Moderator: Chloe
Ja ne buckam glavom o ideologiji i jednoumlju, sistemima itd., taj proces sam davno zavrsila. Samo pravimo muzej, to je jedna nezavisna institucija koju dijele svi drustveni sistemi.SherlockHolmes wrote:ne znam cija je mnozina tekovina, samo mi se cini da je mnozina ipak starija od komunizma. ne znam sta bi mufid memija na to rek'oHierarchia wrote:Sherlock, govorenje u mnozini je tekovina komunistickog sistema razmisljanja. Jesi li to znao?SherlockHolmes wrote: jbg, ako nikad nista vazno iz te istorije ne naucimo, onda stvarno nema smisla. sto se privatnih poimanja tice i toga da je sve drugo laz i konstrukcija, tome se nadaju i ovi trenutni "edukatori". nek nam je svima sa srecom, jer kao sto rekoh, u biti se nismo promjenili.Mozda se niste promijenili, zaista. Ali ne vidim sta je tu problematicno, ljudi su svi u biti isti, svejedno jesu li dijelili isti ideoloski obrazac ili ne. Ne znam sta se treba nauciti? To da ti neko moze isprati svijest? To svi koji imalo bucnu glavom uglavnom ukapiraju. To da su ljudi ipak stado koje se da vodati - ostaje nekako dominantna pojava. Tu nista nece pomoci nasa pametovanja. Predlazem da nastavimo nijemo....
nijemo buckanje glavom, btw, jeste jedna od tih tekovina nepluralistickih sistema pa ti vidi

Spectra, hvala puno na ovoj slici - da znas koliko sam ja pokusavala objasniti ljudima u svojoj okolini o kojem se crtanom radi, jer nisam mogla da se sjetim naziva...niko nije mogao da skonta...
pored svega ovoga vrijedno ga ja barem spomenuti jer je u bivsoj nam sfrj bio poznat na dugacko i siroko i bio jedan od najmasovnijih relija u evropi a sve u titovom duhu posto se nalazi u nacionalnom parku tjentiste-sutjeskaHierarchia wrote:Burekodsira, relly nije za muzeja.![]()