Mustafa Cerić osniva stranku
- res publica
#1 Mustafa Cerić osniva stranku
Uskoro će se na bošnjačkoj političkoj sceni pojaviti nova politička stranka. Prema saznanjima do kojih je došao Saff, novu političku stranku osniva Svjetski bošnjački kongres, odnosno dr. Mustafa Cerić i muftija Muamer Zukorlić. U toku su završne pripreme za osnivanje stranke. Još uvijek se ne zna ime stranke. Međutim, zna se da će dr. Mustafa Cerić biti kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH na predstojećim općim izborima u oktobru ove godine.
Teško je u ovom trenutku predvidjeti kako će bošnjačko biračko tijelo reagirati na političku stranku muftije Muamera ef. Zukorlića i Mustafe Cerića. Kao što se zna, muftija Muamer ef. Zukorlić ima dosta političkog iskustva, on već ima jednu stranku u Srbiji i ima veliku podršku Bošnjaka u Sandžaku, odnosno u Srbiji, a kakav politički uticaj i podršku će imati u Bosni i Hercegovini to će se tek vidjeti.
Dr. Mustafa Cerić je u proteklom periodu, kao lider Islamske zajednice u BiH, odigrao veoma važnu ulogu za IZ i za Bošnjake u cijelini, na mnoge izazove odgovorio je na pravi način. Doduše, Mustafa Cerić je svojim autoritetom tada pomogao Fahrudinu Radončiću da se ugura na političku scenu. Cerić danas priznaje da je pogriješio, tj. da ga je Fahrudin Radončić prevario. Zato će biti zanimljivo vidjeti kako će Bošnjaci reagirati na političku karijeru dr. Mustafe Cerića, naročito kako će reagirati kada Mustafa Cerić i Fahrudin Radončić stanu jedan naspram drugog u izbornoj utrci za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH. Bit će zanimljivo i kako će Fahrudin Radončić reagirati na novu konkurenciju. Do sada je Radončić opasnost vidio samo u Bakiru Izetbegoviću, vidjećemo kako će se nositi sa dr. Mustafom Cerićem. U svakom slučaju, ovo će biti zanimljiva izborna godina.
http://www.saff.ba/bih/1435-mustafa-cer ... nistva-bih
Stvarno interesantna vijest. Vjerovatno će uzeti Bakiru glasove.
Teško je u ovom trenutku predvidjeti kako će bošnjačko biračko tijelo reagirati na političku stranku muftije Muamera ef. Zukorlića i Mustafe Cerića. Kao što se zna, muftija Muamer ef. Zukorlić ima dosta političkog iskustva, on već ima jednu stranku u Srbiji i ima veliku podršku Bošnjaka u Sandžaku, odnosno u Srbiji, a kakav politički uticaj i podršku će imati u Bosni i Hercegovini to će se tek vidjeti.
Dr. Mustafa Cerić je u proteklom periodu, kao lider Islamske zajednice u BiH, odigrao veoma važnu ulogu za IZ i za Bošnjake u cijelini, na mnoge izazove odgovorio je na pravi način. Doduše, Mustafa Cerić je svojim autoritetom tada pomogao Fahrudinu Radončiću da se ugura na političku scenu. Cerić danas priznaje da je pogriješio, tj. da ga je Fahrudin Radončić prevario. Zato će biti zanimljivo vidjeti kako će Bošnjaci reagirati na političku karijeru dr. Mustafe Cerića, naročito kako će reagirati kada Mustafa Cerić i Fahrudin Radončić stanu jedan naspram drugog u izbornoj utrci za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH. Bit će zanimljivo i kako će Fahrudin Radončić reagirati na novu konkurenciju. Do sada je Radončić opasnost vidio samo u Bakiru Izetbegoviću, vidjećemo kako će se nositi sa dr. Mustafom Cerićem. U svakom slučaju, ovo će biti zanimljiva izborna godina.
http://www.saff.ba/bih/1435-mustafa-cer ... nistva-bih
Stvarno interesantna vijest. Vjerovatno će uzeti Bakiru glasove.
- jon_jovi
#2 Re: Mustafa Cerić osniva stranku
Pa ako može jedan Izetbegović imati svoju stranku kao privatnu prćiju, isto tako i Radončić, a neformalno i Lagumdžija, pa što ne bi mogao i Cerić?
