Musliman,vjernik,brada i aerodromi.

Post Reply
kolegione

#226 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.

Post by kolegione »

broj dva wrote:Ne znam sta da mislim.

S jedne strane imamo sobodu religije, slobodu organizovanja, slobodu druzenja tako da ne vidim sta je problem pripadati bilo kojem pokretu/grupi koja nije zakonom zabranjena. Selafija pa sta, radi da ubacuje kofere u avion i za to platu primi a ne da bi mu neko odobrio ili pohvalio pogeld na svjet i nacin razmisljanja. Nisu mi ni malo drage bradonje u kratkim hlacama ali kakve to veze ima i sa cim, nisam ni ja njima drag pa sta.

S druge strane aerodrom je osjetljivo mjesto koje daje mogucnosti za napraviti veliko sranje i ako su ga sigurnosne i obavjestajne sluzbe proglasile rizikom zasto sumnjati u njihovu procjenu, valjda znaju svoj posao.

A ako je stvar u tome da su ga proglasili rizikom na osnovu izgleda, onda nam je drzava u vecim govnima nego sto sam i mislio i neko mora odgovarati za to.

Islamska zajednica u svojoj poruci "podrske" je provukla komentar da pazimo skim se druzimo.... To je klasicna sublimirana poruka koju nasa iz vrlo vjesto koristi, kao npr bolje hiljadu godina nepravedne vlasti nego dan anarhije itd.
Connaisseur Karlin

#227 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.

Post by Connaisseur Karlin »

oridjidji wrote:
Connaisseur Karlin wrote:
oridjidji wrote:
Konstatacija je tacna jer mnogi ovako razmisljaju. Dodje ti s pricom kako su njegov dedo, nana klanjali u 4 zida i svode vjeru na ta 4 zida i te ljude kao da oni nemaju jednako pravo da egzistiraju u drustvu tjeraju da svoju vjeru upraznjavaju medju 4 zida, ono ko ona nebi smjela biti javna i prepricavaju kako su se ljudi u onaj vakat krili po kasarnama da bi namaz obavili, dok su sluzili vojni rok, kao da je to nesto dobro. Jos samo da kazu da je hapsenje vjerskih lica bilo ok i gdje bi nam kraj bio.
Klanjanje u JNA kasarnama :D
Pa sta te to cudi, nisu svi bili bogohulni bili. Samo danas to nije problem kao nekada. U nasim kasarnama, gdje je bosnjacka komponenta vojske dominantna, imas po jedan mesdzid za potrebe vojske, tu mozes klanjati dnevne namaze i dzumu. Neke kasarne imaju i svoga imama. Trebam li ovdje postavljati sliku iz mojih vojnickih dana u Livcu kraj Mostara i mesdzida unutar kasarne Miralem Jugo?
Aha,vecina,a sta je sa vjernicima ostalih relgiija,a koji su manjina u istoj komponenti?Nisam znala da su vojne komponente religijski ciste.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#228 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.

Post by JoseMujica »

Zgoljo wrote:Dakle,svima je poznat slucaj dvojice mladica sa tuzlanskog aerodroma koji su dobili otkaz zbog toga sto ih je Ministarstvo Sigurnosti proglasilo opasnim na osnovu toga sto su vjernici prakticari i sto imaju brade a opravdanje svega su pokusali provuci u skandaloznom prilogu FTV u emisiji Mreza.

Mozemo li i smijemo li dopustiti da se na takav fasisticki nacin unistavaju ljudski zivoti?

Drugovi budimo iskreni,idemo kao na maturskoj veceri...

ako su ih samo na osnovu izgleda ili činjenice da su vjernici otpustili učinili su im veliku uslugu. Advokata i tužit...em će ih vratiti na posao em će dobro naplatiti i duševnu bol i situaciju u koju su ih doveli.

