Muslimanka "oprala" Donalda Trumpa!
-
patriot_1
#1 Muslimanka "oprala" Donalda Trumpa!
Marwa Balkar ima svega 22 godine, a na Trumpove sramotne izjave vezane uz muslimane odgovorila je bolje nego što bi to itko na svijetu učinio. Njeno otvoreno pismo je pročitalo stotine tisuća ljudi koje je također zadivila.
Mlada američka muslimanka Marwa Balkar preko Facebooka se obratila republikanskom kandidatu za predsjednika Donaldu Trumpu očitavši mu pravu lekciju zbog njegovih izjavama o muslimanima. Naime, Trump je nedavno kazao kako bi muslimani u Sjedinjenim Državama trebali biti registrirani u bazi podataka te da ih je potrebno nadzirati, piše Yahoo News. Kod 22-godišnje Marwe iz Corone u Californiji takve su riječi izazvale poriv da mu na lijep način objasni koliko je tragično njegovo razmišljanje.
U svom otvorenom pismu Trumpu, ona kaže:
“Dragi @realdonaldtrump,
Moje ime je Marwa i ja sam muslimanka.
Čula sam kako želite da nosimo posebne identifikacijske oznake tako da sam odlučila izabrati jednu za sebe. Budući da me nije lako prepoznati kao muslimanku, moj novi bedž će mi omogućiti da s ponosom pokažem tko sam. Izabrala sam znak mira jer on predstavlja moj Islam, onaj koji me je učio da se protivim nepravdi i težim jedinstvu, onaj koji me je naučio da je ubojstvo jednog nevinog života isto kao ubojstvo cijelog čovječanstva.
Čula sam i da nas želite pratiti. Odlično! Možete doći sa mnom na šetnje o podizanju svijesti o raku u srednjoj školi ili me možete pratiti do mog radnog mjesta gdje mi je posao stvaranje sreće.
Možete također vidjeti kako moja lokalna džamija pravi sendviče za beskućnike i organizira druženje ljudi različitih vjera.
Možda ćete tada uvidjeti da me to što sam muslimanka ne čini manje Amerikankom nego što ste vi. Možda ćete uvidjeti da nisam ništa manje ljudsko biće od vas.
Salaamu alaikum (Neka je mir s vama)”.
Njeno pismo “lajkalo” je više od 440 tisuća ljudi, a podijeljeno je više od 137 tisuća puta.
http://net.hr/danas/svijet/odgovor-na-s ... da-trumpa/
Mlada američka muslimanka Marwa Balkar preko Facebooka se obratila republikanskom kandidatu za predsjednika Donaldu Trumpu očitavši mu pravu lekciju zbog njegovih izjavama o muslimanima. Naime, Trump je nedavno kazao kako bi muslimani u Sjedinjenim Državama trebali biti registrirani u bazi podataka te da ih je potrebno nadzirati, piše Yahoo News. Kod 22-godišnje Marwe iz Corone u Californiji takve su riječi izazvale poriv da mu na lijep način objasni koliko je tragično njegovo razmišljanje.
U svom otvorenom pismu Trumpu, ona kaže:
“Dragi @realdonaldtrump,
Moje ime je Marwa i ja sam muslimanka.
Čula sam kako želite da nosimo posebne identifikacijske oznake tako da sam odlučila izabrati jednu za sebe. Budući da me nije lako prepoznati kao muslimanku, moj novi bedž će mi omogućiti da s ponosom pokažem tko sam. Izabrala sam znak mira jer on predstavlja moj Islam, onaj koji me je učio da se protivim nepravdi i težim jedinstvu, onaj koji me je naučio da je ubojstvo jednog nevinog života isto kao ubojstvo cijelog čovječanstva.
Čula sam i da nas želite pratiti. Odlično! Možete doći sa mnom na šetnje o podizanju svijesti o raku u srednjoj školi ili me možete pratiti do mog radnog mjesta gdje mi je posao stvaranje sreće.
Možete također vidjeti kako moja lokalna džamija pravi sendviče za beskućnike i organizira druženje ljudi različitih vjera.
Možda ćete tada uvidjeti da me to što sam muslimanka ne čini manje Amerikankom nego što ste vi. Možda ćete uvidjeti da nisam ništa manje ljudsko biće od vas.
Salaamu alaikum (Neka je mir s vama)”.
Njeno pismo “lajkalo” je više od 440 tisuća ljudi, a podijeljeno je više od 137 tisuća puta.
http://net.hr/danas/svijet/odgovor-na-s ... da-trumpa/
- ronnie
#2 Re: Muslimanka "oprala" Donalda Trumpa!
