http://sport.cile.at/index.php?subactio ... om=&ucat=4&
kaze da mu je zelja da zaigra u timu sa Barbarezom u Reprezentaciji BIH
sad je sve do NSBIH
a ovdje ima tekst od kickera o njemu
Prevod
Nea ni 18 Godina a igra vec u najvecoj njemackoj Ligi: Mustafa Kucukovic je momentalno najmladji Igrac od Bundelige.
1996 Sergej Barbarez nije imo status zvijezde. Tad je on iz Uniona Berlina preso u Hansa Rostock, danasnji 32 Godisnji Bosanac.
Ali vec tada su njegovi Posteri visli u jednoj djecackoj sobi u Gelsenkirchenu. "Sergej je bijo moj Idol, imo sam puno Postera od njega. I jedan dres", prica Mustafa Kucukovic (17 Godina) ponosno. Tad je on imo 10 Godina a prije 4 godine kad je imo 6 godina doso je sa svojim Roditeljama iz Bosne. Proslu Subotu debitiro Kucukovic, 19 Godisnji Napadac sa njemackom pasosem za Hamburg protiv Stuttgarta u Bundesligi. Kraj Barbareza.
"Na pocetku", prizna Kucukovic, "Bijo sam nerevozan, kada sam prvi put sa Profisionalcama bijo. Ali svi su bili skroz opusteni." Pogotovo zemljak Barbarez, koji je vec od godine 2000 u HSV-u. Njega je Mustafa vec u prvim nedeljama u Hamburgu upozno, tad kad je sa svojim regionalligu-golovima za redom doso do Barbarezovo primijeticanje. 7 golova u 7 Utakmica je bijo mustafin start. "Sergej je uvijek mene zvao nakon nasih utakmica, kad je cuo da sam kod amatera postigo gol". Sad igramo u istom timu. "Htjeo sam maker jednom sanjim zaigrati. To je bijo moj Cilj, kad sam doso iz Bochum-a".
29 Golova u 29 Utakmici dao je je taj Hladan Napadac sa super tehnikom za Vfl, koji je htjeo uci u prvi 11 od HSV Amatera a sad vec igra u prvom timu.
"Mali je senzacija", kaze Klaus Toppmöller od njegovog Dragulja koji ima do 2008 ugovor sa HSV-om."Knaben-Knipser"(Djecak-pogodac) nadili su mu Hamburgovi Novinari ime. Golgeter koji nelici na djecaka sa svojom vesinom od 1,93 m i tezinom od 87 kila, golgeter koji vise na discoizbicivaca lici. "2 puta sedmicno treniram tjelo" Ali netreniram masu, nego jacinu i spurt."
kaze Mustafa, koji ga svak "Muki" zove
Najvise se sporedi Mustafa sa Lukas Podolski-jom, Dragulj od Kelna od prosle sezone, zato sto su haman isto godiste. Ali to Mustafi nesmeta.
"Oni me mogu sporediti skim hoce" "Oni" su Hamburgovi Novinari koje ga cesto na mobilni zovu. Jeli to previse za jednog 17 Godisnjaka? "Ne", kaze Mustafa koji u HSV Internatu zivi. "Neosjecam nikakvu nerevozu,uzivam to u trenutku". Tako je bilo i sa Lukas Podolskijem prosle sezone.
Klaus Toppmöller puno ocekiva od Mustafe koji je najmladji debitant za HSV-a svih vremena. "On je jedna nada od njemackog fudbala". To da njegov Trener puno od njega ocekiva, neboji se rodjeni bosanac."To je za mene motivacija. Tako mi trener pokaziva da vjeruje u mene.
Pogotovo Trener. "Toppi (nadimak Toppmöllera) je super, on je O.K." To da je Toppmöller i sam napadac bijo i da je ion u mladim godinama dobar za HSV-a bijo reko je on Mustafi koji u svom debiju na prijateljskoj za Profi tim dao 2 gola za HSV-a. "Nisam to znao kaze Muki". 1980 imo je Toppmöller svoju zadnju Bundesliga utakmicu, a tada nije Kucukovic vjerovatno bijo ni u planu. A znali muki da je njegov popularni posljednik Uwe Seeler vec sa 17 godina svoj debi za Njemacku Repku dao?
Nema veze. Sa biografijom od Barbareza lakse mu je. I sto se od njega sada i vise prica. "Neki dan me neko prepozno u gradu i priso mi: Hey, ti igrac za HSV! To je za mene bilo cool." Pogotovo zato sto ce se to jopet ponoviti.

/ Mali jos nije izgubljen , ako papci iz NS BIH ga nepozovu , onda se mozemo poselamiti sa ovim igracem
ako neko hoce da pise NSBIH za ovog malog
evo mail njihov [email protected]