A brez obzira kakva smo rupćaga nešto sumnjam da ih je Ministarstvo sigurnosti proglasilo opasnima na osnovu toga što su pustili bradu i što klanjaju....bili su sigurno pod nadzorom i dobro ovi šmeknu i šta pišu i s kim se druže. npr. uveće lajkaš po netu tekbiranja bombaša a ujutro na posao na aerodrom i onda se ibretiš kad te nogiraju s posla :roll:

moremo ovdje bezveze srati napamet ali iza odluke firme stoji papir Ministarstva
Last edited by JoseMujica on 07/03/2016 15:45, edited 1 time in total.
privremeni

#229 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.

Post by privremeni »

JThomas wrote:čemu toliko nepovjerenje prema institucijama na ovoj temi, a slijepo povjerenje na nekim drugim?

je li možda kriterij za to vjera onog koji osporava odluke institucija?
ni slucajno :lol:
Zgoljo

#230 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.

Post by Zgoljo »

It_is_a_Leclerc wrote:
Zgoljo wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Puno patetike i puno SAFF-ovanja, bez stvarnih argumenata.

I ja sam vjernik, no ja, za razliku od pojedinaca, držim da mi je daleko lakše povjerovati u nepovoljnu sigurnosnu ocjenu drugog čovjeka koju da državna ustanova, a temeljem obavještajno-sigurnosne provjere istog, nego povjerovati u nevinost čovjeka koji obilazi predavanja šegrta Nusreta Imamovića (trenutno u Siriji), dok mu je jedini argument koji ima u svoju korist - spominjanje bolesnog oca i zakletva na Allaha.

Ovo je, kakva-takva, država, a ne hajdučija.
Pa hajde daj da rasclanimo i te famozne sigurnosne agencije jebemu.

Ako sam ja zaposlenik OSA-e i kazem da si ti opasan po drustvo i da ne mozes raditi odredjeni posao,je li trebam reci razlog ili mogu reci,ne pitaj nista jer ja sam tako rekao?

Ko su ti predavaci,sta rade nelegalno,koje zakone krse,moze li im se bahnuti na predavanje i reci,samo vi,ja nako doso da vas malo preslusam?Pa ako su grijesni hapsim i optuzujem,nema labavo.

Ako nisu grijesni nisu opasnost,ili mozda opet jesu jer je,pazi,moguce da se poneki i samouvazdusi.
Moguce je li?Pa sve je moguce,osim drvenom šporeta i gumenih mašica.

Ne mozemo se tako igrati,ne mozes nudit maglu kao dokaz za optuzbe,ili imas nesto konkretno ili ne optuzuj.
Ovo sto se radi je manipulacija,i to teska,i to politicka.
OSA nije nikog kvalifikovala kao društveno opasnog pojedinca, već jednostavno smatra predmetnu osobu sigurnosno nepodobnom da obavlja visokoodogovoran posao šefa osiguranja na aerodromu. Kao argumente za to su naveli kontakte sa osobama pod obavještajnom prismotrom, poput ovih što drže predavanja po BKC-u. To je svugdje u svijetu sasvim dovoljno da ne možeš obavljati neke poslove koji se tiču sigurnosti građana i imovine.
Pa bivši glavni tužilac BiH, Milorad Barašin je smijenjen jer je popio kafu sa likom za kojeg se kasnije ispostavilo da je pod sumnjom za šverc oružjem, a da ne bude sklonjen čovjek koji radi na aerodromu, a u slobodno vrijeme obilazi predavanja ljudi koje su pod nadzorom.

Ti predavači su vrlo organizovana grupa selefijskih plaćenika koji se kroz humanitarne, edukativne i ine organizacije benignog imena poput "Oaza", vrlo vješto infiltriraju u insititucije islamske zajednice, a onda kreće indoktrinacija i ispiranje mozga. Ako ti očekuješ da neko na predavanju u tuzlanskom BKC-u priča o tome kako se nije grijeh raznijeti među ljudima, onda se stvarno varaš. Daleko je to prepredenija i opasnija retorika.
Pa sve u redu,ali to je pretpostavka.Ne mozes na pretpostavkama graditi nista.Ako je istina o selefijskim prepredenjacima iz tvog zadnjeg pasusa zasto ih ne uhapsimo.
Evo prvi sam za.Odustajem i od ljudskih prava,od svega,daj da ih maknemo i zavrsimo s tim.

