Muzički Almanah (naš život u muzici)

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
dale cooper

#176 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by dale cooper »

annoy wrote:
dale cooper wrote:
annoy wrote:Od Deftonesa volim, uz ovaj spomenuti, još i album White pony. Ono kasnije mi se uglavnom ne sviđa.

Ovi što si stavio su mi nekako čudni, ali mogu zamisliti da nekad budem u raspoloženju za slušanje takvog nečeg :)
Ej, slušao sam onaj solo album Dax Riggsa. Sviđa mi se. Ne mogu tačno da ga opišem. Na momente me
podsjeća na onu southern rock fazu Corrosion Of Conformity, pa onda na one rane folk albume Marka Lanegana.
Interesantan lik, i ima zanimljiv izbor covera. Dobra mu je obrada Wall Of Death od Richarda Thompsona. Tu
sam pjesmu uvijek volio. :)
Baš mi je drago da ti se sviđa. Ako imaš volje poslušaj i njegov drugi album. Stvarno ima odličnih covera, meni je osobno najdraži In the aeroplane over the sea od Neutral Milk Hotel. I stvarno ima čaroban glas :)
Čekaj, obradio je kompletan album ili samo tu pjesmu od Neutral Milk Hotela?

Volim Neutral Milk Hotel. I njihov pjevač ima...specifičan glas. :mrgreen:

I loooovvvveeeee youuuuuuuuu Jesus Chriiiiiiiisttt. :josipalisac: :D
annoy

#177 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by annoy »

dale cooper wrote: Čekaj, obradio je kompletan album ili samo tu pjesmu od Neutral Milk Hotela?

Koliko ja znam, samo tu pjesmu je obradio :)

I ja ih volim, puno :D 8)
zg1911

#178 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by zg1911 »

dale cooper wrote:
Čekaj, obradio je kompletan album ili samo tu pjesmu od Neutral Milk Hotela?

a je ga reve :D no mene ne smetaju ti tehnički nedostatci. odličan album.
dale cooper

#180 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by dale cooper »

Da se razumijemo, u kontekstu muzike taj njegov glas savršeno odgovara.
Ommadawn

#181 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by Ommadawn »

Radiohead mi je sjeo u vrijeme kad me tresla depra zbog prvog ljubavnog pada. Stas, mlad momak bio. "Karma Police" me dizala iz mrtvih kao i "No surprises". Type O Negative mi je davao snagu svaki put me neka treba odbije i to je imalo neku magiju - kasnije bi me trazila, te se izvinjavala... Tool bas nisam uspio da sazvacem najbolje ali polako.
annoy

#182 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by annoy »

Meni Radiohead nikad nije sjeo
zg1911

#183 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by zg1911 »

još jedan baš cool album iz 90ih je screramadelica primal screama. album koji je baš dobro ostario. stonesi na ecstasyu.
dale cooper

#184 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by dale cooper »

zg1911 wrote:još jedan baš cool album iz 90ih je screramadelica primal screama. album koji je baš dobro ostario. stonesi na ecstasyu.
:thumbup:

Just what is it that you want to do?
We wanna get loaded and have a good time.
We wanna have a party (Yeah!)
That's what we wanna do

Nešto kao "mission statement" albuma a i kompletne scene iz tog vremena koja se vrtila oko njih, Happy Mondaysa
i Stone Rosesa. I za jedan kratki trenutak u vremenu su u tome i uspjeli.