Ovdje se prije radi o neslanoj šali ili dobroj podvali.
Otkad muslimani/muslimanske nose ove anarhističke bedževe?
Bilo kako bilo, predizborna kampanja u SAD je izgleda počela
- Bloo
- Globalna šefica
#3 Re: Muslimanka "oprala" Donalda Trumpa!
Anarhisticke...bedzeve...ronnie wrote:Ovdje se prije radi o neslanoj šali ili dobroj podvali.
- U-zap
#4 Re: Muslimanka "oprala" Donalda Trumpa!
Trump gospodin!

- It_is_a_Leclerc
#5 Re: Muslimanka "oprala" Donalda Trumpa!
Daleko ga je više oprao musliman koji služi američku vojsku, koji je na Trumpov zahtjev da muslimani nose "posebne oznake", istom na twitter stavio sliku svog odlikovanja za služenje američkoj naciji, i napisao - "Evo moje oznake. A gdje je vaša, gospodine Trump ?"
Ova puno patetizira i generalno je smorila.
-
emillio estevez
- Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110
#6 Re: Muslimanka "oprala" Donalda Trumpa!
It_is_a_Leclerc wrote:Daleko ga je više oprao musliman koji služi američku vojsku, koji je na Trumpov zahtjev da muslimani nose "posebne oznake", istom na twitter stavio sliku svog odlikovanja za služenje američkoj naciji, i napisao - "Evo moje oznake. A gdje je vaša, gospodine Trump ?"
Ovo je puno bolji odgovor nego od mlade pacifistice.
Ali zar stvarno smatra da je Donald rekao nesto sto se ubuduce nece desiti ?
- Edin H.
#7 Re: Muslimanka "oprala" Donalda Trumpa!
Donald je zesci tenkre kao - ismijavao novinara na osnovu njegove invalidnosti.
Kao svojevremeno Indeksi kada puste mentalnog bolesnika na binu da pjeva poslije koncerta.
Kao svojevremeno Indeksi kada puste mentalnog bolesnika na binu da pjeva poslije koncerta.
-
m_l
#8 Re: Muslimanka "oprala" Donalda Trumpa!
Vrlo, vrlo moguce. Donald samo naglas rekao ono sto mnogi misle i prizeljkuju. Kakva je buducnost muslimana u ovom dvadesetprvostoljetnom civiliziranom zapadnom svijetu mozemo pretpostaviti, a Bog dragi zna.emillio estevez wrote:
Ali zar stvarno smatra da je Donald rekao nesto sto se ubuduce nece desiti ?
- sinuhe
#9 Re: Muslimanka "oprala" Donalda Trumpa!
Sta fali muslimanima na Zapadu pa da ce im u buducnosti biti gore?
Cesto se ta prica provlaci na forumu.
- spreca
#10 Re: Muslimanka "oprala" Donalda Trumpa!
obicni kurac i kreten je taj tvoj truTU-zap wrote:Trump gospodin!![]()
![]()
- jao_situacije
#11 Re: Muslimanka "oprala" Donalda Trumpa!
nemoj tako sprečo ima finu kosuspreca wrote:obicni kurac i kreten je taj tvoj truTU-zap wrote:Trump gospodin!![]()
![]()
- spreca
#12 Re: Muslimanka "oprala" Donalda Trumpa!
mogu mu se pokenjat na glavu umjesto gelajao_situacije wrote:nemoj tako sprečo ima finu kosuspreca wrote:obicni kurac i kreten je taj tvoj truTU-zap wrote:Trump gospodin!![]()
![]()
- Jack Be Nimble
#13 Re: Muslimanka "oprala" Donalda Trumpa!
Njoj kao muslimanki mnogo bolje na zapadu nego npr. u Saudiskoj. Pod uslovom da bi ovako i u Saudiskoj ne pokrivena vani govorila pred kamerom.
- @mba
#14 Re: Muslimanka "oprala" Donalda Trumpa!
U-zap wrote:Trump gospodin!![]()
![]()
a ti fashista jedan obicni, cega se normalan covjek stidi majmuni se ponose!
- Edin H.
#15 Re: Muslimanka "oprala" Donalda Trumpa!
Nefleksibilna religijasinuhe wrote:Sta fali muslimanima na Zapadu pa da ce im u buducnosti biti gore?
- @mba
#16 Re: Muslimanka "oprala" Donalda Trumpa!
Jack Be Nimble wrote:Njoj kao muslimanki mnogo bolje na zapadu nego npr. u Saudiskoj. Pod uslovom da bi ovako i u Saudiskoj ne pokrivena vani govorila pred kamerom.
jest u pravu si 100%, ali arabija onakva kakva jeste i dok je beduni vode za amere je najbolja!
