Mislio sam ovo pitanje umetnuti u neki postojeći podforum, ali ovako ću možda brže dobiti savjet/odgovor.
Naime, poslije duže vožnje (2-3h) nakon što izađem iz automobila,zamuti mi se vid. Primjer, gledam neki predmet (npr.stolicu) pa kao da iznad nje ima sjena. To traje neki 10-15 min i prestane.
To mi se dešavalo i prošlo ljeto, i baš nakon duže vožnje. Nalazi uredni, šećer mjeren nakon događaja 4,1 (nisam dijabetičar), srce ok, pluća, pritisak...
Taj događaj me jako prestraši, pa mi pored toga počne i jako lupati srce, malaksalost i sl.............
Dajte savjete, dešava li se to ikome još, ili sam jedini???
Mutan vid nakon vožnje
Moderator: anex
- žulijan asanž
#2 Re: Mutan vid nakon vožnje
pa jesi li mjerio dioptriju? to što ti pričaš meni izgleda kao da si navukao neku manju dioptriju u minus....
-
serum
#3 Re: Mutan vid nakon vožnje
Nisam nikada, ali zbog čega se to dešava isključivo nakon vožnje (i to kada ja vozim).
Inače nemam problema sa vidom (osim nekih crnih plutajućih tačaka u vidnom polju) ali to imam od djetinjstva...
Inače nemam problema sa vidom (osim nekih crnih plutajućih tačaka u vidnom polju) ali to imam od djetinjstva...
- žulijan asanž
#4 Re: Mutan vid nakon vožnje
dešava ti se to nakon vožnje zbog mišića u oku i očnog živca. kad imaš minus, onda u situacijama kao što je vožnja tvoji očni mišići se jako naprežu da fokusiraju predmete u daljini. onda kad izađeš iz kola, ti mišići se naglo opuste i više meda ne mogu, pa ti se sve zamutiserum wrote:Nisam nikada, ali zbog čega se to dešava isključivo nakon vožnje (i to kada ja vozim).
to ti je 100% dioptrija.
ti možda misliš da nemaš problema s vidom jer dioptrija nastaje postepeno i jako sporo. ti se navikneš da je to što vidiš normalno, a u stvari nije...
-
serum
#5 Re: Mutan vid nakon vožnje
Hvala Asanž
Otići ću da mi izmjere,sve je moguće.
Hvala ti na savjetu
Hvala ti na savjetu
- žulijan asanž
#6 Re: Mutan vid nakon vožnje
serum wrote:Hvala Asanž
Hvala ti na savjetu
ne znam samo kako ti je palo na pamet da prvo nalaze krvi vadiš, a onda dioptriju
-
serum
#7 Re: Mutan vid nakon vožnje
Nisam nalaze radio radi ove pojave, nego malo prije toga.
Mjerio šećer jesam i mjerio pritisak, to mi u apoteci preložili, ali naravno otići ću baš kod oftamologa u dom zdravlja
Mjerio šećer jesam i mjerio pritisak, to mi u apoteci preložili, ali naravno otići ću baš kod oftamologa u dom zdravlja