MUSLIMANI TUKU ZENE...?

Rasprave o vjerskim temama.
lutkica_lutkica

#1 MUSLIMANI TUKU ZENE...?

Post by lutkica_lutkica »

mene izuzetno zanima zasto je u islamu dozvoljeno, cak preporuceno tuci zene (muz suprugu)? zasto je muskarac "3 stepena iznad"? imaju li zene u islamu pravo da budu dio uleme, da budu drzavnici i slicno, i zasto? ne interesuje me poredjenje sa ostatkom svijeta, i znam da vi volite citate iz Kur'ana pa bujrum prosvijetlite me
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

:D :D :D

najgore je to što se nudi oprost za svakakve rabote :(
alek

Post by alek »

koliko znam, francuska, italija, njemacka..... nikad nisu imale zenu, premijerku vlade, a pakistan i turska jesu :)
vratnik

Post by vratnik »

evo 'vako:
sad sam promehabetio sa cericem, i on to vidi vako: bio ti jednom jedan evlijali hadzija, neki je rod spahicima a koji ne zna se. i sad, on ti je cesto znao reci; pametan covjek se zeni kad je mlad, budala kad ostari, a mudar nikad. eh, ovaj nas je premda mlad, bio i vrlo mudar. i tako ti je on jedne prilike nesto, a ustvari mozda i nije, ali eto malo ga je zasmetalo to sto je tramvaj bio poprilicno glasan, i da ga zena koja je istim upravljala, nije malo zakacila, mozda bi i, ali nije, no eto.
i tad ti on kuci ode i razbije normalno zenu. sto je i fer bilo i nadasve korektno. i otad zena nece vise za upravljalo u nas muslimana pa makar.
ako ne vjerujes, idi pitaj popa sto se vlasi nikad ne kupaju, i on ce ti reci isto.
NeKi_LiK

Post by NeKi_LiK »

Da, kako to ne spomenuti. Dva osnovna pravila su ti :

1. Budi gospodin ! Skini sat sa ruke kada tučeš ženu.

2. Ne udaraj nogom tijelo žene Svoje, pomislit će da i kad je tučeš ne misliš na nju nego na fudbal.

:roll: :roll:
CiCiban

Post by CiCiban »

moze tuci, al samo rukom po guZZi :P
Stari

Post by Stari »

CiCiban wrote:moze tuci, al samo rukom po guZZi :P

Izuzetak od ovog generalno vazecek pravila glasi:

Ne moze se tuci rukom po guZZi ...al samo na drzavne praznike...tada se naime ne koristi ruka ...nego ....
stavrogin

Post by stavrogin »

alek wrote:koliko znam, francuska, italija, njemacka..... nikad nisu imale zenu, premijerku vlade, a pakistan i turska jesu :)
ma da, sve ugrozene, jadne zene iz italije, njemacke i francuske jedva cekaju da pobjegnu u pakistan i tursku... :lol:
lutkica_lutkica

komi wrote::D :D :D

najgore je to što se nudi oprost za svakakve rabote :(
mislis ono kod katolika platis popu i on te oslobodi od grijeha
moj brat je isao u crkvu svasta ispricao popu ma kajao se vazdan i on mu rekao 6,70 KM oprostenica od grijeha :D
pitt

Post by pitt »

Sao papci tuku zene :x
Pametan covjek je samo gurne niz basamake pa nek se sama udara :D :D
zijancer

Post by zijancer »

Stari wrote:
CiCiban wrote:moze tuci, al samo rukom po guZZi :P

Izuzetak od ovog generalno vazecek pravila glasi:

Ne moze se tuci rukom po guZZi ...al samo na drzavne praznike...tada se naime ne koristi ruka ...nego ....
E, kad' je drzavni praznik nek' je i hrvanje ..
u zeleu of_Skroz :x
nepoznat

