Nakon 20 godina zatvaranja očiju i šutnje, časnije bi bilo da je i ovo odšutio.reis1 wrote:Ima i na to odg.:Banksy wrote:
Mladi, ne idite na strana ratišta
07.09.2014
Mustafa ef. Ceric kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?
- Banksy
#51 Re: Mustafa ef. Ceric kao novi bosnjacki clan predsjednistva
- zgembomaratonac
- reis1
#53 Re: Mustafa ef. Ceric kao novi bosnjacki clan predsjednistva
Vidi Cere...
'Vako je i kralj Tvrtko vikao i mahao ljiljanima, na istom mjestu, prije 700 godia... 
Sve u svemu, heresy is on Bobovac again!
Sve u svemu, heresy is on Bobovac again!
- It_is_a_Leclerc
#54 Re: Mustafa ef. Ceric kao novi bosnjacki clan predsjednistva
Kampanja Cerića je i više nego iznenađujuća za mene. Ja sam očekivao da će njegova kampanja biti usmjerena na desno krilo među Bošnjacima, na radikalizaciju, famozno "neprilagođavanje", ispade nacionalizma itd.
Međutim, Cerić ima jednu kvalitetnu, odmjerenu kampanju, koja itekako ima glavu i rep. Čovjek se gotovo i ne dotiče svoje struke tj. religije, i bavi se isključivo političkom zbiljom.
Tek se sad vidi kakvu je grešku napravio SBB kad je, umjesto da podrže Cerića, odlučio kandidirati Fahrudina, iako on, realno, nema većih šansi.
Međutim, Cerić ima jednu kvalitetnu, odmjerenu kampanju, koja itekako ima glavu i rep. Čovjek se gotovo i ne dotiče svoje struke tj. religije, i bavi se isključivo političkom zbiljom.
Tek se sad vidi kakvu je grešku napravio SBB kad je, umjesto da podrže Cerića, odlučio kandidirati Fahrudina, iako on, realno, nema većih šansi.
- reis1
-
Herodot
#56 Re: Mustafa ef. Ceric kao novi bosnjacki clan predsjednistva

Cerić u Jajcu: I poslije Tita – Mustafa
Nakon Bobovca i Mila kod Visokog, dr. Mustafa Cerić, nezavisni kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine predizborni skup održao je i u Jajcu, u Muzeju AVNOJ-a.
„Mnogi će reći da ja samo šokiram, e pa evo onda još jedan šok. Mnogi me, kao bivšeg reisa sigurno nisu mogli ni zamisliti ispod biste Josipa Broza Tita i da se obraćam sa govornice sa koje se i on obraćao“, rekao je dr. Cerić obraćajući se prisutnima sa govornice sa koje su se obraćali i vijećnici AVNOJ-a u Jajcu.
Baš sa tog mjesta, sa izvora bratstva, jedinstva i antifašizma, dr. Cerić je poručio da niko nema monopol na antifašizam, kao ni na Tita.
„Bilo je dobrih stvari u bivšoj Jugoslaviji i smeta mi što neki sada monopoliziraju Tita i upotrebljavaju ga za lični interes, a imajući u vidu šta i kako rade, ne bi smjeli spominjati ni Tita ni antifašizam. Tito je bio nešto drugo... oni su nešto treće“, naglasio je dr. Cerić.
Dodao je da tekovine i poruke AVNOJ-a vrijede i danas, posebno za one koji bi da dijele ili prisvajaju ovu zemlju.
„Našim dragim sugrađanima, Srbima i Hrvatima, ali i Jevrejima, Romima, Albancima i svima drugima poručujem da im pružam ruku suradnje i da dijelim njihovu zabrinutost za stanje u našem društvu. Pozivam ih da u duhu zajedništva uredimo državu na radost i sreću svakog čovjeka u ovoj našoj lijepoj zemlji. Želim uvjeriti sve ljude u Bosni i Hercegovini da mi je u duši svaki njen stanovnik, bez obzira na vjeru i naciju i da ću se zalagati da u našoj zemlji ne bude nijednog siromaha ni u Banjoj Luci, ni u Sarajevu, Tuzli, Foči, Mostaru, Grudama, Višegradu, Trebinju, Cazinu, Gacku, Brčkom, Orašju... jer naša zemlja je vrijedna naše ljubavi i međusobnog poštivanja i uvažavanja“ zaključio je dr. Cerić.
