Musliman,vjernik,brada i aerodromi.

Post Reply
chupacabra

#76 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.

Post by chupacabra »

Kikibombona wrote:
chupacabra wrote:Neka lik ganja svoja prava ako su mu dali nogu protiv zakona. Bilo bi samo interesantno uraditi jednu anketu. Koliko bi vas bilo spremno sebe i svoju familiju bezbrizno ukrcati u avion gdje je jedan od ovih likova recimo avio mehanicar, utovarivac torbi ili recimo pilot. Hajde super, kazu svi "braca" su 99.999% miroljubiva i sva ta prica. Ali dovoljno je jednom da naumpadne da "sehidi" zbog neke svjetske nepravde u Palestini, Siriji ili Mijanmaru, i ode ja i moja djeca gdje nam se ne ide jos, a mislili smo samo na odmor do Njemacke.
Pogledaj klipove! :lol:

https://www.youtube.com/results?search_ ... ag+and+run

Jbg, vecina selefija nije nasilna, ali ovi agresivni su utjerali ljudima strah u koste. To pokazuju i ovi klipovi sa linka. I tako neduzni najebu.
Gledao sam to ranije. Jalal brothers prank. Jedan je od njih dobio metak u stomak od nekog redneka kad mu je iz zajebancije bacio ovu torbu. Kazu da je ostao ziv.

Nego zajebancija na stranu. Kako znati je li lik obicni vjernik ili recimo friski upijac predavanja Bilala Bosnica. To je ta dilema, a i beogradski aerodrom nije daleko od Tuzle. Pa neka on zavrce sarafe na Wiz Air avionima ako ljudi kazu da je dobar.
insomnia78

#77 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.

Post by insomnia78 »

Covjek bi pomislio da je tuzlanski aerodrom njujorski pa se spominje stvaranje panike :D
Jeste ikad bili tamo?
Osim toga 90% tamosnje klijentele s pivom lajka ovakve brude po fejsbuku
Zgoljo

#78 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.

Post by Zgoljo »

Cekaj ba,jeste vi sigurni da ne mozes raditi u granicnoj policiji ako nosis bradu?
Ako je to propis ne vjerujem da im ne bi rekli,momci brijace u ruke ili na baustelu.Ustvari,siguran sam da ih onda ne bi nikako ni primili.
Connaisseur Karlin

#79 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.

Post by Connaisseur Karlin »

General War wrote:
Connaisseur Karlin wrote: Logicno,a Zgoljo misli da su svi sa bradom dobili otkaz.Uzroci dobijanja otkaza su sigurno opravdani.
Ovo samo pokazuje kakvi sve diletanti rade na rukovodnim mjestima, OVO se nije smjelo desiti niti biti subjekt debata.
Tacno.
kolegione

#80 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.

Post by kolegione »

Zgoljo druze ubi nas ti dokszali smo ga da,su ga ljudi zaposlili furo neku svoju furku dosla provjera kojacjecpokazala da hoda po nekim cudnim dernecima dobio nogu otisli novinari popricali sa njim dokazali da je budaletina koja hoda po cudnim dernecima cao, dajte nekome taj posao koji ce ga cijeniti koji ce cijeniti kao pravi musliman mumin brinuti za svoju bebu i cuvati taj uhljebljejeni posao jer zna da ga ceka bingo i 500km a tamo nema dzuma podne ikindija nego skladiste radnja po 10 sati :D
Zgoljo

#81 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.

Post by Zgoljo »

kolegione wrote:Zgoljo druze ubi nas ti dokszali smo ga da,su ga ljudi zaposlili furo neku svoju furku dosla provjera kojacjecpokazala da hoda po nekim cudnim dernecima dobio nogu otisli novinari popricali sa njim dokazali da je budaletina koja hoda po cudnim dernecima cao, dajte nekome taj posao koji ce ga cijeniti koji ce cijeniti kao pravi musliman mumin brinuti za svoju bebu i cuvati taj uhljebljejeni posao jer zna da ga ceka bingo i 500km a tamo nema dzuma podne ikindija nego skladiste radnja po 10 sati :D
Jarane,vi ste samo potvrdili moju tezu,da je dobio otkaz zato sto klanja i ima bradu.
Za vas je to prihvatljivo,za mene nije.
kolegione

#82 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.

