Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Zanima me samo da se očituješ kao musliman ili nemusliman, da mogu da imam jasniju sliku tvog studioznijeg ili, hajmo se našalit , ''zainteresiranijeg'' zanimanja islamom - da li se ovim pitanjima baviš kao musliman ili kao neko, poput @prenosnika, samo da bi nekako iznalazio tobožnje slabosti islamu te nastojao time, eventualno, uzdrmati - kako ti ono reče - nečije vjerovanje, dovesti nekoga u zapitanost i sumnju, a da pri tome krije vlastito vjerovanje iz straha da i ono ne bude tema analiza i rasprava kakve se ovdje o islamu vode
Last edited by prenosnik on 23/04/2015 14:59, edited 1 time in total.
Ja nisam cuo ni za jednog naucnika da ga je muzika omela u ostvarivanju izuma, a naucnici po islamskim ucenjima imaju veoma cijenjeno mjesto. Ono sto je zabranjeno je pretjerivanje i opsesija sa stvarima. Npr. pretjerani rad u basti moze dovesti do opsesije uzgajanja cvijeca ili voca i muzika s time nema nista. Islam propisuje umjerenost u svemu sto se radi. Prvi puta cujem i da je muslimanima zabranjeno da se vesele. Zar se zavrsetak Bajrama ne obiljezava veseljem? Ja slusam sevdalinke, bluz, flamenko, new age, rock pa nisam nikada pipnuo alkohol ili drogu! Kakva je to slaba vjera da par nota dovede do potezanja flase ili sprice? Ako muzika, basta ili bilo sta nisu prepreka u obavljanju vjerskih propisa, onda nema problema. Ako jesu, onda je po mome misljenju problem u snazi vjere pojedinca, a ne u gitari. Ti mozes ostaviti gitaru, gitara se nkada nece sama dovesti u tvoje ruke.
JoeBonaWho wrote:Ja nisam cuo ni za jednog naucnika da ga je muzika omela u ostvarivanju izuma, a naucnici po islamskim ucenjima imaju veoma cijenjeno mjesto. Ono sto je zabranjeno je pretjerivanje i opsesija sa stvarima. Npr. pretjerani rad u basti moze dovesti do opsesije uzgajanja cvijeca ili voca i muzika s time nema nista. Islam propisuje umjerenost u svemu sto se radi. Prvi puta cujem i da je muslimanima zabranjeno da se vesele. Zar se zavrsetak Bajrama ne obiljezava veseljem? Ja slusam sevdalinke, bluz, flamenko, new age, rock pa nisam nikada pipnuo alkohol ili drogu! Kakva je to slaba vjera da par nota dovede do potezanja flase ili sprice? Ako muzika, basta ili bilo sta nisu prepreka u obavljanju vjerskih propisa, onda nema problema. Ako jesu, onda je po mome misljenju problem u snazi vjere pojedinca, a ne u gitari. Ti mozes ostaviti gitaru, gitara se nkada nece sama dovesti u tvoje ruke.
Ja nisam cuo ni za jednog naucnika da ga je muzika omela u ostvarivanju izuma, a naucnici po islamskim ucenjima imaju veoma cijenjeno mjesto. Ono sto je zabranjeno je pretjerivanje i opsesija sa stvarima. Npr. pretjerani rad u basti moze dovesti do opsesije uzgajanja cvijeca ili voca i muzika s time nema nista. Islam propisuje umjerenost u svemu sto se radi. Prvi puta cujem i da je muslimanima zabranjeno da se vesele. Zar se zavrsetak Bajrama ne obiljezava veseljem? Ja slusam sevdalinke, bluz, flamenko, new age, rock pa nisam nikada pipnuo alkohol ili drogu! Kakva je to slaba vjera da par nota dovede do potezanja flase ili sprice? Ako muzika, basta ili bilo sta nisu prepreka u obavljanju vjerskih propisa, onda nema problema. Ako jesu, onda je po mome misljenju problem u snazi vjere pojedinca, a ne u gitari. Ti mozes ostaviti gitaru, gitara se nkada nece sama dovesti u tvoje ruke.
Last edited by prenosnik on 23/04/2015 14:59, edited 1 time in total.
HadiRa wrote:
kazuju da cemo svi vidjeti Allaha dz.s.
Sta cemo sa onima za koje se kaze da ce od Gospodara njihovog toga Dana zaklonjeni biti
da,
ali ja mislim da ce oni biti od Milosti Gospodareve zaklonjeni.. sto ne znaci da ce biti od Gospodara zaklonjeni i da nece vidjeti Njegovo Plemenito Lice, pa sad svejedno iz koje to bilo udaljenosti.
muzika tarlaha u 16 bio ezam il ne.
prije se obazirem dal neko spava u kuci il je budan , imam li pudinga u frizideru , dal su mi stikle sjajne itd..
bas me zanima dal u krescanskim zemljama dok crkva lupa mora zivot da stane...pretpostavljam ne.