(Fena)
- XXS
#57 Re: Mustafa ef. Ceric kao novi bosnjacki clan predsjednistva
Nevjerovatno, od 'ko i sta su vehabije' do dragih sugradjana.Herodot wrote:![]()
Od 'kome se mi trebamo prilagodjavati' do 'ruke saradnje' drugacijim komsijama.
Dosao Mustafa tobe. Ima 'Marshalov' plan!
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#58 Re: Mustafa ef. Ceric kao novi bosnjacki clan predsjednistva
To Serke ledžendu!
Mi smo Titovi i i Titu se vraćamo
Mi smo Titovi i i Titu se vraćamo
-
racionalista
#59 Re: Mustafa ef. Ceric kao novi bosnjacki clan predsjednistva
Mustafa je sa ovim potezom sam sebe eliminisao
-
Cohers
- madner
#61 Re: Mustafa ef. Ceric kao novi bosnjacki clan predsjednistva
Realno 10x jaci politicar od Baketa a pokriva sve njegove baze.
- Banksy
#62 Re: Mustafa ef. Ceric kao novi bosnjacki clan predsjednistva
Herodot wrote:
Dodao je da tekovine i poruke AVNOJ-a vrijede i danas, posebno za one koji bi da dijele ili prisvajaju ovu zemlju.
„Našim dragim sugrađanima, Srbima i Hrvatima, ali i Jevrejima, Romima, Albancima i svima drugima poručujem da im pružam ruku suradnje i da dijelim njihovu zabrinutost za stanje u našem društvu. Pozivam ih da u duhu zajedništva uredimo državu na radost i sreću svakog čovjeka u ovoj našoj lijepoj zemlji.
"Turska nam je mati, tako je bilo, tako će i ostati".
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#63 Re: Mustafa ef. Ceric kao novi bosnjacki clan predsjednistva
Kome ba mi da se prilagođavamo...
fotelji moj Mustafa, fotelji a ne Allahu
ps
jedino mi je drago što sada svak jasno vidi o kakvom se gofnetu i ublehašu radi jer je kao reis sva svoja njesra sakrivao iza islamofobije
fotelji moj Mustafa, fotelji a ne Allahu
ps
jedino mi je drago što sada svak jasno vidi o kakvom se gofnetu i ublehašu radi jer je kao reis sva svoja njesra sakrivao iza islamofobije
- reis1
#64 Re: Mustafa ef. Ceric kao novi bosnjacki clan predsjednistva
Cera je duhovni otac Bosnjaka.
Ustvari, on tek sada radi ono sto je trebao raditi i dok je reis bio: sakupljati sve sto je nase i sto nije nase. Npr. i Ivu Andrica, koga briga sta je on pisao tamo, tvoje je da kazes "nobelovac, nas bosnjacki nobelovac"! Itd itd itd itd
Isto ko Muhamed a.s. sto je sakupljao, ka'e "Isus? Ma nas baa jarane, nas cova bio... Mojsije? Ma nas baa jarane, nas cova bio".
Tako i reisaga treba: "Bobovac? Ma nas, ciji ce bit... Jajce, AVNOJ? Ma nase isto, nije nicije drugo..."
Ha ja...
Ustvari, on tek sada radi ono sto je trebao raditi i dok je reis bio: sakupljati sve sto je nase i sto nije nase. Npr. i Ivu Andrica, koga briga sta je on pisao tamo, tvoje je da kazes "nobelovac, nas bosnjacki nobelovac"! Itd itd itd itd
Isto ko Muhamed a.s. sto je sakupljao, ka'e "Isus? Ma nas baa jarane, nas cova bio... Mojsije? Ma nas baa jarane, nas cova bio".