Post by nepoznat »

mene izuzetno zanima zasto je u islamu dozvoljeno, cak preporuceno tuci zene (muz suprugu)? zasto je muskarac "3 stepena iznad"? imaju li zene u islamu pravo da budu dio uleme, da budu drzavnici i slicno, i zasto? ne interesuje me poredjenje sa ostatkom svijeta, i znam da vi volite citate iz Kur'ana pa bujrum prosvijetlite me
djeto ti citas sve majka te rodila tako finu

slusaj, ja koliko toliko poznajem islam

muslimanima nije dozvoljeno tuci zene bez razloga, kad je dozvoljeno to ako se seksa sa nekim tamo a udata je za mene , pa sta bih ja trebao presutiti sve to , e nemoze bogami

cak preporuceno tuci zene (muz suprugu)? zasto je muskarac "3 stepena iznad"?

ne lazi

imaju li zene u islamu pravo da budu dio uleme, da budu drzavnici i slicno, i zasto?
imaju , zena Poslanika muhameda je bila ulema , ugledni prijatelji muhammed sto su dobro poznavali islam su ipak isli kod njen da pitaju za neka pitanja a ona bih im davala odgovore

zene mogu biti sve osim predsjenik, cini mi se , nek me neki od ucevnih muslimana ispravi odvje ako grijesim
Pooll

Post by Pooll »

Svaki normalan muskarac nece tuci zenu.

Svaki normalan muz nece tuci zenu.

Svaki normalan vjernik nece tuci zenu.

Svaki normalan musliman nece tuci zenu.
lutkica_lutkica

djeto ti citas sve majka te rodila tako finu

st ato znaci ?
i st aznaci ne smiju je udarati ako ne zasluzuje? znaci frajer procijeni bogami danas je zasluzila i fljas bum

:x
Saian

Post by Saian »

ma ja nisam za fizicki obracun sa zenama, ali mi se ovo Cicibanovo svidja "po guzi", cak mi je nekoliko pripadnica njeznijeg spola stisnutih zuba naredilo,

smack that bootty :D :D

a ja sam fin i poslusan decko :-D :)
nepoznat

Post by nepoznat »

i st aznaci ne smiju je udarati ako ne zasluzuje? znaci frajer procijeni bogami danas je zasluzila i fljas bum
ne ne

ja sam ti rekao u kojoj situaciji

dali si ti zato da zena treba dovbiti batine ako je udata i seksa se sa nekim tamo covjekom , jeli covjek u pravu ako bih je udario :-?
ViTeZ93

#17 Re: MUSLIMANI TUKU ZENE...?

Post by ViTeZ93 »

lutkica_lutkica wrote:mene izuzetno zanima zasto je u islamu dozvoljeno, cak preporuceno tuci zene (muz suprugu)? zasto je muskarac "3 stepena iznad"? imaju li zene u islamu pravo da budu dio uleme, da budu drzavnici i slicno, i zasto? ne interesuje me poredjenje sa ostatkom svijeta, i znam da vi volite citate iz Kur'ana pa bujrum prosvijetlite me
Ja sam vec ranije postavio slicnu temu o tome svemu, i o islamskom pogledu na taj ruzan cin...
Evo ponovo cu prenijeti text koji je skinut sa http://www.islambosna.com

Pitanje: Mnoga nasa braca, kad se osame sa svojom suprugom, fizicki je zlostavljaju tj.udaraju,samaraju....a pri tom govore da su to zaradile jer su o­ne zene...
U ime tih sestara molim da odgovorite kakav je seriatski stav prema udaranju zene bez posebnog razloga,koji su to razlozi kad je muz moze udariti,te kako osvijestiti njihove muzeve ako u tome grijese?

Odgovor: Zaista je bolno i zalosno da se ovakve slicne stvari desavaju nasim cjenjenim sestrama, a jos zalosnije je da ovakve stvari dolaze od strane o­nih koji se pozivaju da praktikuju Islam. Nazalost, na nasu adresu je stiglo veliki broj ovakvih slicnih pisama u kojima nase sestre pozivaju da se oglasimo oko ove strasne pojave koja se od nedavno pocela siriti nasim regionom, pa smo primorani da se opsirno izjasnimo po ovom pitanju.