- @mba
#17 Re: Muslimanka "oprala" Donalda Trumpa!
kako medije tvrde!Edin H. wrote:Nefleksibilna religijasinuhe wrote:Sta fali muslimanima na Zapadu pa da ce im u buducnosti biti gore?
- Matzan
#18 Re: Muslimanka "oprala" Donalda Trumpa!
Za vizu.
- Grean
#19 Re: Muslimanka "oprala" Donalda Trumpa!
A sto nadje Saudijsku Arabiju? Je li to Saudijska Arabija mjerilo islamskog svijeta?Jack Be Nimble wrote:Njoj kao muslimanki mnogo bolje na zapadu nego npr. u Saudiskoj. Pod uslovom da bi ovako i u Saudiskoj ne pokrivena vani govorila pred kamerom.
Sto ne rece npr. BiH, Turska, Malezija nego odmah najgori primjer. I na kraju krajeva Saudija se ne busa ravnopravnoscu ni demokratijom. To je uglavnom prica ovih sa zapada samo slabo rade kako govore, u mnogim slucajevima. Jer da nije tako ne bi najveci fanatici bili odgajani u njihovim predgradjima.
- Arteta
#20 Re: Muslimanka "oprala" Donalda Trumpa!
BiH i Turska su sekularne drzave.Grean wrote:A sto nadje Saudijsku Arabiju? Je li to Saudijska Arabija mjerilo islamskog svijeta?Jack Be Nimble wrote:Njoj kao muslimanki mnogo bolje na zapadu nego npr. u Saudiskoj. Pod uslovom da bi ovako i u Saudiskoj ne pokrivena vani govorila pred kamerom.
Sto ne rece npr. BiH, Turska, Malezija nego odmah najgori primjer. I na kraju krajeva Saudija se ne busa ravnopravnoscu ni demokratijom. To je uglavnom prica ovih sa zapada samo slabo rade kako govore, u mnogim slucajevima. Jer da nije tako ne bi najveci fanatici bili odgajani u njihovim predgradjima.
- Grean
#21 Re: Muslimanka "oprala" Donalda Trumpa!
Pa zato i kazem. Sto bas nadje nazadnu Saudiju.Arteta wrote:
BiH i Turska su sekularne drzave.
- Arteta
#22 Re: Muslimanka "oprala" Donalda Trumpa!
Pretpostavljam zbog serijatskog zakona.Grean wrote:Pa zato i kazem. Sto bas nadje nazadnu Saudiju.Arteta wrote:
Turska je dod dolaska Erdogana u potpunosti otjerala religiju od drzave, do prije par godina znam da zene s maramama nisu mogle ici u drzavne institucije i sl.stvari. Ne znam kako je pitanje sada nakon Erdoganove islamizacije.
- ortodont
#23 Re: Muslimanka "oprala" Donalda Trumpa!
Nije mu fino odgovorila. Forumaši bi to bolje dakako.
- Grean
#24 Re: Muslimanka "oprala" Donalda Trumpa!
To se ne zove islamizacija nego sloboda. Malo si se nakacio na mainstream pricu o islamizaciji.Arteta wrote:Pretpostavljam zbog serijatskog zakona.Grean wrote:Pa zato i kazem. Sto bas nadje nazadnu Saudiju.Arteta wrote:
Turska je dod dolaska Erdogana u potpunosti otjerala religiju od drzave, do prije par godina znam da zene s maramama nisu mogle ici u drzavne institucije i sl.stvari. Ne znam kako je pitanje sada nakon Erdoganove islamizacije.
Ako djevojke iz Turske dolaze u BiH da bi mogle studirati sa maramom to meni nije normalno. Sloboda izbora je prvi osnov demokratskog drstva tako da mozemo reci da je Erdogan unaprijedio demokratiju u Turskoj.
- Arteta
#25 Re: Muslimanka "oprala" Donalda Trumpa!
Nisam siguran da li je to uradio posto nisam pratio.Grean wrote:
To se ne zove islamizacija nego sloboda. Malo si se nakacio na mainstream pricu o islamizaciji.
Ako djevojke iz Turske dolaze u BiH da bi mogle studirati sa maramom to meni nije normalno. Sloboda izbora je prvi osnov demokratskog drstva tako da mozemo reci da je Erdogan unaprijedio demokratiju u Turskoj.
Inace, Turska je puna takvih zakona i daleko je od Islamske drzave, kod njih je recimo nemoguce dijetu dati arapsko (muslimansko) ime pa se mora dati tursko.