Tako i reisaga treba: "Bobovac? Ma nas, ciji ce bit... Jajce, AVNOJ? Ma nase isto, nije nicije drugo..."
Ha ja...
- reis1
#65 Re: Mustafa ef. Ceric kao novi bosnjacki clan predsjednistva
Srbi brate Mesu Selimovica svojataju, Ivu Andrica, cjelokupu povijest svojataju, Nemanjice, Kosovo... a nista nije njihovo, kmetovi bili.
Dok nasi duduci sve sto im se ne svidja, sto nije u osi sa njihovim licnim stavovima, to izbacuju i protjeruju.
Znaci jarane, od Pecke patrijarsije krenuti! Jel je napravio Mehmed-pasa Sokolovic? Jeste... Nasa jarane! Pa nadalje - sve uzet'.
Dok nasi duduci sve sto im se ne svidja, sto nije u osi sa njihovim licnim stavovima, to izbacuju i protjeruju.
Znaci jarane, od Pecke patrijarsije krenuti! Jel je napravio Mehmed-pasa Sokolovic? Jeste... Nasa jarane! Pa nadalje - sve uzet'.
- reis1
#66 Re: Mustafa ef. Ceric kao novi bosnjacki clan predsjednistva
Mustafa rek'o, dolazi el-presidente u Sarajevo!

- Klavikula
#67 Re: Mustafa ef. Ceric kao novi bosnjacki clan predsjednistva
dominirao veceras 
- reis1
#68 Re: Mustafa ef. Ceric kao novi bosnjacki clan predsjednistva
zulfikarzulfo wrote:https://www.youtube.com/watch?feature=y ... pp=desktop
Evo jos jednom:
Kaz'o sam ja, reisaga je numero uno!
-
jemma
#69 Re: Mustafa ef. Ceric kao novi bosnjacki clan predsjednistva
Cerić kad bude predsjednik ja ću biti većinski vlasnik Applea.
bolje bi mu bilo da se nije uvlačio, odnosno vraćao u politiku. i dalje bi bio glup ali to bar niko ne bi znao osim njegovih bliskih saradnika.
bolje bi mu bilo da se nije uvlačio, odnosno vraćao u politiku. i dalje bi bio glup ali to bar niko ne bi znao osim njegovih bliskih saradnika.
- reis1
#70 Re: Mustafa ef. Ceric kao novi bosnjacki clan predsjednistva
Najjaci je.jemma wrote:Cerić kad bude predsjednik ja ću biti većinski vlasnik Applea.
I najbolji, jer nije stranacki, vec nezavisni kandidat.
Za predsjedistvo se sada dvoumim izmedju Cere i Suljagica!
- crvenebrigade
#71 Re: Mustafa ef. Ceric kao novi bosnjacki clan predsjednistva
Oprosti mu Boze jer ne zna sta radi i koliku stetu cini.
- It_is_a_Leclerc
#72 Re: Mustafa ef. Ceric kao novi bosnjacki clan predsjednistva
Ovi iz Sdp-a se opasno dovezali Boga.
Ko ih ne zna, hodžiluk bi im platio.
Ko ih ne zna, hodžiluk bi im platio.
- biske
#73 Re: Mustafa ef. Ceric kao novi bosnjacki clan predsjednistva
šta te briga ba, ne radi je lagumdžiji nego naprotiv...crvenebrigade wrote:Oprosti mu Boze jer ne zna sta radi i koliku stetu cini.
-
jemma
#74 Re: Mustafa ef. Ceric kao novi bosnjacki clan predsjednistva
doduše, da nema klauna poput Cerića ne bi se mogla tako dobro primjetiti sva briljantnost SDP-a.
kad vidiš kakvih sve budala ima okolo glatko zaključiš "ma lijepi SDP".
kad vidiš kakvih sve budala ima okolo glatko zaključiš "ma lijepi SDP".
- bogoljub
#75 Re: Mustafa ef. Ceric kao novi bosnjacki clan predsjednistva
Istina je istina!! novo o ceriću:
http://www.youtube.com/watch?v=GHHwfyhxd6k
http://www.youtube.com/watch?v=GHHwfyhxd6k