obzirom da odgovor ni ne možeš imati.

Ne može se "piti" ključala voda. Organizam čovjeka, tj. njegov grkljan i općenito sluznica usne šupljine, bi momentalno refleksno odbacili "gutljaj" ključale vode, u suprotnom bi došlo do gušenja i brze smrti čovjeka. I, naravno, usput bi sluznica usta toliko bila oštećena, da bi došlo do krvarenja i... skore smrti.
Pa upravo će Džehennemska kazna biti takva, jedan hadis kaže da kad bi čovjek bio izvađen iz Džehennemske vatre i stavljen u zemaljsku vatru, da bih odmah zaspao u njoj i odmorio... A kako, kako, isto tako kao što te Allah stvorio, tako će te ponovo proživjeti..
RNG_25

#822 Re: Muzika dok je ezan

Post by RNG_25 »

johnlock071 wrote:Pa upravo će Džehennemska kazna biti takva, jedan hadis kaže da kad bi čovjek bio izvađen iz Džehennemske vatre i stavljen u zemaljsku vatru, da bih odmah zaspao u njoj i odmorio... A kako, kako, isto tako kao što te Allah stvorio, tako će te ponovo proživjeti..
Možda bi i zaspao, ali bi u međuvremenu svejedno mu tijelo sagorilo...
RNG_25

#823 Re: Muzika dok je ezan

Post by RNG_25 »

johnlock071 wrote:U idućem, pravom, vječnom svijetu, koji nam svima neminovno slijedi vjerovali u njega ili ne vjerovali, za nevjernike slijedi teška patnja, u kojem će u svakom momentu priželjkivati smrt, no ona im nikad neće doći. Između ostalog biće pojeni ključalom vodom iz čega možeš zaključiti razmjere patnje.
Zašto slijedi teška patnja i zašto neće nikad prestati, po tvom mišljenju?
Reisova

#824 Re: Muzika dok je ezan

Post by Reisova »

Ma ja mislim da se muzika mora ugasiti za vrijeme ezana, mislim da je to cak premalo mislim da bi trebali da se iste sekunde zasutavimo i ne mičemo cak iako vozimo auto trebali bi ga odmah zaustaviti, ljudi bi trebali prestati se kretati tj moraju se odmah "zamrznuti". Dalje mislim pošto su i životinje Bozija bica trebali bi iste sekunde stati a ako koja ptica bude prolijetala predlažem da je mlatnemo kakvom toljagom. :run:
Blue1

#825 Re: Muzika dok je ezan

Post by Blue1 »

Kakve gluposti se ovdje mogu procitati pa to nije normalno.

Ako si musliman i klanjas 5 puta namaz, ezan ti je poziv za molitvu. Ako nisi religiozan zasto da gasis muziko dok je ezan ? Dobijas poziv da obavis namaz a ti gasis muziku -.- nema logike !
Post Reply