Musliman,vjernik,brada i aerodromi.

Post Reply
omega369

#326 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.

Post by omega369 »

ultima_palabra wrote:
omega369 wrote:ma ja sad se svako moze staviti pod "vehabija" i otresti sa nekog radnog mjesta ili skinuti sa konkursa a pod krinkom "sigurnosne provjere" koja se cak nikome ni ne opravdava...sjeverna koreja u punom sjaju

zato i treba udarati tuzbe dok nije uzelo maha
Misliš da na demokraCkom zapadu na aerodromu može raditi neko ko posjećuje dersove u kojima se tekfiri i poziva na nepriznavanje "tagutskih zakona"?
A jel ti BAS MISLIS da se na svakom njihovom predavanju "tekfiri" i "poziva na nepriznavanje tagutskih zakona"??

Mislim, ovo fakat ode u totalnu krajnost. opet kazem, sjeverna koreja mala maca za nas
oridjidji

#327 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.

Post by oridjidji »

ultima_palabra wrote:Nije protivzakonito biti vehabija, ali pripadnici te grupe moraju znati da će često biti pod posebnom prismotrom obavještajnih službi. Ukoliko ti to smeta, prestaneš ići na ta "druženja"... može se biti musliman i bez toga.

Drugo, kao državni službenik na sigurnosno osjetljivom poslu, moraš ispunjavati neke uslove koji obični građani ne moraju.
Pa ja bradonje su problem kad se trebaju primiti u drzavnu sluzbu pa bili i posteni, dobri, odgovorni, znalci u svome poslu, sposobni i lojalni gradjani BiH, a kada drzava objavi konkurs i na konkursu uslove da kandidat moze imati presudu za nasilje u porodici, to je bolje i prece sistemu. Takvi nam u sluzbi trebaju, kao i oni koji nepotizmom i korupcijom stizu do posla, koje danas cestito ne mozes ni tuziti zbog svoga amaterizma i javasluka jer mu je uzi i siri rod u drzavnoj sluzbi, ti nisi prijetnja sistemu ni kada cine stetu sistemu i urusavaju drzavne kompanije jednu po jednu, a bome i institucije.
ultima_palabra

#328 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.

Post by ultima_palabra »

oridjidji wrote:
ultima_palabra wrote:Nije protivzakonito biti vehabija, ali pripadnici te grupe moraju znati da će često biti pod posebnom prismotrom obavještajnih službi. Ukoliko ti to smeta, prestaneš ići na ta "druženja"... može se biti musliman i bez toga.

Drugo, kao državni službenik na sigurnosno osjetljivom poslu, moraš ispunjavati neke uslove koji obični građani ne moraju.
Pa ja bradonje su problem kad se trebaju primiti u drzavnu sluzbu pa bili i posteni, dobri, odgovorni, znalci u svome poslu, sposobni i lojalni gradjani BiH, a kada drzava objavi konkurs i na konkursu uslove da kandidat moze imati presudu za nasilje u porodici, to je bolje i prece sistemu. Takvi nam u sluzbi trebaju, kao i oni koji nepotizmom i korupcijom stizu do posla, koje danas cestito ne mozes ni tuziti zbog svoga amaterizma i javasluka jer mu je uzi i siri rod u drzavnoj sluzbi, ti nisi prijetnja sistemu ni kada cine stetu sistemu i urusavaju drzavne kompanije jednu po jednu, a bome i institucije.
Jedno ne opravdava drugo. Ni obiteljski nasilnici, ni simpatizeri terorizma ne trebaju raditi u državnoj službi (ni ratni zločinci, pošto znam da će ih neko pomenuti).
oridjidji

#329 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.

Post by oridjidji »

ultima_palabra wrote:Nemam dokaz, ali ne vjerujem da ga je neko otpustio samo zbog brade koja i nije toliko vehabi-style. Nije lako kod nas nekoga otpustiti iz državne firme.
Pa ako je bitnije cije predavanje slusamo, od onoga sto radimo, kao i imidz ili ime koje nosimo, od onoga sto smo, dali boga molimo i ne molimo na radnom mjestu, od onoga kako svoj posao radimo, onda smo na krivo nasadjeni ko drustvo i nama spasa nema, pitanje je kada ce se ovo nase sjelo raspasti sa takvim poimanjem nase stvarnosti.

Kod nas se firme drzavne raspadnu, drzava osteti radnike, a mi pricamo kako je tesko nekoga otpustiti iz drzavne firme. Ultima nemojmo biti zeleno naivni. Svijedoci smo svakodnevno sta se kod nas gradjanima radi.
oridjidji

#330 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.