Moja glavna bojazan i razlog zasto sam otvorio temu je manipulacija sa ovom pojavom i ovim ljudima.
Mozda ih se namjerno ne hapsi da bi se moglo i neke sasvim ispravne ljude optuzivati u buducnosti,konkretno Bosnjake,mene,tebe.
Samo kaze on je taj i ti si gotov jarane.
Kao sto je i bilo hajki po RS na neduzan svijet pod ovim optuzbama.
Oprostit ces mi sto ja nikom ne vjerujem a kamoli nakim Mekticima i Vukovicima,njihove politike se nisu promijenile.A vrlo dobro znamo koje su to politike.
oridjidji

#231 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.

Post by oridjidji »

JThomas wrote:čemu toliko nepovjerenje prema institucijama na ovoj temi, a slijepo povjerenje na nekim drugim?

Momak se pomirio sa otkazom i rekao je da se boji uopste traziti posao u ovoj drzavi nakon navedenog iskustva, te izjavi da se boji povratka na aerodrum i da mu ko sta ne napakuje.

Kada dojucerasnji ministar sigurnosti ceka sudjenje, a trenutni pritisce tuzilastvo BiH da procesuiraju neke generale Armije BiH ciji je imidz neupitan pred medjunarodnim sudom u Hagu, koji ih nije niti je planirao procesuirati, sto se moze nazvati i svojevrsnom zloupotrebom polozaja kako vjerovati u pomenute institucije? Kako pored jednog Zubca koji je zlupotrebio polozaj kao direktor Sipe ili Dzuve koji je zloupotrebio svoj polozaj direktora Ose, vjerovati uopste obavjestajnim strukturama u BiH?
kolegione

#232 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.

Post by kolegione »

mirza_15 wrote:
privremeni wrote: Dobro dosao u stvarni svijet mirza, svijet globalizacije, terorizma (stvarnog i imaginarnog), straha, gubitka ljudskih prava ..... dobro dosao u novu demokratiju!!! Strasno je sto gubimo svoja individualna prava, sto nas nadziru, prisluskuju, ali za to nisu krivi FTV, a sigurnosnih provjera za neka radna mjesta je uvijek bilo i dobro je da ih ima. I sam sam davno bio predmet takve vrste provjere, nisam to dozivio kao atak na svoju licnost, bio je to znak da neke sluzbe rade svoj posao, da drzava, najprije samu sebe i svoje obaveze, ozbiljno shvata.
U ovom slucaju je tragicno, cak i za ovakvu drzavu, da momak cak produzuje ugovor, a provjere jos nisu gotove. Neodgovornost sa strane rukovodstva Aerodroma i Ministarstva. Banana, a ne drzava.
Nemam ja nista protiv sigurnosnih provjera. Ali ocekujem da se po zavrsetku takve provjere da i obrazlozenje za istu i da ono bude pravno utemeljeno, a ne da neko tamo ofrlje kaze da si potencijalna sigurnosna prijetnja i da to nicim ne obrazlozi. Tacno ko kod Kafke. Kriv si, a ne znas ni zasto niti imas mogucnost da se branis. To je totalna pravna nesigurnost. Evo i ja idem na dzumu, a diplomirani sam inzinjer elektrotehnike. Hoce li to sutra biti dovoljno nekome da me na osnovu mog odlaska na dzumu proglasi sigurnosnom prijetnjom i zabrani mi obavljanje nekih poslova (ima ih hrpa koji mogu biti povezani sa sigurnoscu)? Ili cak nece morati ni to. Nece se liku u sigurnosnim sluzbama svidjeti boja mojih ociju, reci ce da sam sigurnosna prijetnja, a to nece morati ni da obrazlozi.
Nije on ni pitao, jer je znao da nesto ne valja, a i ti znas i IZ svojom porukom podrske je dala do znanja da ima rizicno ponasanje, da bi radio na osketljivom mjestu, imamo u 4 godine 4 teroristicka napada nije to bas nesto pohvalno...budimo realni.
m_l

#233 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.

