Mutilica za NESS kafu - gdje kupiti?
-
tap3ah75
#1 Mutilica za NESS kafu - gdje kupiti?
Dakle ako neko zna gdje ima kupiti onu mutilicu na baterijicu .... znate onu za pravljenje šminkerske kafe.
U obzir dolazi Zenica, eventualno Sarajevo.
hvala
U obzir dolazi Zenica, eventualno Sarajevo.
hvala
-
duboka_misao
#2 Re: Mutilica za NESS kafu - gdje kupiti?
U Robot Tc je to bilo pogledaj oko kase narocito
- G@ss
#3 Re: Mutilica za NESS kafu - gdje kupiti?
kupio u FIS-u, 3,5 KM bez baterija. 
-
sjemenjak
#4 Re: Mutilica za NESS kafu - gdje kupiti?
Imas u svim Beko shopovima u Sarajevu.
- maslina
#5 Re: Mutilica za NESS kafu - gdje kupiti?
U Robotu, ali su jako loše. Probaj u prodavnicama svega i svačega, naći neku malo bolju. Ako ti nije mrsko, koristi ruku, kafa je puno bolja. 
-
tap3ah75
#6 Re: Mutilica za NESS kafu - gdje kupiti?
Ruku koristim za nešto drugomaslina wrote:. Ako ti nije mrsko, koristi ruku, kafa je puno bolja.
Znam da ima i loših ali sam vidio "original" piše na njoj NESS i činila mi se dobra
-
za_sada_bez_dobrog_nicka
#7 Re: Mutilica za NESS kafu - gdje kupiti?
Moram OT... Kad je to u Robotu nešto valjalo? Sve sama B serija...maslina wrote:U Robotu, ali su jako loše.
-
crnaguja
#8 Re: Mutilica za NESS kafu - gdje kupiti?
Isprobala veliki broj mutilica, neke došle uz nes kafu -gratis, neke kupovala ali vjeruj to nije riješenje. Kašikom umućena je naj brže (ako je prava mjera) i naj ukusnija !
-
Rambo-Amadeus
#9 Re: Mutilica za NESS kafu - gdje kupiti?
Zar se ness kafa muti? Pa i na reklami je samo zaspe vrucom vodom i promjesa...? 
-
crnaguja
#10 Re: Mutilica za NESS kafu - gdje kupiti?
Može se umutiti sa šećerom u gustu kremastu smjesu jer se tad dobije fini sloj pjene, a i kafa je drugačijeg ukusa nego kad se samo prelije vrućom vodom. Obzirom da sam uz kafu gratis dobivala i tu mutilicu, znači da i proizvođač predlaže taj način konzumacije.Rambo-Amadeus wrote:Zar se ness kafa muti? Pa i na reklami je samo zaspe vrucom vodom i promjesa...?
Probajte pa .....
-
Rambo-Amadeus
#11 Re: Mutilica za NESS kafu - gdje kupiti?
ja sam sprije izvjesnog vremena koristio mutilicu za mlijeko (ali mi je dosadilo vremenomcrnaguja wrote:Može se umutiti sa šećerom u gustu kremastu smjesu jer se tad dobije fini sloj pjene, a i kafa je drugačijeg ukusa nego kad se samo prelije vrućom vodom. Obzirom da sam uz kafu gratis dobivala i tu mutilicu, znači da i proizvođač predlaže taj način konzumacije.Rambo-Amadeus wrote:Zar se ness kafa muti? Pa i na reklami je samo zaspe vrucom vodom i promjesa...?
Probajte pa .....
-
sigicalo
#12 Re: Mutilica za NESS kafu - gdje kupiti?
Ja sam u Merkatoru prosle godine kupila fackelman-ovu mutilicu...bila je 15 KM
- Amazonka27
#13 Re: Mutilica za NESS kafu - gdje kupiti?
prije nekoliko godina zamoli me prijateljica da ucestvujem u nekoj anketi bla bla dodju ti ljudi kuci i ispituju. Uglavnom to joj je bio posao i morala je nekoga predloziti ko nije kahvedjija...ko nema naviku da pije kahvu. Elem, dodje njih 5 kod mene...japanac, englez, amerikanac i nase dvije zene...sat i po su me maltretirali pitanjima...uglavom koje instant kahve pijem, da nabrojim 5 najboljih i da rangiram bla bla bla...kako je pravim...pa da im demonstriram i sl... Igrom slucaja sam imala mjesalicu "orginal" zelenu na kojoj je pisalo jacobs...Japanac uzeo i posmatra...ne konta..kaze nikada nije to vidio...tap3ah75 wrote:Ruku koristim za nešto drugomaslina wrote:. Ako ti nije mrsko, koristi ruku, kafa je puno bolja.![]()
![]()
Znam da ima i loših ali sam vidio "original" piše na njoj NESS i činila mi se dobra
na kraju sesije
toliko o "orginalima"
nemoj bezze placati skuplje jer i ona kupljena kod kineza sasvim super radi...samo mjenjaj baterije
- maslina
#14 Re: Mutilica za NESS kafu - gdje kupiti?
Ne mora japanac baš sve znati. Da se on pita, mi bi pili onu filter kafu, ne dao Bog nikome.
Podsjeti me neko "od gore", u Merkatoru su dobre. One što se dobiju džaba uz Nes su loše, slab im motor, pa se baterije brzo troše. Još uvijek mislim da je ruka majka. Koristim je i ja za druge stvari, ali uvijek ostane snage za umutiti kafu. Bitno je da se ne naspe premalo ni previše vode. Tada se umuti u glatku, svijetlu masu. Zaliješ vrućom vodom, zapališ, zatvoriš oči... Joj, što mi se pije.
Podsjeti me neko "od gore", u Merkatoru su dobre. One što se dobiju džaba uz Nes su loše, slab im motor, pa se baterije brzo troše. Još uvijek mislim da je ruka majka. Koristim je i ja za druge stvari, ali uvijek ostane snage za umutiti kafu. Bitno je da se ne naspe premalo ni previše vode. Tada se umuti u glatku, svijetlu masu. Zaliješ vrućom vodom, zapališ, zatvoriš oči... Joj, što mi se pije.