Kao prvo, zena je insan. Allah dz.s. ju je stvorio ravnopravnu sa covjekom i Islamom ju je izbavio iz tmina dzahilijjeta. Islam je zeni dao pravo koje zasluzuje kao insan, majka, kcer, sestra i Islam je vjera koja garantuje zeni njena prava. Za vrijeme dekadence muslimanskog naroda, zena je na svojoj kozi osjetila tu dekadencu i sada je primorana da kod samih muslimana koji praktikuju Islam moli za svoja prava. Poslanik , sallallahu alejhi we sellem, kaze:" Zene su sheqa'iq ljudima" (Ahmed i shejh Albani smatra ovaj hadis vjerodostojnim). Rijec sheqa'iq znaci sestre po krvi, ravnopravne, na istom stepenu i jos mnogo znacenja ima ova rijec. Zena u Islamu se ne razlikuje od covjeka u pravima, ali ju je Allah postedio i zastitio u nekim obavezama koje je razdjelio izmedju covjeka i zene zbog mudrosti koju o­n zna!

Jedan od ciljeva braka u Islamu jeste da bracni prijatelji pronadju zajednicku rijec i zive u ljubavi, milosti i posebnim ugodjajem prozive ovaj dunjalucki zivot. Kaze Allah dz.s.:"I jedan od dokaza Njegovih je to sto za vas, od vrste vase, stvara zene da se uz njih smirite, i sto izmedju vas uspostavlja ljubav i samilost; to su, zaista, pouke za ljude koji razmisljaju." (30/21) Kao sto vidimo iz ajeta, da su zene iz vrste kao i muskarci i da nema razlike u samom stvaranju izmedju zene i muskarca. Zatim kaze da se smirite uz vase zene, a ne da ih uznemiravate i o­ne vas. A o­nda Allah dz.s. nas podsjeca na Njegovu veliku milost, a to je uspostavljanje ljubavi i samilosti izmedju covjeka i zene koji su glavni temelji koji nose jednu bracnu zajednicu. A zavrsava ajet sa veoma lijepim i idealnim zakljuckom: Ovo su dokazi za o­ne koji razmisljaju, jer o­naj koji ne razmislja, ovi dokazi i preciznost Allahovog stvorenja mu nece izazvati niti podstrek za razmisljanje.

Da li se udarci, ruzne rijeci, psovka i omalovazavanje slazu sa predhodno spomenutim ajetom? Svakako da ne i da su te stvari nepozeljne u jednom Islamskom braku.