Post by m_l »

privremeni wrote:

Pa, imas i suprotne pojave, na drugim temama likovi osporavaju odluke institucija (trenutno aktuelna tema o vrsnjackom nasilju), a ovdje bez pogovora podrzavaju. Je l' u pitanju defaultna mrznja, odbojnost, ili ...?
m_l

#234 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.

Post by m_l »

broj dva wrote:Ne znam sta da mislim.

S jedne strane imamo sobodu religije, slobodu organizovanja, slobodu druzenja tako da ne vidim sta je problem pripadati bilo kojem pokretu/grupi koja nije zakonom zabranjena. Selafija pa sta, radi da ubacuje kofere u avion i za to platu primi a ne da bi mu neko odobrio ili pohvalio pogeld na svjet i nacin razmisljanja. Nisu mi ni malo drage bradonje u kratkim hlacama ali kakve to veze ima i sa cim, nisam ni ja njima drag pa sta.

S druge strane aerodrom je osjetljivo mjesto koje daje mogucnosti za napraviti veliko sranje i ako su ga sigurnosne i obavjestajne sluzbe proglasile rizikom zasto sumnjati u njihovu procjenu, valjda znaju svoj posao.

A ako je stvar u tome da su ga proglasili rizikom na osnovu izgleda, onda nam je drzava u vecim govnima nego sto sam i mislio i neko mora odgovarati za to.
Jedan korektan post.
Styling

#235 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.

Post by Styling »

Od kad se ne moze klanjati nakon posla,jer vecina muslimana koji klanjaju svaki dan,nakon povratka sa posla,klanjaju propustene namaze.
Konacno da se ti i ja oko necega slozimo. :-D

Vjernici su i prije rata radili pa su po povratku kuci naklanjavali propustene namaze. A sada ispade namaz uzrok problema. Ja jesam za vjerske slobode ali ne mozemo na svakom cosku otvarati mesdzide da bi vjernici imali gdje klanjati.
Zgoljo

#236 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.

Post by Zgoljo »

oridjidji wrote:

Momak se pomirio sa otkazom i rekao je da se boji uopste traziti posao u ovoj drzavi nakon navedenog iskustva, te izjavi da se boji povratka na aerodrum i da mu ko sta ne napakuje.

Kada dojucerasnji ministar sigurnosti ceka sudjenje, a trenutni pritisce tuzilastvo BiH da procesuiraju neke generale Armije BiH ciji je imidz neupitan pred medjunarodnim sudom u Hagu, koji ih nije niti je planirao procesuirati, sto se moze nazvati i svojevrsnom zloupotrebom polozaja kako vjerovati u pomenute institucije? Kako pored jednog Zubca koji je zlupotrebio polozaj kao direktor Sipe ili Dzuve koji je zloupotrebio svoj polozaj direktora Ose, vjerovati uopste obavjestajnim strukturama u BiH?
Nikako im ne vjerovati.Pa samo naivcu nije jasno da ljudi poput Mektica nece propustiti priliku da zbog ove pojave,a koristeci opstu antiislamsku histeriju,naude bosnjackom narodu u cjelini,pokusavajuci ih sve prikazati kao opasnost,a sve zarad ostvarivanja politckih ciljeva koji nisu ostvareni u ratu.

Slucajevi Ibric i Omeragic su jasno pokazali tu namjeru.Usput,ti slucajevi su ostali do kraja nerazjasnjeni.I tu je bilo,ja kazem da je tako a ti nista ne pitaj.
Te stvari nisu za igre.