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#3 Re: Mustafa Cerić osniva stranku
ovo je u saradnji sa sda a protiv radončića
večinu glasova koje uzmu biče od sbb i stranke za bih a jedan mali dio od sda
sda ima sigurno izborno tijelo i vjerne glasače i na slijedećim izborima če ostvariti vrlo dobar rezultat
mnogi glasovi sdp-a bi mogli otiči komšiću i df-u tako da je što se tiče sda najozbiljniji i najopasniji protivnk sbb koji ima realne šanse da osvoji solidan broj glasova i nametne se kao relevantan politički faktor
sda ima sigurno izborno tijelo i vjerne glasače i na slijedećim izborima če ostvariti vrlo dobar rezultat
mnogi glasovi sdp-a bi mogli otiči komšiću i df-u tako da je što se tiče sda najozbiljniji i najopasniji protivnk sbb koji ima realne šanse da osvoji solidan broj glasova i nametne se kao relevantan politički faktor
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#4 Re: Mustafa Cerić osniva stranku
ukratko narod je opet najebo
ko nas jebe 
- BHCluster
#5 Re: Mustafa Cerić osniva stranku
japin_mutapi wrote:ovo je u saradnji sa sda a protiv radončića
- djonko brajs
#6 Re: Mustafa Cerić osniva stranku
ja cu da glasam za cerica. ne vjerujem u izbore i nikad nisam isao da glasam al cu sad maksuzije za naseg reisa da ubacim papiric.
ja vec par godina pricam kako bosnjackim dijelm federacije neformalno vlada nevladina organizacija "islamska zajednica" i normalno da covjek sad kad mu je istekao maksimalni mandat sefa nevladine organizacije pređe u formalno-politicki sektor.
ja vec par godina pricam kako bosnjackim dijelm federacije neformalno vlada nevladina organizacija "islamska zajednica" i normalno da covjek sad kad mu je istekao maksimalni mandat sefa nevladine organizacije pređe u formalno-politicki sektor.
- seln
#7 Re: Mustafa Cerić osniva stranku
mashallah!djonko brajs wrote:ja cu da glasam za cerica. ne vjerujem u izbore i nikad nisam isao da glasam al cu sad maksuzije za naseg reisa da ubacim papiric.
Time ce Sericeva stranka postati multicetnicka, imace binasr medju biracima.
- GAU8
#8 Re: Mustafa Cerić osniva stranku
Jel to onaj što štiti imame pedofile i ne želi da se prilagođava....

- Klavikula
#9 Re: Mustafa Cerić osniva stranku
dosta se on njima prilagodjavao, sad nek se oni malo njemu prilagodjavaju

- GAU8
#10 Re: Mustafa Cerić osniva stranku
Ko glasa za njega, sam je kriv...Black swan wrote:ukratko narod je opet najeboko nas jebe
- DaffyDuck
#11 Re: Mustafa Cerić osniva stranku
ko stigneBlack swan wrote:ukratko narod je opet najeboko nas jebe
- jon_jovi
#12 Re: Mustafa Cerić osniva stranku
Kao što rekoh, SDA Izetbegovića djl, SDP Lagumdžije djl, SBB Radočićev djl, S za BiH Silajdzicev djl, DF Komšićev djl, nastavi niz
- jon_jovi
#13 Re: Mustafa Cerić osniva stranku
Oni majmuni, kao što piše na portalu sklepali merdevine i utekli iz kaveza a mi majmuni nečemo nikadDaffyDuck wrote:ko stigneBlack swan wrote:ukratko narod je opet najeboko nas jebe
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#14 Re: Mustafa Cerić osniva stranku
bice prilagodjavanja 
- kingofsnake
#15 Re: Mustafa Cerić osniva stranku
Vala kad krkan poput Dodika može imati stranku i biti predsjednik nekom, kad Fahro može imati stranku i biti idol mnogima, nek osnuje i Cerić Koke. Ma nek osnuje i Zika Turković.
- GAU8
#16 Re: Mustafa Cerić osniva stranku
Treba neko mlad, pametan, neopterećen... sa energijom i pravom vizijom.
Dosta više ovih metuzalema hebem mu vraga..
Dosta više ovih metuzalema hebem mu vraga..
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#17 Re: Mustafa Cerić osniva stranku
ne kontam šta ga kritikujete
konačno je iskreno pokazao svoje prave ambicije....nek mu je sretno
Ovo mi je daleko poštenije nego da se bavi politikom s mindera i vuče konce po privatnim sijelima, a lišen je bilo kakve javne odgovornosti...a čim ga prozoveš islamofob si
sad ćemo barem da vidimo koliko politički vrijedi ovaj hajvan, da ne kažem krmak jer bi me mogli pogrešno shvatiti
Ovo mi je daleko poštenije nego da se bavi politikom s mindera i vuče konce po privatnim sijelima, a lišen je bilo kakve javne odgovornosti...a čim ga prozoveš islamofob si
sad ćemo barem da vidimo koliko politički vrijedi ovaj hajvan, da ne kažem krmak jer bi me mogli pogrešno shvatiti
-
VjecitiStudent
#18 Re: Mustafa Cerić osniva stranku
Nestalo guzovače ...