Post by kolegione »

Zgoljo wrote:
kolegione wrote:Zgoljo druze ubi nas ti dokszali smo ga da,su ga ljudi zaposlili furo neku svoju furku dosla provjera kojacjecpokazala da hoda po nekim cudnim dernecima dobio nogu otisli novinari popricali sa njim dokazali da je budaletina koja hoda po cudnim dernecima cao, dajte nekome taj posao koji ce ga cijeniti koji ce cijeniti kao pravi musliman mumin brinuti za svoju bebu i cuvati taj uhljebljejeni posao jer zna da ga ceka bingo i 500km a tamo nema dzuma podne ikindija nego skladiste radnja po 10 sati :D
Jarane,vi ste samo potvrdili moju tezu,da je dobio otkaz zato sto klanja i ima bradu.
Jel me za*bavas sta ti nije jasno u tome cudno se ponasao provjerili ga kad tamo cudna raja iducna cudne derneke dobio nogu zbog svega toga.

PS Prijatelj mi radi u MUP-u ima prelude iritacije brade pitao nadredjenog da secne brije toliko cesto, jer i moj i njegov stari kazu da secu jugi moglo zbog toga imati brada, nadredjeni rekao: Sine za 25'godina sluzbe 15 dana bilo u pravilniku da moze uredno podsisana brada i ukinuli to. Sta ti nije vise jasno. Zamisli prelazis granicu u rs. Jebeni cetnik ti granicar kaze ti pomoz Bog momcino gdje si posao. Ja mislim da bi dobio temu na forumu RIP zgoljo
BHCluster

#83 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.

Post by BHCluster »

insomnia78

#84 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.

Post by insomnia78 »

U fr od ljetos policajci mogu imati kratku njegovanu bradu
Smiju imati i tetovaze bez vjerske, rasisticke, vulgarne ili ksenofobicne konotacije
Inace je oboje bilo zabranjeno zakonom iz 74-e
Kikibombona

#85 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.

Post by Kikibombona »

BHCluster wrote:
Ako sam imao nekih dilema, vise nemam. Momak je maksimalno iskren i otvoren. Nema zadrske, ne razmislja prije nego kaze, samo ispali iz sebe. To je pokazatelj da smatra kako nije nista lose uradio.

Moguce je da se druzio sa pogresnim ljudima koji su pod istragom pa su tako i na njega bacili oko... i eto belaja...

FTV ipak nije kriva za otkaz koji je uslijedio, ali definitivno su napravili odvratan prilog.

Nadam se da ce se momak sto prije vratiti na posao.
hekaton

#86 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.

Post by hekaton »

chupacabra wrote:Neka lik ganja svoja prava ako su mu dali nogu protiv zakona. Bilo bi samo interesantno uraditi jednu anketu. Koliko bi vas bilo spremno sebe i svoju familiju bezbrizno ukrcati u avion gdje je jedan od ovih likova recimo avio mehanicar, utovarivac torbi ili recimo pilot. Hajde super, kazu svi "braca" su 99.999% miroljubiva i sva ta prica. Ali dovoljno je jednom da naumpadne da "sehidi" zbog neke svjetske nepravde u Palestini, Siriji ili Mijanmaru, i ode ja i moja djeca gdje nam se ne ide jos, a mislili smo samo na odmor do Njemacke.
Ali zato bi se svi ukrcali na avion sa švabom kojem je jedno jutro palo na pamet da se zabije u alpe :D
sinuhe

#87 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.

Post by sinuhe »

Moraju i ti ljudi od necega zivjeti. Ova prica sa vehabijama realno tek pocinje sad kad su to clanovi porodice, prijatelji, komsije, radne kolege. Ima ih koji su i rodjeni u takvom okruzenju,
GeeTnT

#88 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.

Post by GeeTnT »

sinuhe wrote:Moraju i ti ljudi od necega zivjeti. Ova prica sa vehabijama realno tek pocinje sad kad su to clanovi porodice, prijatelji, komsije, radne kolege. Ima ih koji su i rodjeni u takvom okruzenju,
... sad je vrijeme da ih sjebemo, a poslije da ih rehabilitujemo...jelde?
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#89 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi

Post by Chmoljo »

Kikibombona wrote:Ako sam imao nekih dilema, vise nemam. Momak je maksimalno iskren i otvoren. Nema zadrske, ne razmislja prije nego kaze, samo ispali iz sebe. To je pokazatelj da smatra kako nije nista lose uradio.

Moguce je da se druzio sa pogresnim ljudima koji su pod istragom pa su tako i na njega bacili oko... i eto belaja...

FTV ipak nije kriva za otkaz koji je uslijedio, ali definitivno su napravili odvratan prilog.