Je li Ivanic nekoliko puta javno rekao,te stvari trebaju rijesit Bosnjaci.Ko biva,nek se obracunaju sa vehabijama ili su svi vehabije.
Sta to znaci,da Bosnjaci trebaju organizovati potjere ko na divljem zapadu birvaktile i lovit vehabije?
Last edited by Zgoljo on 07/03/2016 16:00, edited 1 time in total.
privremeni

#237 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.

Post by privremeni »

m_l wrote:
privremeni wrote:

Pa, imas i suprotne pojave, na drugim temama likovi osporavaju odluke institucija (trenutno aktuelna tema o vrsnjackom nasilju), a ovdje bez pogovora podrzavaju. Je l' u pitanju defaultna mrznja, odbojnost, ili ...?
pristrasnost, najcesce, bez zelje za sagledavanjem cinjenica..., balkan je ovo
oridjidji

#238 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.

Post by oridjidji »

oridjidji wrote:
Klanjanje u JNA kasarnama :D
Pa sta te to cudi, nisu svi bili bogohulni bili. Samo danas to nije problem kao nekada. U nasim kasarnama, gdje je bosnjacka komponenta vojske dominantna, imas po jedan mesdzid za potrebe vojske, tu mozes klanjati dnevne namaze i dzumu. Neke kasarne imaju i svoga imama. Trebam li ovdje postavljati sliku iz mojih vojnickih dana u Livcu kraj Mostara i mesdzida unutar kasarne Miralem Jugo?
Aha,vecina,a sta je sa vjernicima ostalih relgiija,a koji su manjina u istoj komponenti?Nisam znala da su vojne komponente religijski ciste.
Nazalost zbog rata koji se desio su gotovo ciste od tih manjina, homogene su i kao takve vojska se i podijelila u tri kontigenta sa obiljezjima koje forsira ljiljani, sahara, orlovi, cak su se i vojnici na osnovnim obukama dok je bio vojni rok dijelili po tim osnovama. Kako je nekome Hrvatu bilo sluziti vojni rok u Capljini, dok sam ga ja sluzio u Mostaru, stvarno ne znam i kakve su bile njihove slobode po pitanju molitve nedjeljom, znam samo da sam svoju obavljao sasvim normalno u kasarni i da mi niko nije radi toga pravio probleme.
Connaisseur Karlin

#239 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.

Styling wrote:
Od kad se ne moze klanjati nakon posla,jer vecina muslimana koji klanjaju svaki dan,nakon povratka sa posla,klanjaju propustene namaze.

Vjernici su i prije rata radili pa su po povratku kuci naklanjavali propustene namaze. A sada ispade namaz uzrok problema. Ja jesam za vjerske slobode ali ne mozemo na svakom cosku otvarati mesdzide da bi vjernici imali gdje klanjati.
Styling,hvala :)
m_l

#240 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.

Post by m_l »

Styling wrote:

Namaz nije uzrok problema. Baska prilog FTVa o tome koji je dno dna novinarske etike.
Mi se trudimo da omogućimo svim zaposlenicima prakticiranje vjere i sve drugo što trebamo da osiguramo kao poslodavac – kazao nam je direktor.
Connaisseur Karlin

#241 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.

oridjidji wrote:
oridjidji wrote: Pa sta te to cudi, nisu svi bili bogohulni bili. Samo danas to nije problem kao nekada. U nasim kasarnama, gdje je bosnjacka komponenta vojske dominantna, imas po jedan mesdzid za potrebe vojske, tu mozes klanjati dnevne namaze i dzumu. Neke kasarne imaju i svoga imama. Trebam li ovdje postavljati sliku iz mojih vojnickih dana u Livcu kraj Mostara i mesdzida unutar kasarne Miralem Jugo?
Nazalost zbog rata koji se desio su gotovo ciste od tih manjina, homogene su i kao takve vojska se i podijelila u tri kontigenta sa obiljezjima koje forsira ljiljani, sahara, orlovi, cak su se i vojnici na osnovnim obukama dok je bio vojni rok dijelili po tim osnovama. Kako je nekome Hrvatu bilo sluziti vojni rok u Capljini, dok sam ga ja sluzio u Mostaru, stvarno ne znam i kakve su bile njihove slobode po pitanju molitve nedjeljom, znam samo da sam svoju obavljao sasvim normalno u kasarni i da mi niko nije radi toga pravio probleme.
Ma Oridjidji,pa mogli ste vi iz FBiH ici u vojsku u RS i obratno,kao sto se radilo u SFRJ,svi su sluzili vojsku van svoje republike.Vi u svojoj drzavi prakticno imate vojsku RS i vojsku FBiH.
kolegione