Post by oridjidji »

ultima_palabra wrote:
oridjidji wrote:

Jedno ne opravdava drugo. Ni obiteljski nasilnici, ni simpatizeri terorizma ne trebaju raditi u državnoj službi (ni ratni zločinci, pošto znam da će ih neko pomenuti).
Al dokazi da je neko sve to, pa i da je simpatizer terorizma, ako je neko prijetnja za bjezbjednost necega, zar mu nije mjesto ko Fahri na optuzenickoj klupi, a ne na slobodi. Nego jok, obavjestajne strukture granicnoj policiji, a oni nadleznima na aerodrumu nakon ko zna koliko mjeseci salju dopis da je momak prijetnja. Momak se jednako moze raznjeti i na aerodrumu, kao i van njega, poturiti eksploziv na javno mjesto i pobiti ljude, ako je nekome prijetnja. Sta ga je to sprijecavalo prije da to uradi? Na kraju mi pricamo o obavjestajnim strukturama u BiH u kojima se svako malo otkriva koliko ljudskog sljama sjedi u njima i koliko su spremni zloupotrebiti svoj polozaj za rad politike stranka iz koji dolaze na te funkcije.
howdy

#331 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.

Post by howdy »

oridjidji wrote:Bradonja na aerodrumu u Becu, kein problem

https://youtu.be/vwoa_ywlW4c

Bradonja na aerodrumu u BiH, big problem.

ovog su samo pokupili s ceste i natjerali da radi na aerodromu. haj ba ziv bio ohladi malo.
howdy

#332 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.

Post by howdy »

jahh wrote:S kim ja dijelim ovo parce zemlje. :-) :roll: :sad:
uvijek imas mogucnost izbora, il da se aktiviras :D ili put pod noge :D
oridjidji

#333 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.

Post by oridjidji »

howdy wrote:

ovog su samo pokupili s ceste i natjerali da radi na aerodromu. haj ba ziv bio ohladi malo.
:lol:

Jes. Garant je to tako. :)
oridjidji

#334 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.

Post by oridjidji »

omega369 wrote:
ultima_palabra wrote:
omega369 wrote:ma ja sad se svako moze staviti pod "vehabija" i otresti sa nekog radnog mjesta ili skinuti sa konkursa a pod krinkom "sigurnosne provjere" koja se cak nikome ni ne opravdava...sjeverna koreja u punom sjaju

zato i treba udarati tuzbe dok nije uzelo maha
Misliš da na demokraCkom zapadu na aerodromu može raditi neko ko posjećuje dersove u kojima se tekfiri i poziva na nepriznavanje "tagutskih zakona"?
A jel ti BAS MISLIS da se na svakom njihovom predavanju "tekfiri" i "poziva na nepriznavanje tagutskih zakona"??

Mislim, ovo fakat ode u totalnu krajnost. opet kazem, sjeverna koreja mala maca za nas
Pa bolan cim to za Zelju navija ne more to valjat, tamo je jos diktatura Osima. :D
howdy

#335 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.

Post by howdy »

oridjidji wrote:
howdy wrote:

I sta si ti dokazao s ovim?
mirza_15

#336 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.

Post by mirza_15 »

Je li to ima i mesdzid? Sta kaze FTV na sve to? Da podsjetimo da je FTV optuzio Omerovica da je trazio da se napravi mesdzid (iako nije). Uvode u Austriji serijat na mala vrata :lol: :lol: :lol:
oridjidji

#337 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.

Post by oridjidji »

howdy wrote:
oridjidji wrote:
howdy wrote:

I sta si ti dokazao s ovim?
Da u EU pitanje molitve na radnom mjestu nije nesto sto se smatra protivzakonitim i da je normalnija stvar nego kod nas, te da se mi pravimo vecim demokratama od onih koji su savremenu demokratiju ucinili najboljim sistemom danasnjice i mi bi njih ucili kako se uoblicavaju necija ljudska prava i slobode.
howdy

#338 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.

Post by howdy »

Jel ti i dalje tvrdis da je edvin dobio otkaz radi namaza i brade?
oridjidji

#339 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.

Post by oridjidji »

mirza_15 wrote:

Je li to ima i mesdzid? Sta kaze FTV na sve to? Da podsjetimo da je FTV optuzio Omerovica da je trazio da se napravi mesdzid (iako nije). Uvode u Austriji serijat na mala vrata :lol: :lol: :lol:
Pa da je FTV tamo, ovo bi bilo skandalozno. Mogu misliti kad prime demokrate sa Balkana kuda ce EU skrenuti, vec je dovoljno jebu ovi iz istocnog bloka.

Ni Hajder u Austriji, nije ogranicavao pomenute slobode iako je bio poznat kao radikalan i desnicarski nastrojen politicar. Vidimo iz priloga kako stoje stvari.
oridjidji

#340 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.

Post by oridjidji »

howdy wrote:Jel ti i dalje tvrdis da je edvin dobio otkaz radi namaza i brade?
Ne rekoh ja to, zna se kako je dobio otkaz. Prica je vec ispricana medijima. Ti mi reci sta je razlog?
howdy

#341 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.

Post by howdy »

oridjidji wrote:
Ne rekoh ja to, zna se kako je dobio otkaz. Prica je vec ispricana medijima. Ti mi reci sta je razlog?
ja znam da nije dobio otkaz radi brade i namaza.
jahh

#342 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.

Post by jahh »

howdy wrote:
Hvala Allahu ima jos mnogo izbora.
oridjidji

#343 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.