Zatim, Allah dz.s. kaze:" Muskarci vode brigu o zenama zato sto je Allah dao prednost jednima nad drugima i zato sto o­ni trose imetke svoje. Zbog toga su cestite zene poslusne i za vrijeme muzevljeva odsustva vode brigu o o­nome o cemu treba da brigu vode, jer i Allah njih stiti. A o­nih cijih se neposlusnosti pribojavate, vi posavjetujte, zatim izbjegavajte, pa ih i udarite; kad vam postanu poslusne, o­nda im zulum ne cinite! – Allah je, zaista, uzvisen i velik!"
U ovom ajetu se govori o covjeku koji privredjuje i ulaze svoj trud i imetak za svoju suprugu. Covjek se razliku od zene zato sto vise upotrebljava svoj razum negoli osjecaje, dok je kod zena obratno, neprekidno obavlja Allahove ibadete, dok zena za vrijeme mjesecnice prestaje sa tim ibadetima. Covjek ide u dzihad dok zena vecinom ostaje kod kuce. Covjeku je obaveza dzumma i zajednicki namaz u dzematu pritvrdjeni sunnet, dok to sve nije zeni. U ovim stvarima je Allah dao ljudima vise prednosti nad zenama. A ni u kojem slucaju da je covjek sam po sebi bolji od zene!
Zatim Allah dz.s. objasnjava da je covjeku dozvoljeno da svoju zenu koja nije poslusna i koja ne cini o­no cime ju je Allah zaduzio od obaveza da ucini sljedece stvari:
1. Savjetovanje. Da covjek sjedne sa svojom zenom i posavjetuje je lijepim rijecima tako da prihvati njegov savjet i da se povrati od losih navika i ponasanja koji joj ne dolikuje i koji smeta njenom muzu. Ako to ne uspije, o­nda upotrebljava slijedecu metodu...
2. Izbjegavanje koje je prof Korkut r.a. zapostavio u svom prevodu, a glagol se nalazi u Kur'anu (Fe-h-dzuruhunne- izbjegavajte ih). Tj. da covjek izbjegava svoju zenu odredjeno vrijeme tako da joj okrene ledja u postelji, ne smijesi joj se, gleda je namrstenim pogledom....pa i ako ova metoda ne uspije i ta zena ne ostavi lose ponasanje, tada dolazi slijedeca metoda
3. Udaranje. Mnogi kada procitaju ovu rijec "udaranje", sebi predstavljaju da je to udaranje kao sto se dva neprijatelja udaraju. Ne, ni u kojem slucaju. Udaranje je Poslanik , sallallahu alejhi we sellem, protumacio da je to sasvim slabi udarac koji je nece zaboljeti. Prenosi imam Muslim da je Poslanik , sallallahu alejhi we sellem, rekao na oprosnom hadzdzu:"Bojte se Allaha i cuvajte vase zene...i neka ne uvode u vase kuce osim o­ne sa kojima ste zadovoljni (od zena i muskaraca koji su mahrem, a nije dozvoljeno da uvodi muskarce koji joj nisu mahrem) pa ako ne postuje vasu naredbu, o­nda je udarite slabim udarcem" Hasan el-Basri je protumacio da je to udarac koji je nece zaboliti.
Vecina ucenjaka smatra da se nesporazum sa zenom rjesava na ovakav nacin spomenut u ajetu istim spomenutim redosljedom. Nije dozvoljeno covjeku da udari svoju zenu prije negoli je posavjetuje i ne izbjegne. Ovo je takodjer misljenje Henbelijskog mezheba. (Pogledaj Zadu-l-Mesir od Ibn Dzevzija)

Medjutim, prenosi Ebu Dawud i En-Nesai vjerodostojnim lancem prenosioca, da je Poslanik , sallallahu alejhi we sellem, rekao: "Veceras je doslo kod Muhammeda veliki broj zena. Sve o­ne se tuze na svoje muzeve da ih udaraju. Tako mi Allaha, o­ni ne spadaju medju dobre od vas!" Iako je Allah dz.s. dozvolio covjeku da nakon sto upotrijebi sva predhodno spomenuta sredstva udari svoju zenu slabim udarcem, Poslanik , sallallahu alejhi we sellem, je to obrazlozio cak da o­ni nisu dobri ljudi. Jer ko se spusti na taj nivo da udari slabog insana, taj doista nije dobar covjek.
Pa neka o­nima koji praktikuju udaranje svojih zena bude uzor najbolji covjek koji je bio svojim zenama, a to je Poslanik Muhammed, sallallahu alejhi we sellem, i nek se prodju te ruzne, veoma ruzne osobine!

Savjetujemo sestre kojima njihovi muzevi cine nasilje da pokusa da pronadje zajednicku rijec sa svojim muzem i da se strpi. Allah dz.s. je mozda time stavlja na iskusenje odredjeno vrijeme. Pa ako se muz popravi, rjesen problem. Ali, ako to ne ucini, savjetujemo da se obratis uglednom covjeku, koga tvoj muz postuje i voli, na indirektan nacin kako bi tvoga muza nasavjetovao i povratio na ispravnu stazu.

Savjetujemo takodjer, da ne iznosite vase privatne probleme pred komsije, rodjake i o­ne koji vas posjecuju, vec da to ostane iskljucivo vas problem kojeg vi treba da rijesite.

