Mustafa Ceric na Pop!Tech-u

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
neocekivana_sila

#1 Mustafa Ceric na Pop!Tech-u

Post by neocekivana_sila »

Image

http://www.poptech.org/

Speaker Detail

Mustafa Ceric
Grand Mufti of Bosnia, Islamic Community in Bosnia and Herzegovina

Mustafa Ceric is currently serving his second seven-year term as Grand Mufti—the highest official of religious law in a Sunni Muslim country—for Bosnia and Herzegovina. Widely considered to be one of the most liberal Grand Muftis in the world, Mustafa issues legal opinions and edicts on interpretations of Islamic law for private clients and assists judges in deciding cases.

Mustafa is a member of several local and international organizations, including the Council of 100 leaders of the World Economic Forum, the World Conference of Religions for Peace, and the International Commission for Peace Research, chaired by Henry Kissinger. He leads several workshops and delivers lectures on interfaith issues around the globe.

A witness to the Bosnian war, Mustafa believes that America’s involvement proves the country “did not lose the ideals of freedom and human rights.” He poses this hopeful and gentle warning to his friends in the United States: “Don't cease to believe that you are good.”

Pop!Tech je odlična i meni izuzetno draga konferencija i ponosna sam što imamo "speakera" iz Bosne i Hercegovine..rame uz rame sa Stevenom Pinkerom, Viktorijom Hale, Chris Jordanom, Sarah Joseph itd
Dezidijat

Post by Dezidijat »

Hajd sretno mu.

8-)
femme of_Roi

Post by femme of_Roi »

Bio je kod nas na tv arte(france 5) izabran za evropljanina sedmice.Te su ga prikazivali sa otkrivenom kcerkom,kako trenira u teretani,kako je njegovo misljenje evropsko i kako nama sto vise treba takvih muslimana u evropi.Na ovoj slici lici na nekog glumca,ko iz zvjezdanih staza. 8-)
cartman

Post by cartman »

Pitanje je samo.. ko koga kopira :D

Image
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

Fura se Reis žestoko.
Jednima prodaje jednu, drugima drugu priču...libo ga, voza se A8, nikad nije bio deblji, niko mu ništa ne može, dobro mu pravo!
A ummet ko ummet, boljega i ne zaslužuje!
obuca

Post by obuca »

chuchumbamayumbe wrote:Fura se Reis žestoko.
Jednima prodaje jednu, drugima drugu priču...libo ga, voza se A8, nikad nije bio deblji, niko mu ništa ne može, dobro mu pravo!
A ummet ko ummet, boljega i ne zaslužuje!
bas tako. Kericu Kericu sunce li ti tvoje. :x :x :x pokazuje kolko je moderan a vam vazi narodu pardon ovcama nesto drugo :x :x :x
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

...jos kad bi otiso malo u Hanifice, Sucesku, Strgacinu.....i sva ostala BH sela i dzemate.... pa proveo koji dans a dzemtlijama, da vidi sta njih muci...eh onda bi bio Rejz svima nama...COOL
buba

#8 re

Post by buba »

Eh..Memo nas :)
obuca

Post by obuca »

ma ajde ba on se reklamira. jebiga zna ingliš, ima audi, odjelo, titule. pa savremen ciko a ovcama u bih da moze i struju bi iskljucio jer nemaju sva braca struju. fuj gadi mi se taj covjek
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Predvidjam kraj ove teme kao sto je zavrsila o AI jucer :-) Samo dok zapne za oko :D
*mima*

Post by *mima* »

obuca wrote:ma ajde ba on se reklamira. jebiga zna ingliš, ima audi, odjelo, titule. pa savremen ciko a ovcama u bih da moze i struju bi iskljucio jer nemaju sva braca struju. fuj gadi mi se taj covjek

Znala sam da si ljubomorna. :D
obuca

Post by obuca »

mima wrote:
obuca wrote:ma ajde ba on se reklamira. jebiga zna ingliš, ima audi, odjelo, titule. pa savremen ciko a ovcama u bih da moze i struju bi iskljucio jer nemaju sva braca struju. fuj gadi mi se taj covjek

Znala sam da si ljubomorna. :D
volim vas :D
MirzaK

Post by MirzaK »

femme of_Roi wrote:Bio je kod nas na tv arte(france 5) izabran za evropljanina sedmice.Te su ga prikazivali sa otkrivenom kcerkom,kako trenira u teretani,kako je njegovo misljenje evropsko i kako nama sto vise treba takvih muslimana u evropi.Na ovoj slici lici na nekog glumca,ko iz zvjezdanih staza. 8-)

Po meni je to za pohvalu, jos da hoce kakav Image uzeti i ima 10ku od mene :-D
Al' na takvog jednog vjernika imaš 50 turbo-folk vjernika :shock: (ovo više nije ni vezano za neku specifičnu religiju) koji tako divno razumiju svoju vjeru da ignoriraju sve ostale vjere i načine života :x
Fair Life

Post by Fair Life »

Bosanac sa dna kace wrote:...jos kad bi otiso malo u Hanifice, Sucesku, Strgacinu.....i sva ostala BH sela i dzemate.... pa proveo koji dans a dzemtlijama, da vidi sta njih muci...eh onda bi bio Rejz svima nama...COOL
Obilazi on dzematlije...

Image
femme of_Roi

Post by femme of_Roi »

cartman wrote:Pitanje je samo.. ko koga kopira :D

Image
:lol: Dje ga nadje.
venera888

Post by venera888 »

znam da su u Danskoj za vrijeme onih problema sa muslimanima
povodom karikatura pozvali muftiju Jerusalimskog i naseg reisa na razgovore :-D
neocekivana_sila

Post by neocekivana_sila »

femme of_Roi wrote:Bio je kod nas na tv arte(france 5) izabran za evropljanina sedmice.Te su ga prikazivali sa otkrivenom kcerkom,kako trenira u teretani,kako je njegovo misljenje evropsko i kako nama sto vise treba takvih muslimana u evropi.Na ovoj slici lici na nekog glumca,ko iz zvjezdanih staza. 8-)
aferim efendija.

Treba priznati uspjeh. Na ovu konferenciju kao i na tv arte nije pozvan zato što se vozi u Audiju. Voze se i mnogi drugi pa nisu pozvani. Vole bosanski kompleksaši pljunuti po svom, pa to ti je.

"Balija bi ruku dao da je Hrvat ili Srbin, ali nije.."
Post Reply