Da, šok je time veći. Kako se govori iz krugova bliskih porodici, to mu je bila želja. Nije htjeo da pravi cirkuskakavdanakneiskustvu wrote:dale cooper wrote:Nemam snage trenutno. Fakat me je pogodila njegova smrt, više nego što sam mislio. Još mi je gore jer sam seBloo wrote:Mislim da je red da ovdje napišeš jednu lijepu eulogys obzirom da si nekako najelokventniji i muzički potkovan.
prisjetio pokojnog oca koji ga je isto obožavao, i svih onih trenutaka kada smo ga zajedno slušali i raspravljali
koji mu je najbolji album. Danas su mi u par navrata došle i suze na oči. Mislim da je najbolja eulogija njegov
kompletan rad, i najbolje je da ponovo izvadimo sve njegove albume...i samo slušamo.
slicno se osjecam,bas me to nesto potreslo,nisam znao da je tako bolestan,space oddity je svevremenska pjesma
od svoga zdravstvenog stanja, samo su ljudi iz užeg kruga znali. Kako je navodno rekao poslije cijelog života pod
reflektorima htjeo je da jednostavno...nestane...tiho. Prema riječima njegovog oficijelnog biografa Wendy Leigh
pretrpio je 6 srčanih udara tokom zadnje godine dok se borio sa bolešću. Pa možeš zamisliti koja je to snaga, volja,
ne znam više kako bih to opisao. A sve to vrijeme je nastavio raditi i snimati. Baš je otišao pod svojim uslovima i
tajmingu koji je njemu odgovarao. I smrt se morala povinovati Davidu Bowie-u.