Higher Than The Sun mi je omiljena pjesma na Screamadelici.
dale cooper

#185 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by dale cooper »

Ommadawn wrote:Radiohead mi je sjeo u vrijeme kad me tresla depra zbog prvog ljubavnog pada. Stas, mlad momak bio. "Karma Police" me dizala iz mrtvih kao i "No surprises". Type O Negative mi je davao snagu svaki put me neka treba odbije i to je imalo neku magiju - kasnije bi me trazila, te se izvinjavala... Tool bas nisam uspio da sazvacem najbolje ali polako.
Zanimljiva muzika za liječenje ljubavnih rana. :D
zg1911

#186 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by zg1911 »

da, super je bila ta britanska electro-rock scena s kraja 80ih i pocetka 90ih.

najbolja/najgora stvar za lijecit rane je the verve - drugs don't work. i ako ne pale droge pali ta stvar u kombinaciji s alkoholom :D
dale cooper

#187 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by dale cooper »

zg1911 wrote:da, super je bila ta britanska electro-rock scena s kraja 80ih i pocetka 90ih.

najbolja/najgora stvar za lijecit rane je the verve - drugs don't work. i ako ne pale droge pali ta stvar u kombinaciji s alkoholom :D
Kontraproduktivno, a? :D Zanimljiv je taj bend, Verve. Proboj su doživili sa tim albumom Urban Hymns.
A prije toga su izdali 2 jako dobra i interesantna albuma neo-psihodelije koja i nisu imala neke pretjerane
veze sa zvukom Urban Hymnsa koji je bio više u stilu brit popa tog vremena. Ni patronaža Noela Gallaghera
nije odmogla vezano za komercijalni uspjeh.

Ova pjesma sa debija "A Storm in Heaven" je odlična:

zg1911

#188 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by zg1911 »

a nego. trebao bi kakti slusat nesto sto te dize a pase depra haha

sto se vervea tice slusao sam samo urban hymns.

kad se vec stalno povlace 90-e u zg prekjucer sviraoi built to spill, u petak mercury rev a za tjedan dana ce svirati giant sand. cudo sto moze entuzijazam jednog covjeka. doticni, mate skugor mu je ime, je ucinio za kulturu grada mozda koliko i stajaznam johnny stulic. koliko je taj lik doveo jebenih bendova u zg, a za razumne novce. neopjevani junak... s tim da nisam ziher organizira li ove gore nabrojene koncerte on ili netko na racun njega, nebitno je.
dale cooper

#189 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by dale cooper »

zg1911 wrote:a nego. trebao bi kakti slusat nesto sto te dize a pase depra haha

sto se vervea tice slusao sam samo urban hymns.

kad se vec stalno povlace 90-e u zg prekjucer sviraoi built to spill, u petak mercury rev a za tjedan dana ce svirati giant sand. cudo sto moze entuzijazam jednog covjeka. doticni, mate skugor mu je ime, je ucinio za kulturu grada mozda koliko i stajaznam johnny stulic. koliko je taj lik doveo jebenih bendova u zg, a za razumne novce. neopjevani junak... s tim da nisam ziher organizira li ove gore nabrojene koncerte on ili netko na racun njega, nebitno je.
Zagreb zaista ima bogatu koncertnu scenu. Uvijek ima nekih dešavanja. A tom tipu dignuti spomenik. :thumbup:
Jebote, Built To Spill, Mercury Rev i Giant Sand u nekih 10-tak dana. :shock:
Tačno čovjeka nekada uhvati depresija kada skonta gdje živi. :sad:
annoy

#190 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by annoy »

Točno me bude stid što ne hodam toliko po koncertima a imam prilike :D
dale cooper

#191 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by dale cooper »

annoy wrote:Točno me bude stid što ne hodam toliko po koncertima a imam prilike :D
Ne...izazivati :twisted:

:D
annoy

#192 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by annoy »

dale cooper wrote:

Jel me opravdava to što sam na studentskom budžetu? :D

Eh planirala sam ići na Eagles of death metal :(
dale cooper

#193 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by dale cooper »

annoy wrote:
dale cooper wrote:

Jel me opravdava to što sam na studentskom budžetu? :D

Eh planirala sam ići na Eagles of death metal :(
Hmmm....malo...ali nije lijepo vaditi mast nama manje srećnim. :D