#242 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.

Post by kolegione »

@zgoljo pojasni mi molim te poruku IZ da pazimo skim se druzimo sta tebi to govori ??? Ili je i IZ protiv muslimana, meni se licno decko cini ok ja bi mu sad nasao posao da mogu, otvoren je ne mislim da laze, mislim da je naivan.Ali to nije bitno i jos jedno pitanje sta mislis o Saff oviskim lazima i Bosnjaci net ona bula sto sere da je ftv izbio njemu hljeb iz ruke. Samo ljudski, ja o FTV mislim da,su dno dna i da ne trebaju javni servisi nikako, jer su politicki poligoni. Volio bih cuti tvoje misljenje
Connaisseur Karlin

#243 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.

m_l wrote:
Styling wrote:

Namaz nije uzrok problema. Baska prilog FTVa o tome koji je dno dna novinarske etike.
Mi se trudimo da omogućimo svim zaposlenicima prakticiranje vjere i sve drugo što trebamo da osiguramo kao poslodavac – kazao nam je direktor.
Pa gdje aerodromi u svijetu daju svojim radnicima sat vremena odlaska na dzumu petkom?
Styling

#244 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.

Post by Styling »

m_l wrote:
Styling wrote:

Iskreno, ne znam detalje pa ne mogu dublje diskutovati, samo sam dala opasku kako se pitanje namaza rjesavalo prije rata a kako sada pojedinci od toga prave politicki problem.

Uostalom, postoji sud pa ako je neopravdano otpusten bice vracen na posao. Ministarstvo sigurnosti ce morati na sud podastrijeti dokaze zbog kojih je momak otpusten.
It_is_a_Leclerc

#245 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.

Post by It_is_a_Leclerc »

Ako sam dobro shvatio, pogrešno je suspendovati sigurnosno opasne pojedince zbog sumnje da bi mogli uraditi nešto loše po ljude i imovinu, već bi trebalo čekati da oni to urade, pa da nemamo prepostavke, već neoborive dokaze.
drndalo

#246 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.

Post by drndalo »

Pa i tada bi kod nekih bilo: "Nije on, dobar je covo, mozda malo naivan, nego napakovalo mu dusmansko kopile..."
kolegione

#247 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.

Post by kolegione »

drndalo wrote:Pa i tada bi kod nekih bilo:"Nije on, dobar je covo, napakovalo mu dusmansko kopile..."
Komsije ga pamte kao dobrog momka, neizostavno :mrgreen:
howdy

#248 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.

Post by howdy »

Zgoljo wrote:
Ako sam ja zaposlenik OSA-e i kazem da si ti opasan po drustvo i da ne mozes raditi odredjeni posao,je li trebam reci razlog ili mogu reci,ne pitaj nista jer ja sam tako rekao?

Ko su ti predavaci,sta rade nelegalno,koje zakone krse,moze li im se bahnuti na predavanje i reci,samo vi,ja nako doso da vas malo preslusam?Pa ako su grijesni hapsim i optuzujem,nema labavo.

Ako nisu grijesni nisu opasnost,ili mozda opet jesu jer je,pazi,moguce da se poneki i samouvazdusi.
Moguce je li?Pa sve je moguce,osim drvenom šporeta i gumenih mašica.