Prije negoli zavrsimo sa ovim odgovorom, skrecemo paznju takodjer nasim sestrama, da ne prave svojim muzevima “predavanja” ukoliko njen muz pogrijesi prema njoj ili joj ne udovolji njen zahtjev i da se direktno poziva na "prava zene u Islamu".... vec da pokusa da sa svojim muzem nadje zajednicku rijec, da se nekada strpi na njegove postupke kao i o­n na nju, i da njihov brak zivi na osnovi koju je Allah dz.s. zacrtao za jedan sretan brak. A to je:" i jedan od dokaza njegovih je to sto za vas, od vrste vase, stvara zene da se uz njih smirite, i sto izmedju vas uspostavlja ljubav i samilost; to su, zaista, pouke za ljude koji razmisljaju;" (30/21)

Molimo Allaha dz.s. da nam poveca strahopostovanje prema Njemu u svim nasim medjusobnim odnosima! Amin
Prenesheno sa: http://--- NO LINKS ---

A Allah dz.s. najbolje zna!
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

:roll: Batina je iz raja izasla. :D :lol:
ViTeZ93

Post by ViTeZ93 »

nezaboravimo da je Islam sprijecio ubijanje zenske dijece koju su arapi u vremenu prije Islama zakopavali zivu, samo zato jer su zenskog spola.....
slicne stvari se i dan danas desavaju u Kini gdje se zenska djeca ubijaju, isto tako npr. u Engleskoj su spaljivana na lomachi sve do pocetka 19-stog stoljeca, u USA su dobili pravo glasa 1920-te.....
lutkica_lutkica

hvala na iscrpnim informacijama sad mi je lakse 8)
Qwert

Post by Qwert »

lutkica_lutkica wrote:hvala na iscrpnim informacijama sad mi je lakse 8)
Na odgovorima ili ponosna na sebe? :-)
Kurt_Kombajn

Post by Kurt_Kombajn »

ja sam sinoc kasno dos'o pjan i zena me razbila, kicmu mi u cvor sabila, i zato sam se danas trijezan ohoruzo palijom da joj gubicu razvalim, da vidimo cija majka crnu vunu prede...
:x
Pooll

Post by Pooll »

nepoznat wrote:
kad je dozvoljeno to ako se seksa sa nekim tamo a udata je za mene , pa sta bih ja trebao presutiti sve to , e nemoze bogami

uffff..... pa ako ti se zena tako s nekim bude seksala.. uvijek se mozete razici... tucom neces nista postici... onda ce se ona razljucena tek raskalasiti... a tvoje je da se pobrines da joj drugi ne padne na pamet.. ako joj i padne.. batine ce samo pokazati tvoju slabost... :cry:

ali akobogda nece doci do toga... :cry:
black

Post by black »

Zena je akrep ciji je stisak sladak 8)
nepoznat

Post by nepoznat »

uffff..... pa ako ti se zena tako s nekim bude seksala.. uvijek se mozete razici... tucom neces nista postici... onda ce se ona razljucena tek raskalasiti... a tvoje je da se pobrines da joj drugi ne padne na pamet.. ako joj i padne.. batine ce samo pokazati tvoju slabost...

ali akobogda nece doci do toga...
ja sam zato da se prebiju kosti onome ko se bude seksao sa drugiuma a u braku je, bilo to musko ili zensko

ako bih ja imao seks sa drugim zenama a ozenjen sam razumio bih svoju zenu ako bi me upusala pistoljem, upotpunosti bih je razumio

ja stvarno nemogu zamisliti , svoju voljenu zenu , majku moje djece da se poigrava sa tako ekstremno ozbiljnim stvarima, jer kad bih ona tako nesto uradila poremetila bi hramoniju i ljubav medju nama za sva vremena , a jos koje su samo psihicke posljedice cak i do samoubistva dovodi

imali ista ljepse kad se covjek i zena vole i paze :roll: i cuvaju cast jedno drugih

neki ce se slozit sa mnom neki nece :D
Post Reply