Nesretan izbor koncerta...blago rečeno. :|
zg1911

#194 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by zg1911 »

dale cooper wrote:
Zagreb zaista ima bogatu koncertnu scenu. Uvijek ima nekih dešavanja. A tom tipu dignuti spomenik. :thumbup:
ima, ali nije to do osjetljivosti grada za kulturu koliko zbog tog jednog tipa. isti je organizator žedno uho festivala. cca mjesec dana traje u proljeće kad se osvira par desetaka koncerata sve kultnih stranih bendova ili onih koji su u naponu snage, na putu da postanu kultni. isti je bio umjetnički direktor terraneo festivala u šibeniku. tip je organizirao većinu koncerata stranih bendova ranga par sto ljudi a cijena do recimo 20 eura.

ne znam jesi slušao the national? meni omiljeni bend 00ih. prvi put kad su došli u zg svirali pred 50ak ljudi. drugi put pred soma (bio). treći put pred 3000 (bio). četvrti put na rasprodanoj šalati (5-6k) (bio). peti put u šibeniku pred 15ak tisuća ljudi (bio). šala je bila da se čeka rasprodan poljud ili maksimir. mislim da u to vrijeme prije nego li su se baš probili nigdi nisu bili popularni kao u zagrebu. pogodi čija je zasluga?
annoy

#195 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by annoy »

dale cooper wrote:

Dobro, neću više :evil:

A ništa mi to ne vrijedi kad Dax nikad neće doći u Zagreb :place1:
dale cooper

#196 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by dale cooper »

zg1911 wrote:
dale cooper wrote:
ima, ali nije to do osjetljivosti grada za kulturu koliko zbog tog jednog tipa. isti je organizator žedno uho festivala. cca mjesec dana traje u proljeće kad se osvira par desetaka koncerata sve kultnih stranih bendova ili onih koji su u naponu snage, na putu da postanu kultni. isti je bio umjetnički direktor terraneo festivala u šibeniku. tip je organizirao većinu koncerata stranih bendova ranga par sto ljudi a cijena do recimo 20 eura.

ne znam jesi slušao the national? meni omiljeni bend 00ih. prvi put kad su došli u zg svirali pred 50ak ljudi. drugi put pred soma (bio). treći put pred 3000 (bio). četvrti put na rasprodanoj šalati (5-6k) (bio). peti put u šibeniku pred 15ak tisuća ljudi (bio). šala je bila da se čeka rasprodan poljud ili maksimir. mislim da u to vrijeme prije nego li su se baš probili nigdi nisu bili popularni kao u zagrebu. pogodi čija je zasluga?
Da, znam za National, odličan bend. :thumbup:

Ali kako je to sve uspjeo jedan čovjek? Kojim sredstvima? Ili je majstor za skupljanje sponzora? Doduše po ovome što
pričaš očigledno da postoji publika i interes za ovakvom muzikom. Zagreb je u tome uvijek prednjačio, čak i u bivšoj državi.
A ove cijene od nekih 20 eura što spominješ su ništa, potrošim u gluposti toliko novca, a za koncerte ovakvog kalibra bi
dao i više.
dale cooper

#197 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by dale cooper »

annoy wrote:
dale cooper wrote:

Dobro, neću više :evil:

A ništa mi to ne vrijedi kad Dax nikad neće doći u Zagreb :place1:
:maca:

Piši Mati da ga dovede, ili mu pošalji peticiju. :D
zg1911

#198 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by zg1911 »

dale cooper wrote:
zg1911 wrote:
dale cooper wrote:

Da, znam za National, odličan bend. :thumbup:

Ali kako je to sve uspjeo jedan čovjek? Kojim sredstvima? Ili je majstor za skupljanje sponzora? Doduše po ovome što
pričaš očigledno da postoji publika i interes za ovakvom muzikom. Zagreb je u tome uvijek prednjačio, čak i u bivšoj državi.
A ove cijene od nekih 20 eura što spominješ su ništa, potrošim u gluposti toliko novca, a za koncerte ovakvog kalibra bi
dao i više.
u svezi terranea bilo je sponzora ali ih nije on dovlačio, on je bio umjetnički direktor. dogovarao bendove. ali inače sem ovih nationala ne radi velike koncerte. recimo wilca nije htio organizirati jer bi bio prevelik i preskup. svirali su koju godinu kasnije pred 2-3 tisuće ljudi, čini mi se da je karta koštala 200-tinjak kn (cca 25-30 eura).