Nadam se da ce se momak sto prije vratiti na posao.
kakve veze ima što on "misli" da nije ništa loše uradio. pa masa rezača glava tvrdi da radi ispravnu stvar, da se čak i žrtvuju što to rade...

ne tvrdim da je on takav, ali kada se u državnu službu zaposle ljudi koji imaju veze sa kriminalnim miljeom, vjerujem da biste ovdje svi složno graknuli što će takva osoba na odgovornoj poziciji. nažalost, takvih i ima, ali mogućnost da će neko takav nešto ukrasti ili zaštititi nekog kriminalca mnogo je manje pogubna od mogućnosti akta terorizma.

i malo su mi paradoksalna pozivanja na prava i institucije od strane ljudi koji iste žele ukinuti, al' haj'...

neka tuži. ostalo je sve šuplja i igra na emociju kojoj su mnogi podlegli.
mario001

#90 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.

Post by mario001 »

Ovaj decko placao pretplatu FTV-u :-)
Neka na tim predavanjima, hudbama pozovu na neplacanje pretplate i tako ce ih najbolje kazniti.

Jebo mu Tito mater

Image
It_is_a_Leclerc

#91 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.

Post by It_is_a_Leclerc »

Vidim da je psovanje majke prezivjelima iz srebrenickog genocida, zvanican stav SDA. Vrlo zanimljivo.

Ja vjerujem u sigurnosne procjene institucije moje drzave daleko vise nego nekakvom konvertiranom vjerniku koji obolazi cudne ljude, sumnjiva predavanja i generalno, sigurnosno indikativno se ponasa.
dječak sa šibicama

#92 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.

Post by dječak sa šibicama »

Vedin ili kako se vec zove, bio je gost kod Senada sinoc, i nema neku bradu vise onako "petodnevna", kratko osisan, normalna neka prica.

Ali preocito je da se skriva iza "religije", kao otpusten jer je vjernik. A otpusten je zato sto nije prosao sigurnosne provjere.

Nego, kakva je ovo navala nakaradnih likova, Idriz iz RS-a, Mario iz Fahdove dzamije, neka nova moda?
VjecitiStudent

#93 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.

Post by VjecitiStudent »

Zgoljo wrote:
Kako je to kod vas u Americi riješeno, ima li otpuštanja s posla zbog izgleda?
Gojeni H

#94 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.

Post by Gojeni H »

madner wrote:Znaci da je neko ocjenio, kome je to u opisu posla, da jesu opasnost.

Tvoja argumentacija sasvim sigurno ukazuje da jesi ekstrem, pitanje je samo da li si opanost i cime se bavis.
Svojim pisanjem ti meni govoris da imas kondora u glavi.
Potpuno odsustvo empatije prikriveno navodnom pragmaticnoscu i realnoscu, izrazena narcisoidnost, computer geek ...
Ali, ipak mislim da nisi opasnost. :D

Je l' sad pohakontas?
madner

#95 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.

Post by madner »

Gojeni H wrote:
madner wrote:Znaci da je neko ocjenio, kome je to u opisu posla, da jesu opasnost.

Tvoja argumentacija sasvim sigurno ukazuje da jesi ekstrem, pitanje je samo da li si opanost i cime se bavis.
Svojim pisanjem ti meni govoris da imas kondora u glavi.
Potpuno odsustvo empatije prikriveno navodnom pragmaticnoscu i realnoscu, izrazena narcisoidnost, computer geek ...
Ali, ipak mislim da nisi opasnost. :D

Je l' sad pohakontas?

Pa pogodio si vecinu, tako da nije dobar primjer :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#96 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.

Post by Chmoljo »

:lol:
Gojeni H

#97 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.

Post by Gojeni H »

madner wrote: Pa pogodio si vecinu, tako da nije dobar primjer :D
:D

Znao sam da ces nadoc'.
Bradafilozof

#98 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.

Post by Bradafilozof »

Da, tako su i vjestice svojevremeno ocjenjivali. Civilizacijska je tekovina pravo na posteno sudjenje. Ovdje covjeka osudise bez suda i sudije.
madner

#99 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.

Post by madner »

Pa nije kazneno djelo da se sudi.

Sluzba je sluzba, ima raznih poslova gdje nema sigurnosne provjere.
Bradafilozof

#100 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.

Post by Bradafilozof »

Ustvari, ovo je jos gore. U bosni je gore ostati bez posla nego zaglaviti koji mjesec zatvora.
Post Reply