PS. S obzirom da će ga onako debela i ćelava u civilnom odijelu malo ko prepoznati, imali li on pravo da za PR potrebe političke kampanje koristi nekadašnju reisovsku ahmediju i onu bijelu odoru?
PS. S obzirom da će ga onako debela i ćelava u civilnom odijelu malo ko prepoznati, imali li on pravo da za PR potrebe političke kampanje koristi nekadašnju reisovsku ahmediju i onu bijelu odoru?
- sema911s
#19 Re: Mustafa Cerić osniva stranku
nova stranka koja ce da razvali na izborima jer
,.,a zvace se HAlal stranka mi nelazemo, mi ne krademo,.,. kemo skloni torbu vidjece ko pare od hedijee,.,.,
treba zabranit zakonom broj stranki,., ono par komada ali da osnivaci moraju proci neki test,, lupam igraju ruski rulet pa od 100komada kandidata posljednji je precednik naredne 4 godine
treba zabranit zakonom broj stranki,., ono par komada ali da osnivaci moraju proci neki test,, lupam igraju ruski rulet pa od 100komada kandidata posljednji je precednik naredne 4 godine
- Alfons Kauders
#20 Re: Mustafa Cerić osniva stranku
20 godina prekasno, ali istina...JoseMujica wrote:ne kontam šta ga kritikujetekonačno je iskreno pokazao svoje prave ambicije....nek mu je sretno
Ovo mi je daleko poštenije nego da se bavi politikom s mindera i vuče konce po privatnim sijelima, a lišen je bilo kakve javne odgovornosti...a čim ga prozoveš islamofob si![]()
svako bi da bidne prvi u bosnjaka...
doduse ne znam po cemu je toliko drugaciji od ostalih... vecina drugih su takodjer bili saradnici kosa i udbe... isto tako vecina nikad nije stvorila marke dodatne vrijednosti, jer su cijeli zivot profesionalno prodavali ublehe... i vecina je 20 godina provela na vlasti u nekoj kombinaciji... neki kao neonko su branili i silovanje djece, pa se ni na tom polju ne istice...
dakle sta je sad cudno u svemu ovome?
- cenecimoveocino
#21 Re: Mustafa Cerić osniva stranku
hahhhahhhahahahahaa :'(
Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
- jon_jovi
#22 Re: Mustafa Cerić osniva stranku
Pa zavisi kako se uzme. Jel se Cerić uspoređuje sa drugima ili drugi sa Cerićem. Ako usporediš druge sa Cerićem onda Cerić ispada još i boljidoduse ne znam po cemu je toliko drugaciji od ostalih... vecina drugih su takodjer bili saradnici kosa i udbe... isto tako vecina nikad nije stvorila marke dodatne vrijednosti, jer su cijeli zivot profesionalno prodavali ublehe... i vecina je 20 godina provela na vlasti u nekoj kombinaciji... neki kao neonko su branili i silovanje djece, pa se ni na tom polju ne istice...
- Alfons Kauders
#23 Re: Mustafa Cerić osniva stranku
da da - na to sam i ciljao...jon_jovi wrote:Pa zavisi kako se uzme. Jel se Cerić uspoređuje sa drugima ili drugi sa Cerićem. Ako usporediš druge sa Cerićem onda Cerić ispada još i boljidoduse ne znam po cemu je toliko drugaciji od ostalih... vecina drugih su takodjer bili saradnici kosa i udbe... isto tako vecina nikad nije stvorila marke dodatne vrijednosti, jer su cijeli zivot profesionalno prodavali ublehe... i vecina je 20 godina provela na vlasti u nekoj kombinaciji... neki kao neonko su branili i silovanje djece, pa se ni na tom polju ne istice...
jos kad bi se s njim kandidovali pulja i kacavenda... auuu kako bi to tek bilo veselo...
- madner
#24 Re: Mustafa Cerić osniva stranku
Zukorlic ima moj glas.
- Alfons Kauders
#25 Re: Mustafa Cerić osniva stranku
pa ne mogu srbi imati dva clana predsjednistvamadner wrote:Zukorlic ima moj glas.
nisu bosnje...