Post by oridjidji »

howdy wrote:
oridjidji wrote:
ja znam da nije dobio otkaz radi brade i namaza.
Vec radi dopisa granicne policije u kome je stojalo da je momak prijetnja na aerodrumu. Osnov za tu tvrdnju bi hodanje po predavanjima selefijskog daije po imenu Hajrudin Ahmetovic. To odjednom postade protuzakonito. :D
ultima_palabra

#344 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.

Post by ultima_palabra »

oridjidji wrote:
Vec radi dopisa granicne policije u kome je stojalo da je momak prijetnja na aerodrumu. Osnov za tu tvrdnju bi hodanje po predavanjima selefijskog daije po imenu Hajrudin Ahmetovic. To odjednom postade protuzakonito. :D
Kako protuzakonito? Jel uhapšen?
drndalo

#345 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.

Post by drndalo »

oridjidji wrote:
Dobio je otkaz jer nije mogao raditi posao koji je radio zbog necega sto predstavlja/moze predstavljati sigurnosni rizik.

Zato se zove sigurnosni RIZIK. Jer jos nije ostvaren, i time je RIZIK. Da je taj rizik, ili neki drugi ostvaren, ne bi bio vise RIZIK, nego KRIVICNO DJELO... Problem sa krivicnim djelima je sto se za njih trpa u zatvor (kod nas i malo rjedje) tek nakon sto su pocinjena... Sigurnosne sluzbe bi takve stvari trebale pokusati sto je moguce vise minimizirati...

Da, neko se moze raznijeti i na ulici, i na parkingu, cak i na aerodromu, ali je jos opasnije i sa vise zrtava ako se to desi u avionu sa 150-180 ljudi na velikoj visini... I posao sigurnosnih sluzbi po/oko aerodroma je upravo to...

Osteceni neka tuzi FTV za narusavanje ugleda, i neka im uzme puno para... Neka povede i postupak pred sudom, da bi dobili orjentacioni razlog neprolaska provjere (mada ga on i sam moze pretpostaviti barem 80%), te ispravak postupka ako je cinjenicno neutemeljen... Meni/nama sigurnosne sluzbe nece reci zasto je neko nesto, ali sudu moraju obrazloziti pozadinu. Mozda cak i dati dokumente na uvid...

I da, znam da sam idealista, ali "drzava" nam je takva kakva je, dijelom zbog nas (sviju) kakvi smo, dijelom zbog ("nasih"/nasih) politicara, a dijelom i zbog medjunarodne zajednice...
agent_zero

#346 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.

Post by agent_zero »

Podržavam otkaze svim vehabijama i vehabijkama (one nindže zakrabuljene što hodaju kao monstrumi gradom).

Marš u Siriju i Saudiju, pa tamo širi svoju bolesnu interpretaciju vjere. U javnim ustanovama i ne treba da im je mjesto.

Kakav psihopata moraš biti pa sebi dopustiti tako da izgledaš?
oridjidji

#347 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.

Post by oridjidji »

ultima_palabra wrote:
oridjidji wrote:
Nije al je proglasen prijetnjom, dobio je otkaz na poslu radi toga i medijski je razvucen. Trebali su ga radi toga ko Abu Hamzu strpati u kakav centar na par godina jer jbg prijetnja si i kad se dokaza o tome nema. Neko reko, ko je reko, zeko reko. Bas smo zajebancija od drzave.

Moze se reci da mu nisu sjebali kredibilitet i svugdje je jednako dobrodosao kao do toga priloga na tvu. Svi ce sada hrliti da ga zaposle.
Point.

#348 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.

Post by Point. »

agent_zero wrote:Podržavam otkaze svim vehabijama i vehabijkama (one nindže zakrabuljene što hodaju kao monstrumi gradom).

Marš u Siriju i Saudiju, pa tamo širi svoju bolesnu interpretaciju vjere. U javnim ustanovama i ne treba da im je mjesto.

Kakav psihopata moraš biti pa sebi dopustiti tako da izgledaš?
Amen to that. :thumbup:
howdy

#349 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.

Post by howdy »

oridjidji wrote:
ultima_palabra wrote:
oridjidji wrote:
Nije al je proglasen prijetnjom, dobio je otkaz na poslu radi toga i medijski je razvucen. Trebali su ga radi toga ko Abu Hamzu strpati u kakav centar na par godina jer jbg prijetnja si i kad se dokaza o tome nema. Neko reko, ko je reko, zeko reko. Bas smo zajebancija od drzave.

Moze se reci da mu nisu sjebali kredibilitet i svugdje je jednako dobrodosao kao do toga priloga na tvu. Svi ce sada hrliti da ga zaposle.
Da i tebi ponovim, stvarno nemam nista protiv covjeka i njegovih vjerskih uvjerenja, nek ide na sud brate i nek ganja FTV za povredu casti, i nek naplati istu i usput cistog obraza u javnost. ako se pokaze da je cist neka ga vrate na posao. nemojte brate spinovat i kontat ako 600 puta ponovite da je dobio otkaz samo i iskljucivo radi brade i namaza da ce to postat istina.
howdy

#350 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.

Post by howdy »

jahh wrote:
howdy wrote:
Hvala Allahu ima jos mnogo izbora.
reci nam da i mi znamo.
Post Reply