tip ima super uho, zna znanje a i na glasu je kao dobar lik pa s bendovima uspostavlja prijateljskii odnos. masu tih bendova svaki se vraća po n puta, odnosno ne zaobilaze zg. biće i zbog njega a biće i zbog prijema kod publike. a publike ima. sad i mimo njega zagreb ima jako solidnu ponudu koncerata (i s preko par sto ljudi jel).

90ih tako nije bilo. ljubljana je bila no 1 u regiji. unazad već neko vrijeme je to, bar po pisanju hr glazbene kritike, zagreb.
dale cooper

#199 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by dale cooper »

zg1911 wrote:
u svezi terranea bilo je sponzora ali ih nije on dovlačio, on je bio umjetnički direktor. dogovarao bendove. ali inače sem ovih nationala ne radi velike koncerte. recimo wilca nije htio organizirati jer bi bio prevelik i preskup. svirali su koju godinu kasnije pred 2-3 tisuće ljudi, čini mi se da je karta koštala 200-tinjak kn (cca 25-30 eura).

tip ima super uho, zna znanje a i na glasu je kao dobar lik pa s bendovima uspostavlja prijateljskii odnos. masu tih bendova svaki se vraća po n puta, odnosno ne zaobilaze zg. biće i zbog njega a biće i zbog prijema kod publike. a publike ima. sad i mimo njega zagreb ima jako solidnu ponudu koncerata (i s preko par sto ljudi jel).

90ih tako nije bilo. ljubljana je bila no 1 u regiji. unazad već neko vrijeme je to, bar po pisanju hr glazbene kritike, zagreb.
Svaka mu čast u svakom slučaju, dovesti toliko dobrih muzičara nije mala stvar.

Zagreb je meni inače uvijek bio drag grad. Moja majka se liječila početkom 2000-tih tu, pa sam između posjeta,
sa ocem znao obilaziti muzičke dućane. Bilo je poprilično tih malih shopova koliko se sjećam, ali imali
su dobar izbor. Posebno mi je ostao u sjećanju Avalon shop, koji je bio smješten u Radićevoj ulici u jednom
malom dvorištu. Lik koji je držao radnju je bio pravi znalac a i jako prijatan i fin čovjek, pa je znao preporučiti,
čak je davao i popusta. On mi je recimo preporučio Uncut magazin kojeg do današnjeg dana čitam.
Dobra je bila i Dinaton radnja kod Preradićevog trga u prolazu kina Zagreb. Tu sam se isto nakupovao muzike.
Onda Dallas i Aquarius Records. U Aquariusu je isto bio jedan zanimljiv lik. Sjećam se da smo ja i otac uzeli neke
albume od Briana Eno-a, između ostalih i Discreet Music. Kaže mi frajer ja sam sa ovim albumom faks završio. :D
I tako...bilo je tu nekih zgoda, koje su mi Zagreb ostavile u lijepom sjećanju. Ne znam kakva je sada situacija
sa cd dućanima? Jesu li sve preuzeli veliki lanci ili ima još ovih malih nezavisnih radnji da se drže? :)
Ommadawn

#200 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by Ommadawn »

Znaš kako je moj stari znao reći u vrijeme SFRJ: što se pojavi u 12:00 u Berlinu, u 18:00 je u Zagrebu. On je tamo često putovao poslom i kakve mi je igračke znao donijeti - onesvijestiš se.

The Verves-ova "Lucky man" me dizala iz mrtvih. I danas je "Urban hymns" na cijeni, ja se toliko lijepo osjećam kad ga slušam, imam osjećaj da bih poletjeo.
Post Reply