Ne mozemo se tako igrati,ne mozes nudit maglu kao dokaz za optuzbe,ili imas nesto konkretno ili ne optuzuj.
Ovo sto se radi je manipulacija,i to teska,i to politicka.
howdy wrote:
a sigurnosne agencije su duzne bas tebi i vaskolikoj javnosti prenositi svoja operativna saznanja?
zgoljo wrote:
Pa nego kome su duzne? :lol:
tebi i cjelokupnoj javnosti sigurno nisu. sigurnosna agencija nije frizeraj.
ne vidim sta je smijesno. trazi malo operativnih informacija o sigurnosno interesantnim osobama od agencija,
bas me interesuje odgovor.
Zgoljo

#249 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.

Post by Zgoljo »

kolegione wrote:@zgoljo pojasni mi molim te poruku IZ da pazimo skim se druzimo sta tebi to govori ??? Ili je i IZ protiv muslimana, meni se licno decko cini ok ja bi mu sad nasao posao da mogu, otvoren je ne mislim da laze, mislim da je naivan.Ali to nije bitno i jos jedno pitanje sta mislis o Saff oviskim lazima i Bosnjaci net ona bula sto sere da je ftv izbio njemu hljeb iz ruke. Samo ljudski, ja o FTV mislim da,su dno dna i da ne trebaju javni servisi nikako, jer su politicki poligoni. Volio bih cuti tvoje misljenje
Druze,pozdravljam poruku IZ.Neosporno je da se medju nasom omladinom setaju do bola mutni likovi koji neke mozda i vrbuju,placaju,indoktriniraju.Koji su opasni po nasu vjeru,po nase drustvo,nasu drzavu.Neosporno je i da pridobiju neke momke za svoje podle namjere.
Protiv toga se treba boriti svim silama,odvracati od takvih,drzati te ljude pod stalnom prismotrom i na najmanju gresku hapsiti odmah.

Nije to nista sporno,sporno je sto se generalizuje i kaze,klanja li redovno,ima li bradu opasan je i treba ga zigosati.A to nije istina.
Ja licno poznajem lika kojeg bi po tim kriterijima proglasili opasnim vehabijom,covjek je hljeb,ima mali biznis,ima radnike,placa ih posteno,pomaze im na svaki nacin,ne gleda klanja li ili ne klanja...Covjek primjer u svakom smislu.
A vecina tih ljudi su takvi,to sto postoje i neki losih namjera ne moze biti opravdanje da ih strpamo u isti kos.

O saff-u,mislim da pretjeruju,ide mi na zivce ta njihova vjerska prenaglasenost,ko u vojsci kakvoj.
Bošnjaci.net je iznudjena stvar jer je cinjenica da oni malo konzervativniji i tradicionalniji Bosnjaci nemaju u ovoj zemlji dovoljno medijskog prostora pa su prinidjeni okupljati se i na takvim portalima na kojima se istina desi neukusnih i neprimjerenih stvari.

FTV je produzena ruka nove KPJ I njeno glavno glasilo koje ima za cilj odvratiti Bosnjake od svakog jedinstva,odvratiti ih od vjere,od pamcenja zlocina i genocida,izjednaciti zrtvu i agresora i sve svesti na,poslije svakog klanja ponovljenu matricu,ko nas bre zavadi....
I mogao bih tako do sutra.

Generalno,glavni i najveci mediji i u Federaciji najmanje su naklonjeni Bosnjacima,da tako ublazeno kazem.
A paradoks je da ih ti Bosnjaci jedini financiraju.
Last edited by Zgoljo on 07/03/2016 16:30, edited 5 times in total.
El_comadante

#250 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.

Post by El_comadante »

Momak pitao moželi klanjati na poslu direktor rekao da može i nevidim u čemu je problem ovde. da mu direktor nije dozvoli to bi več bilo problematično. išao na vehabijska predavanja. kako im država nije zabranila da odžavaju predavanja ako ima ičeg protivzakonitog na tim predavanjima? zašto Ahmetagić, ili kako se več preziva, nije u zatvoru ako krši zakon ove zemlje?
Post Reply